Екипите на ЈП Охридски Комуналец Охрид денес извршија активности за расчистување на езерското крајбрежје од расфрлан отпад, поткастрување на дрворедите во градското подрачје а се помагаше и со носење земја на ул.”Македонски Просветители”.