Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“  денеска спроведоа вонредни превентивни активности за дезинфекција на јавните површини на подрачјето на Општина Охрид.

Согласно препораките за превенција од ширењето на корона вирусот Ковид-19 со средство за дезинфекција беше извршено комплетно чистење на:

 • Старата чаршија,
 • Плоштадот кај Чинарот,
 • Плоштадот „Свети Климент Охридски“
 • Паркот пред рибниот ресторан
 • Градскиот кеј со сите патеки во градскиот парк
 • Урбаната опрема и клупите
 • Детското игралиште во градскиот парк

Исто така во текот на вчерашниот ден беше извршена дезинфекција на јавните површини во комплексот на објектите на ЈЗУ „Општа Болница“ Охрид

 • Влезот во здравствената установа,
 • Коловозните површини,
 • Тротоарите,
 • Сите пристапи кон различните оддели.

Од претпријатието информираат дека и во текот на наредните денови ќе бидат спроведени сет превентивни мерки со цел зајакнување на заштитата на здравјето на луѓето и одржуавње на јавната чистота на највисоко ниво.