Ohrid - City of UNESCO

Локална самоуправа

Додатни информации


360

::
1/18/2018  ЕКИПИ НА ТЕРЕН ГИ РАСЧИСТУВААТ ТРОТОАРИТЕ
1/18/2018  ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА
1/17/2018  ШЕСТА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, ТУРИЗАМ И МЕДИУМИ
1/17/2018  И З В Е С Т У В А Њ Е
1/17/2018  ВО ПЕТОК ТРКА НА КЕЛНЕРИ ВО ОХРИД
1/17/2018  ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ МУ ПОМОГНЕ НА РОБЕРТ НИКОЛОСКИ
1/17/2018  ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА МАНИФЕСТАЦИИ/АКТИВНОСТИ ЛУЃЕ ЗА ЛУЃЕ ОД ПОСТОЈАНАТА РАБОТНА ГРУПА ЗА РЕГИОНАЛЕН РУРАЛЕН РАЗВОЈ (SWG)
1/17/2018  БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА „ВОДИЦИ“
1/17/2018  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИТЕ СТИПЕНДИИ
1/16/2018  "ИМЕ" ПРОГРАМАТА И ЕСА ОХРИД: КАКО ДО ПОДОЛГА СЕЗОНА, УСПЕШНА ПРОДАЖБА И ЗАКУП НА СМЕСТУВАЊЕ ВОН СЕЗОНА
1/16/2018  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.2-ОПФАТ 3 ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2017-2022Г
1/16/2018  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 10, ДЕЛ ОД УБ 10.2- ОПФАТ 1,КО ОХРИД 2
1/15/2018  ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА ОХРИД И ГОДИНАВА БАРАА ПАРИЧКА ЗА ВАСИЛИЦА
1/15/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2018 ГОДИНА
1/15/2018  ОХРИД И МАКЕДОНИЈА ЦЕНТАР НА СВЕТСКИОТ ХУМАНИЗАМ
1/14/2018  ВЕЧЕР ЗА ПАМЕТЕЊЕ - КОНЦЕРТ НА ЉУБОЈНА ЗА СТАРА НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД
1/13/2018  ЗА СТАРА НОВА ГОДИНА СИТЕ ВО ОХРИД - ВЕЧЕРВА КОНЦЕРТ НА ЉУБОЈНА
1/12/2018  ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ПОАКТИВНО ВКЛУЧЕН ВО ОДЛУКИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/12/2018  ДОСТОИНСТВЕНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
1/12/2018  ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 150 ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ОХРИДСКИОТ ПОЕТ ЕФТИМ СПРОСТРАНОВ
1/11/2018  ИЗБРАНИ НАЈУБАВО УКРАСЕНИТЕ НОВОГОДИШНИ ДВОРОВИ
1/11/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОВЕРИТЕЛИТЕ КОН ОПШТИНА ОХРИД
1/10/2018  ВО ТЕК СЕ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
1/10/2018  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА РЕДОВНИ СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА ОХРИД ЗА АКАДЕМСКАТА 2017/2018 ГОДИНA
1/9/2018  ПРОФЕСОРИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОД „ЕРАЗМУС ПЛУС“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
1/8/2018  НОЌ ЗА ПАМЕТЕЊЕ - СПЕКТАКУЛАРЕН КОНЦЕРТ НА СЕРГЕЈ ЧЕТКОВИЌ ВО ОХРИД
1/6/2018  БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
1/6/2018  ПЕТТА ЈУБИЛЕЈНА БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ОХРИД
1/5/2018  ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА О.У. „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ – ПЕШТАНИ
1/5/2018  ДЕН НА ВИНОТО ВО ОХРИД
1/5/2018  МАКЕДОНИЈА И ОХРИД ПРЕЗЕНТИРАНИ ВО ПОЛСКОТО ИЗДАНИЕ НА NATIONAL GEOGRAPHIC
1/4/2018  БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ПРЕСРЕТ НА БОЖИЌ
1/4/2018  БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА БОЖИЌ
1/4/2018  ДЕН НА ВИНОТО СО ДРАГАН Б. КОСТИЌ
1/4/2018  ПО СИНОЌЕШНИТЕ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ ДЕЖУРНИТЕ ЕКИПИ НА ТЕРЕН
1/4/2018  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/3/2018  КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/2/2018  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО РОДЕНО БЕБЕ ВО 2018-ТА ГОДИНА
1/2/2018  ВТОРА ВЕЧЕР ОД НОВАТА ГОДИНА, ВЕЧЕРВА ВО ОХРИД ЗАБАВА СО СУПЕРХИКС
1/1/2018  НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД, НЕЗАБОРАВЕН ДОЧЕК СО ДАНИЕЛ КАЈМАКОСКИ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/30/2017  НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/29/2017  ЗАВРШИ ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/29/2017  НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
12/28/2017  ОЛИМПИСКА ОБУКА ЗА НАПРЕДЕН СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ
12/28/2017  ЕЛЕКТРОНСКА БРОШУРА ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ
12/28/2017  НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
12/28/2017  СВЕЧЕНОСТ ВО ПРЕСРЕТ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
12/28/2017  НОВОГОДИШНИ СЛАТКИ ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА „БИЛЈАНА“
12/27/2017  ПРОГРАМА: ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ - СИТЕ ВО ОХРИД
12/27/2017  ОБНОВЕНО: ТРКАТА СО ДЕДО МРАЗОВЦИ СЕ ПРЕЗАКАЖУВА
12/27/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ДЕЛ ОД ХУМАНИТАРНИОТ КОНЦЕРТ НА ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ
12/26/2017  НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
12/25/2017  НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА И РУЧЕК ЗА НАЈМЛАДИТЕ
12/25/2017  СВИКАНА ПЕТTАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/25/2017  ПРВА ТРКА НА ДЕДО МРАЗОВЦИ ВО ОХРИД
12/24/2017  ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ БОЖИЌ
12/24/2017  ДЕДО МРАЗ ПРИСТИГНА НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ
12/22/2017  СЕ АСФАЛТИРААТ УЛИЦИ ВО ЛЕСКОЕЦ
12/22/2017  РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТРОТОАРИТЕ НА УЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
12/22/2017  ЗАПОЧНАА АКТИВНОСТИТЕ ОД ПРОЕКТОТ „ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ - СИТЕ ВО ОХРИД“
12/22/2017  ОУ „КОЧО РАЦИН“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПАТРОНАТ
12/21/2017  ЗАВРШИ ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/20/2017  НАЈАВЕНА ПРАЗНИЧНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА “ОД 20 ДО 20 СИТЕ ВО ОХРИД“
12/20/2017  ЗАЕДНИЧКИ КООРДИНИРАНИ АКТИВНОСТИ НА ОПШТИНСКИТЕ ИНСПЕКЦИСКИ СЛУЖБИ И ПОЛИЦИЈАТА
12/19/2017  ПЕТ ДЕНА ДО КРАЈНИОТ РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ПОВИКОТ ЗА ФИНАСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
12/18/2017  ПОВИК ЗА КОРИСТЕЊЕ СРЕДСТВА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ ЗА 2017 ГОДИНА
12/15/2017  ОПШТИНА ОХРИД ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ
12/15/2017  ДОНАЦИИ ЗА ОХРИДСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ
12/15/2017  ФИНАСИСКА ПОДДРШКА ЗА ОРГАНСКО ПРОИЗВОДСТВО
12/15/2017  ЗАБРАНА ЗА СООБРАЌАЈ НА ДЕЛ ОД УЛИЦА „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
12/14/2017  КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ЗА 2018 ГОДИНА
12/14/2017  СВИКАНА ЧЕТВРТАTA СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/13/2017  БАРАЊЕ ЗА ДОБИВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
12/13/2017  ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ОТВОРЕНОСТ, ОТЧЕТНОСТ И ТРАНСПАРЕНТНОСТ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
12/12/2017  РЕКОНСТРУКЦИОНИ ЗАФАТИ ВО СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
12/9/2017  СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ЗАВРШЕНИ ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2017  ОХРИД ДЕНЕС СЕ ПОКЛОНУВА НА СВОЈОТ ЗАШТИТНИК СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ПОСЕТИ ОУ “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/8/2017  СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА - ОПШТИНА ОХРИД - ВО ЖИВО
12/7/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ЧЛЕНОВИ НА УПРАВНИ И НАДЗОРНИ ОДБОРИ ВО ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ОСНОВАНИ ОД ОПШТИНА ОХРИД
12/7/2017  ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА ФОТО-КЛУБОТ „ОХРИД“
12/7/2017  ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „СЛОВА ЗА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ОД ПРОФ. Д-Р ДИМИТАР ПАНДЕВ
12/7/2017  ЖАН-ПАТРИК КОНРАД – ДОБИТНИК НА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ЗА 2018 ГОДИНА
12/7/2017  СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОСУ„СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/7/2017  ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА РОДНОКРАЈНИ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ
12/7/2017  ПОЗНАТИОТ ГОЛМАН ИВИЦА КРАЉ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
12/7/2017  ЕДНОДНЕВЕН СЕМИНАР ЗА ИПА ФОНДОВИ
12/6/2017  ПРОФЕСОР Д-Р НИКОЛА БОШАЛЕ – ДОБИТНИК НА СВЕТИ КЛИМЕНТОВАТА НАГРАДА
12/6/2017  АНГЕЛА КРСТАНОСКА ВАСИЛЕВСКА И СУПЕР РАДИО ДОБИТНИЦИ НА ПОВЕЛБАТА ПАТРОН НА ГРАДОТ “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/6/2017  ЈАВЕН УВИД ВО НАЦРТ БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД И ПРОГРАМИТЕ ЗА РАБОТА НА ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА
12/5/2017  ЗАВРШИ ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/4/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ
12/1/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ЧАЈЕТИНА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
12/1/2017  АМАТЕРСКИ БАСКЕТ ТУРНИР
12/1/2017  ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 8 ДЕКЕМВРИ – ДЕНОТ НА ЗАШТИТНИКОТ НА ОХРИД СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/1/2017  ДЕНЕС НАЈМНОГУ ДОЖД НАВРНА ВО ОХРИД, ЕКИПИТЕ НА ТЕРЕН
11/30/2017  ЈАВЕН ОГЛАС бр.07/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
11/30/2017  ПОВИК ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
11/29/2017  СВИКAНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/27/2017  ПОДГОТОВКИ ВО ПРЕСРЕТ НА ЗИМСКАТА СЕЗОНА
11/23/2017  ФОРМИРАНА СТРУЧНА КОМИСИЈА ЗА НАГРАДАТА „ ПАТРОН НА ГРАДОТ- СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/23/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ПОСЕТА НА КОТОР И БУДВА
11/22/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4 - ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ НА КП БР.3134, КП БР.3135 И КП БР.3136 К.О.ЕЛШАНИ
11/20/2017  ПОТОНАТИОТ БРОД “МИС СТОН“ ИЗВЛЕЧЕН ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
11/20/2017  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
11/20/2017  ТОРТА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЖЕНИ „БИСЕРА“
11/20/2017  АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА НАСОБРАНОТО ЃУБРЕ КАЈ БОЛНИЦАТА
11/19/2017  ОПШТИНА ОХРИД СО ИТНА РЕАКЦИЈА ПО ИЗЛЕВАЊЕТО НА НАФТЕНА ДАМКА ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
11/15/2017  ПРОМОТИВНИ ТЕКСТОВИ ЗА ОХРИД
11/15/2017  РАСПИШАНИ КОНКУРСИТЕ ЗА НАГРАДА И ПОВЕЛБA - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/15/2017  ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ
11/14/2017  НА ПРАЗНУВАЊЕТО НА СВ. КОЗМА И ДАМЈАН ВО СЕЛО РЕЧИЦА ПРИСУСТВУВАШЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
11/14/2017  ОБЈАВЕН НОВИОТ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ОХРИД БРОЈ 16/2017
11/14/2017  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИОТ И НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР
11/13/2017  ЖИВКА АНГЕЛОСКА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/10/2017  ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА И САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
11/10/2017  НОВИ ВД ДИРЕКТОРИ ДОБИЈА ДЕЛ ОД ОХРИДСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА И ВОСПИТНО ОБРАЗОВНИ УСТАНОВИ
11/10/2017  СВИКАНА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/9/2017  ЗАКАЖАНИ СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ВО МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
11/8/2017  ОДБЕЛЕЖАН ПРАЗНИКОТ МИТРОВДЕН
11/8/2017  ПРЕТСТАВНИЦИ НА ТУРСКАТА АГЕНЦИЈА „ ТИКА“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
11/8/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТ СО ОСНОВНА КЛАСА НА НАМЕНА А4- ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ ЗА ГП 1.1 НА КП БР.1445/1, К.О.ТРПЕЈЦА
11/8/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ГП 7.1.113 НА КП 11099, ВО УЗ 7, УБ 7.1 КО ОХРИД 2
11/8/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ГОРИЦА СЕВЕР
11/7/2017  СЕДМОНОЕМВРИСКИ КОНЦЕРТ НА ОМУ „ МЕТОДИ ПАТЧЕВ“
11/7/2017  КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА И САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
11/7/2017  ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА ОД НОАВМ
11/7/2017  ЈП „ ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/7/2017  ЦЕНТРАЛНА СВЕЧЕНОСТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 7. НОЕМВРИ- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/7/2017  25 ГОДИНИ СУПЕР РАДИО
11/7/2017  ДЕТСКА ПРИРЕДБА ЗА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/7/2017  УЧЕНИКОТ БОЈАН ПАЛОСКИ ОД ПЕШТАНИ ОСВОИ НАГРАДА НА КОНКУРСОТ ПОСВЕТЕН НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ШТЕДЕЊЕТО
11/7/2017  БЕСПЛАТНИ КУСЕВИ ПО РУСКИ ЈАЗИК ВО ОУ „ ХРИСТО УЗУНОВ“
11/7/2017  СВЕЧЕНО ПРЕДАДЕН ВО УПОТРЕБА РЕНОВИРАНИОТ ОБЈЕКТ „РАЗВИГОРЧЕ“
11/3/2017  ПРОДОЛЖУВА УБАВАТА ОХРИДСКА РАКОМЕТНА ПРИКАЗНА
11/3/2017  ОБЈАВЕН НОВИОТ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ОХРИД БРОЈ 15/2017
11/2/2017  ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ
11/1/2017  КОНСТИТУИРАН НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/30/2017  ПЛАНСКИ ЌЕ СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА
10/27/2017  ЗАКАЖАНА ПРВАТА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/26/2017  НАДЛЕЖНИТЕ ОРГАНИ ГИ СТОПИРАА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ОБЈЕКТОТ НА УЛИЦАТА СТИВ НАУМОВ
10/25/2017  ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ НЕДЕЛА ПРОТИВ ГЛАДТА“
10/23/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ СО ШЕИКОТ АЛ ТАНИ ОД КАТАР
10/23/2017  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 23.ОКТОМВРИ-ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/20/2017  НОВИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЈОВАН СТОЈАНОСКИ СТАПИ НА ДОЖНОСТ
10/19/2017  ОБЈАВЕНИ КОНЕЧНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ
10/12/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ НАПРАВИ УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА НЕКОЛКУ ОБЈЕКТИ
10/10/2017  ОДБЕЛЕЖАН 11.ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/6/2017  ОДБЕЛЕЖАНА 1003 ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ЦАР САМУИЛ
10/4/2017  АТЛЕТСКИОТ КЛУБ „ОХРИД“ МУ ДОДЕЛИ ПЛАКЕТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
10/3/2017  ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА : „ ЕСЕНТА СОБИРА СЕМИЊА ЗА ЦВЕТОВИ ВО СИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊA“
10/3/2017  ЛОКАЛНАТА ОДИГРА ФУДБАЛ СО ОХРИЃАНИ
10/3/2017  ЗАВРШИ ПОСЛЕДНАТА СЕДУМДЕСЕТ И ШЕСТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/2/2017  ВО ГРАДИНКИТЕ ВО ОХРИД АНГАЖИРАНИ СЕ ДЕСЕТ ЛИЦА ПРЕКУ ПРОЕКТ НА УНДП
10/2/2017  ИГРАЈТЕ ФУДБАЛ СО ЛОКАЛНАТА
9/29/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/29/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/28/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ 15 КОРПУС
9/27/2017  ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ЗАВРШЕНИ СТРУЧНИ ОБУКИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА
9/27/2017  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ И ВО НАСЕЛБА „ХРИСТО УЗУНОВ“
9/25/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/25/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
9/25/2017  ХОЛАНЃАНИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА СОРАБОТКА СО ОПШТИНА ОХРИД ВО ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЛИТИКА
9/23/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ЕЗЕРСКОТО ДНО
9/22/2017  С0 ВЕЛОСИПЕДСКО ВОЗЕЊЕ НИЗ ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/21/2017  ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2017  ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ
9/20/2017  ГРАДСКИОТ ТЕАТАР ОД ВИНКОВЦИ ЈА ВООДУШЕВИ ОХРИДСКАТА ПУБЛИКА
9/20/2017  ЌЕ СЕ ВРШИ УШТЕ ЕДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
9/20/2017  ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ ЕСЕНТА СОБИРА СЕМИЊА ЗА ЦВЕТОВИ ВО СИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊА“
9/20/2017  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВА НОВАТА ПЕШАЧКА ПАТЕКА ПОКРАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
9/19/2017  JАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УРБАНА ЗАЕДНИЦА 9, ДЕЛ ОД УРБАН БЛОК 9.1, ОПФАТ 2 - ДЕЛ 1
9/19/2017  СЕ РАСЧИСТУВА УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА
9/18/2017  ГРАДСКИОТ ТЕАТАР ОД ВИНКОВЦИ ГОСТУВА ВО ОХРИД
9/18/2017  С О О П Ш Т Е Н И ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН
9/18/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ВИНКОВЦИ
9/16/2017  ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОХРИД И КОТОР
9/14/2017  ОПШТИНА ОХРИД И ОВАА ГОДИНА ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ЗА ОДРЖЛИВИ ВРАБОТУВАЊА „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА“ ПОДРЖАНА ОД UNDP И ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА
9/13/2017  ИНФОРМАЦИЈА ДО ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЧЕЛАРИ
9/12/2017  ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА РАСПИШУВАЊЕ НА РЕФЕРЕНДУМ НА ЛОКАЛНО НИВО
9/12/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/11/2017  ПРЕЗАКАЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/7/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ГРАЃАНТЕ НА ОХРИД УПАТИ ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8 СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/7/2017  ДИСЛОЦИРАЊЕ НА ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД КАНАЛОТ “СТУДЕНЧИШТА“
9/7/2017  СЕ КОСЕШЕ УЛ. ДЕЈАН ВОЈВОДА И СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ПРОСТОРОТ КАДЕ СЕ ОДРЖУВА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ
9/6/2017  СЕ УРЕДУВАШЕ УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА И СЕ ЧИСТЕШЕ ЧАРШИЈАТА
9/5/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ОХРИЃАНИ ОДИГРАА ПАРТИЈА БАСКЕТ
9/5/2017  ОДБЕЛЕЖАНА ОСУМГОДИШНИНАТА ОД БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИД
9/4/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО РАКОМЕТАРИТЕ НА РК ОХРИД 2013
