АРХИВА НА ОБЈАВЕНИ ВЕСТИ

  • Во овој дел е поставена АРХИВАТА на објавени вести и информации од претходната верзија на web-страницата на Општина Охрид…
4/8/2019 В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ УЧЕСНИК НА „ДЕН НА ГРАДОВИТЕ“
4/8/2019 ЗАМЕНА НА ДОТРАЕНА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО ЛЕСКОЕЦ
4/8/2019 В. Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ГО ЧЕСТИТА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ
4/5/2019 В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА СВЕЧЕНОТО ОТВОРАЊЕ НА БАЛКАНСКИОТ КОНГРЕС ЗА УРОЛОГИЈА
4/5/2019 АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПОТЕГОТ ОД „ПЕТЉА“ ДО ПОДМОЉЕ
4/5/2019 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
4/4/2019 НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛ. „7-ми НОЕМВРИ“
4/3/2019 КУЛТУРЕН ФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БУГАРИЈА ПЕАТ И ИГРААТ ВО ОХРИД“
4/3/2019 ОТЕЖНАТО ЌЕ СЕ ОДВИВА СООБРАЌАЈОТ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ОПШТАТА БОЛНИЦА
4/3/2019 РАСЧИСТЕН ПАТЕНИОТ ПРАВЕЦ С.КОСЕЛ-ПРЕНТОВ МОСТ
4/2/2019 ОПШТИНА ОХРИД ОСВЕТЛЕНА ВО СИНО
4/2/2019 ОДЛОЖЕНА ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/2/2019 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПЛОВДИВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/2/2019 ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ДЕНЕС (02.04.2019 г.) СО ПОЧЕТОК ВО 15 ЧАСОТ
4/2/2019 ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЦЕСОТ ЗА РАЗДОЛЖУВАЊЕ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/2/2019 ЗАВРШИ ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/1/2019 ОХРИД И БЕРАТ И ОФИЦИЈАЛНО ЌЕ СЕ БРАТИМАТ
4/1/2019 СЕ РАЗУБАВИ ДВОРОТ НА ОУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ВО ЛЕСКОЕЦ
4/1/2019 СЕ АДАПТИРААТ СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ КАЈ КАСАРНАТА „МИХАЈЛО АПОСТОЛСКИ“
4/1/2019 СЕ САНИРА ОШТЕТЕНИОТ ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
4/1/2019 ГЕНЕРАЛКА ВО С.ТРПЕЈЦА
3/29/2019 ЌЕ СЕ САНИРА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА “ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
3/29/2019 ДИРЕКТОРОТ НА АМЕРИКАНСКИОТ ЦЕНТАР ЗА ПРЕТПРИЕМНИШТВО ПИТЕР РАЈТ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/27/2019 ГЕНЕРАЛКИ ВО С.ПЕШТАНИ И С.ЛЕСКОЕЦ
3/27/2019 СВИКАНА ДВАЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/23/2019 СРЕДБА НА В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ СО ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР КРИСТИЈАН ТИМОНИЕ
3/22/2019 ОШТЕТЕНИ ЈАВНИ ДОБРА
3/22/2019 АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ВО 8.МА УРБАНА ЗАЕДНИЦА
3/21/2019 АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПОТЕГОТ ХИДРОБИОЛОШКИ ЗАВОД-СВ.НАУМ
3/21/2019 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА
3/21/2019 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ
3/19/2019 В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ГИ ПОСЕТИ СПОРТСКИТЕ УЧИЛИШНИ ИГРИ
3/19/2019 ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ГРАВИРИ- 40 ГОДИНИ ОТПОСЛЕ“ ОД СЛАВЕ ЃОРЃО ДИМОСКИ
3/19/2019 ПРОТОКОЛАРНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ СО БУГАРСКИОТ АМБАСАДОР
3/18/2019 СТАРТУВАШЕ НОВАТА АВИОЛИНИЈА МАЛМЕ – ОХРИД – МАЛМЕ
3/18/2019 НОВИ ФАКТИ ЗА ЖИВОТОТ И ДЕЛОТО НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ
