Ohrid - City of UNESCO

Локална самоуправа

Додатни информации

:: :: ". "
" " -
". "
: " " .

T   046-260-212
:
        046-260-244
: www.svetiklimentohridski.edu.mk
e-mail: svklimentohridski108@yahoo.com

110 (84KB)

". " - . 19 . ༝ , , : , , , .

           
1898                             1980

- . . , ". " . - 1967 . - , ༝ , , . . . 360 , . . , , , , , . , , . 50 , - 39 .

:
, Σ .
, - A Ł . Σ , .
Σ Σ Σ .

 - Σ ȣ : .   - ȓ
 - - . ȓ
 -
 -
  - , , ,..., :
 - . ȓ

:
Σ . , ȣ . , Ō. -.

:
Σ

:

2010/2011 - -

2010/2011 - . . , . , , . 2010/2011 , , .
- , , , , , . , , . , , .
20 000 52 , , . , , , . . r> - , . .
- , , , , , , . .

, .
: - -
: -
: , , , .

, , , . IV . , . : , . . , , . , . , , , ... . , . , , . , , . , , , . . . . , . , , , . , , . , , ... .
, !
, , . , , . . I 41 ༝ . ( ). . 2009/2010 - 33, 2008/2009 - 28.

, , . 01. , .: " ", " ", , . . . , 2010 , . .


, 2008,

: , Laystrasse 34 - , , 蝓 - , , , , , .


, , 2008,


,


2009

 

, 2010,


19 25 2010 - ȣ. , 4 2 -.

:
. : .. 1975 .; 7- (1976 .); ( 1978 .); 8- ". - " 1998 . 100- . . . ." "
"-e"
" "
" "
" "
" "
". "
". "
" "

Настани

Фев 27 Годишнина од смртта на гемиџијата Марко Бошњаков

Мар 7 Ден на албанската просвета

Мар 8 Меѓународен ден на жената

Календар на настани

Актуелни информации


: ȓ


2018

Информации од урбанистичката сфера

Информации за даночни обврзници

Корисни линкови


360

 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©