9/4/2017  ИГРАЈ БАСКЕТ СО ЛОКАЛНАТА
9/4/2017  ПРЕЗАКАЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/4/2017  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ЈА ПОДДРЖУВА АКЦИЈАТА НА „ЕЛКОЛЕКТ“
9/4/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЈЧЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
9/4/2017  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН СТАРТОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
9/2/2017  ПЕТТО ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “ОХРИДСКА СОФРА“
9/1/2017  ОТСТРАНЕТИ ЖАРДИНИЕРИТЕ НА КЕЈ МАКЕДОНИЈА
9/1/2017  МУСЛИМАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ ГО ЗАПОЧНАА СЛАВЕЊЕТО НА КУРБАН-БАЈРАМ
9/1/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/31/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ КУРБАН- БАЈРАМ
8/31/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ О.У. „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ И НАСЕЛБА ДАЛЈАН
8/31/2017  ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД “ОХРИДСКАТА СОФРА”
8/31/2017  ВО САБОТА СЕ ОДРЖУВА „ОХРИДСКА СОФРА“
8/30/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА Б5-ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКСИ НА КП БР.6353/1,КП БР.6335, КП БР. 6336, КП БР.6337, КП БР.6338, КП БР. 6339 КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД
8/30/2017  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВО О.У. „ХРИСТО УЗУНОВ“ И СЕ РАСЧИСТУВАШЕ КАЈ О.У. „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
8/27/2017  ЗАВРШИ ФУДБАЛСКИОТ КАМП НА ФК ,,БАРСЕЛОНА “
8/25/2017  СЕ КОСЕШЕ ВО ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ И ВО НАСЕЛБАТА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
8/25/2017  ЗАПОЧНА ОХРИДСКИОТ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ
8/24/2017  ПРЕЗЕНТИРАН ОТЧЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
8/24/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ РАСФРЛАН ОТПАД КАЈ ЗГРАДИТЕ НА УЛ. НИКОЛА КАРЕВ И ТУРИСТИЧКА
8/23/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БРАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КОТОР ВЛАДИМИР ЈОКИЌ
8/23/2017  УТРЕ ЌЕ БИДЕ ПРЕЗЕНТИРАН ОЧЕТОТ ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
8/22/2017  ЗАПОЧНА ФУДБАЛСКИОТ КАМП НА ШКОЛАТА ЗА ФУДБАЛ НА ФК БАРСЕЛОНА
8/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ИМАШЕ СРЕДБА СО ТРЕНЕРИТЕ НА ЛЕТНИОТ КАМП НА ФК „ БАРСЕЛОНА“
8/21/2017  ОДРЕДЕН Е ПРОСТОР ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ
8/21/2017  ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ОХРИДСКА СОФРА“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И ЛЕР ПРИ ОПШТИНА ОХРИД
8/21/2017  ЗАВРШИ 57. ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ ОХРИДСКО ЛЕТО“
8/21/2017  УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА УНИКАТНИТЕ РАКОТВОРБИ НА ОХРИДСКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ
8/20/2017  ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА ПОБЕДНИЦИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2017  ЗАПОЧНА 31. ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2017  НЕИЗВЕСЕН ФИНИШ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/18/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/18/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/17/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ С. ЗАВОЈ
8/17/2017  ВО САБОТА ЌЕ СЕ ОДРЖИ 31.ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/17/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. НАУМ
8/17/2017  ЗАПОЧНУВА „OHRID CRAFT EXPO“
8/16/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ КАЈ ГРАДСКА ПЛАЖА
8/15/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ПОТЕГОТ ОД „СТОБЕКС“ ДО ЧИНАРОТ „ВЛАШКА МААЛА“
8/14/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ВЛЕЗОТ НА ОХРИД
8/14/2017  ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ЖИВКО ЧИНГО
8/14/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/12/2017  ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2017
8/11/2017  ЧИСТЕЊЕ НА СЛАВАЈ ПЛАНИНА И ПРЕСЕКОТ КАРПОШ ВОЈВОДА СО АСНОМ
8/11/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ ПОЛИГОНОТ ЗА МАЛИ СПОРТОВИ
8/10/2017  ФЕСТИВАЛ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2017
8/10/2017  БЛАЖЕ МИНЕВСКИ Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“ ЗА РАСКАЗОТ „ ВО РОГОТ НА ВОЛОТ“
8/10/2017  СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ
8/9/2017  РАСКАЗОТ „ ВО РОГОТ НА ВОЛОТ“ Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“
8/9/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКОТО СОБРАНИЕ ДИМИТАР ГЛАВЧЕВ
8/9/2017  СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ РАДОЈЦА НОВИЧИЌ И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
8/9/2017  АЕРО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
8/9/2017  ЗАВРШИ МАНИФЕСТАЦИЈАТА ДЕНОВИ НА МЕДОТ
8/7/2017  ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА ФУДБАЛСКАТА ШКОЛА НА БАРСЕЛОНА
8/7/2017  ФИНИШИРААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА РЕКРЕАТИВНАТА ПАТЕКА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
8/7/2017  ПРОДОЛЖУВААТ ДА СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ СО КОИ БЕА ОДРЖАНИ РАБОТНИ СОСТАНОЦИ
8/4/2017  АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/4/2017  ПОВИК ЗА ПОНУДИ - Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП ИПА инвестициски грантови
8/3/2017  „ДЕНОВИ НА МЕД“ 2017
8/2/2017  СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД БИСТИТЕ НА ИЛИНДЕНСКИТЕ ХЕРОИ
8/1/2017  ТРОФЕЈ ТУРАТА ЗА СУПЕР КУП 2017 ВО ОХРИД
8/1/2017  СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА ИЛИНДЕНЦИТЕ ВО ВЕЛГОШТИ
8/1/2017  ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/1/2017  ЗАВРШИ МЕЃУНАРОДНАТА ЕДРИЛИЧАРСКА РЕГАТА – ОХРИД 2017
7/31/2017  СЕ ОРГАНИЗИРААТ СРЕДБИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
7/31/2017  ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА СЛУЖБИТЕ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/31/2017  ПОВТОРНО ОШТЕТУВАЊЕ НА ЗЕЛЕНИЛОТО НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
7/28/2017  ИСЧИСТЕНА ДИВА ДЕПОНИЈА НАСПРОТИ БЕНЗИСКАТА ПУМПА „ОКТА“ НА ТУРИСИТИЧКА
7/28/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС И ВИКЕНД НАСЕЛБИТЕ НА ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ
7/27/2017  ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ “Ohrid Calling”
7/27/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/27/2017  ИНФОРМАЦИЈА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА МЕДОТ“
7/27/2017  ОХРИД ДОМАЌИН НА ФУДБАЛСКАТА ШКОЛА НА ФК БАРСЕЛОНА
7/26/2017  СЕ УРЕДУВАШЕ ПОТЕГОТ КАЈ ЗДРУЖЕНИЕ НА ВОЗАЧИ НА УЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
7/26/2017  ПОВТОРНО ОШТЕТЕНИ САДНИЦИ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
7/26/2017  КОЧУЛА ЌЕ ГИ КОРИСТИ ИСКУСТВАТА НА ОХРИД ПРИ АПЛИЦИРАЊЕ ЗА УНЕСКО
7/25/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ ДО ПОДМОЉЕ
7/24/2017  АЛЕКСАНДАР КИТЕСКИ ИМЕНУВАН ЗА В.Д. ДИРЕКТОР НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/24/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.4 – ОПФАТ 3,KO ОХРИД 3,OПШТИНА ОХРИД
7/21/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ КАЈ ГРАДСКОТО ПРИСТАНИШТЕ
7/21/2017  ЗАПОЧНА ШЕСТОТО „НА ЗАЈДИСОНЦЕ ВО ТРПЕЈЦА“
7/20/2017  ОТВОРЕНО НОВО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД
7/19/2017  ИНФОРМАЦИЈА ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЧЕЛАРИ
7/19/2017  СЕ ЧИСТЕШЕ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ КОН СВ. НАУМ
7/18/2017  БАКРАЧЕСКИ ГО ПРИМИ ИТАЛИЈАНСКИОТ АМБАСАДОР
7/18/2017  РАБОТНА ВЕЧЕРА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ИЗРАЕЛ
7/18/2017  ОДРЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ
7/18/2017  ПРОГРАМА „НА ЗАЈДИСОНЦЕ – 2017“
7/18/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ШКОЛАТА ЗА ЛИДЕРИ ОД ИЗРАЕЛ
7/17/2017  ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО по 29 пат
7/17/2017  ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИИТЕ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И ЛЕР ПРИ ОПШТИНА ОХРИД
7/17/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
7/13/2017  УЖИВАЊЕ ЗА СИТЕ СЕТИЛА – ОТВОРЕНО 57. ИЗДАНИЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/13/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПОГРЕДЕЦ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
7/12/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/12/2017  МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ ОРГАНИЗИРА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА СТУДИЈА ЗА ОВЖС ЗА ОПШТИНИТЕ, ОХРИД, СТРУГА, ВЕВЧАНИ, ДЕБАР И ЦЕНТАР ЖУПА
7/12/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕКИ СО АЛБАНСКИОТ АМБАСАДОР
7/11/2017  ЗЕМЈОТРЕСИТЕ СЕ НАМАЛУВААТ, А ОВЛАСТЕНИТЕ КОМИСИИ ГИ ПРОЦЕНУВААТ ШТЕТИТЕ
7/11/2017  ОТВОРЕНО НОВО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ
7/10/2017  ЗАПОЧНА СО РАБОТА ОТВОРЕНИОТ ГРАДСКИ БАЗЕН
7/7/2017  СО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БЕЛО ЛЕТО“ ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/7/2017  ЗАПОЧНА 56. ИЗДАНИЕ НА БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ
7/7/2017  ЧЕТВРТО ИЗДАНИЕ НА „БЕЛО ЛЕТО“
7/7/2017  ОТСТРАНЕТИ НЕКОЛКУ ДИВОГРАДБИ
7/5/2017  КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ
7/4/2017  ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на штети од земјотресот на 03.07.2017 година
7/3/2017  ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ КАЈ КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“
6/30/2017  ИСЧИСТЕНА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ТРПЕЈЦА
6/29/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ВО ЉУБАНИШТА
6/29/2017  ОШТЕТЕНИ САДНИЦИ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
6/28/2017  ОХРИЃАНИ ДА ГИ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД ПЛАЖАТА САРАИШТЕ
6/25/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
6/25/2017  ЗАПОЧНА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ „СЛОВЕНИЈА ВО ОХРИД“
6/24/2017  ЧЕСИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ЕТНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА НА ЕЃИПЌАНИТЕ
6/23/2017  ПОСТАВЕНИ НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СТАКЛО
6/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПРИРЕДИ ИФТАРСКА ВЕЧЕРА
6/22/2017  ОБУКА ЗА РАЗВОЈ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО
6/21/2017  ЕВРОАМБАСАДОРОТ САМУЕЛ ЖБОГАР ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/20/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН за УЗ 2, дел од УБ 2.3 – опфат 6, Охрид, општина Охрид - НАЦРТ ПЛАН – плански период 2014-2019
6/20/2017  ЗАПАЛЕНИ КОНТЕЊЕРИ КАЈ ЛАБИНО
6/20/2017  АВСТРАЛИСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОХРИД
6/20/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОРГАНИЗИРА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА
6/20/2017  ЗАПОЧНУВААТ ОБУКИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ
6/19/2017  ЈАВЕН ОГЛАС бр.01/2017 За добивање на дозволи за вршење на дополнителен сезонски превоз на патници
6/19/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/19/2017  ШАХОВСКА ОЛИМПИЈАДА ЗА СЛЕПИ ЛИЦА
6/16/2017  О Г Л А С БР. 05/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА НЕИЗДАДЕНИ СЛОБОДНИ ЛОКАЦИИ ЗА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/16/2017  О Г Л А С БР. 06/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/16/2017  ЗАПОЧНА 16-0Т МЕЃУНАРОДЕН МУЗИЧКИ НАТПРЕВАР–“ОХРИДСКИ БИСЕРИ“
6/15/2017  СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА НОВИОТ ДРВОРЕД НА БУЛ. ТУРИСТИЧКА
6/15/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ јавна анкета и јавна презентација на Детален урбанистички план за измена и дополнување на ДЕЛ 2 од ДУП за УЗ 6, УБ 6.2
6/14/2017  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО МИНИСТРИТЕ САДУЛУ ДУРАКУ, РАМИЗ МЕРКО И ЗОРАН ШАПУРИЌ
6/14/2017  ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ ЗА ЗАТВОРЕНИОТ ГРАДСКИ ЗЕЛЕН ПАЗАР
6/14/2017  СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/13/2017  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Локална урбанистичка планска документација за големи угостителски единици - Б3 КО ОРОВНИК
6/9/2017  СПОРТСКИ ИГРИ И СРЕДБИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ
6/8/2017  БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО
6/8/2017  АТРАКТИВНАТА ПЕШАЧКО РЕКРЕАТИВНА ПАТЕКА ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА ДО ГОРИЦА – СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА
6/7/2017  ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА ДЕЦАТА ОД ДЕТСКАТА ГРАДИНКА
6/7/2017  СЛЕДНИОТ ВИКЕНД - ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/7/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД СО НАМЕНА Г2-ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА НА ДЕЛ ОД КП 821/1 КО КОСЕЛ, ОПШТИНА ОХРИД
6/7/2017  СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
6/6/2017  КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ЗА ПРОЕКТОТ „АКТ“
6/5/2017  САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕНИТЕ СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ
6/5/2017  АКТИВИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ГРИЖА КОН ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
6/2/2017  ОХРИД Е ПОДГОТВЕН ДА ТРЧАТ
6/2/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ОТВОРАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС НА ОТОРИНОЛАРИНГОЛОЗИТЕ
6/1/2017  НЕДЕЛА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
6/1/2017  ЦВЕТНИ БАЛКОНИ-ЦВЕТЕН ОХРИД
6/1/2017  ЗАПОЧНУВА ЛЕТНИОТ РЕЖИМ НА НАПЛАТА НА ЈАВНИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР
5/29/2017  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД ВО КОСЕЛ, ВАПИЛА И ЛИВОИШТА
5/27/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
5/27/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ISEO - ИТАЛИЈА
5/26/2017  ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА СЕМАФОРИТЕ НА ПРЕСЕКОТ НА УЛИЦИТЕ „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „КЛЕНОЕЦ“
5/26/2017  ОШТЕТУВАЊЕ НА САДНИЦИТЕ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
5/25/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ВОЛОНГОГ ГОРДОН БРОДБЕРИ
5/24/2017  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/23/2017  ПРОМОЦИЈА НА СПОРТОТ И СЕМЕЈНИТЕ ВРЕДНОСТИ
5/23/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ
5/22/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ
5/22/2017  УСПЕШЕН НАСТАП НА ОУ „КОЧО РАЦИН“ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР „ПИОНЕРСКИ СЕМАФОР“
5/19/2017  МАТУРСКА ПАРАДА 2017
5/19/2017  Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ ГО УРЕДУВА ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ
5/17/2017  НОВА СПОРТСКО – РЕКРЕАТИВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ВО ОХРИД
5/17/2017  РАБОТИЛНИЦА ЗА ПРЕТПИЕМАЧИ И НЕВРАБОТЕНИ
5/16/2017  МАТУРСКА ПАРАДА 2017
5/15/2017  УЧИЛИШНИ ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
5/15/2017  ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА
5/15/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ГП1 НА КП БР.2509/1, 2510/2, 2525/1, 2542, 2522, 2523, 2524, 2549, 2550, 2551, 2552, 2553, 2554, 2557, 2558, 2559 И 2560/5 КО КОЊСКО
5/15/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА Б4-ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ НА ДЕЛ ОД КП 821 КО КОСЕЛ
5/13/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СНИМАЊЕТО НА ФИЛМОТ „ДЕДО И ВНУК“
5/12/2017  ДЕНОВИ НА РУСКИОТ ФИЛМ
5/11/2017  ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СОВЕТОТ ГОРДАНА КОЊАНОВСКА НА СЕТОТ ОД ФИЛМОТ “ДЕДО И ВНУК“
5/11/2017  САДНИЦИТЕ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА МЕТА НА НЕСОВЕСНИ ГРАЃАНИ
5/10/2017  КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЗА: OСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД ЕЛЕКТРО СТРУКА, ОСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД МАШИНСКА СТРУКА, КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ, ПЕКАРИ И СМЕТКОВОДИТЕЛИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ОД ОПШТИНА ОХРИД
5/9/2017  ВО ОХРИД ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА
5/8/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РЕШЕНИЈАТА ЗА ИЗВРШЕНА КАТЕГОРИЗАЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ
5/8/2017  ИПАРД ПРОГРАМА 2014-2020
5/8/2017  ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА „ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ“
5/6/2017  СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ВО ОПШТИНА ОХРИД
5/6/2017  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА
5/5/2017  ПРОДОЛЖУВА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
5/4/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ГП 1 НА КП 10426/1 ВО УЗ 10, ДЕЛ ОД УБ 10.2, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2015-2020
5/4/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 3, ДЕЛ ОД УБ 3.2 – ОПФАТ 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
5/4/2017  АКТИВНОСТИ НА Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ
5/4/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 15, ДЕЛ ОД УБ 15.5 – ОПФАТ 1, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
5/2/2017  ИЗВЕСТУВАЊЕ
5/2/2017  НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ ПРИСТИГНА ПРВАТА ГРУПА ХОЛАНДСКИ ТУРИСТИ
4/28/2017  ПОЗНАТИ ПРОГРАМИТЕ И ПРОЕКТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ФИНАНСИРА ОПШТИНА ОХРИД
4/28/2017  ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕОДАМНЕШНИОТ МРАЗ
4/27/2017  ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/25/2017  СО АКЦИЈА „КРЕИРАЈ ЈА СВОЈАТА ОРГАНСКА ГРАДИНА“ ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
4/24/2017  СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ХРИСТО УЗУНОВ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК
