Општина Охрид - Вестиhttp://www.ohrid.gov.mkДесет најнови вестиen-usЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИДСоветот на општина Охрид на денешната седница ги прифати предложениот заклучок за неприфаќање на нацрт-стратегијата за интеграција на бегалци и странци во Република Македонија за периодот 2017-2027 година и Националниот акционен план произлезен од Стhttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6386Fri, 18 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6386АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“Денес по барање на У.З. Железничка се уредуваше ул. "Будва" со косење на тревата покрај патот и кастрење на неуредната вегетација. Се чистеше дворот на економското училиште пред почетокот на школската година. Беше употребена механизација за отстранувhttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6385Fri, 18 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6385ЗАПОЧНУВА „OHRID CRAFT EXPO“Вечерва во 20 часот започнува Манифестацијата Ohrid craft expo. Манифестацијата „Ohrid craft expo“- 17 до 19 август 2017 година ги вклучува елементите на промовирање на занаетчиството и занаетчиите, односно нивните производи и услуги. Приближувањетоhttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6384Thu, 17 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6384СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. НАУМПо налог на комуналната инспекција во соработка со "Капетанија" - Охрид, и со локалната самоуправа како организатор на пливачкиот маратон, Ј.П. "Охридски Комуналец" денес изврши чистење на пристаништето во комплексот "св. Наум", каде беше опфатено сеhttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6383Thu, 17 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6383ВО САБОТА ЌЕ СЕ ОДРЖИ 31.ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОНЗавршени се речиси сите подготовки за стартот на годинешниов 31.Охридски пливачки маратон, што ќе се одржи во сабота на 19 август на патеката „Климе Савин“ од Свети Наум до Охрид, во должина од 30 километри.Стартот на маратонот ќе биде во 12 часот вhttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6381Thu, 17 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6381СЕ ЧИСТЕШЕ С. ЗАВОЈВо текот на вчерашниот ден, како и денес, дел од екипите на Ј.П. "Охридски Комуналец" беа ангажирани на расчистување во с. "Завој", како и патот кој води до него. Се косеше тревата по страните и се кастреа трњето покрај патот и неуредната вегетација,http://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6382Thu, 17 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6382СЕ ЧИСТЕШЕ КАЈ ГРАДСКА ПЛАЖАПо налог на комунална инспекција беше извршено чистење на потегот од хотел "Мизо" до градското кале од трња, висока трева и друга неуредна вегетација. Поради високата вегетација беше употребена специјална машина ИЦБ, возила за пренос на отпадот, двајhttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6380Wed, 16 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6380СЕ ЧИСТЕШЕ ПОТЕГОТ ОД „СТОБЕКС“ ДО ЧИНАРОТ „ВЛАШКА МААЛА“Денес дел од екипите на Ј.П. "Охридски комуналец" спроведоа акција за расчистување на ул. "Прва македонска ударна бригада", на потегот од "Стобекс" до чинарот "Влашка маала". Се косеше израснатата трева покрај патот и се сечеа капините со цел да се уhttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6379Tue, 15 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6379СЕ ЧИСТЕШЕ ВЛЕЗОТ НА ОХРИДДенес дел од екипите на Ј.П. "Охридски Комуналец" беа ангажирани на расчистување на дел од влезот на Охрид, кај местото познато како "Петља", на крајот на улицата "Железничка". Беше активиран "Багер" за машинско расчистување на неуредната вегетација,http://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6378Mon, 14 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6378ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ЖИВКО ЧИНГОПред спомен обележјето во атарот на црквата Света Петка во селото Велгошти, синоќа во организација на Месната заедница и општина Охрид, се одржа традиционалната културна манифестација „ Вечер на Живко Чинго“ .Годинешнава манифестација беше во знакот http://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6377Mon, 14 Aug 2017 0:00:00 UThttp://www.ohrid.gov.mk/index.asp?PodatociID=6377