Calendar

пон вто сре чет пет саб нед
1
2
3
4
5
ДЕН НА ЕКОЛОГИЈАТА
ДЕН НА ЕКОЛОГИЈАТА
Јун 5
Носител: Еколошки друштва,  во соработка со  локалната   самоуправа, ЈП Охридски комуналец
6
7
8
9
10
11
12
13
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ВАНГЕЛ НАУМОСКИ
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ВАНГЕЛ НАУМОСКИ
Јун 13
ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ВАНГЕЛ НАУМОСКИ
  Носител: Друштво на ликовни уметници и Комисијата за одбележување на празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.
15
16
17
18
19
20
21
ДЕН НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
ДЕН НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
Јун 21
ДЕН НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
  Носител:  Општина Охрид, Општина Поградец, Општина  Струга, невладини организации  од  трите градови, во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.        
„ЗАБОРАВЕНИОТ ЗВУК“- КОНЦЕРТ ВО ЧЕСТ НА КЛИМЕ САДИЛО 11:26 am
22
ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКИОТ ВИНСКИ ФЕСТИВАЛ “OHRID WINE FESTIVAL” 10:40 am
ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКИОТ ВИНСКИ ФЕСТИВАЛ “OHRID WINE FESTIVAL”
Јун 22 @ 10:40 am – Јун 24 @ 11:40 am
ВТОРО ИЗДАНИЕ  НА ОХРИДСКИОТ ВИНСКИ ФЕСТИВАЛ "OHRID WINE FESTIVAL"
Со почетокот на летото и летната сезона во туристичкиот Бисер на Македонија – Охрид, започнува и второто издание на винскиот фестивал – ” Ohrid Wine Festival” Од 22 Јуни до 24 Јуни на Кеј Македонија,[...]
23
24
25
26
27
28
29
30