4/24/2017  ПАНАХИДА И ПРИГОДНА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/24/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАСАДИ ОД НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ
4/21/2017  СРЕДБА НА ОХРИДСКИТЕ СО СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
4/21/2017  О Г Л А С Б Р. 04/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
4/21/2017  СВИКAНА СЕДУМДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/21/2017  ПРОГРАМА: 112 ГОДИНИ ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/21/2017  ВО ОХРИД ПОДГОТВЕНА ШОПСКА САЛАТА ЗА ГИНИСОВ РЕКОРД
4/20/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА Г2-ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА НА ДЕЛ ОД КП 821/1 КО КОСЕЛ, ОПШТИНА ОХРИД
4/18/2017  ОПШТИНА ОХРИД СО ПРОЕКТ ЗА „ МЕЃУГРАНИЧНА СОРАБОТКА И ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВСТВЕНИ И СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ ЗА СТАРИ ЛИЦА И ДЕЦА И НИВНА РАНА ПРЕВЕНЦИЈА “
4/18/2017  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ЌЕ ПРАКТИЦИРА ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ И ТРЕТМАН НА БИО ОТПАД СО КОРИСТЕЊЕ МЕТОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БИО ГОРИВО
4/16/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ РАДОСНАТА ВЕСТ ЗА ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ ЈА ДОЧЕКА ВО ЦРКВАТА СВ. БОГОРОДИЦА – КАМЕНСКО
4/14/2017  ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
4/13/2017  БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ВЕЛИГДЕН ВО ОХРИД
4/13/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА УВИД НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
4/13/2017  РЕПОРТАЖА ЗА ОХРИД ВО ПОЛСКИОТ МАГАЗИН „KONTYNENTY“
4/13/2017  ОТВОРЕН ВЕЛИГДЕНСКИОТ САЕМ
4/12/2017  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА УНЕСКО
4/12/2017  РУСКИОТ „БИЛТЕН ЗА ТУРИЗАМ И КУЛТУРА“ ПИШУВА ЗА ОХРИД
4/12/2017  JАВЕН ПОВИК 01/2017 ЗА ДОСТАВУВАЊЕ БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ ЗА 2017 ГОДИНА
4/12/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ВТОРАТА КРАГУЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА
4/12/2017  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОХРИД ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА БЛЕД, СЛОВЕНИЈА
4/10/2017  АКТИВНОСТИ НА ЈАВНА ХИГИЕНА
4/10/2017  ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ВЕЛИКО ТРНОВО, Р. БУГАРИЈА
4/7/2017  ПОДИГНАТО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА БЛАГОЈЧЕ КРСТАНОСКИ
4/7/2017  ЧИСТЕЊЕ ВО ПЕШТАНИ
4/7/2017  ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА ОХРИД ГИ ПОПОЛНИ СТРАНИЦИТЕ НА РУСКИТЕ МЕДИУМИ
4/7/2017  ПОВЕЌЕ АКТИВНОСТИ НА МЈП ПРОАКВА РЕ ВОДОВОД ОХРИД
4/7/2017  СПОРТСКИ ИГРИ „ЖИВЕЈ ЗДРАВО- ЖИВЕЈ БЕЗБЕДНО“
4/7/2017  ОДБЕЛЕЖАНА 115-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА МЕТОДИ ПАТЧЕ
4/5/2017  ЧИСТЕЊЕ ВО ЛАГАДИН
4/5/2017  115 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА МЕТОДИ ПАТЧЕ
4/5/2017  ПАРТЕРНО СЕ УРЕДУВА „СВЕТИЈОНСКАТА КУЌА“ ВО ВЕЛГОШТИ
4/4/2017  ВО ЧЕТВРТОК ПРЕКИН НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО
4/3/2017  РЕКСТРУКЦИЈА НА ТРОТОАРИТЕ И ЗАМЕНА НА ДРВОРЕДОТ НА БУЛ.„ТУРИСТИЧКА“ ОД КРУЖНИОТ ТЕК СО УЛ.„СТИВ НАУМОВ“ ДО КРУЖЕН ТЕК СО УЛ.„БИСТРИЦА“
4/3/2017  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД ВО ЕЛШАНИ И КОЊСКО
4/3/2017  ПО ПОВОД ДЕНОТ НА АУТИЗМОТ ДЕЛ ОД ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА БЕШЕ ОСВЕТЛЕНА ВО СИНО
4/3/2017  РАСЧИСТУВАЊЕ НА КРАЈБРАЖЈЕТО
3/31/2017  НАЈМЛАДИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА
3/31/2017  РАБОТНИ ЗАФАТИ НА ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“
3/29/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО РУСКИОТ ДИРЕКТОР НА ФЕДЕРАЛНАТА АГЕНЦИЈА ЗА ТУРИЗАМ КОРУВКИН
3/29/2017  БЕЛГИСКИ ИНВЕСТИТОРИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/29/2017  ВО МОСКВА ПРОМОВИРАНА OХРИДСКАТА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА
3/28/2017  ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО МОСКВА
3/24/2017  ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПРОМОВИРАНО ВО ТУРЦИЈА
3/24/2017  ПРИГОДНО ОДБЕЛЕЖАН „ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“
3/20/2017  НАСТАВНИЦИ ОД ОУ „ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ВО ЕДУКАТИВНА ПОСЕТА НА ОУ „ ПЕСНИЦА“ ОД МАРИБОР
3/18/2017  ЗАПОЧНА УЧИЛИШНАТА СПОРТСКА ЛИГА
3/16/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА НА КП БР.10143/1 ВО УЗ 10, УБ 10.3, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД
3/16/2017  АСФАЛТИРАНИ ПОВЕЌЕ ПРИСТАПНИ УЛИЦИ ВО ГРАДОТ
3/15/2017  ОПШТИНА ОХРИД ДОБИ НОВ ЕВРОПСКИ ГРАНТ ЗА ЕВРОПСКИ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО
3/14/2017  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/14/2017  ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО ЗАЕДНИЧКОТО ВИДЕО НА ЕВРОПСКИОТ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
3/14/2017  ПОЗИТИВНИ ИЗВЕШТАИ КОИ ПОКАЖУВААТ УСПЕШЕН ЧЕТИРИГОДИШЕН МАНДАТ
3/10/2017  РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОЛИГОНОТ
3/10/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ СО КИНЕСКАТА АМБАСАДОРКА ЈИН ЛИСЈЕН
3/9/2017  СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ
3/8/2017  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/8/2017  ТРАДИЦИОНАЛЕН КОНЦЕРТ НА КУД „ ЃЕРДАН“
3/3/2017  С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Предлог ДУП за ГП на КП 10143/1, во УЗ 10,УБ 10.3, КО Охрид 2 Општина Охрид
3/1/2017  СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА НА ГРАД ОХРИД
2/28/2017  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/27/2017  ОДБЕЛЕЖАНА 109 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ
2/27/2017  „ОХРИДСКА ВЕЧЕР И ОХРИДСКИ ДЕНОВИ“ ВО БЕЛГРАД
2/24/2017  ВО ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 109 ГОДИШНИНАТА ОД СМРTТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ
2/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ПОДМОЉЕ И ВЕЛГОШТИ
2/22/2017  СВИКНА ШЕЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/22/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ ЗА РАЗВОЈ НА МЕЃУНАРОДНИ ПРОЕКТИ НА ШКОЛАТА ОД ФУДБАЛСКИОТ КЛУБ „БАРСЕЛОНА“
2/22/2017  ИСЧИСТЕНО КОРИТОТО НА РЕКАТА ВО НАСЕЛБА РАЧА
2/21/2017  ПРОМОВИРАНА ПОШТЕНСКАТА МАРКА СО МОТИВИ ОД ОХРИД ШТО СЕ ИЗДАВА ВО РУСИЈА
2/15/2017  ВО ЗАВРШНА ФАЗА Е ИЗГРАДБАТА НА ПЕШАЧКО – РЕКРЕАТИВНАТА ПАТЕКА КАНАЛ СТУДЕНЧИШТА ХОТЕЛ ПАРК
2/14/2017  РАСЧИСТУВАЊЕ ВО НАСЕЛБАТА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
2/13/2017  ЗАВРШИ РАСЧИСТУВАЊЕТО КАЈ ГРАШНИЦА
2/13/2017  ЗАПОЧНАА УЧИЛИШНИТЕ ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
2/8/2017  JАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС Е ОТВОРЕН ЗАКЛУЧНО СО 13.02.2017 ГОДИНА
2/8/2017  СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ КАЈ РЕКАТА ГРАШНИЦА
2/8/2017  НИНА БАЛАБАН ПРОГЛАСЕНА ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА
2/7/2017  ОБНОВЕНО: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2017
2/7/2017  ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПАТРОН
2/6/2017  СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ
2/6/2017  БРОЈНИ СВЕЧЕНОСТИ ВО ЧЕСТ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/6/2017  ДОПОЛНУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА КОРИСНИЦИ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
2/5/2017  ВРАЧЕНА НАГРАДАТА “ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА НА ПИСАТЕЛОТ ЗОРАН ПЕЈКОСКИ
2/3/2017  ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ НА ОУ,,ГРИГОР ПРЛИЧЕВ” ВО РАЧА ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
2/2/2017  УТРЕ ПОЧНУВААТ ГОДИНАШНИТЕ „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ“
2/2/2017  ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА МЕСНИТЕ И УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ГРАЃАНИ
2/2/2017  ПРОГРАМА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ“ - 2017
2/2/2017  ЧИСТЕЊЕ КАЈ ХОТЕЛ МИЛЕНИУМ И ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО РАЧА
2/2/2017  ДОДЕЛЕНИ ОПШТИНСКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ
2/1/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2017
1/31/2017  СЕМИНАР ЗА „ ИПА ФОНДОВИ -5 КОМПОНЕНТА - ИПАРД 2”
1/30/2017  РАСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ОД РЕКАТА „СУШИЦА“
1/30/2017  ПОЗНАТИ КОРИСНИЦИТЕ НА СУБВЕНЦИИ ЗА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
1/28/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРИЕМОТ КАЈ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ
1/27/2017  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА
1/27/2017  ПРЕС НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/26/2017  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ГП 1 НА КП БР. 2440/3 ,КО КОЊСКО (ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4 –ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ ) ОПШТИНА ОХРИД
1/25/2017  ЗАВРШИ 66 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/24/2017  ОТВОРЕН УНГАРСКИ КОНЗУЛАТ ВО ОХРИД
1/24/2017  КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/23/2017  ЈАВЕН ОГЛАС БР.02/2017 ЗА ДОБИВАЊЕ ЛОКАЦИЈА СО ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА (ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА-ЗАБАВА НА ОТВОРЕНО, ПОКРИЕНИ И НЕПОКРИЕНИ ШАНКОВИ) НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
1/23/2017  ОПШТИНА ОХРИД ПОКРЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПОМОШ НА МИТРА СЕКУЛОСКА
1/20/2017  СЕ БАРА СООДВЕТЕН ПРСТОР ЗА СЕДИШТЕ НА ОХРИДСКАТА АКАДЕМИЈА НА ХУМАНИЗМОТ
1/20/2017  СО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ ЗАВРШИЈА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА
1/19/2017  ВЕЛИЧЕСТВЕН ВОДОСВЕТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА БОГОЈВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ
1/19/2017  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ЕВРОАМБАСАДОРОТ ЖБОГАР ЗАЕДНО ГИ СЛЕДЕА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА
1/18/2017  ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
1/18/2017  ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2017 ЗА ДОБИВАЊЕ ЛОКАЦИЈА СО ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ВРЕМЕНИ ОБЈЕКТИ
1/18/2017  СЕ Е ПОДГОТВЕНО ЗА УТРЕШНИОТ ВОДОСВЕТ ЗА „БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ“
1/18/2017  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/18/2017  СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ВРАЧЕНА НА ГОДИНЕШНИОТ ЛАУРЕАТ ЈИРЖИ СВОБОДА
1/17/2017  ОХРИД ПРАЗНИЧНО УКРАСЕН ЗА ВОДИЦИ
1/17/2017  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ЈАПОНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА
1/16/2017  ЈАПОНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ЌЕ ГО ПОСЕТИ ОХРИД
1/16/2017  ТРИДНЕВНА ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВУВАЊЕ НА БОГОЈАВЛЕНИ - ВОДИЦИ
1/13/2017  ЈАВЕН ПОВИКЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2017 ГОДИНА
1/13/2017  НОВИ ВАСИЛИЧАРСКИ КУМОВИ СЕ АЛАЧОВ, МОМИРОСКА И ПРАНГОСКИ
1/13/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
1/12/2017  ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР
1/11/2017  ПРИВРШУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОДИНАШНОТО МАСОВНО ЧЕСТУВАЊЕ НА БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ И ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ
1/11/2017  ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЈАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
1/10/2017  ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ПОМОГНЕ ВО РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ОПОЖАРЕНАТА КУЌА НА МУЗАФЕР САДИК
1/10/2017  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ АКТИВНО НА ТЕРЕН
1/9/2017  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ЧАРШИЈАТА ОД СНЕГ
1/9/2017  ЕКИПИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ПО ПРВИОТ СНЕГ
1/6/2017  СО БОЖИЌНА ПЕСНА МЛАДИТЕ ОХРИЃАНЧИЊА ГО НАЈАВИЈА ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ
1/6/2017  БОЖИКНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/5/2017  ПАЛМИТЕ ЗАШТИТЕНИ ПО НАЈАВАТА ЗА НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ
1/5/2017  БАДНИКОВА ЛИТИЈА НИЗ УЛИЦИТЕ НА ОХРИД
1/3/2017  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/3/2017  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
1/3/2017  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВО УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.4 ОПФАТ 3, КО ОХРИД 3, ОПШТИНА ОХРИД
1/2/2017  ПРИГОДНИ ПОДАРОЦИ ЗА ПРВОРОДЕНОТО БЕБЕ ВО ОХРИД
1/1/2017  ОХРИЃАНИ И ГОСТИТЕ НОВАТА ГОДИНА ЈА ДОЧЕКАА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/31/2016  НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
12/30/2016  АРХИВАТА НА ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ РАБОТИ И НА 31 ДЕКЕМВРИ
12/30/2016  ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за дел од УЗ 2, дел од блок 2.4 – опфат 1, ОПШТИНА ОХРИД 2010-2020,Нацрт план
12/29/2016  НОВОГОДИШЕН РУЧЕК ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИТЕ ГРАЃАНИ НА ОХРИД
12/28/2016  ПРЕДНОВОГОДИШЕН НАСТАП НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
12/28/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНАТА ЕСЕНЛЕР ОД ИСТАНБУЛ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
12/28/2016  НОВОГОДИШНА СРЕДБА ВО ЦРВЕН КРСТ ОХРИД
12/28/2016  ОБЈАВА ЗА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ
12/27/2016  НОВОГОДИШНА ЗАБАВА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/27/2016  ЧИСТЕЊЕ НА УЛ. КЛЕНОЕЦ И УЛ. РАДОЈЦА НОВЧИЌ
12/26/2016  ПРОДОЛЖУВА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/26/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЛУПД ЗА ГП 1 НА КП 2440/3, КО КОЊСКО
12/24/2016  БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЗА ВЕРНИЦИТЕ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД
12/23/2016  ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ПРОСЛАВИ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ
12/23/2016  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИТЕ И СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ
12/23/2016  БУЏЕТОТ ЗА 2017 ГОДИНА – РЕАЛЕН И СО РАЗВОЈНА КОМПОНЕНТА
12/23/2016  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/22/2016  ПРЕДНОВОГОДИШНА ПРОГРАМА НА ОСНОВЦИТЕ И СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/21/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НАСТАВАТА НА ТУРСКИ ЈАЗИК
12/20/2016  ЗАПОЧНА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/19/2016  СЕ УРЕДУВА ТРОТОАРОТ НА УЛИЦАТА НИКОЛА КАРЕВ
12/19/2016  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/15/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА УНЕСКО- ИРИНА БОКОВА И MICHTELD ROSSLER
12/14/2016  КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ЗА 2017 ГОДИНА
12/14/2016  ИЗБОР НА НАЈУСПЕШЕН СПОРТИСТ ЗА 2016 ГОДИНА
12/14/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УТРЕ ВО ПАРИЗ НА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРКАТА НА УНЕСКО ИРИНА БОКОВА
12/13/2016  ОХРИД БЛЕСНА ВО НОВОГОДИШЕН СЈАЈ
12/13/2016  ЈАВЕН ОГЛАС за поднесување на барања за субвенционирање на трошоци за комунални услуги
12/13/2016  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НАЦРТ-ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ
12/12/2016  ВО ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО ОТВОРЕНА БОТАНИЧКА ГРАДИНА
12/9/2016  СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/8/2016  ДЕНЕС ПРОДОЛЖИЈА ЧЕСТВУВАЊАТА НА ПРАЗНИКОТ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2016  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДЕНОТ НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/7/2016  ПРОМОВИРАНО ДВД-ИЗДАНИЕТО „ОХРИД ВО МОИТЕ СПОМЕНИ“
12/7/2016  ПОЧНУВА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ-ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/7/2016  18 ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА ФОТО КЛУБОТ „ОХРИД“
12/7/2016  ИЗЛОЖБА НА РОДНОКРАЈНИ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ
12/6/2016  ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ Е МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“ , А НА ПОВЕЛБАТА ОЛИМПИЈКАТА НИНА БАЛАБАН
12/5/2016  СЕ ЧИСТЕШЕ ЧАРШИЈАТА ОД ГУМИ ЗА ЏВАКАЊЕ
12/5/2016  ТУРИСТИЧКИ ИНФО ЦЕНТАР ВО ОХРИД
12/3/2016  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/2/2016  НАЦРТ-ФИСКАЛНА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИ ПРОГРАМИ ЗА 2017 ГОДИНА
12/2/2016  ПОСТАВЕНИ НОВИ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ
12/1/2016  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/30/2016  ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
11/29/2016  ЈАВЕН ОГЛАС бр.06/2016 за добивање локација со право за поставување на времени објекти на подрачјето на општина Охрид
11/29/2016  АКЦИЈА „ ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
11/28/2016  СРЕДБА НА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГЕРМАНСКА НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА
11/28/2016  И З В Е С Т У В А Њ Е
11/28/2016  ЈАВЕН ОГЛАС бр.05/2016 за добивање локација со право за поставување на урбана опрема на подрачјето на општина Охрид
11/25/2016  ОДРЕДЕН Е ПРОСТОР ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ
11/25/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ВИКЕНД КУЌА НА КП 2922/1, КП 2922/2 И КП 2922/3 КО КОЊСКО
11/25/2016  ПОДГОТОВКИ ЗА ЗИМСКИ УСЛОВИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
11/25/2016  СЕ ПОСТАВУВА ФЕКАЛНА И АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦА БУДВА
11/24/2016  АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/24/2016  СВИКАНА НА ШЕЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/23/2016  СЕ ЗАСАДУВА ЗИМСКАТА ЦВЕТНА РЕКОЛТА
11/21/2016  ОХРИД ПРЕЗЕНТИРАН НА САЕМОТ ВО СОЛУН
