Calendar

пон вто сре чет пет саб нед
1
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДОТ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТРУДОТ
Мај 1
Носител: Комисија за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
2
3
ЈУБИЛЕЈ:80 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ЗОРАН КОВАЧЕСКИ
ЈУБИЛЕЈ:80 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ЗОРАН КОВАЧЕСКИ
Апр 3
Носител: Друштво на писатели на РСМ; НУ Библиотека „Григор Прличев“ и Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија
4
5
6
7
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА МЕТОДИЈ ПАТЧЕ
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА МЕТОДИЈ ПАТЧЕ
Апр 7
Носител: ОМУ „Методиј Патаче“ во соработка со Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија.
СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО
СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО
Апр 7
Носител: Локалната  самоуправа, здравствени и образовни институции, „Црвен крст“ и др. во  соработка со  Комисијата за одбележување  празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА БЛАГОЈЧЕ КРСТАНОСКИ – МАКЕДОНСКИ БРАНИТЕЛ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ВОЈНИК ВО АРМ
8
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РОМИТЕ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РОМИТЕ
Апр 8
Носител: Ромска заедница, во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ХРИСТО УЗУНОВ
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ХРИСТО УЗУНОВ
Апр 24
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ХРИСТО УЗУНОВ
ОПШТИНА ОХРИД  И  ООУ „ХРИСТО УЗУНОВ“ ВЕ ПОКАНУВААТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ГОДИШНИНАТА ОД ХЕРОЈСКАТА ПОГИБИЈА НА ХРИСТО УЗУНОВ Програма:   20.04.2023 година (четврток) Полагање цвеќе пред спомен- бистата на Христо Узунов 11.00 часот ООУ „Христо[...]
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ООУ “ХРИСТО УЗУНОВ”
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ООУ “ХРИСТО УЗУНОВ”
Апр 24
Носител: ООУ „Христо Узунов“ во соработка со Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
25
26
27
28
29
30