3/15/2019 ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ЗАГРЕБ
3/15/2019 УРЕДЕНА ДВОРНАТА ПОВРШИНА ОД ПОРАНЕШНАТА КАСАРНА
3/15/2019 ОСТВАРЕНИ ЗНАЧАЈНИ СРЕДБИ НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ЗАГРЕБ
3/15/2019 ПРВ РАБОТЕН СОСТАНОК ЗА ПОДГОТОВКА НА ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН (ЛЕАП) ЗА ПЕРИДОТ 2019 -2025 ГОДИНА
3/15/2019 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО
3/14/2019 ПОВИСОКИ ПРИХОДИ НА ОПШТИНАТА И ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА
3/14/2019 ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДВОЈНИОТ ЈУБИЛЕЈ – 185 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И 110 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КУЗМАН ШАПКАРЕВ
3/14/2019 СТАРТУВА ПРОЛЕТНИОТ ДЕЛ ОД УЧИЛИШНИТЕ СПОРТСКИ ЛИГИ
3/14/2019 ЗАВРШИ 25 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/13/2019 ЗГОЛЕМЕНА АКТИВНОСТ НА ТЕРИТОРИЈАЛНАТА ПРОТИВПОЖАРНА ЕДИНИЦА
3/12/2019 НАПРАВЕН УВИД ВО СОСТОЈБАТА НА ОХРИДСКИОТ ЧИНАР
3/12/2019 ИНИЦИРАНА СОРАБОТКА МЕЃУ ОХРИД И КОПЕР
3/12/2019 СТУДИЈА ЗА ОЦЕНКА НА ВЛИЈАНИЕТО ВРЗ ЖИВОТНАТА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИТЕ АСПЕКТИ ОД РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈ-МАКЕДОНИЈА
3/11/2019 БРИТАНСКИ ИСКУСТВА ВО СПРАВУВАЊЕТО СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА
3/9/2019 РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРУЖНАТА КРСТОСНИЦА КАЈ ОПШТАТА БОЛНИЦА
3/8/2019 СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2019 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ЈА ПОСЕТИЈА ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2019 ЗДРУЖЕНИЕТО „БИСЕРА“ СО ПРИГОДНА ИЗЛОЖБА ПО ПОВОД 8-МИ МАРТ
3/6/2019 СЕ РЕКОНСТРУИРА БУЛЕВАРОТ „ТУРИСТИЧКА“
3/6/2019 ЈАВЕН УВИД НА ОПШТИОТ АКТ ЗА СЕЛО ЕЛШАНИ
3/6/2019 ПРИФАТЕНИ СИТЕ АПЛИКАЦИИ ОД ЈАВНИОТ КОНКУРС ЗА ПОДДРШКА НА МЛАДИ И ТАЛЕНТИРАНИ СПОРТИСТИ
3/6/2019 ЈЗУ „ОПШТА БОЛНИЦА“ КАКО ДОНАЦИЈА ДОБИ САНИТЕТСКО ВОЗИЛО
3/6/2019 ОПШТИНА ОХРИД ИЗГОТВУВА ЛОКАЛЕН ЕКОЛОШКИ АКЦИОНЕН ПЛАН ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА (ЛЕАП) ЗА ПЕРИОД 2019 – 2025
3/5/2019 ПРЕЗЕНТИРАН „МУНИ“ СИСТЕМОТ ЗА КОМУНИКАЦИЈА СО ГРАЃАНИТЕ
3/4/2019 СПОРТСКИ ДЕН ВО САЛАТА „ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ“
3/4/2019 ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ДЕЛОВИ ВО ГРАДОТ
3/4/2019 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/27/2019 ИЗВЕСТУВАЊЕ
2/27/2019 РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КРСТОСНИЦАТА КАЈ „ТУРИСТИЧКА“ И „БИСТРИЦА“
2/26/2019 УЧЕНИЦИ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ НА ОБУКА ВО ШПАНИЈА
2/26/2019 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СМРТТА НА МАРКО БОШЊАКОВ
2/22/2019 ОДБЕЛЕЖАН СЛОВЕНЕЧКИОТ ПРАЗНИК ПРЕШЕРНОВ ДЕН
2/22/2019 ОБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА „ДЕНОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ 2019“
2/22/2019 ОХРИД СЕ ПРЕЗЕНТИРА НА БЕЛГРАДСКИОТ САЕМ ЗА ТУРИЗАМ
2/21/2019 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОТЕЖНАТО ОДВИВАЊЕ НА СООБРАЌАЈОТ НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО ОХРИД
2/20/2019 НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА „15 ТИ КОРПУС“
2/20/2019 ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ СОБРАНИ 184,5 ТОНИ ОДПАДНО МАСЛО