11/18/2016  ОПШТИНА ОХРИД Е ОДГОВОРНА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА КОЈА СЕ ГРИЖИ ЗА ПРАВАТА НА СВОИТЕ ВРАБОТЕНИ
11/18/2016  ОТПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА НОВАТА АВТОБУСКА СТАНИЦА
11/18/2016  СЕ ЧИСТЕШЕ РЕКАТА СУШИЦА НА ПРЕСЕКОТ СО УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА
11/16/2016  АКЦИЈА ЗА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/15/2016  НА ОТВОРЕНИОТ ГРАЃАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТОТ “КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА СТРУЧНО УСОВРШУВАЊЕ
11/15/2016  АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОТЕГОТ КОСЕЛ, ВАПИЛА, ЛИВОИШТА СИРУЛА
11/14/2016  СЕ ПОСТАВУВА СЕМАФОРСКИ СИСТЕМ НА УЛИЦА „ЖЕЛЕЗНИЧКА“
11/13/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ
11/11/2016  ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА НА ДЕЛ ОД РЕКАТА „СУШИЦА“ И ВО НАСЕЛБА „РАЧА“
11/11/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ЌЕ ПОСЕТИ НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ
11/10/2016  СЕ ПОСТАВУВААТ ЦЕФКОВОДИ И СЛИВНИЦИ НА УЛ. „ЦАР САМОИЛ“
11/9/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА Г3-СЕРВИСИ НА КП 1141/5 КО ЛЕСКОЕЦ ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА ОПШТИНА ОХРИД
11/9/2016  ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ВО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ИНВЕСТИРА ОКОЛУ 180 МИЛИОНИ ДЕНАРИ
11/8/2016  ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ТЕМА: „ИСЧИСТЕТЕ ГИ ДВОРОВИТЕ СВОИ , ЕСЕНТА ЌЕ ГИ НАСЛИКА СО НАЈУБАВИ БОИ“
11/8/2016  НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦАТА „БУДВА“
11/8/2016  СВЕЧЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
11/8/2016  ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „ЈАСНА РИСТЕСКА“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/8/2016  ОДРЖАНА СРЕДБА СО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „КОШИШТА“ , „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/7/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ „ДАМЕ ГРУЕВ“, „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ И „ЛЕСКАЈЦА”
11/7/2016  СВЕЧЕНА СЕДНИЦА ПО ПОВОД 7 НОЕМВРИ
11/7/2016  СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНИТЕ ПРОСТОРИИ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „ЈАСНА РИСТЕСКА“
11/7/2016  ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/4/2016  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/4/2016  ЗАПОЧНУВА НОВИОТ ЦИКЛУС НА СРЕДБИ СО УРБАНИТЕ И МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
11/4/2016  ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ТРИ КЛУЧНИ СООБРАЌАЈНИЦИ ВО ОХРИД
11/3/2016  СРЕДБА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТАРКАТА ПЕТИР СО ОХРИДСКИТЕ ТУРИСТИЧКИ РАБОТНИЦИ
11/3/2016  ЌЕ СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. КОШИШТА И У.З. ВОСКА
11/3/2016  ПОЗИТИВНА ОЦЕНА ЗА БЕЗБЕДНОСНАТА СОСТОЈБА ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
11/2/2016  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ОПШТИНСКА НАГРАДА - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
10/31/2016  ЌЕ СЕ ГРАДИ ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦА СО ИНВАЛИДИТЕТ
10/31/2016  РАСЧИСТУВАЊЕ КАЈ х. МИЛЕНИУМ
10/31/2016  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/28/2016  СЕ ГРАДИ КАНАЛИЗАЦИОНА ЛИНИЈА НА УЛ. „ОХРИДСКА БРИГАДА“
10/28/2016  АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
10/26/2016  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АЛТХАУЗЕР
10/26/2016  ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АЛТХАУЗЕР И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ОУ “ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“
10/26/2016  ПРЕТСТАВЕН КОНЗЕРВИРАНИОТ ФРЕСКОЖИВОПИС ВО ЦРКВАТА „СВ. БОГОРОДИЦА ПЕРИВЛЕПТА“
10/25/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
10/25/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
10/25/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
10/22/2016  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ
10/21/2016  ДОДЕЛЕНИ ПАКЕТИ СО ОСНОВНИ ЖИВОТНИ НАМИРНИЦИ НА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ СЕМЕЈСТВА
10/21/2016  СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/21/2016  СЕ РЕКОНСТРУИРААТ УЛИЦИТЕ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ОХРИД
10/20/2016  ЗАВРШИ СЕДНИЦАТА ЗА СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА
10/20/2016  СО СВЕЧЕНОСТ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/19/2016  ДЕНОВИ НА ДОЖИВОТНО УЧЕЊЕ
10/19/2016  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З. 14 УЛ. РАДОЈЦА НОВИЧИЌ
10/19/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО НАЈБЛИСКИТЕ СОРАБОТНИЦИ УЧЕСТВУВАА ВО АКЦИЈА ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ХРАНАТА И НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДТА
10/19/2016  ЕВРОПСКИ ЗДРАСТВЕНИ ЕКСПЕРТИ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
10/19/2016  СЕ ГРАДАТ ПОТПОРНИ ЅИДОВИ ВО ВЕЛГОШТИ
10/18/2016  ВТОРА ФИТНЕС ЗОНА ВО ОХРИД
10/17/2016  ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ
10/14/2016  УРЕДУВАЊЕ НА УЛ. РИСТО ЧАДО
10/13/2016  ЈАВНА РАСПРАВА СО ПРИВАТНИТЕ СТАНОИЗДАВАЧИ
10/13/2016  ПРЕТСТАВНИЦИ ОД “CRESSIDA” ПРОЕКТОТ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/13/2016  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/12/2016  ЌЕ СЕ ПОДИГА КАБАСТ ОТПАД ОД У.З. 11 - ВИДОБИШТА
10/12/2016  РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА „ГРАДЕЊЕ НА ЕКОЛОШКАТА ОТПОРНОСТ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ НА ЛОКАЛНИТЕ ЗАЕДНИЦИ КОИ СПОДЕЛУВААТ МЕЃУНАРОДНИ РЕЧНИ СЛИВОВИ“
10/11/2016  ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА НА НОБ
10/11/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/10/2016  ЧАРТЕР ЛЕТОВИ ОД ВАРШАВА ДО ОХРИД
10/10/2016  ЈAВНА ОБЈАВА ДО СИТЕ ПРАВНИ И ФИЗИЧКИ ЛИЦА КОИ ПОСЕДУВААТ ФИРМА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/10/2016  СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/10/2016  ОДРЖАНИ ДВЕ СЕДНИЦИ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/10/2016  ЗАПОЧНА СО РАБОТА ГЕРМАНСКАТА „КОСТАЛ“
10/10/2016  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРИВАТНОТО СМЕСТУВАЊЕ
10/7/2016  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОУ „ ЖИВКО ЧИНГО“
10/7/2016  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/6/2016  ОДБЕЛЕЖАНИ 1002 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ЦАР САМУИЛ
10/6/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГЕРМАНСКАТА БИЗНИС ЗАЕДНИЦА
10/6/2016  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД „КОШИШТА“, „ВОСКА“ И „ДАЉАН“
10/5/2016  ПОВТОРНО СЕ РАСЧИСТУВА ДЕПОНИЈА ВО НАСЕЛБА „ХРИСТО УЗУНОВ“
10/5/2016  ИСТОРИСКИ ЧАС ВО ЧЕСТ НА ЦАР САМУИЛ
10/4/2016  СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/4/2016  ОТВОРЕН ДЕН ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА
10/3/2016  ВТОРА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА ОД ИПА ПРЕКУГРАНИЧНАТА СОРАБОТКА
10/2/2016  ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО
10/2/2016  ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ
10/1/2016  ЧИСТЕЊЕ НА МАГИСТРАЛНИТЕ ПАТИШТА КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ “МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД”
9/29/2016  29 СЕПТЕМВРИ - СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО
9/28/2016  ЗАВРШИ ШЕЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/27/2016  СИТЕ ЗАЕДНО ЗА ЗДРАВЈЕ ЗА СЕКОГО ДО 2020 ГОДИНА
9/27/2016  ЌЕ СЕ ПОДИГА КАБАСТ ОТПАД ОД ГОРНА ВЛАШКА МААЛА
9/27/2016  ЧИСТЕЊЕ АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛ. ДАМЕ ГРУЕВ
9/23/2016  ОПШТИНА ОХРИД И ОВАА ГОДИНА ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ЗА „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА“
9/23/2016  УНГАРИЈА ЌЕ ОТВОРА КОНУЗЛАТ ВО ОХРИД
9/23/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО БРОНВИН ХАЛФПЕНИ
9/23/2016  ОБУКА ЗА НАПРЕДЕН СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ
9/22/2016  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/22/2016  СВИКАНА ШЕЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/22/2016  ШЕСТИ НЕВРОЛОШКИ КОНГРЕС ВО ОХРИД
9/21/2016  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З. 12 - „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
9/21/2016  ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОПОЛНУВАЊЕ НА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА
9/20/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ВИНКОВЦИ
9/20/2016  УТРЕ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СВЕТСКИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2016  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ – ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/20/2016  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З. 14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
9/19/2016  СЕ ПОСТАВУВА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПАТЕКАТА ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА ДО ПАРК
9/19/2016  КОНКУРС за доделување   стипендии на ученици од општинските основни и средни училишта на подрачјето на Општина Охрид за учебната 2016/2017година
9/19/2016  КОНКУРС за доделување стипендии на редовни студенти од Општина Охрид запишани на државните универзитети во Република Македонија за  академската 2016/2017година 
9/15/2016  СПОРТСКАТА ПОНУДА ВО ОХРИД ЗБОГАТЕНА СО НОВИ ИГРАЛИШТА
9/15/2016  ПРОДОЛЖУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА ПАТЕКАТА ДО БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ
9/14/2016  УТРЕ ЌЕ БИДАТ СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА ТЕНИСКИТЕ ИГРАЛИШТА ВО ОХРИД
9/14/2016  ПРИНЦЕЗАТА КАРАЃОРЃЕВИЌ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
9/14/2016  ПЛАН ЗА ЧИСТЕЊЕ НА МРЕЖАТА ЗА ОДВЕДУВАЊЕ НА ОТПАДНИ И АТМОСФЕРСКИ ВОДИ
9/13/2016  ДА НЕ СЕ ФРЛА ОТПАД ВО ЧИСТИТЕ РЕЧНИ КОРИТА И КАНАЛИ
9/13/2016  ИЗГРАДЕНО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО НАСЕЛБАТА „ ВИДОБИШТА“
9/12/2016  МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД
9/12/2016  ЗА МУСЛИМАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ ДЕНЕС ЗАПОЧНУВА ЧЕТИРИДНЕВНОТО ПРАЗНУВАЊЕ НА КУРБАН БАЈРАМ
9/12/2016  ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА ТРЕТАТА И ЧЕТВРТАТА ГЕНЕРАЦИЈА ДИПЛОМЦИ ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ“
9/11/2016  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД КУРБАН- БАЈРАМ
9/7/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/7/2016  ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ВО СОРАБОТКА СО ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА
9/6/2016  ОХРИДСКИТЕ УЧИЛИШТА ПОДГОТВЕНИ ЈА СТАРТУВАА УЧЕБНАТА ГОДИНА
9/6/2016  ОПШТИНА ОХРИД СО НЕСЕБИЧНА ПОДДРШКА ЗА ТАЛЕНТИРАНИТЕ УЧЕНИЦИ
9/5/2016  РАБОТИЛНИЦА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОПЛАВИ
9/5/2016  ДОНАЦИЈА ЗА ЈОУДГ„ЈАСНА РИСТЕСКА“
9/5/2016  СЕДУМ ГОДИНИ ОД БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
9/3/2016  УСПЕШНО ИЗДАНИЕ НА „ ОХРИДСКА СОФРА 2016“
9/2/2016  НАГРАДА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРВИОТ ПОЛСКО- МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС НА ЛЕКАРИ
9/2/2016  УТРЕ ВО СКРЕБАТНО ЌЕ СЕ ОДРЖИ „ОХРИДСКА СОФРА“
9/1/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СРЕДБАТА ИВАНОВ- ЧОВИЌ
9/1/2016  ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
8/31/2016  ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД „ОХРИДСКАТА СОФРА“
8/31/2016  ВО САБОТА СЕ ОДРЖУВА „ОХРИДСКА СОФРА“
8/30/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.3 – ОПФАТ 5, КО ОХРИД 3
8/28/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЗА ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА ВО СКРЕБАТНО
8/27/2016  ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА ВИНО И СИРЕЊЕ
8/26/2016  ПО 9-ТИ ПАТ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ ВО ОХРИД
8/25/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЧАНКАЈА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
8/25/2016  ГРАДОТ СОЛУН ТУРИСТИЧКИ ПАРТНЕР ЗА ПОДОБАР РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ
8/24/2016  ФЕСТИВАЛ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2016
8/24/2016  ВИСТИНКО УЖИВАЊЕ СО ЏЕЗ МУЗИКАТА НА „ЛЕТНИОТ ЏЕЗ КАРАВАН“
8/23/2016  ЛЕТЕН ЏЕЗ КАРАВАН СО МУЗИЧКИ ПЕРФОРМАНС ВО „КУБА ЛИБРЕ“
8/22/2016  ЛЕТЕН ЏЕЗ КАРАВАН
8/22/2016  УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА УНИКАТНИТЕ РАКОТВОРБИ НА ОХРИДСКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ
8/20/2016  ТРИЕСЕТТИОТ ЈУБИЛЕЕН ОХРИДСКИ МАРАТОН ЗА ТОМИ СТЕФАНОСКИ
8/20/2016  СТАРТУВАШЕ 30. ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2016  НОВИ КОРПИ ЗА ОТПАД ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
8/19/2016  ЗАВРШНИ АКТИВНОСТИ НА ПРОЕКТОТ “WaterNET”
8/18/2016  РАБОТНА СРЕДБА И НАУЧНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ ЗА ПРОЕКТОТ “WaterNET” СО ГАСТРОНОМСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
8/18/2016  ЗАПОЧНУВА „OHRID CRAFT EXPO“
8/18/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИ ДОКУМЕНТ „РЕГИОНАЛЕН ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ОТПАД ЗА ЈУГОЗАПАДЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН“
8/18/2016  ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА 30 ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/18/2016  ПОВТОРНА ОБЈАВА НА ЈАВЕН ПОВИК Бр. SCBE-TBC # PC3_PT_1.2.1-2 за проект SCBE/TBC
8/17/2016  СЕДУМНАЕСЕТ НАТПРЕВАРУВАЧИ ЌЕ ГИ ОДМЕРАТ СИЛИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/16/2016  ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ВИКЕНД КУЌА НА КП 2922/1, КП 2922/2 И КП 2922/3 КО КОЊСКО ОПШТИНА ОХРИД
8/15/2016  ОДРЖАНА ПЕДЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦАНА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/15/2016  ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ НА ОХРИД Е ПРИОРИТЕТ НА АКТУЕЛНАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ
8/14/2016  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ЖИВКО ЧИНГО
8/12/2016  ПРИВРШУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ЈУБИЛЕЈНОТО ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/12/2016  101 570 ДЕНАРИ СОБРАНИ НА ВЧЕРАШНИОТ ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ
8/11/2016  ВЕЧЕРВА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
8/11/2016  ТИМ ОД ОПШТИНА ОХРИД ВКЛУЧЕН ВО ПРОЦЕНКИТЕ НА ШТЕТАТА ОД ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА
8/10/2016  СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ ОД ОСУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
8/10/2016  АЛ ДИ МЕОЛА И ПРОДИЏИ ЗА КРАЈ НА ФЕСТИВАЛОТ “OHRID CALLING“
8/10/2016  ЕМИЛИЈА КАРАФИЛОСКА Е АВТОРОТ НА ПРВОНАГРАДЕНИОТ РАСКАЗ ОД КОНКУРСОТ „ЖИВКО ЧИНГО“
8/10/2016  ДЕЦА ОД НАСТРАДАНИТЕ ПОДРАЧЈА ЌЕ ПРЕСТОЈУВААТ ВО ОХРИД
8/9/2016  БАКРАЧЕСКИ: СВ. КЛИМЕНТ Е НАША ДУХОВНА, КУЛТУРНА И НАЦИОНАЛНА ИНСПИРАЦИЈА
8/9/2016  ВРАБОТЕНИ ВО ОХРИДСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА НА ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО СКОПЈЕ
8/9/2016  СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
8/9/2016  СВИКAНА ПЕДЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/8/2016  НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“ ЗА РАСКАЗОТ ПОД ШИФРА АУРА
8/8/2016  ОДЛОЖЕНИ СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
8/8/2016  ОПШТИНА ОХРИД АНГАЖИРА ЛИЦА ЗА ОПШТИНСКО -КОРИСНА РАБОТА
8/8/2016  ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ОПШТИНА ОХРИД ПО ПОПЛАВИТЕ ВО СКОПСКИОТ РЕГИОН
8/8/2016  ОПШТИНА ОХРИД СО ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО СКОПЈЕ
8/8/2016  БОГОСЛУЖБА НА ПЛАОШНИК ПО ПОВОД СВ.КЛИМЕНТ
8/8/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ОСМАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/8/2016  ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ГОДИНЕШНАТА “ОХРИДСКА СОФРА”
8/5/2016  ОХРИД ДОМАЌИН НА ЦЕНТРАЛНИТЕ СЛУЧУВАЊА ПО ПОВОД 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ. КЛИМЕНТ
8/4/2016  ЗАПОЧНА СО РАБОТА АМБУЛАНТАТА ВО ПЕШТАНИ
8/4/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ЗА КОМПЛЕКС АНДОН ДУКОВ, КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД
8/4/2016  “ДЕНОВИ НА МЕДОТ ПО ВТОР ПАТ ВО ОХРИД”
8/3/2016  ОХРИД ДОБИ АКТИВНА ЗОНА
8/3/2016  КОНЦЕРТ НА ВОЕНИОТ ОРЕКСТАР НА АРМ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
8/3/2016  ДОПОЛНИТЕЛНО АНГАЖИРАНИ ЕКИПИТЕ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/3/2016  ТУРСКИ БИЗНИСМЕНИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА НОВ ОПЕРАТОР НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ
8/3/2016  СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ВО ПЛАЌЕ
8/2/2016  ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ИЛИНДЕНЦИТЕ
8/1/2016  ОЛИМПИЈКАТА НИНА БАЛАБАН НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ
8/1/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СЕ ПОКЛОНА ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ИЛИНДЕНЦИТЕ ВО ВЕЛГОШТИ
8/1/2016  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 2 АВГУСТ- ИЛИНДЕН
8/1/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДУП ЗА УЗ 10 И 11 УБ 10.4 И 11.1 ВЛАШКА МААЛА-ОПФАТ1
7/30/2016  ОХРИД ЈА ЖИВЕЕ НАЈУСПЕШНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/29/2016  ОПШТИНА ОХРИД СО ОПОМЕНА ДО КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА ПЛАЖИТЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
7/29/2016  ЧИСТЕЊЕ КАЈ УЧИЛИШТЕТО „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО ДАЛЈАН
7/29/2016  ПРЕЗЕНТИРАНИ ПРОЕКТИТЕ ЗА ПРЕКУГРАНИЧНО ПРЕТПРИЕМНИШТВО И ПОДОБРУВАЊЕ НА ТУРИЗМОТ ЗА ПОСТАРИ ЛИЦА
7/28/2016  ОХРИД ДОМАЌИН НА НАЈГОЛЕМИОТ МУЗИЧКИ НАСТАН „OHRID CALLING“
7/28/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОЕКТОТ SCBE/TBC
7/28/2016  ОХРИД ДОМАЌИН НА „АЛТЕРНАТИВНО ЛЕТО„ АЛО 2.
