Calendar

Сеп
28
чет
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА БОШЊАЦИТЕ
Сеп 28

Носител: Бошњачка заедница, во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

Окт
6
пет
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ЦАР САМОИЛ
Окт 6

Носител: Комисија за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија.

Окт
7
саб
ДЕН НА НАРОДНOОСЛОБОДИТЕЛНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНИЈА
Окт 7

Носител: Сојуз на борци во соработка со Комисијата за одбележување на празници и  манифестации и доделувања награди и признанија.

Окт
11
сре
ДЕН НА НАРОДНО ОСЛОБОДИТЕЛНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНИЈА
Окт 11
ДЕН  НА  НАРОДНО  ОСЛОБОДИТЕЛНОТО ВОСТАНИЕ  НА  МАКЕДОНИЈА

 

Носител: Сојуз на борци, во  соработка со  Комисијата за одбележување на празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.

Окт
18
сре
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“
Окт 18

Носител:  ОУТУ „Ванчо Питошески“ во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

Окт
23
пон
130 ГОДИНИ ОД МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
Окт 23
130 ГОДИНИ ОД МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА

 

Носител: Комисија за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

Окт
26
чет
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА РАДОСЛАВ ПЕТКОСКИ
Окт 26

Носител: Друштво на писатели на РСМ; НУ Библиотека „Григор Прличев“ и Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

Ное
7
вто
ДЕН НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
Ное 7
ДЕН НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД

 

 


Носител: Сојуз на борци, ЈП Охридски  комуналец, Детска градинка Јасна Ристеска, МЗ Рамне, во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

 

 

 

 

 

Ное
22
сре
ДЕН НА АЛБАНСКАТА АЗБУКА
Ное 22

Носител: Aлбанска заедница во  соработка со Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

Ное
29
сре
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕЦАТА
Ное 29

Носител: Детски градинки и образовни институции во  соработка со  Комисијата за одбележување на празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.