2/19/2019 ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКАТА САЛА ВО ОЕМУЦ „ СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
2/19/2019 СПЕЦИЈАЛЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ НА ПЛАНИНА
2/19/2019 СОБИР НА ГРАЃАНИ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „15 КОРПУС“
2/19/2019 ИЗРАЕЛСКА ПОМОШ ЗА ТРЕТИРАЊЕТО НА ОТПАДНИТЕ ВОДИ
2/13/2019 ЧИНАРОТ НА ПЛОШТАДОТ „ЧИНАР“ НАСКОРО ЌЕ БИДЕ РЕВИТАЛИЗИРАН И ЗАШТИТЕН
2/12/2019 ВО ПЕТОК СОБИР НА ГРАЃАНИ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА „8-МИ СЕПТЕМВРИ“
2/12/2019 СОБИР НА ГРАЃАНИ ЗА УРБАНАТА ЗАЕДНИЦА „СТАР ГРАД“
2/8/2019 ИСТОРИСКИ ЧАС ВО ЧЕСТ НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ
2/8/2019 В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НИЗ ГРАДОТ
2/8/2019 САНАЦИЈА НА ПОТПОРЕН ЅИД КАЈ ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
2/8/2019 СЕ ПОСТАВУВААТ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ НА ОБЈЕКТИТЕ ОД КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО
2/7/2019 ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРШЕЊЕ НА ОПШТИНСКИ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ
2/7/2019 ИСТОРИСКИ ЧАС ПО ПОВОД 75 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА КИРИЛ ПРЛИЧЕВ
2/6/2019 СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ
2/6/2019 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНИТЕ ОХРИД И ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
2/5/2019 ЗАВРШИ ДВАЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/5/2019 ЗАПОЧНАА ЧЕСТВУВАЊАТА ВО ЧЕСТ НА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/4/2019 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА: СТРАТЕГИЈА ЗА РУРАЛЕН РАЗВОЈ НА ОПШТИНА ОХРИД 2019- 2025 Г.
2/2/2019 В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ НА ПРОСЛАВАТА НА ДЕНОТ НА ГРАДОТ ДУБРОВНИК
2/1/2019 ПРЕМИЕРОТ И ЛИДЕР НА СДСМ ЗОРАН ЗАЕВ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/1/2019 ФОТОВОЛТИЧНИ ПАНЕЛИ ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ НА ЗГРАДИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД И ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПЕШТАНИ И ВЕЛГОШТИ
2/1/2019 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2019 ГОДИНА
2/1/2019 ПРОГРАМА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ 2019“
1/31/2019 ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА МЕЃУНАРОДНИОТ САЕМ ЗА ТУРИЗАМ „EMITT“ ИСТАНБУЛ
1/30/2019 ПРЕЗЕНТИРАНИ НОВИТЕ СЕДУМ СПЕЦИЈАЛНИ КОМУНАЛНИ ВОЗИЛА
1/30/2019 КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/29/2019 СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/29/2019 „ОХРИД ТРЕИЛ“ НОВА СПОРТСКА АТРАКЦИЈА
1/29/2019 ВО ОПШТИНА ОХРИД КОНТИНУИРАНО РАСТЕ НАПЛАТАТА НА ТУРИСТИЧКАТА ТАКСА
1/28/2019 УСПЕШЕН НАСТАП НА ОХРИДСКИТЕ ШАХИСТИ НА ТУРНИРНИРОТ ВО БИТОЛА
1/26/2019 ЧЕСТИТКА НА В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ СВЕТИ САВА
1/26/2019 ГОДИШНА СРЕДБА НА АКЦИЈАШКИОТ КЛУБ „ БРЕГ НА МЛАДОСТА“
1/25/2019 НОВ ТВ ПРИЕМНИК ЗА ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР “ЗРАЦИ“
1/24/2019 УГОСТИТЕЛИТЕ ВО НАЈСКОРО ВРЕМЕ ДА ГИ ПОДМИРАТ ОБВРСКИТЕ ЗА ЗАКУП НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ
1/24/2019 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2019 ГОДИНА
1/24/2019 УТВРДЕНА ОДГОВОРНОСТ КАЈ АДМИНИСТРАТИВНИОТ СЛУЖБЕНИК ЗАДОЛЖЕН ЗА УТВРДУВАЊЕТО И ИСПЛАТАТА НА ШТЕТИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ
1/23/2019 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД УЧЕСТВУВАШЕ НА РАБОТНИОТ СОСТАНОК НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА СВЕТСКАТА УНИЈА НА ОПШТИНИ
1/22/2019 ИВАН ЛОТЕСКИ НА ПРИЕМ КАЈ В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕВСКИ
1/22/2019 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
1/20/2019 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ
1/19/2019 ОСВЕТЕНИ ВОДИТЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
1/18/2019 ВРАЧЕНА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ НА РОМАНО ПРОДИ
1/18/2019 СРЕДБА ПОМЕЃУ В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ И ДИРЕКТОРОТ НА ЦЕНТАРОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КРИЗИ АГРОН БУЏАКУ
1/18/2019 ДОНАЦИЈА ЗА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА “ЈАСНА РИСТЕСКА“
1/17/2019 ИЗДАВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
1/16/2019 ПРИВРШУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК „БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ“
1/16/2019 ОДРЖАНА 23-та СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/15/2019 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ
1/15/2019 СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ ГРАДСКОТО ПРИСТАНИШТЕ
1/15/2019 ЈП НИСКОГРАДБА ВРШИ ПРОВЕРКА НА ПУМПНИТЕ СТАНИЦИ
1/14/2019 ЗАЕДНИЧКИ ВАСИЛИЧАРСКИ ПОЈАДОК ВО ОПШТИНА ОХРИД
1/11/2019 ГРАЃАНИТЕ ДА ГИ ДИСЛОЦИРААТ ВОЗИЛАТА И ДА ГО ИСЧИСТАТ СНЕГОТ ПРЕД НИВНИТЕ ОБЈЕКТИ
1/11/2019 ПОЗНАТИ НАЈУБАВО УКРАСЕНИТЕ ДВОРОВИ ВО ОХРИД
1/10/2019 СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/9/2019 ПРОДОЛЖУВААТ АКТИВНОСТИТЕ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА СНЕГОТ
1/9/2019 ОПШТИНА ОХРИД ПОДГОТВЕНО ГИ ДОЧЕКА ВРНЕЖИТЕ ОД СНЕГ
1/9/2019 СНЕГОТ СЕ РАСЧИСТУВА И СЕ ИНТЕРВЕНИРА ВО ПОВЕЌЕ НАВРАТИ
1/7/2019 НА БОЖИЌНАТА ЛИТУРГИЈА ПРИСУСТВУВАШЕ И В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ
1/7/2019 БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ
1/6/2019 НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД СЕ ОДРЖА ТРАДИЦИОНАЛНАТА БАДНИКОВА ПОВОРКА
1/6/2019 БАДНИКАРСКО ЧЕСТВУВАЊЕ ВО ВЕЛГОШТИ
1/4/2019 ЗАПОЧНАА ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ „БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ“
1/4/2019 СРЕДБА НА В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ СО ДИРЕКТОРОТ НА ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО И УРБАНИЗАМ ЉИМАНИ
1/4/2019 ИЗГРАДЕНА НОВА ПЕШАЧКА ПАТЕКА ВО НАСЕЛБАТА РАЧА
1/2/2019 В.Д. ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕОРГИЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО 2019 ГОДИНА
12/31/2018 НОВОГОДИШНА ПОРАКА НА В.Д ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ
12/28/2018 ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2019 ГОДИНА
12/28/2018 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ЗГРИЖЕНИТЕ ДЕЦА ВО ОХРИДСКИТЕ БОЛНИЦИ
12/27/2018 НОВО ХОРТИКУЛТУРНО КАТЧЕ-ДРВЕН ВОЗ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК
12/27/2018 ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА “ ГО ПРЕЧЕКАА ДЕДО МРАЗ НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ
12/26/2018 СЕ УРЕДУВА КРУЖНИОТ ТЕК НА БУЛЕВАРОТ „ ТУРИСТИЧКА“ И УЛИЦАТА „ СТИВ НАУМОВ“
12/26/2018 СЕ ОТКАЖУВА ЗАБАВАТА „НОВОГОДИШНА ДЕТСКА БАЈКА“