7/27/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 8, УБ 8.3 (БЕЈБУНАР) ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014- 2019
7/26/2016  ОШТЕТЕНИ НОВИТЕ ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА
7/25/2016  ПРОМОЦИЈА НА ПУБЛИКАЦИЈАТА „КОГА ЗБОРУВАТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА, ЗБОРУВАЈТЕ СО ЉУБОВ“
7/22/2016  ОПШТИНА ОХРИД СО МАКСИМАЛНА ПОДДРШКА НА „OHRID CALLING“
7/21/2016  „НА ЗАЈДИСОНЦЕ“ ПО ПЕТТИ ПАТ ВО ТРПЕЈЦА
7/21/2016  ПОКАНА ДО ТУРИСТИЧКИТЕ АГЕНЦИИ И ХОТЕЛИ
7/20/2016  ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
7/19/2016  ЗАПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ДО БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ
7/19/2016  АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/18/2016  СЕ ИНТЕНЗИВИРА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА“
7/14/2016  ИЗВЕСТУВАЊЕ - ТАКСИ ПРЕВОЗНИЦИ
7/14/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРЕТСТАВА И ИЗЛОЖБА НА ФИЛИГРАНИ НА ФЕСТИВАЛОТ “ОХРИДСКО ЛЕТО"
7/13/2016  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР ДАН ОРИЈАН
7/13/2016  28.ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
7/13/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКО ЛЕТО
7/13/2016  СЕ ПОСТАВУВА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ДО ГОРИЦА
7/12/2016  АВСТРИСКАТА АМБАСАДОРКА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
7/12/2016  ДВОКРАТНИОТ ШАМПИОН И ЕВРОЛИГАШ ВО РАКОМЕТ ОД УКРАИНА ДОПАТУВА ВО ОХРИД
7/11/2016  ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/11/2016  ЦВЕТНИ БАЛКОНИ – ЦВЕТЕН ОХРИД
7/11/2016  ВТОРО ЗЕМЈЕНО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
7/11/2016  ЧИСТЕЊЕ НА ПАТОТ КОН с. ЗАВОЈ
7/11/2016  ПРОГРАМАТА ЗА ВРЕМЕНИ ОБЈЕКТИ Е ВО ИНТЕРЕС НА ОХРИД
7/8/2016  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВЛЕЗОТ НА ГРАДОТ
7/8/2016  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РЕШЕНИЈАТА ЗА ИЗВРШЕНА КАТЕГОРИЗАЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ
7/8/2016  ПОЧНА ЈУБИЛЕЈНИОТ 55.БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ
7/7/2016  СЕ УРЕДУВА ДЕЛ ОД ТУРИСТИЧКА КАЈ ВЛЕЗОТ НА ГРАДОТ
7/7/2016  ЛЕТЕН РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈ
7/7/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
7/6/2016  О Г Л А С БР. 04/2016 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА НЕИЗДАДЕНИ - СЛОБОДНИ ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
7/6/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/6/2016  ВТОРО АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
7/4/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
7/4/2016  ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА КУРСОТ ПО ОСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД ЕЛЕКТРО СТРУКА
7/4/2016  ЈУБИЛЕЈНО 55-то ИЗДАНИЕ НА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ
7/2/2016  СО „БЕЛО ЛЕТО“ ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА ЛЕТНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/1/2016  КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ “ЖИВКО ЧИНГО“
7/1/2016  АСФАЛТИРАН ПАТОТ РАЧА - КРОМИДИШТА
7/1/2016  ПО ТРЕТ ПАТ “БАСКЕР ФЕСТ“ ПРЕД ОХРИЃАНИ
7/1/2016  ЗАПОЧНА СНИМАЊЕТО НА ФИЛМОТ „ ЧОВЕКОТ И ПЕСОТ“
6/30/2016  УРЕДУВАЊЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ КАЈ АНТИЧКИ ТЕАТАР
6/30/2016  ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ ЗА СТАРИТЕ ЛИЦА
6/30/2016  СЕ УРЕДУВААТ ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА
6/30/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ИФТАР СО СОГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКАТА ВЕРОИСПОВЕД
6/29/2016  СРЕДБА СО СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ МАКЕДОНСКИ БРАНИТЕЛИ
6/29/2016  ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ТИМЧО МУЦУНСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/29/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОРГАНИЗИРА ИФТАР ВЕЧЕРА
6/29/2016  „БАСКЕРФЕСТ“ ПО ТРЕТ ПАТ ВО ОХРИД
6/28/2016  ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/28/2016  ОХРИЃАНИ ДА ГИ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД ПЛАЖАТА САРАИШТЕ
6/28/2016  ОПОЗИЦИЈАТА ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОХРИД
6/27/2016  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТРЕТИОТ ЈАВЕН ПОВИК НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
6/27/2016  БЕЛО ЛЕТО СО ВЛАДИМИР ВАСИЛЕВСКИ ЧЕТКАР
6/27/2016  ИСПРАВКА НА ОГЛАСОТ ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
6/27/2016  ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
6/25/2016  ЗАПОЧНА ДВОДНЕВНАТА ЏИП ТУРНЕА ВО ОХРИД
6/25/2016  ВЕЧЕРВА И УТРЕВЕЧЕР ЌЕ СЕ ПРСКА ПРОТИВ БЕЛИ ПЕПЕРУТКИ ВО ОХРИД
6/24/2016  ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА БОЛНИЧКИОТ КОМПЛЕКС „СВ. ЕРАЗМО“
6/24/2016  ТРЕТ ЈАВЕН ПОВИК НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
6/24/2016  ОХРИД СЕ ГРАДИ ВО СЕКОЈ ДЕЛ СЕ АСФАЛТИРА ПАТОТ ВО МЕСНОСТА КРОМИДИШТА ВО ОХРИДСКОТО СЕЛО РАЧА
6/24/2016  ВО ПООДМИНАТА ФАЗА Е ИЗГРАДБАТА НА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО, ТЕНИСКИТЕ ИГРАЛИШТА И ПЛИВАЧКИОТ БАЗЕН ВО ОХРИД
6/24/2016  АТРАКТИВНИ ПЕШАЧКИ И ВЕЛОИСИПЕДСКИ ЗОНИ СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
6/23/2016  НОВ ТЕРМИН ЗА ПОДИГАЊЕ НА КОМУНАЛНИОТ ОТПАД
6/22/2016  ПРИФАТЕН ЕЛАБОРАТОТ ЗА ПРОЦЕНЕТИТЕ ШТЕТИ ОД МРАЗОТ ВО МЕСЕЦ АПРИЛ
6/22/2016  СЕ ИСПОЛНУВААТ СИТЕ ВЕТУВАЊА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ КОИ СЕ ВО ИНТЕРЕС НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ
6/22/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИМЕНУВАЊЕ НА ПЛОШТАДИ И ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА УЛИЦИ
6/22/2016  СЕ ГРАДАТ ТРИБИНИ НА СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ОУ„ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
6/22/2016  ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
6/21/2016  ДЕНОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВО ЗНАКОТ НА НАЈМЛАДИТЕ
6/21/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/21/2016  БАКРАЧЕСКИ: КООРДИНИРАНО И МАКСИМАЛНО УЧЕСТВО НА НАДЛЕЖНИТЕ ВО ПОТРАГА ПО ИСЧЕЗНАТИТЕ ЛИЦА ОД ОХРИД И ДЕБАРЦА
6/20/2016  ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 21 ЈУНИ ДЕНОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
6/20/2016  ОХРИД СЕ ПОВРЗА СО ЕВРОПСКАТА ПРЕСТОЛНИНА БРИСЕЛ
6/20/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ПОГРАДЕЦ
6/19/2016  ЗАВРШИ 9-то ИЗДАНИЕ НА ФРАНЦУСКИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ
6/18/2016  ЗАМИНА ОХРИДСКАТА ПЛИВАЧКА ЛЕГЕНДА ЛЕКО РАДИЧ
6/16/2016  ЗЕЛЕНА НЕДЕЛА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА-ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ПОЗЕЛЕНА ИДНИНА
6/16/2016  ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ВО ОХРИД
6/16/2016  ЗАПОЧНА 15 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН МУЗИЧКИ НАТПРЕВАР “ОХРИДСКИ БИСЕРИ“
6/16/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/16/2016  ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА СЛОБОДНИ КАПАЦИТЕТИ
6/15/2016  ОХРИД АВИОНСКИ ПОВРЗАН СО БЕЛГРАД
6/15/2016  ЗАВРШНА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ
6/15/2016  ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ЗЕЛЕНАТА НЕДЕЛА
6/14/2016  УТРЕ СТАРТУВА АВИО ЛИНИЈАТА БЕЛГРАД- ОХРИД
6/14/2016  ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ
6/14/2016  ПО ДЕВЕТТИ ПАТ ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ
6/13/2016  КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА СУВЕНИР НА ГРАД ОХРИД
6/13/2016  ОПЕРСКАТА ДИВА ЕЛИНА ГАРАНЧА ЌЕ ГО ОТВОРИ 56-ТО „ОХРИДСКО ЛЕТО“
6/10/2016  ПРВАТА ГРУПА ИЗРАЕЛСКИ ГОСТИ ПРИСТИГНА ВО ОХРИД
6/10/2016  БАКРАЧЕСКИ НА МЕКЕДОНСКО ЧЕШКИОТ БИЗНИС ФОРУМ: ОХРИД И МАКЕДОНИЈА ГИ ИМАТ СИТЕ ПРЕДУСЛОВИ ЗА РАЗВОЈ НА УСПЕШНИ БИЗНИСИ
6/10/2016  СЛОВЕНЕЧКИТЕ ИСКУСТВА ЗА ОСОВРЕМЕНУВАЊЕ НА НАСТАВАТА ВО ОЕМУЦ “СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ“
6/10/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ
6/10/2016  ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗЕМАН ВООДУШЕВЕН ОД УБАВИНИТЕ НА МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. НАУМ
6/10/2016  НОВ ТЕРМИН ЗА ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/9/2016  ЧЕШКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗЕМАН ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
6/8/2016  ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/8/2016  СЕ РЕГУЛИРА РАБОТНИОТ СТАТУС НА 67 ЛИЦА ВРАБОТЕНИ ВО ОБРАЗОВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО ОХРИД
6/8/2016  СТАВЕНА ВО УПОТРЕБА СПОРТСКАТА САЛА ВО СЕЛО КОСЕЛ
6/7/2016  БЛАГОДАРНИЦИ ЗА УЧЕНИЦИ ОУ „ КОЧО РАЦИН“
6/6/2016  АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ СТАРА ХАРТИЈА
6/5/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ОСВЕТУВАЊЕТО НА КОНАЦИТЕ ВО ЗАУМ
6/3/2016  СОРАБОТКАТА СО ФРАНЦИЈА ЌЕ СЕ ПРОШИРУВА И ВО ОБЛАСТА НА ТУРИЗМОТ
6/3/2016  НАСТАНИТЕ СО СВЕТСКО РЕНОМЕ ВЕТУВААТ ПЛОДНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА ВО ОХРИД
6/2/2016  ОХРИЃАНКИ ПРВЕНЦИ НА ГЕНЕРАЦИЈА ВО „ЈАХЈА КЕМАЛ“
6/2/2016  ОХРИД ДОМАЌИН НА МАКЕДОНСКО- ЧЕШКИ БИЗНИС ФОРУМ
6/2/2016  ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДУВАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ
6/1/2016  ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА БЕСПЛАТНИТЕ ОБУКИ ОД ЕЛЕКТРО И МАШИНСКА СТРУКА
6/1/2016  СВЕЧЕНОСТ ЗА ИДНИТЕ ПРВАЧИЊА
5/31/2016  ЛЕТЕН РЕЖИМ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ПАРКИНЗИТЕ
5/30/2016  СЕ БЕЛЕЖИ ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ ВО ОХРИД
5/30/2016  ЗЕМЈЕНО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
5/30/2016  ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САМИТОТ НА ЛОКАЛНИ САМОУПРАВИ НА АЗИЈА И ЕВРОПА
5/30/2016  ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊТО НА ПАТОТ КАЈ МЕСНОСТА „КРОМИДИШТА“ ВО РАЧА
5/28/2016  ОХРИД УСПЕШНО ПРЕТСТАВЕН НА ТРЕТИОТ ГЛОБАЛЕН СОСТАНОК НА ГРАДОВИТЕ СО ЕЗЕРА ВО ИСЕО- ИТАЛИЈА
5/27/2016  КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО АТЛЕТИКА И РЕВИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ НАТПРЕВАР ВИКЕНДОВ ВО ОХРИД
5/27/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЌЕ УЧЕСТВУВА НА ГЛОБАЛНИОТ СОСТАНОК НА ГРАДОВИТЕ СО ЕЗЕРА
5/26/2016  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП
5/26/2016  МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА УСЛУГИТЕ ЗА ВОДОСНАБДУВАЊЕ И ОТПАДНИ ВОДИ
5/26/2016  ОЛИМПИСКИ ДЕН ВО ОУ “ХРИСТО УЗУНОВ“
5/26/2016  ОХРИД Е БЕЗБЕДНО МЕСТО И СИТЕ ТУРИСТИ ТРЕБА БЕЗ РАЗМИСЛУВАЊЕ ДА ГО ПОСЕТАТ
5/26/2016  ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/26/2016  СООПШТЕНИЕ – КАТЕГОРИЗАЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ
5/25/2016  ОТВОРЕН ПОЧЕСЕН КОНЗУЛАТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ВО ОХРИД
5/25/2016  СПОРЕД ИСПОЛНЕТОСТА НА ТУРИСТИЧКО УГОСТИТЕЛСКИТЕ КАПАЦИТЕТИ ОХРИД ОЧЕКУВА ПЛОДНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
5/24/2016  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ, СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/23/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/23/2016  СЕ РЕКОНСТРУИРААТ УЛИЦИ И ПОТПОРНИ ЅИДОВИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ОХРИД
5/23/2016  МЕЃУНАРОДЕН КОШАРКАРСКИ ТУРНИР ЗА ЈУНИОРИ
5/22/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ИМ ГО ЧЕСТИТА НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ- 23 МАЈ
5/20/2016  МАТУРСКА ПАРАДА 2016 - БАКРАЧЕСКИ ДО ОХРИДСКИТЕ МАТУРАНТИ: ОСТАНЕТЕ ЧЕСНИ И ДОБРИ ЛУЃЕ, ТАА ТИТУЛА НЕ СЕ СТЕКНУВА СО ПАРИ НИТУ СЕ ОСВОЈУВА СО СИЛА
5/20/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ЧЕТВРТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/20/2016  ВИКЕНДОВ ЗАПОЧНУВААТ ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/20/2016  ОПШТИНСКИОТ ИНСПЕКТОРАТ СО САНКЦИИ ЗА ТУРИСТИЧКИТЕ ВОДИЧИ KOИ РАБОТАТ НА ДИВО
5/19/2016  АВИО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
5/19/2016  ПОЗНАТИ ПРОГРАМИТЕ И ПРОЕКТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ФИНАНСИРА ОПШТИНА ОХРИД
5/19/2016  РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА „ВОДЕНИЧАРСКА“ СО НЕКОЛКУТЕ КРАЦИ ВО ОХРИДСКОТО СЕЛО ВЕЛГОШТИ
5/19/2016  ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
5/18/2016  КОНКУРС за пријавување на кандидати за бесплатни курсеви за основни познавања од електро струка и основни познавања од машинска струка за невработени лица од Општина Охрид
5/17/2016  СЕ САНИРААТ УДАРНИТЕ ДУПКИ НИЗ ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ
5/17/2016  ПО 15 ПАТ МАТУРСКА ПАРАДА ВО ОХРИД
5/16/2016  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ КОЧО РАЦИН“ ОСВОИЈА ДВЕ ПРВИ МЕСТА НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР „ ДЕТСКИ СЕМАФОР“
5/14/2016  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СПЕЦИЈАЛИТЕТИ ОД ОХРИД И БЛАГОЕВГРАД
5/13/2016  ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
5/13/2016  УЧЕНИЦИ ОД СЛОВЕНИЈА И ЦРНА ГОРА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
5/12/2016  ОХРИД ДОМАЌИН НА РАКОМЕТНАТА ЕЛИТА ОД МАКЕДОНИЈА
5/12/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УЧЕСТВУВА НА ДУНАВСКАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ВИЕНА
5/12/2016  УРЕДУВАЊЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ПЕШТАНИ
5/11/2016  СЕ ГРАДИ ФУДБАЛСКО ИГРАЛИШТЕ ВО СЕЛО ЛЕСКОЕЦ
5/11/2016  ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА МАШИНАТА ЗА СМУКАЊЕ
5/11/2016  СВЕЧНО ОТВОРЕНА ПРВАТА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА АВАНТУРИСТИЧКИ ТУРИЗАМ
5/11/2016  ПОВТОРНО ГОЛЕМ СПОРТСКИ НАСТАН ВО ОХРИД
5/11/2016  БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКАТА ПОНУДА
5/11/2016  СЕКРЕТАРОТ СПАСЕСКИ УЧЕСТВУВА НА „ STRONG CITIES NETWORK GLOBAL SUMMIT“ ВО ТУРЦИЈА
5/10/2016  ОХРИД ДОМАЌИН НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ADVENTURE NEXT BALKANS
5/10/2016  ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ „ ДЕТСКИ БОНТОН“
5/10/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ОРАВ
5/10/2016  ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ
5/10/2016  ОД АКТИВНОСТИТЕ НА ЈАВНА ХИГИЕНА
5/9/2016  ТУРИСТИЧКО- ЕКОНОМСКА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО ДАЛИАН,НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
5/9/2016  ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОТВОРА УНГАРСКИ КОНЗУЛАТ
5/9/2016  ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НА УНГАРСКИ УМЕТНИЦИ ВО ОХРИД
5/6/2016  ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ДЕТСКИ СЕМАФОР“
5/6/2016  ИЗЛОЖБА НА СЛИКАРИ РОМИ ОД УНГАРИЈА
5/6/2016  ПО 18-ТИ ПАТ „РАСПЕАНО РИБАРЧЕ“ ВО ОХРИД
5/5/2016  ОХРИД СЕ ПРОМОВИРА ВО ЦЕЛ СВЕТ
5/5/2016  О Г Л А С Б Р. 02/2016 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
5/5/2016  ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ЈАВЕНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2016
5/3/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАСАДИ ОД НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ
5/3/2016  НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ СЛЕТАА ПРВИТЕ ХОЛАНДСКИ ТУРИСТИ
4/30/2016  ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
4/29/2016  ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА
4/28/2016  СВЕЧЕНО ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТРПЕЈЦА
4/28/2016  ЗАПОЧНА ВЕЛИГДЕНСКИОТ САЕМ
4/28/2016  СЕ УРЕДУВААТ ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА
4/27/2016  ПОЗИТИВНИ КВАРТАЛНИ ИЗВЕШТАИ ЗА РАБОТАТА НА ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА
4/27/2016  СЕ РЕКОНСТРУИРАТ УЛИЦИ И ПОТПОРНИ ЅИДОВИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
4/27/2016  ОХРИД ПРОМОВИРАН НА САЕМОТ ВО НИШ
4/27/2016  ВЕЛИГДЕНСКИ САЕМ
4/27/2016  УКРАДЕНИ САДНИЦИ НА УЛ.„ДИМИТАР ВЛАХОВ„
4/27/2016  ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/26/2016  ПРОМОВИРАНО НОВОТО УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ
4/26/2016  АСФАЛТИРАН КРАК ОД УЛИЦАТА „АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕ“
4/26/2016  ПРОМОЦИЈА НА ПЛАНОТ ЗА ЗАШТИТА НА СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО
4/25/2016  ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО СРБИЈА
4/25/2016  ПРОДОЛЖУВААТ ИНТЕНЗИВНИТЕ КОНТАКТИ СО ДАЛИЈАН
4/25/2016  ПЛАН ЗА ИНТЕГРИРАНА ЗАШТИТА НА СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО
4/25/2016  ПОЗИТИВНИ РЕАКЦИИ ПО ПРОМОЦИЈАТА НА ОХРИД ВО ВИЕНА
4/24/2016  ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ХЕРОЈОТ ХРИСТО УЗУНОВ
4/22/2016  111 ГОДИНИ ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/22/2016  ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА “Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ”
4/22/2016  ОХРИД ПРОМОВИРАН ПРЕД НАЈЕМИНЕНТНИТЕ ТУРИСТИЧКИ РАБОТНИЦИ ВО ВИЕНА
4/21/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/21/2016  ОД АКТИВНОСТИТЕ НА ЈАВНА ХИГИЕНА
4/21/2016  ГОЛЕМА ТУРИСТИЧКА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО ВИЕНА
4/20/2016  АКТИВНОСТИ НА ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО
4/19/2016  МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА НА ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА СО „ЈАХЈА КЕМАЛ“
4/19/2016  ГРАДЕЖНИ АКИТВНОСТИ ВО ВЕЛГОШТИ
4/18/2016  АСФАЛТИРАНА УЛИЦА КАЈ ОХРИДАТИ
4/18/2016  АСФАЛТИРАН КРАК ОД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“
4/18/2016  ПАРТЕРНО УРЕДУВАЊЕ НА УЛИЦА „АНДОН ДУКОВ“
