Calendar

пон вто сре чет пет саб нед
1
2
3
СВЕТСКИ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ХЕНДИКЕП
СВЕТСКИ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ХЕНДИКЕП
Дек 3
Носител: Здруженија на лица со хендикеп и други здруженија и институции во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
4
5
6
7
8
СВЕТИ КЛИМЕНТ OХРИДСКИ – ПАТРОН НА ОХРИД
СВЕТИ КЛИМЕНТ OХРИДСКИ – ПАТРОН НА ОХРИД
Дек 8
СВЕТИ КЛИМЕНТ OХРИДСКИ – ПАТРОН НА  ОХРИД
ПРОГРАМА…     Носител: ОСУ и ОOУ Свети Климент Охридски, НУ Центар за култура, НУ Градска библиотека, НУ Завод и Музеј, Детска градинка во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
9
10
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА
Дек 10
Носител: Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.  
11
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ПЛАНИНИТЕ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ПЛАНИНИТЕ
Дек 11
Носител: Планинарски и еколошки  друштва, образовни институции во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
12
13
14
15
16
17
18
19
20
„НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ“
„НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ“
Дек 20 – Дек 22
„НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ“
Како резултат на културната соработка помеѓу Општина Охрид и Амбасадата на Шпанија во Република Македонија, во Охрид ќе се одржи изложба и проекција на циклус шпански филмови. Изложбата „Пикасо можеби јас“ од македонскиот уметник  Филип[...]
21
ДЕН НА НАСТАВАТА НА ТУРСКИ ЈАЗИК
ДЕН НА НАСТАВАТА НА ТУРСКИ ЈАЗИК
Дек 21
Носител: Турска  етничка заедница во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ „КОЧО РАЦИН“
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ „КОЧО РАЦИН“
Дек 21
Носител:  ООУ „Кочо Рацин“ во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.
22
23
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ПЕТАР ЧАУЛЕВ
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ПЕТАР ЧАУЛЕВ
Дек 23
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ПЕТАР ЧАУЛЕВ
  Носител: Завод и музеј – Охрид; Државен историски архив – п.е Охрид во соработка со Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија
24
25
26
27
28
29
30
31
ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА
ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА
Дек 31
ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА
        Носител: Комисија за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија
Големина на фонт