Ohrid - City of UNESCO

Локална самоуправа

Додатни информации

Јавен оглас

Линкови

RSS

СО АКЦИЈА „КРЕИРАЈ ЈА СВОЈАТА ОРГАНСКА ГРАДИНА“ ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
25.04.17
Во рамки на годишната програма за заштита на животната средина и природата, Секторот за заштита на животна средина и управување со отпад, го реализираше проектот „Креирај ја својата органска градина“, со кој општина Охрид на симболичен начин го одбел...  
ПАНАХИДА И ПРИГОДНА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
24.04.17
На спомен обележјето во селото Цер- Кичевско, каде пред 112 години се случи херојската саможртва на војводата Христо Узунов и неговата чета, денеска се одржа панахида и пригодна програма.По панахидата, пред присутните, за ликот и големото дело на вој...  
СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ХРИСТО УЗУНОВ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК
24.04.17
Во рамките на одбележувањето на 112 години од херојската смрт на Христо Узунов, денеска пред споменикот на војводата во Градскиот парк, свежо цвеќе положија делегации на Општина Охрид, институции, политичките партии и невладини организации. Пред спом...  
ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАСАДИ ОД НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ
24.04.17
Се повикуваат граѓаните на Општина Охрид кои сметаат дека ниските температури проследени со слана и мраз кои ја зафатија Општина Охрид на 21.04.2017 година им имаат нанесено материјална штета на нивните имоти и земјоделски насади, истата да ја пријав...  
ВО ОХРИД ПОДГОТВЕНА ШОПСКА САЛАТА ЗА ГИНИСОВ РЕКОРД
21.04.17
Попладнево во хотелот „Гарден“, беше приготвена шопската салата која што влезе во Гинисовата книга на рекорди. Салатата ја подготвуваа готвачите од хотелот како и познати јавни личности, помеѓу кои беа претседателката на Советот на општина Охрид, Гор...  
СРЕДБА НА ОХРИДСКИТЕ СО СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
21.04.17
Претставници на Советите на општините Охрид и Ѓорче Петров, денеска имаа протоколарна средба. На средбата се разговараше за искуствата од досегашната работа и за актуелните состојби поврзани со функционирањето на локалните самоуправи....  
О Г Л А С Б Р. 04/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
21.04.17
Врз основа на член 79, член 80, член 80А и член 81од Законот за градење („Сл.весник на РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11, 13/12, 144/12, 25/13, 79/13, 137/13,163/13, 27/14, 28/14,42/14, 115/14, 149/14, 187/14, 44/15, 129/15, 217/15, ...  
СВИКAНА СЕДУМДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
21.04.17
Врз основа на член 39 од Законот за локалната самоуправа („Сл.весник на РМ“ бр.5/2002) и член 26 од Статутот на општината Охрид („Сл.гласник на општина Охрид“ бр.8/2007), Претседателот на Советот донесува: Р Е Ш Е Н И Е ЗА СВИКУВАЊЕ НА СЕДУМДЕСЕТАТ...  
ПРОГРАМА: 112 ГОДИНИ ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
21.04.17
П Р О Г Р А М А: 21.04.2017 година (петок) 11.00 часот Полагање свежо цвеќе пред спомен – обележјето на Христо Узунов Место: Училиштен двор на ОУ„ Христо Узунов“ 18.30 часот Изложба на ликовни творби на учениците од ОУ „Христо Узунов“ Место: НУ ...  
ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА Г2-ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА НА ДЕЛ ОД КП 821/1 КО КОСЕЛ, ОПШТИНА ОХРИД
20.04.17
Врз основа на член 65 став(6) од Законот за животна средина („Сл.весник на РМ “ бр.53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 42/14, 44/15, 129/15 и 39/16), Општина Охрид, на ден 18.04.2017 година донесе Одлука за спроведув...  
ОПШТИНА ОХРИД СО ПРОЕКТ ЗА „ МЕЃУГРАНИЧНА СОРАБОТКА И ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВСТВЕНИ И СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ ЗА СТАРИ ЛИЦА И ДЕЦА И НИВНА РАНА ПРЕВЕНЦИЈА “
18.04.17
Во рамки на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција од ИПА 2 ,општина Охрид, заедно со Лабораторијата на медицинска информатика на Универзитетот „Аристотел“ во Солун, општина Неаполис, Грчката национална к...  
ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ЌЕ ПРАКТИЦИРА ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ И ТРЕТМАН НА БИО ОТПАД СО КОРИСТЕЊЕ МЕТОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БИО ГОРИВО
18.04.17
Во рамки на Програмата за прекугранична соработка помеѓу република Македонија и Република Грција – прв повик за проектни предлози од ИНТЕРРЕГ ИПА 2, 2014-2020 година, ЈП „Охридски Комуналец“ во партнерство со општина Лагадос, Државниот технички униве...  
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ РАДОСНАТА ВЕСТ ЗА ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ ЈА ДОЧЕКА ВО ЦРКВАТА СВ. БОГОРОДИЦА – КАМЕНСКО
16.04.17
Градоначалникот Бакрачески, синоќа, заедно со бројни верници радосната вест за Христовото Воскресение ја дочека во црквата Св. Богородица – Каменско. Градоначалникот Бакрачески посака празникот Велигден да ги исполни со верба сите верници и благослов...  
ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
14.04.17
Градоначалникот Никола Бакрачески, по повод големиот верски празник „Воскресение Христово- Велигден“ , упати честитка до сите граѓани од христијанска вероисповед, во која искрено посакува добро здравје, благосостојба и духовна радост. -На овој голем...  
ОТВОРЕН ВЕЛИГДЕНСКИОТ САЕМ
13.04.17
На плоштадот „Крушевска Република“ , денеска беше отворен четвртиот „Велигденски саем“ , што традиционално го организираат Локалната самоуправа, ЈП „Градски пазар“ и Општинската организација на Црвен крст. -Манифестацијата пред се има хуманитарен ка...  
Останати вести...  

Настани

Мај 1 1/ви Мај - празник на трудот

Мај 7 Ден на Службата за безбедност

Мај 9 Ден на победата над фашизмот и Ден на ЕУ

Календар на настани

Актуелни информации

Информации од урбанистичката сфера

Информации за даночни обврзници

Корисни линкови


360

 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©