4/15/2016  МОЖНОСТ ЗА ТУРИСТИЧКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОХРИД И ПРИЗРЕН
4/15/2016  АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА КАЈ КАТОЛИЧКА ЦРКВА
4/15/2016  ОХРИДСКИТЕ РАКОМЕТАРИ СЕ ДРУЖЕА СО УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
4/14/2016  ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА РАКОМЕТНИОТ СПЕКТАКАЛ СО ВАРДАР
4/14/2016  ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА НОВИ ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ
4/14/2016  ОТВОРЕН САЕМОТ ЗА НАУКА И КУЛТУРА ВО „ЈАХЈА КЕМАЛ“
4/14/2016  ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД У.З. 15ти КОРПУС И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
4/14/2016  ГАСТРОНОМАД – УСПЕШНА ТУРИСТИЧКА ПРИКАЗНА
4/14/2016  КОНГРЕС НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЛЕКАРИ ПО ОПШТА МЕДИЦИНА ВО ОХРИД
4/13/2016  МЛАДИТЕ СЕ УЧАТ НА ЗДРАВ И БЕЗБЕДЕН ЖИВОТ
4/13/2016  ЗЕМЈЕНО ЛАРВИЦИДНО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/12/2016  БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ 15ти КОРПУС И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
4/12/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ 7ми НОЕМВРИ И ДАМЕ ГРУЕВ
4/12/2016  ПРОЕКТ „ЖИВЕЈ ЗДРАВО - ЖИВЕЈ БЕЗБЕДНО“
4/12/2016  СЕ РЕКОНСТРУИРААТ КОШАРКАРСКИТЕ ТЕРЕНИ ВО СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
4/11/2016  БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ 7ми НОЕМВРИ И ДАМЕ ГРУЕВ
4/11/2016  ПРАКТИЧНА НАСТАВА ПО ПРЕДМЕТОТ „ ОПШТЕСТВО“
4/10/2016  КАНЦЕЛАРИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО ЗА МАКЕДОНСКО – БУГАРСКО ПРИЈАТЕЛСТВО ВО ОХРИД
4/9/2016  ОТВОРЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ВО ОХРИД
4/8/2016  ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО АСОЦИЈАЦИЈАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ПИРОТ
4/8/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА РОМИТЕ
4/8/2016  УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ОД ЛЕСКОЕЦ ВО ПОСЕТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
4/7/2016  СРЕДБА НА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИКОТ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ГРАДОВИ СО ЕЗЕРА
4/7/2016  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УСЛУЖНИ ДЕЈНОСТИ ПОВРЗАНИ СО ВОДЕНИОТ ПРЕВОЗ
4/7/2016  ЧИСТЕЊЕ КАЈ ТРСКАТА НА МАЗИЈА
4/7/2016  УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/7/2016  ЗДРУЖЕНИЕТО „ЗРАЦИ“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО
4/6/2016  ОПШТИНИТЕ ОД ЈУГОЗАПАДНИОТ РЕГИОН СО ЗАЕДНИЧКО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМОТ СО КУЧИЊАТА- СКИТНИЦИ
4/6/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2016
4/5/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ОХРИДСКИТЕ СТАНОИЗДАВАЧИ
4/5/2016  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВО УЗ 4, ДЕЛ ОД УБ 4.7, ОПФАТ 2, ОПШТИНА ОХРИД ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014-2019 ПРЕДЛОГ ПЛАН
4/4/2016  ПРОМОВИРАН ОТЧЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ АПРИЛ 2013/16
4/1/2016  ПРВОАПРИЛСКИ ХЕПЕНИНГ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
4/1/2016  ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНАТА УЛИЦА „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ОХРИД
4/1/2016  НА ГРАДСКОТ ПЛОШТАД ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО АУТИЗАМ
4/1/2016  ЗАВРШИ ТУРНИРОТ ВО ФУДБАЛ ЗА ОСНОВЦИ
3/31/2016  УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ ХРИСТО УЗУНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/31/2016  ПРЕТСТАВНИЦИ НА ОБСЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/30/2016  УЛОГАТА НА ОПШТИНАТА ВО УНАПРЕДУВАЊЕТО НА МЕЃУЕТНИЧКАТА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
3/30/2016  ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ЗА ОСНОВЦИ
3/30/2016  ОПШТИНА ОХРИД ДЕНЕС И УТРЕ ДО 20 ЧАСОТ ЌЕ ПРИМА БАРАЊА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИИ
3/29/2016  ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНИОТ ПАТ ВАПИЛА – ЛИВОИШТА
3/29/2016  НОВИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ЗБОГАТУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО ЈАПОНИЈА
3/28/2016  ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНИОТ ПАТ ОХРИД – ВЕЛЕСТОВО
3/28/2016  ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2016 ЗА ДОБИВАЊЕ ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА РЕКЛАМНИ БИЛБОРДИ И РЕКЛАМНИ ПАНОА
3/26/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ ВЕЛИГДЕН
3/24/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА ОД БУРСА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
3/24/2016  СЕ ПРЕЦИЗИРААТ ДЕТАЛИТЕ ЗА АВИО ЛИНИЈАТА ОХРИД- БЕЛГРАД
3/24/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА РАБОТНА СРЕДБА СО ВРВОТ НА МПЦ И МАНУ
3/22/2016  АСФАЛТИРАНИ НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО НАСЕЛБА ДАЉАН
3/22/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА И ДОНЕСУВАЊЕ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ
3/18/2016  ОХРИД СЕ ВКЛУЧУВА ВО ГЛОБАЛНАТА АКЦИЈА „ ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“
3/18/2016  СЕ УРЕДУВААТ ТРОТОАРИТЕ НА „АРИФ МУСТАФА“
3/18/2016  ОХРИД ДОСТОЈНО ЌЕ ГИ ОДБЕЛЕЖИ 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
3/17/2016  ЧИСТЕЊЕ НА УЛ. „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „15ти КОРПУС“
3/17/2016  КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА СЕ ВЛОЖУВА И ИНВЕСТИРА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО ВО ОХРИД
3/16/2016  ПРИКЛУЧУВАЊЕ КОН НОВАТА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО НАСЕЛБА „ИСТОК“
3/15/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
3/15/2016  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ “БРАТСВО ЕДИНСТОВО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/14/2016  НЕ ТРЕБА ДА СЕ ЗАБОРАВИ ЛОШОТО МЕНАЏИРАЊЕ НА МИНАТИ ЛОКАЛНИ ГАРНИТУРИ
3/14/2016  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ЗА GP 1 (ТУРИСТИЧКИ КОМПЛЕКС СВ.СТЕФАН)
3/14/2016  ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/12/2016  ВО ОХРИД СЕ ОДРЖА ТРИБИНА ЗА АУТИЗАМ
3/12/2016  ОХРИД ПРОМОВИРАН ПРЕД АВСТРИСКАТА ЕЛИТА ВО ВИЕНА
3/11/2016  ЗАПОЧНУВА ПРОЛЕТНАТА ПОЛУСЕЗОНА ВО СУПЕР ЛИГА РАКОМЕТ
3/11/2016  СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИ ВОДОВОДНИ ЛИНИИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО ОХРИД
3/10/2016  ТРИБИНА ЗА АУТИЗАМ ВО ОХРИД
3/10/2016  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ЧЕШКИОТ АМБАСАДОР МИРОСЛАВ РАМЕШ
3/10/2016  ЧИСТЕЊЕ КАЈ „КЛИМЕНТОВ КОНАК“
3/10/2016  ПАРТЕРНО УРЕДУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ ПРЕД „ ОХРИДСКА БАНКА“
3/10/2016  СЕ ПОСТАВУВА ТРОТОАР НА 8-МИ СЕПТЕМВРИ
3/9/2016  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СТРАТЕГИЈАТА ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ
3/9/2016  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ “ХРИСТО УЗУНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/8/2016  ДЕНОТ НА ЖЕНАТА ОДБЕЛЕЖАН ВО ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ „ МОБИЛНОСТ“
3/8/2016  ОСМОМАРТОВСКА СРЕДБА СО ЖЕНИТЕ ДИРЕКТОРКИ ОД ОХРИД
3/8/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2016  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 8.МАРТ- ДЕНОТ НА ЖЕНАТА
3/4/2016  ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ГИМНАЗИЈА
3/4/2016  РАСЧИСТУВАЊЕ НА КЕЈОТ
3/4/2016  РАБОТИЛНИЦА ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ СОВЕТНИЦИ
3/4/2016  ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ
3/3/2016  УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ СЕ ВКЛУЧИЈА ВО АКТИВНОСТИТЕ ЗА ПОМОШ НА МАЛИОТ КИРИЛ
3/2/2016  СИТЕ ДА ПАРТИЦИПИРАМЕ ВО ХУМАНИТАРНИ АКТИВНОСТИ ЗА СПАС НА ДЕТСКИ ЖИВОТ
3/2/2016  СЕ ЧИСТЕШЕ УЛ. „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“
3/1/2016  СЕ РАСЧИСТУВА ВЛЕЗОТ НА ОХРИД
2/29/2016  ПРЕТХОДНАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ ЈА СОЗДАДЕ ДЕПОНИЈАТА КАЈ „МАУЦКЕР“
2/29/2016  ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/29/2016  ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/29/2016  ПОЧИНА НИКО НЕСТОР - ПЛИВАЧКИОТ ВЕЛИКАН КОЈ ГО ПРОСЛАВИ ОХРИД
2/25/2016  МИНИ ПЛОШТАД ДОБИ ОХРИДСКОТО СЕЛО ЉУБАНИШТА
2/25/2016  АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ КОСЕЛ - ЛИВОИШТА - СИРУЛА
2/25/2016  СЕ ПОСТАВУВА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ СТИВ НАУМОВ“
2/25/2016  СЕ САНИРААТ ЗАШТИТНИТЕ ОГРАДИ НА СПОРТСКИТЕ И ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА
2/25/2016  УСВОЕНА ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА РАБОТА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ
2/24/2016  ПРОЕКТОТ „ КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“ ПРЕЗЕНТИРАН ВО ОХРИД
2/24/2016  ЗАПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА НОВИ АВТОБУСКИ ПОСТОЈКИ ВО ОХРИД
2/24/2016  СТАВЕНИ ВО ФУНКЦИЈА СЕМАФОРИТЕ КАЈ ОУ „ ХРИСТО УЗУНОВ“
2/24/2016  ОТПОЧНАА ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ КРУМ ТОЧКО“
2/24/2016  ЕВРОПСКИОТ ШАМПИОН ИГОР СТЕФАНОВСКИ – ИЏЕ ОДРЖА ЕДУКАТИВЕН ЧАС ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ
2/24/2016  ОД МЕСЕЦ ЈУНИ НОВА АВИО ЛИНИЈА ОХРИД- БЕЛГРАД
2/23/2016  МОЖНОСТ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ АВИО ЛИНИЈА ОХРИД- БЕЛГРАД
2/23/2016  ЈАВЕН ОГЛАС бр.01/2016 за добивање на дозволи за вршење на општински линиски превоз
2/23/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/22/2016  ЕДУКАЦИЈА ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОД БРЗО И НЕОДГОВОРНО ВОЗЕЊЕ
2/22/2016  ЈАВНИТЕ ДОБРА МЕТА НА НЕСОВЕСНИ ГРАЃАНИ
2/22/2016  АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ГРАДСКА ПЛАЖА И СЛИВОТ НА РЕКАТА ГРАШНИЦА
2/22/2016  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“ ВО ОХРИД
2/18/2016  СЕ САНИРААТ ОШТЕТУВАЊАТА ОД РЕКАТА ДАЉАН
2/17/2016  СЕ РАБОТИ НА КРУЖНИОТ ТЕК НА ПРЕСЕКОТ НА „ТУРИСТИЧКА“ И „АБАЗ ЕМИН“
2/17/2016  СЕ УРЕДУВА КРСТОСНИЦАТА КАЈ ГИМНАЗИЈА
2/17/2016  СЕ РЕАЛИЗИРА ПОСЛЕДНАТА ФАЗА ОД ХОРТИКУЛТУРНОТО УРЕДУВАЊЕ НА ДИМИТАР ВЛАХОВ
2/17/2016  ЌЕ СЕ АСФАЛТИРААТ ТРИ ЛОКАЛНИ ПАТНИ ПРАВЦИ
2/16/2016  ОТВОРЕНА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ПЕШТАНИ
2/16/2016  СЕ РАСЧИСТУВААТ ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ПЕШТАНИ
2/15/2016  НОВИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА НОВИОТ КРУЖЕН ТЕК
2/15/2016  БРОЈНИ ФУДБАЛСКИ ЕКИПИ СЕ ПОДГОТВУВАА НА ТЕРЕНИТЕ НА ЈП „ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
2/11/2016  ОХРИД МЕЃУ НАЈУБАВИТЕ ГРАДОВИ ВО ЕВРОПА
2/11/2016  УТРЕ ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД „ТУРИСТИЧКА“
2/10/2016  БРИТАНСКИОТ АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/10/2016  СЕ УРЕДУВА ПЛОШТАДОТ ВО ЉУБАНИШТА
2/10/2016  РАСЧИСТЕН КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС ВО БЛИЗИНА НА ХОЛАНДСКИОТ ПАРК
2/9/2016  ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИТЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ И СТУДЕНТИТЕ ОД ОХРИД
2/9/2016  ПРЕОСТАНУВААТ УШТЕ ТРИ ДЕНА ОД ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
2/8/2016  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/8/2016  ОДЛУКА ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/6/2016  ПАНАХИДА И СЛОВО ЗА ВЕЛИКИОТ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/5/2016  ПРЕТСТАВЕНА НАГРАДЕНАТА ПОЕМА НА ПРЛИЧЕВИТЕ БЕСЕДИ
2/5/2016  ГРИГОР ПРЛИЧЕВ ЈА ОСНОВАЛ ПРВАТА ОПШТИНА ВО ОХРИД
2/5/2016  ОХРИД ПРАЗНУВА ВО ЧЕСТ НА ПРЛИЧЕВ
2/5/2016  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“
2/4/2016  КОНГРЕСЕН ЦЕНТАР, КАТНИ ГРАЖИ И ДРУГИ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ЌЕ СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
2/4/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ВИЗМАР- ГЕРМАНИЈА
2/3/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА УВИД НА ЗАВРШНИТЕ АКТИВНОСТИ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „ОХРИДСКА БАНКА“
2/3/2016  ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВО АСФАЛТИРАНАТА УЛИЦА „СИРМА ВОЈВОДА“
2/3/2016  БРОЈНИ СПОРТСКИ ЕКИПИ ЌЕ ИМААТ ПОДГОТОВКИ ВО ОХРИД
2/2/2016  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА НОВИ САД
2/2/2016  ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА ВТОРАТА ФАЗА ОД ПАТЕКАТА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
2/2/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ЗАЕДНИЧКА СРЕДБА НА ТУРИСТИЧКИТЕ ДЕЛЕГАЦИИ ОД МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈA
2/2/2016  ЗАВРШИ ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
2/1/2016  ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА УСПЕШНО ЗАВРШЕНИ БЕСПЛАТНИ ОБУКИ
2/1/2016  СЕ ГРАДИ КАНАЧИЗАЦИОНА МРЕЖА НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕ“
1/29/2016  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД МАНИСА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
1/29/2016  ФИНАНСИСКА ПОМОШ ЗА ПОДМИРУВАЊЕ НА ДОЛГОТ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ВО ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“
1/29/2016  ЗАВРШИ ПЕДЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/28/2016  МЕРКИТЕ КОИ ГИ ПРЕЗЕМА ОПШТИНА ОХРИД ВО УГОСТИТЕЛСКО-ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ
1/28/2016  СЕ РАСЧИСТУВА ПОТЕГОТ ГОРНА ПОРТА-ДРВАРА
1/27/2016  СЕ ГРАДИ КРУЖЕН ТЕК НА ПРЕСЕКОТ ОД „ТУРИСТИЧКА“ И „АБАЗ ЕМИН“
1/27/2016  ГРЧКАТА TASTV ГИ ПРЕНЕСЕ „ВОДИЦИ ВО ОХРИД“ ПРЕД СВОЈОТ АУДИТОРИУМ
1/26/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ УПАТИ ЧЕСТИТКА ДО СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА
1/26/2016  ИЗГРАДЕН ВИДИКОВЕЦ ВО РАМКИ НА ЦРКВАТА СВ. НАУМ ОХРИДСКИ
1/25/2016  СВИКАНА ПЕДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/22/2016  ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
1/22/2016  ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА АТМОСФЕРСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ВОСКА
1/22/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА БЕГАЛСКАТА КРИЗА
1/20/2016  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ ВО ОХРИД
1/20/2016  ОФИЦИЈАЛНО СТАВЕНО ВО УПОТРЕБА ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ КАЈ СТУДЕНЧИШТА
1/19/2016  ПЕТАР РУПЕВ Е СРЕЌНИОТ ФАЌАЧ НА ЧЕСНИОТ КРСТ ВО ОХРИД
1/18/2016  ВЕЧЕРВА ВО ОХРИД ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ
1/18/2016  ОПШТИНА ОХРИД ДОДЕЛИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
1/18/2016  ДОДЕЛЕНА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ
1/18/2016  ПРОДОЛЖУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ WATERNET СО ГРАДОТ ВОДЕН ОД РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА
1/17/2016  ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, ТУРИЗАМ И МЕДИУМИ
1/15/2016  ОПШТИНСКИОТ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ СО АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ
1/15/2016  ПОРАДИ БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ КАЈ САРАИШТЕ
1/15/2016  ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ
1/14/2016  ВАСИЛИЧАРСКАТА ПАРИЧКА ЗА ЕЛЕНА ТЕРЗОСКА,ВИОЛЕТА ЛУПЕСКА, ДИМИТРИЈА ВРЕВЕЗОВСКИ И СИМЕ СТЕФАНОСКИ
1/13/2016  ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР
1/12/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2016 ГОДИНА
1/12/2016  РАСПИШАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИ ТЕРЕНИ НА ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
1/11/2016  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/9/2016  ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ И МИНИСТЕРКАТА КАНЧЕСКА -МИЛЕСКА ВО ПОСЕТА НА КОМПЛЕКСОТ „СВ. БОГОРОДИЦА ПЕРИВЛЕПТА“
1/9/2016  ПРОМОВИРАНИ ЗНАЧАЈНИ КУЛТУРНИ ПРОЕКТИ ВО ОХРИД
1/7/2016  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СВЕТА ЛИТУРГИЈА ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК-БОЖИЌ
1/6/2016  МЛАДИТЕ ОХРИЃАНЧИЊА СО БОЖИЌНИ ПЕСНИ ГО НАЈАВИЈА ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ
1/5/2016  СЕ ЧИСТИ КАНАЛИЗАЦИОНАТА И АТМОСФЕРСКАТА МРЕЖА НА УЛ. 15 КОРПУС
1/5/2016  ЗА БОЖИЌ БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ
1/5/2016  БАДНИКОВА ЛИТИЈА ПО ТРЕТ ПАТ ВО ОХРИД
1/5/2016  БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/5/2016  ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ВО УЗ 4, ДЕЛ ОД УБ 4.7, ОПФАТ -2, ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014 – 2019ГОДИНА
1/4/2016  ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА И ДЕБАРСКО- КИЧЕВСКАТА ЕПАРХИЈА ЌЕ ГО ОРГАНИЗИРААТ ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ „ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ“
1/2/2016  НЕЧОВЕЧКИ Е ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВААТ ТРАГЕДИИТЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ ЦЕЛИ
1/2/2016  ПРВОТО НОВОРОДЕНО БЕБЕ ВО 2016 ГОДИНА ДОБИ БЛАГОСЛОВ И ПОДАРОЦИ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
12/30/2015  ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВА КРУЖНОТО НА ПРЕСЕК СО „СТИВ НАУМОВ“
12/30/2015  ЈАВЕНИОТ ОГЛАС ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ ЗАВРШУВА НА 15 ЈАНУАРИ 2016 ГОДИНА
12/30/2015  НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
12/29/2015  УСПЕШНА РАБОТА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА
12/29/2015  ПОСТАПКА ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
12/29/2015  ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО”
12/28/2015  КАЛИОПИ ЗА ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД!