12/25/2018 ОПШТИНА ОХРИД ПРОДОЛЖУВА НЕПРЕЧЕНО ДА ГИ РЕАЛИЗИРА ПРИОРИТЕТНИТЕ И ЗАПОЧНАТИ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ
12/25/2018 КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ ИЗБРАН ЗА ВРШИТЕЛ НА ДОЛЖНОСТА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОПШТИНА ОХРИД
12/24/2018 СВИКАНА ДВАЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/24/2018 СВИКAНА ДВАЕСЕТ И ВТОРАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/18/2018 БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО НА ПОЧИНАТИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ДО ОХРИЃАНИ ЗА НИВНАТА ПОДДРШКА И ПОЧИТ
12/17/2018 НА КОМЕМОРАТИВНА СЕДНИЦА ОПШТИНА ОХРИД СЕ ЗБОГУВА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/17/2018 ОХРИДСКИТЕ БРОДАРИ ДОСТОИНСТВЕНО СЕ ПРОСТИЈА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
12/17/2018 ТЕЛЕГРАМИ СО СОЧУВСТВО ПО ПОВОД ПРЕРАНАТА СМРТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОХРИД ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/17/2018 ОХРИД ГО ИСПРАТИ ДО ВЕЧНОТО ПОЧИВАЛИШТЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПРОФ. Д-Р ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/16/2018 ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПО ПОВОД НЕНАДЕЈНАТА СМРТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/15/2018 ПОСМРТНИТЕ ОСТАНКИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ОХРИД, ПРОФ. Д-Р ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ЌЕ БИДАТ ИЗЛОЖЕНИ НА 17.12.2018Г. (ПОНЕДЕЛНИК), ОД 12 ДО 14 ЧАСОТ, ВО КАПЕЛАТА НА ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА ВО ОХРИД
12/15/2018 КОМЕМОРАТИВНА СЕДНИЦА ПО ПОВОД СМРТТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/15/2018 ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/15/2018 IN MEMORIAM
12/14/2018 КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ВО ОПШТИНА ОХРИД ЗА НОВАТА 2019 ГОДИНА
12/13/2018 СО ПОДДРШКА НА UNDP И ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ВЛЕЗОТ И ГОЛЕМАТА ОПШТИНСКА САЛА
12/12/2018 СООПШТЕНИЕ ЗА ЧЕТВРТА ФОРУМСКА СЕСИЈА
12/11/2018 ВЛАДАТА ГО ПРЕЗЕДЕ УПРАВУВАЊЕТО СО КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ
12/11/2018 ЈАВЕН ПОВИК ДО ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД И ДОВЕРИТЕЛИТЕ НА ЕДИНКИТЕ КОРИСНИЦИ ОСНОВАНИ ОД ОПШТИНА ОХРИД
12/11/2018 ВТОР ФУДБАЛСКИ КАМП НА ФОНДАЦИЈА РЕАЛ МАДРИД ВО ОХРИД
12/11/2018 СЕ ОДРЖА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2019 ГОДИНА
12/11/2018 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ ,,ВАНЧО ПИТОШЕСКИ”СО НИЗА НАГРАДИ ОД НАТПРЕВАРОТ ,,ЛИДЕР НА СТРУКА”
12/11/2018 ПОВИК ЗА ДОСТАВА НА ПРОЕКТНИ ИДЕИ
12/10/2018 МИНИСТЕРОТ ФАЗЛИУ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА РАЗГЛЕД НА ПАТЕКАТА КОЈА ВОДИ ОД СААТ КУЛАТА ДО ГОРНА ПОРТА
12/10/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ И МИНИСТЕРОТ ФАЗЛИУ ВО ПОСЕТА НА ГРАДИНКАТА „РАЗВИГОРЧЕ“
12/10/2018 ТРЕТА ИНФО- СЕСИЈА ЗА ИПА- ПРОГРАМАТА ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА
12/10/2018 РАБОТНА СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА СО ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОПШТИНИТЕ ОХРИД И ДЕБРЦА
12/8/2018 СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ- ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/8/2018 ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА НА ФОТОГРАФИИ ,, ПО ТРАГИТЕ НА СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ”
