Calendar

пон вто сре чет пет саб нед
1
ОХРИДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ 2023
ОХРИДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ 2023
Авг 31 – Сеп 1
ОХРИДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ 2023
Програма:   31.08.2023 година (четврток)   Горан Папаз и Ансамбл „Билјана“ ;   Гости: Танче Гроздановски (гитара);. Ратко Даутовски  (перкусии)   20.30 часот Црква „Св. Софија“ (предворје)     01.09.2023 година (петок)   „Музички хоризонт“[...]
2
3
4
5
6
7
8
ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Сеп 8
ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
  Носител: Комисија за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
9
10
11
12
ЈУБИЛЕЈ: 110 ГОДИНИ ОД ОХРИДСКОТО ВОСТАНИЕ
ЈУБИЛЕЈ: 110 ГОДИНИ ОД ОХРИДСКОТО ВОСТАНИЕ
Сеп 12
Носител: Завод и музеј – Охрид, Државен архив на Република Македонија п.е Охрид, Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања награди и признанија.
13
14
15
16
17
18
19
20
21
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИРОТ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИРОТ
Сеп 21
Носител: Сојуз  на  борци, во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделувања  награди и признанија.
22
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
Сеп 22
Носител: Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
23
24
25
26
27
28
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА БОШЊАЦИТЕ
МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА БОШЊАЦИТЕ
Сеп 28
Носител: Бошњачка заедница, во  соработка со  Комисијата за одбележување празници и  манифестации и доделувања  награди и признанија.
29
30