12/28/2015  ОХРИД И ВОДЕН ПОВТОРНО ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ АПЛИЦИРААТ ПРЕД ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ
12/28/2015  ДОДЕЛЕНИ ПРИЗНАНИЈАТА ЗА НАЈУСПЕШНИТЕ СПОРТИСТИ
12/26/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ЉУБОВЕН ВОЗНЕС“
12/26/2015  ЗАПОЧНА ДВОДНЕВНИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ „ЏИФОНИ“
12/25/2015  „ЏИФОНИ ПАТУВА“ ДОПАТУВА ВО ОХРИД
12/25/2015  АНАЛИЗА И ВРЕДНУВАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИОТ ПРОИЗВОД НА ОХРИД
12/25/2015  НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА ОД СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ВО ОХРИД
12/25/2015  ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/24/2015  ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ЗАКОНОТ ЗА УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
12/24/2015  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ БОЖИЌ
12/23/2015  ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛ. „СИРМА ВОЈВОДА“
12/23/2015  ВИКТОРИЈА ЛОБА, БОБИ МОЈСОСКИ ,„КОМПАС БЕНД “И „БИЛЈАНА ЈУНИОР“ ЗА ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД
12/21/2015  ПРОДОЛЖУВА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА
12/21/2015  ВО ТЕК Е РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦА „СИРМА ВОЈВОДА“
12/21/2015  СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИТЕ
12/21/2015  Р Е Ш Е Н И Е ЗА СВИКУВАЊЕ НА ЧЕТИРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/20/2015  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НАСТАВАТА НА ТУРСКИ ЈАЗИК
12/19/2015  ЗАПОЧНУВА ДВАНАЕСЕТДНЕВНАТА НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА
12/18/2015  ПОРАДИ ФИНАЛНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ УТРЕ ПРЕКИН ВО СООБРАЌАЈОТ НА ДВОЈНИОТ КРУЖЕН ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
12/17/2015  ЧЕКОРИМЕ ЗА БЕЗБЕДЕН СООБРАЌАЈ
12/16/2015  ЕКИПИ НА ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“ ИНТЕНЗИВНО РАБОТАТ НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО ОХРИД
12/15/2015  ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ „КУРАЈЧКО СРЕДСЕЛО“
12/15/2015  ВО НОВОГОДИШЕН СЈАЈ БЛЕСНА ОХРИД
12/15/2015  РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА ВО РЕШАВАЊЕТО НА УПРАВНИ СПОРОВИ ВО ВТОРОСТЕПЕНА ПОСТАПКА
12/14/2015  ОХРИЃАНИ ДА НЕ МИНУВААТ СО ВОЗИЛА ПО ОХРИДСКАТА ЧАРШИЈА
12/11/2015  ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА 2016 ГОДИНА
12/11/2015  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОХРИД И ПОГРАДЕЦ
12/11/2015  ЅВЕЗДЕНО НЕБО НАД ОХРИДСКАТА ЧАРШИЈА
12/10/2015  16 ДЕНА АКТИВИЗАМ ЗА БОРБА ПРОТИВ НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ
12/9/2015  ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ЈА ПОДДРЖИ ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ПРАЗНИКОТ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
12/8/2015  ОХРИД ДЕНЕС ГО СЛАВИ СВОЈОТ ЗАКРИЛНИК СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2015  ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ ПОСВЕТЕН НА СВ.КЛИМЕНТ-ПАТРОН НА ГРАДОТ
12/8/2015  ИНТЕГРАЛНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ПАТРОН ПРАЗНИК НА ГРАДОВ
12/7/2015  ГИМНАЗИЈАТА И ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ КОИ ГО НОСАТ ИМЕТО НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ГО ПРОСЛАВИЈА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
12/7/2015  ЦРВЕН КРСТ –ОХРИД ДОБИТНИК НА НАЈВИСОКАТА ОПШТИНСКА НАГРАДА СВ.КЛИМЕНТ –ПАТРОН НА ГРАДОТ
12/7/2015  СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ- ПАТРОНОТ НА ГРАДОТ
12/7/2015  ЕМА НИКОЛОСКА И СЕРГЕЈ КОСТОВСКИ СЕ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДИТЕ ОД ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС
12/7/2015  ОХРИЃАНИ СО ДУХОВНАТА ПРОЦЕСИЈА “СИТЕ КОН СВЕТИ КЛИМЕНТ“ МУ ОДДАДОА ПОЧИТ НА СВОЈОТ ЗАКРИЛНИК
12/7/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦА „СИРМА ВОЈВОДА“
12/6/2015  ХЕПЕНИНГ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/5/2015  АТЛЕТСКИ КРОС И ФУТСАЛ ВО ЧЕСТ НА СВ. КЛИМЕНТ- ПАТРОН НА ГРАДОТ ОХРИД
12/4/2015  СЕ УРЕДУВААТ ПЕШАЧКИТЕ И ВЕЛСИПЕДСКИТЕ ПАТЕКИ
12/4/2015  ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
12/4/2015  ПРОМОЦИЈА НА ПУБЛИКАЦИИТЕ „ СВ. НИКОЛА ЧУДОТВОРЕЦ“ И „ФРЕСКИ ОД ОХРИД“
12/4/2015  ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА 2016 ГОДИНА НА ЈАВНА РАСПРАВА
12/3/2015  ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ СЕ ПРИКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
12/3/2015  ОБНОВЕНО: СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/3/2015  ОДБЕЛЕЛЕЖУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ
12/3/2015  8 ДЕКЕМВРИ –ДЕНОТ НА ЗАШТИТНИКОТ НА ОХРИД СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ 2015
12/3/2015  ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДИТЕ ОД ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС
12/3/2015  ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/3/2015  45 ГОДИНИ ФАКУЛТЕТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО - ОХРИД
12/3/2015  СЕ РАСЧИСТУВАШЕ УЛ. “ЖЕЛЕЗНИЧКА”
12/2/2015  ПОРАДИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ОД УТРЕ ДО НЕДЕЛА ЗАТВОРЕНА ЗА СООБРАЌАЈ КРУЖНАТА КРСТОСНИЦА КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
12/1/2015  ОХРИД, СТРУГА И ПОГРАДЕЦ ЌЕ БИДАТ ПРЕЗЕНТИРАНИ ВО ВИЗМАР- ГЕРМАНИЈА
12/1/2015  КРАЈ КЕЈОТ ЗАСАДЕНИ САДНИЦИ ПО ПОВОД 16 АКЦИЈА - ДЕН НА ДРВОТО
12/1/2015  РЕЗУЛТАТИ ОД КОНКУРСОТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ
12/1/2015  СЕ АСФАЛТИРА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
12/1/2015  СЕ АСФАЛТИРА КРАК НА „СИРМА ВОЈВОДА“
11/30/2015  ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за УЗ 16, дел од УБ 16.3 – опфат 2, КО Велестово и КО Охрид 4 -Општина Охрид,плански период 2014-2019, Нацрт план
11/30/2015  ДРЖАВЕН ИЗБОР НА НАЈДОБАР УЧЕНИК ВО СТРУКАТА
11/30/2015  ИЗВЕСТУВАЊЕ
11/30/2015  ОХРИД ЌЕ БИДЕ ДЕЛ ОД АКЦИЈАТА ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА
11/27/2015  СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/27/2015  ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „ADVENTURE NEXT BALKAN 2016“
11/25/2015  ВО ОХРИД СЕ ГРАДАТ ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА
11/24/2015  ПРОДОЛЖУВА ИЗГРАДБАТА НА ПАТЕКАТА КАЈ КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“
11/24/2015  ОПШТИНАТА КОНТИНУИРАНО ГО СТИМУЛИРА НАТАЛИТЕТОТ ВО ОХРИД
11/23/2015  ПОСЛЕ НЕВРЕМЕТО ЗГОЛЕМЕНА АКТИВНОСТ НА „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/23/2015  ЗАТВОРЕНА ЗА СООБРАЌАЈ ДЕЛ ОД УЛИЦА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“
11/21/2015  ФРАНЦУСКИ ОРДЕН ЗА ГОРДАНА ЈОСИФОВА НЕДЕЛКОВСКА
11/20/2015  ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА ГРАДСКИОТ СОВЕТОТ
11/20/2015  ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРЕТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
11/20/2015  АКЦИЈА ЗА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/18/2015  ИЗВЕСТУВАЊЕ
11/18/2015  ПРОМЕНА НА КАНАЛИЗАЦИОНИТЕ ЦЕВКИ НА УЛИЦА „ СТИВ НАУМОВ“
11/18/2015  ЗАКАЖАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/17/2015  ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРЕДВИДЕНИТЕ ОБУКИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
11/16/2015  ОХРИД СЕ ПОЗАСТАПЕН НА БРИТАНСКИОТ ТУРИСТИЧКИ ПАЗАР
11/13/2015  ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/13/2015  ОХРИДСКАТА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ПРЕЗЕНТИРАНА ВО СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
11/13/2015  ВО У.З. 11 „ВИДОБИШТА“ ЌЕ СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД 14.11.2015 год. (САБОТА)
11/12/2015  ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНАТА УЛИЦА „РИСТО ЧАДО“
11/12/2015  ОХРИД СЕ ПРОМОВИРА И ПРЕКУ СПОРТОТ
11/12/2015  ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ФИЛМСКАТА АКАДЕМИЈА ВО ОХРИД
11/12/2015  ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ НА ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН ВО ОХРИД
11/12/2015  ГРУЕВСКИ И БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИЈА СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ЛЕСКОЕЦ И ВЕЛГОШТИ
11/11/2015  ЕМИСИЈА ЗА ОХРИД НА АЛ ЏЕЗЕИРА
11/11/2015  ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА ИЗГРАДБА НА ДВОЈНИОТ КРУЖЕН ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
11/11/2015  ПОСТАВЕНА НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА „САТЕСКА“
11/10/2015  СЕ ЗАСАДУВА ЗИМСКАТА ЦВЕТНА РЕКОЛТА
11/10/2015  ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА ИЗРАЕЛСКИТЕ ГОСТИ ВО ОХРИД
11/9/2015  СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА  НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/9/2015  ОПШТИНАТА СО КОНТИНУИРАНА ПОДДРШКА ЗА ФИЛМСКАТА АКАДЕМИЈА ВО ОХРИД
11/9/2015  ВО ВЕЛГОШТИ СЕ ПРОШИРУВА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА
11/9/2015  НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА „САТЕСКА“
11/6/2015  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/6/2015  ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА“
11/6/2015  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРОСЛАВАТА НА 7 НОЕМВРИ- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/6/2015  71 ГОДИНА СЛОБОДЕН ОХРИД
11/6/2015  БАКРАЧЕСКИ: СОЖИВОТОТ МЕЃУ РАЗЛИЧНИТЕ ГРУПИ Е НАШАТА ТРАДИЦИЈА
11/6/2015  ЌЕ СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 3 КОШИШТА И У.З. 4 ВОСКА
11/6/2015  ВОНРЕДНИ АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/5/2015  ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО” ЈА ПРОДОЛЖУВА ТРАДИЦИЈАТА НА ПОДГОТОВКА НА АШУРЕ
11/5/2015  НОВА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА НА КРАК ОД „ СТИВ НАУМОВ“
11/5/2015  ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/4/2015  РАСЧИСТЕНО РЕЧНОТО КОРИТО НА ГРАШНИЦА НА ПОТЕГОТ ПО УЛ. „ПРИЛЕПСКА“
11/4/2015  ГАСТРОНОМAД – УСПЕШНА ТУРИСТИЧКА ПРИКАЗНА
11/4/2015  НАГРАДЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС
11/3/2015  СОВРЕМЕНИ ВОЗИЛА ЗА ОТПАД ДОБИ ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/3/2015  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОГРАМАТА „ ЕРАЗМУС ПЛУС“
11/3/2015  СЕ ПОСТАВУВА ТОРОТАР НА УЛ. „ЈАНЕ САНДАНСКИ“
11/2/2015  ОСТАНУВААТ УШТЕ ОСУМНАЕСЕТ ДЕНА ЗА АПЛИКАЦИИ ЗА НАГРАДАТА И ПОВЕЛБАТА “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/2/2015  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 16, ДЕЛ ОД УБ 16.1 – ОПФАТ 2, КО ВЕЛЕСТОВО
11/2/2015  ПРОМОТИВНА КАМПАЊА ЗА ПРОГРАМАТА „ ЕРАЗМУС ПЛУС“
10/30/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ПОДВОДНА И ХИПЕРБАРИЧНА МЕДИЦИНА“
10/30/2015  ЦЕНТРИ ЗА ДЕЦА СО ПРЕЧКИ ВО РАЗВОЈОТ И АУТИЗАМ СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
10/30/2015  КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „БИСТРИЦА“ ВО ЕСЕНСКО РУВО
10/30/2015  АКЦИЈА ЗЕЛЕН ОТПАД ВО У.З. 6 „ДАМЕ ГРУЕВ“ И У.З. 10 „ГОРНА ВЛАШКА МАЛА“
10/29/2015  JAВНА ОБЈАВА ДО СИТЕ ПРАВНИ И ФИЗИЧКИ ЛИЦА КОИ ПОСЕДУВААТ ФИРМА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/29/2015  НОВ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈ НА КРСТОСНИЦАТА ПОМЕЃУ „ТУРИСТИЧКА“И „МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ“
10/28/2015  ОПШТИНА ОХРИД РЕШАВА ДОЛГОГОДИШЕН ПРОБЛЕМ- ЗАПОЧНА УРЕДУВАЊЕТО И РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА КОРИТОТО НА РЕКА „ГРАШНИЦА“
10/28/2015  СЕ ПОСТАВУВА НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО С. ЛЕСКОЕЦ
10/28/2015  ОХРИД ДОМАЌИН НА ЗАЕДНИЧКИОТ КОНСУЛТАТИВЕН КОМИТЕТ ПОМЕЃУ ЕВРОПСКАТА УНИЈА И РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
10/28/2015  ОХРИД ПРЕТСТАВЕН ПРЕД ИТАЛИЈАНСКИ ТУР-ОПЕРАТОРИ
10/27/2015  ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ МЕЃУ НАЈАКТИВНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
10/27/2015  НИЗА АКТИВНОСТИ НА „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“
10/27/2015  ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 1, ДЕЛ ОД УБ 1.4 – ОПФАТ 1, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2015 - 2020
10/23/2015  МИШЕВ И ПАСКАЛОСКИ НА СРЕДБИ ВО ”СПИДО”, ”НЕКСТ СТЕП”, ”СИЗАР ”
10/23/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ГИ ДОГОВОРИ ДЕТАЛИТЕ ЗА ГОЛЕМА ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО ТЕЛ АВИВ
10/22/2015  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/22/2015  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 23 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/22/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ИЗРАЕЛСКИОТ ПРЕМИЕР НЕТАНЈАХУ
10/21/2015  ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/20/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ИЗРАЕЛСКИТЕ ГРАДОВИ ЈОКНЕМ И ХАИФА
10/19/2015  РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
10/19/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УЧЕСТВУВА НА ИЗРАЕЛСКАТА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ГЛАВНИ ГРАДОВИ
10/17/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ИЗРАЕЛ
10/16/2015  ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЗДРАВА ХРАНА
10/16/2015  ПОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО НАЈЗАГРОЗЕНИТЕ ГРАЃАНИ
10/15/2015  ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СВЕТСКИОТ ДЕН И НЕДЕЛАТА ЗА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДТА
10/15/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО РЕКТОРОТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ“
10/15/2015  ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОБСЕ ЈА ПОСЕТИ ОПШТИНА ОХРИД
10/15/2015  ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ
10/15/2015  СЕ РАСЧИСТУВА С.ПЕШТАНИ
10/14/2015  КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ СЕ РЕАЛИЗИРААТ НИЗ ЗАКОНСКА И ТРАНСПАРЕНТНА ПОСТАПКА
10/14/2015  ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/14/2015  ЗАПОЧНУВААТ ОБУКИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
