Calendar

Апр
3
пон
ЈУБИЛЕЈ:80 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ЗОРАН КОВАЧЕСКИ
Апр 3

Носител: Друштво на писатели на РСМ; НУ Библиотека „Григор Прличев“ и Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија

Апр
7
пет
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА МЕТОДИЈ ПАТЧЕ
Апр 7

Носител: ОМУ „Методиј Патаче“ во соработка со Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија.

СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО
Апр 7

Носител: Локалната  самоуправа, здравствени и образовни институции, „Црвен крст“ и др. во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА БЛАГОЈЧЕ КРСТАНОСКИ – МАКЕДОНСКИ БРАНИТЕЛ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ВОЈНИК ВО АРМ
Апр 7
Апр
8
саб
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РОМИТЕ
Апр 8

Носител: Ромска заедница, во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.

Апр
24
пон
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ХРИСТО УЗУНОВ
Апр 24
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ХРИСТО УЗУНОВ
ОПШТИНА ОХРИД  И  ООУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
ВЕ ПОКАНУВААТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ГОДИШНИНАТА ОД ХЕРОЈСКАТА ПОГИБИЈА НА ХРИСТО УЗУНОВ

Програма:

 

20.04.2023 година (четврток)

  • Полагање цвеќе пред спомен- бистата на Христо Узунов

11.00 часот

ООУ „Христо Узунов“ (училиштен двор)

  • Свечена програма по повод Патрониот празник на ООУ „Христо Узунов“

19.00 часот

НУ Центар за култура „Григор Прличев“

 

24.04.2023 година (понеделник)

  • Полагање цвеќе пред спомен-обележјето на Христо Узунов;

09.00 часот

 Спомен – биста на Христо Узунов (градски парк)

  • Панихида и полагање цвеќе на  горбот на Христо Узунов на местото на неговата херојска  погибија во Цер

11.00 часот

С.Цер – Кичево

 

Носител: ООУ „Христо Узунов“ во соработка со Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

 

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ООУ “ХРИСТО УЗУНОВ”
Апр 24

Носител: ООУ „Христо Узунов“ во соработка со Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

Мај
1
пон
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДОТ
Мај 1

Носител: Комисија за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.

Мај
7
нед
ДЕН НА СЛУЖБАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ
Мај 7

Носител:  СВР – Охрид  во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија

Мај
9
вто
ГОДИШНИНА ОД ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ
Мај 9

Носител: Сојуз на борци; основни училишта; амбасадите на земјите членки во ЕУ во Република Северна Македонија во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.