10/14/2015  РАСЧИСТЕНА ПЛАЖА ГРАШНИЦА И НАС.СВ.СТЕФАН
10/13/2015  РАСЧИСТЕНИ ЛОКАЦИИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ ОД ГРАДОТ
10/13/2015  БИБЛИОТЕКА НА ТРКЛА
10/12/2015  ОХРИД УСПЕШНО СЕ СПРАВУВА СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО
10/11/2015  САНИРАНИ НАЈКРИТИЧНИТЕ МЕСТА ОД ПОПЛАВИТЕ
10/11/2015  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/11/2015  ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ
10/11/2015  ИНТЕНЗИВНО СЕ САНИРААТ ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА ВО ОХРИД
10/11/2015  СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА ОД НОБ
10/9/2015  СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/9/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ГОСТИН НА КОНГРЕСОТ НА ПЕДИЈАТРИТЕ
10/9/2015  АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З.3 „КОШИШТА„ И У.З.4 „ВОСКА„
10/8/2015  ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНИЈА
10/8/2015  СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/7/2015  КОНУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ПОВЕЛБА - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
10/7/2015  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ОПШТИНСКА НАГРАДА - ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
10/7/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОМОЦИЈА НА „ПРАВОСЛАВНА ЕНЦИКОЛОПЕДИЈА“
10/6/2015  ОДБЕЛЕЖЕНА ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ЦАР САМОИЛ
10/6/2015  СЕ ПОСТАВУВА АТМОСФЕРСКА МРЕЖА НА НОВИОТ КРУЖЕН ТЕК
10/6/2015  ВО ОХРИД ЌЕ БИДЕ ПРОМОВИРАНО НАЈГОЛЕМОТО ЕНЦИКЛОПЕДИСКО ИЗДАНИЕ„ПРАВОСЛАВНА ЕНЦИКОЛОПЕДИЈА“
10/6/2015  КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК НА ОПШТИНСКИОТ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ
10/6/2015  БРОЈНИ ПРОЕКТИ ПРЕДВИДЕНИ ЗА УЗ ВИДОБИШТА И ЖЕЛЕЗНИЧКА
10/5/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УТРЕ НА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ОД ВИДОБИШТА И ЖЕЛЕЗНИЧКА
10/4/2015  НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВРШЕШЕ ПРЕГЛЕДИ НА ОХРИДСКИОТ ПЛОШТАД
10/2/2015  ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦАТА „ИЛИЈА СМИЧЕСКИ“ ВО СЕЛО ЛЕСКОЕЦ
10/2/2015  ЌЕ СЕ ПОДИГА КАБАСТ ОТПАД ОД ГОРНА ВЛАШКА МАЛА
10/2/2015  НАЦИОНАЛНА АКЦИЈА „ МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД“
10/2/2015  ОПШТИНА ОХРИД И ЗАВОДОТ ЗА КАРДИОВАСКУЛАРНИ ЗАБОЛУВАЊА ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖАТ СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО
10/2/2015  КОМУНАЛЕЦ СЕ ВКЛУЧУВА ВО АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД 2015„
10/2/2015  СЕ САНИРААТ ОШТЕТУВАЊАТА НИЗ ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ
10/2/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ПРИЕМОТ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ГЕРМАНСКОТО ЕДИНСТВО
10/2/2015  СЕ РАСЧИСТУВА РЕЧНОТО КОРИТО НА СУШИЦА
10/1/2015  ОХРИД ДОМАЌИН НА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ НА ГРАДЕЖНИ КОНСРУКТОТРИ
9/30/2015  ПРОДОЛЖИ РАСЧИСТУВАЊЕТО НА РЕКА ГРАШНИЦА
9/30/2015  ПРАЗНИКОТ ПОСВЕТЕН НА СВЕТИТЕ СОФИЈА ЉУБОВ ВЕРА И НАДЕЖ ОДБЕЛЕЖАН ВО ОХРИД
9/30/2015  БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ СТАР ГРАД
9/30/2015  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОДАТОЦИ ЗА БРАУНФИЛД ОБЈЕКТИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
9/30/2015  ОДРЖАНА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА
9/30/2015  КОНСТРУКТИВНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ СТАР ГРАД
9/30/2015  СЕ ПОДГОТВУВА ЗИМСКАТА ЦВЕТНА РЕКОЛТА
9/29/2015  НОВ ТРОТОАР СЕ ГРАДИ КАЈ ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „РАСАДНИК“
9/29/2015  ЗАЕДНО ДО СРЕЌНО И БЕЗБЕДНО ДЕТСТВО
9/29/2015  ПОРАДИ АСФАЛТИРАЊЕ, НЕМА ПАРКИРАЊЕ НА ВОЗИЛА ЗАД МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
9/28/2015  ОХРИД НА МАПАТА НА СВЕТСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА ВИНСКИ БРАТСТВА
9/27/2015  МЗТ СКОПЈЕ ПОБЕДНИК НА „ХУАВЕЈ“ СУПЕР КУПОТ
9/27/2015  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 28 СЕПТЕМВРИ- МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА БОШЊАЦИТЕ
9/25/2015  ОХРИДСКИ РАКОТВОРБИ ПРЕЗЕНТИРАНИ ВО РОМАНИЈА
9/25/2015  УТРЕ ПОЧНУВА „ХУАВЕЈ“ СУПЕР КУПОТ ВО КОШАРКА
9/25/2015  АКЦИЈА КАБАСТ ОТПАД У.З. 12 „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ (НАС. БАРАКИ)
9/25/2015  СЕ РАСЧИСТУВА ГРАШНИЦА КАЈ МЕСНОСТА ЛЕСКАЈЦА
9/25/2015  ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „РИСТО ЧАДО“
9/24/2015  ДЕНЕСКА МУСЛИМАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ ГО СЛАВАТ КУРБАН БАЈРАМ
9/24/2015  СЕ УРЕДУВААТ ЈАВНИТЕ ЗЕЛЕНИ ПОВРШИНИ ВО с.ПОДМОЉЕ
9/24/2015  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ
9/24/2015  КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ УЧЕНИЧКИ СТИПЕНДИИ
9/23/2015  НОВ СИСТЕМ ЗА НАВОДНУВАЊЕ КАЈ ХОЛАНДСКИ ПАРК
9/23/2015  ОХРИД ДОМАЌИН НА ПРВИОТ СУПЕР КУП ВО КОШАРКА
9/23/2015  УСВОЕНА ФИЗИБИЛИТИ СТУДИЈАТА ЗА ИЗГРАДБА НА МАРИНА НА МАЛОТО ПРИСТАНИШТЕ ВО ОХРИД
9/23/2015  ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/23/2015  ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК КУРБАН БАЈРАМ
9/23/2015  ШВАЈЦАРСКИ ИСКУСТВА ЗА РАЗВОЈ НА ОХРИДСКИОТ ТУРИЗАМ
9/22/2015  ПОВТОРНО АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
9/22/2015  ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ФАБРИКАТА НА „ОДВ ЕЛЕКТРИК“
9/22/2015  СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АЛТХАУЗЕР
9/22/2015  ЗАШТИТАТА НА БОГАТОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА ОХРИД Е ОД ВРВЕН ПРИОРИТЕТ
9/22/2015  ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ ВО ОХРИД
9/22/2015  ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за 6 та УЗ дел од УБ 6.1 опфат 1, КО Охрид 2 ОПШТИНА ОХРИД плански период 2014-2019 НАЦРТ ПЛАН
9/22/2015  ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
9/21/2015  ОПШТИНА ОХРИД СЕ ПРИКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА МИРОТ
9/21/2015  ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/18/2015  ПРЕЗАКАЖАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/18/2015  СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/18/2015  21 СЕПТЕМВРИ- МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИРОТ
9/18/2015  АКЦИЈА КАБАСТ ОТПАД У.З. 8 „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
9/17/2015  КОНТИНУИРАНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОУБАВ ОХРИД
9/17/2015  ЕМИЛИЈА МАРИНОВА НОВ ДИРЕКТОР НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕВ“
9/16/2015  СЕ ГРАДИ ПЕШАЧКИ МОСТ НА РЕКАТА ГРАШНИЦА
9/15/2015  ПОВИК ЗА ПРОЕКT WATERNET
9/14/2015  СЕ УРЕДУВААТ МУСЛИМАНСКИТЕ ГРОБИШТА
9/14/2015  РАСЧИСТЕН ПРОСТОРОТ КАЈ ЗГРАДИТЕ НА ВЛЕЗОТ ВО ОХРИД
9/14/2015  ГРАДОНАЧАНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ВОДЕН ВО ГРЦИЈА
9/13/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ
9/11/2015  ЗАПОЧНА СО РАБОТА ЛОКАЛНОТО КООРДИНАТИВНОТО ТЕЛО ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗАМ
9/11/2015  АКЦИЈА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА КАБАСТ ОТПАД
9/10/2015  ЗАПОЧНА НОВАТА АКАДЕМСКА ГОДИНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ “СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛЕ“
9/10/2015  ПРОДОЛЖУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО УНИВЕРЗИТЕТСКИOТ КАМПУС
9/10/2015  ОТВОРЕНА ОХРИДСКАТА ФИЛМСКА АКАДЕМИЈА
9/10/2015  ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ ОДРЖА ОБУКА ВО ОХРИД
9/10/2015  ОТСТРАНЕТИ ЛИПИТЕ ОД ПЕШАЧКИОТ ОСТРОВ КАЈ „ОХРИДСКА БАНКА„
9/9/2015  СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА УЛИЦАТА “ПИТУ ГУЛИ“ И ОТПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ НА БУЛЕВАРОТ ТУРИСТИЧКА
9/7/2015  ОБУКА НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
9/7/2015  КОНКУРС за доделување бесплатни курсеви од следниве стручни профили: заварувачи, готвачи, шивачи и машинисти-фини подесувачи на машини за невработени лица од Општина Охрид
9/7/2015  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“
9/7/2015  ВЕЧЕРВА ЌЕ БИДЕ ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ПЛОШТАДОТ КАЈ МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
9/7/2015  СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВИОТ ПЛОШТАД
9/7/2015  ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 8 СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/5/2015  ШЕСТ ГОДИНИ ОД БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИД
9/4/2015  ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ВО СОРАБОТКА СО ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА НА ТЕМА „ ПРИРОДАТА ПОРАЧУВА : СПАСУВАЈ, НЕ ЗАГАДУВАЈ“
9/4/2015  АКЦИЈА КАБАСТ ОТПАД У.З.1 „СТАР ГРАД„ 05.09.2015 ГОД.(САБОТА)
9/2/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
9/2/2015  СЕ ОДЛАГА ПУШТАЊЕТО ВО УПОТРЕБА НА ПЛОШТАДОТ КАЈ МИНИ МАРКЕТ
9/2/2015  ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА САНИРАЊЕ НА УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ
9/2/2015  ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДЕН ПЛОШТАДОТ КАЈ МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
9/1/2015  НА ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ МЕЃУ ОХРИДСКИТЕ УЧЕНИЦИ
8/30/2015  „ОХРИДСКАТА СОФРА“ ПО ТРЕТ ПАТ СЕ ОДРЖА ВО ОХРИД
8/29/2015  ПРИЗНАНИЕ И БЛАГОДАРНИЦА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И ОПШТИНАТА ЗА ГОЛЕМИОТ ПРИДОНЕС ЗА УСПЕШНИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/29/2015  ЕВГЕНИЈ ПОП АЦЕВ ПОБЕДНИК НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/28/2015  ЗАПОЧНА ХОРСКИОТ ФЕСТИВАЛ
8/27/2015  СЕ Е ПОДГОТВЕНО ЗА 29 –ТИОТ ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/27/2015  „ ОХРИДСКА СОФРА 2015“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО НЕДЕЛА ВО СКРЕБАТНО
8/26/2015  ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/26/2015  ДОЖИВЕЈТЕ ЈА ХОРСКАТА МАГИЈА ВО ОХРИД
8/26/2015  УСПЕШНА ШЕСТМЕСЕЧНА РАБОТА НА ЈП „ НИСКОГРАДБА“
8/26/2015  СЕ УРЕДУВААТ УЧИЛИШНИТЕ ДВОРОВИ
8/25/2015  ОХРИДСКИТЕ УЧИЛИШТА СЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА УСПЕШЕН ПОЧЕТОК НА УЧЕБНАТА ГОДИНА
8/25/2015  МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ОХРИДСКА СОФРА“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО НЕДЕЛА ВО СКРЕБАТНО
8/25/2015  РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ТУРСКИОТ АМБАСАДОР ШОЛЕНДИЛ
8/25/2015  ОДОБРЕНИ СУБВЕНЦИИТЕ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
8/25/2015  ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО РАЧА И УЛИЦА „АРМ“
8/24/2015  ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
8/24/2015  СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА ПОЧЕТОК НА ВТОРАТА ФАЗА ОД РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТЕКАТА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
8/24/2015  ЗАВРШИ ЕП ВО КОШАРКА ЗА ЖЕНИ
8/24/2015  ФИНИШИРААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОДИНАШНИОТ ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/23/2015  ДЕНОВИВЕ ОХРИД Е ЦЕНТАР НА МЕЃУНАРОДНИ СПОРТСКИ СЛУЧУВАЊА
8/23/2015  ОЛТАЈМЕРИТЕ ГО РАЗУБАВИЈА ОХРИД
8/22/2015  ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“
8/21/2015  ОХРИД ДОМАЌИН НА ФЕСТИВАЛОТ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ И РЕВИЈАТА НА ОЛДТАЈМЕРИ
8/20/2015  СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/18/2015  ФЕСТИВАЛ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2015
8/18/2015  72 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА БАТАЉОНОТ „МИРЧЕ АЦЕВ“ И ДЕНОТ НА АРМИЈАТА
8/18/2015  ПРОДОЛЖУВА УРЕДУВАЊЕТО НА ДРВОРЕДОТ ПО УЛ.„ДИМИТАР ВЛАХОВ„
8/18/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ФРАНЦУСКАТА ВЕЧЕР НА ОХРИДСКО ЛЕТО
8/17/2015  АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
8/17/2015  ЗАВРШИ 27.ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
8/17/2015  ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НЕКОЛКУ ОХРИДСКИ УЛИЦИ
8/15/2015  ЗАПОЧНА „ПОЕТСКАТА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО“
8/14/2015  ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ЖИВКО ЧИНГО
8/13/2015  ОПШТИНАТА СО АПЕЛ ДА НЕ СЕ СКОКА ВО ЕЗЕРСКАТА ВОДА ОД ОПАСНАТА КАРПА КАЈ КАНЕО
8/13/2015  ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
8/13/2015  ОХРИД ДОМАЌИН НА „ВОДЕНИТЕ ЛУДОРИИ“
8/12/2015  СЕ ПОСТАВУВААТ ШАХТИ НА ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ЛЕСКОЕЦ
8/12/2015  БАКРАЧЕСКИ НА ЛИЦЕ МЕСТО КАЈ ОПОЖАРЕНАТА ЗГРАДА НА БУЛЕВАР „ТУРИСТИЧКА“
8/12/2015  ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО
8/12/2015  ЗАПОЧНУВА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО ВО КОШАРКА ЗА ЖЕНИ
8/11/2015  ДИМИТАР ДИМОСКИ Е АВТОРОТ НА НАГРАДЕНИОТ РАСКАЗ ОД КОНКУРСОТ „ЖИВКО ЧИНГО“
8/10/2015  ОХРИД ДОМАЌИН НА ПЕТТАТА МЕЃУНАРОДНА ЛЕТНА ШКОЛА
8/10/2015  „МОЈАТА КУЌА ВО КРС’ ЏАМИЈА“ Е ГОДИНЕШНИОТ НАГРАДЕН РАСКАЗ ОД КОНКУРСОТ „ЖИВКО ЧИНГО“
8/8/2015  ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА „ПЛАОШНИК“ И ТИРЗ ОХРИД - СТРУГА
8/8/2015  МАТУРСКИ ДИПЛОМИ ЗА ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ
8/7/2015  СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА КРУЖНИОТ ТЕК НА БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА
8/6/2015  ДЕНОВИ НА МЕДОТ ВО ОХРИД
8/6/2015  ПОЧНУВА МЕСЕЦОТ НА КОШАРКАТА
8/5/2015  ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ГОДИНЕШНАТА „ОХРИДСКА СОФРА“
8/5/2015  “ОХРИДСКО ЛЕТО“ ГО ПРОСЛАВИ 55-ОТ РОДЕНДЕН
8/5/2015  НАЦРТ ИЗВЕШТАЈ ЗА: СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ПЛАНСКИ ДОКУМЕНТ ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 5, УБ 5.4, КО ОХРИД,ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014-2019 ГОДИНА
8/5/2015  НОВИ ПЕШАЧКИ ЗОНИ РЕКОНСТРУИРАН КЕЈ СОВРЕМЕНА ПЛАЖА И МАРИНА ЌЕ ДОБИЕ ОХРИД
8/4/2015  ВО ПРОДОЛЖЕНИОТ ВИКЕНД КОМУНАЛЕЦ МАКСИМАЛНО АНГАЖИРАН
8/2/2015  ОХРИД СЕ ГРАДИ И ГО ВРАЌА ЗАБОРАВЕНИОТ СЈАЈ
8/2/2015  ОХРИД ЈА ДОЖИ