12/8/2018 ОХРИД ГО СЛАВИ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОНОТ НА ГРАДОТ
12/8/2018 ПРОМОВИРАНА НОВАТА КНИГА НА ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР ПАНДЕВ
12/8/2018 ДОНИРАНА ПЕЧКА НА ПЕЛЕТИ
12/7/2018 ИЗДАВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
12/7/2018 ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖА НА ФОТО КЛУБ „ОХРИД“
12/7/2018 ПРОМОВИРАНА АНТОЛОГИЈАТА НА ПЕСНИ ЗА ОХРИД
12/6/2018 АСФАЛТИРАЊЕ ВО РАЧА
12/6/2018 МУЗИЧКИ КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
12/6/2018 СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА НА ОСУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/6/2018 ТРЕТА СЕСИЈА НА ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИ ВО ОХРИД
12/6/2018 РАСЧИСТЕН ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ОХРИД – ПОДМОЉЕ
12/6/2018 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/6/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПОДДРШКА ЗА ТЕКВОНДИСТОТ ВАСИЛИЈА ЈОВЧЕСКИ
12/6/2018 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И НАЦРТ ПРОГРАМИТЕ ЗА БУЏЕТОТ ЗА 2019 ГОДИНА
12/5/2018 ЈП „НИСКОГРАДБА“СО АКТИВНОСТИ НА УЛ.„МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ“
12/5/2018 ОДРЖАНА ЈАВНА РАЗПРАВА ЗА ОТКУПНО – ДИСТРИБУТИВЕН ЦЕНТАР ВО ОХРИД
12/4/2018 ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА И ИЗГРАДБА НА НОВА ТРИБИНА НА СРЦ „ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
12/4/2018 ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДИТЕ ЗА НАЈДОБРИ УЧЕНИЧКИ ПОЕТСКИ ТВОРБИ
12/4/2018 ТРЕТА ФОРУМСКА СЕСИЈА
12/4/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА ЗА ВТОР ПОВИК НА IPA CBC ПРОГРАМА МАКЕДОНИЈА-АЛБАНИЈА 2014-2020
12/4/2018 ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИ И СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ
12/3/2018 ЗАВРШИ ДЕВЕТНАЕСЕТАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/3/2018 ЗАПОЧНУВААТ ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ- ПАТРОН НА ОХРИД
12/3/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП
12/3/2018 АВТОБУСКАТА ПОСТОЈКА НА БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА КАЈ ПЕЧИЈАРЕ СЕ ПРЕМЕСТУВА
11/30/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОТВОРАЊЕ НА ДРЖАВНИОТ ТУРНИР ВО ШАХ
11/30/2018 СВИКAНА ДЕВЕТНАЕСЕТАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/29/2018 ОПШТИНА ОХРИД СО ПОМОШ НА ФФМ И УЕФА ЌЕ ГИ РЕКОНСТРУИРА ТРИБИНИТЕ НА СТАДИОНОТ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
11/29/2018 ТРИБИНА ЗА ЗНАЧЕЊЕТО НА АВНОЈ ВО СОЗДАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВА
11/29/2018 ВТОРА СЕСИЈА ОД ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИ ОД ПРОЕКТОТ “ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ СОВЕТИ“
11/27/2018 ОПШТИНА ОХРИД ОРГАНИЗИРА ВТОРА СЕСИЈА НА ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИ
11/26/2018 ИЗЛОЖБА НА АРХИТЕКТОНСКИ ПРОЕКТИ ЗА АНТИЧКИОТ ТЕАТАР
11/26/2018 ПОВТОРНО УНИШТЕНА УРБАНА ОПРЕМА
11/26/2018 ОД ДЕНЕС ДОТУР НА РОБА ВО ЧАРШИЈАТА САМО СО МАЛИ ВОЗИЛА
11/26/2018 ЗАПОЧНА НОВОГОДИШНОТО УКРАСУВАЊЕ НА ОХРИД
11/26/2018 ПРЕТСТЕДАТЕЛКАТА АНГЕЛОСКА ОСТВАРИ РАБОТНИ СРЕДБИ ВО СЛОВЕНИЈА И ХРВАТСКА
11/23/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА СИМПОЗИУМОТ „ДЕНОВИ НА ЈУСТИНИЈАН 1“
11/23/2018 ФОРУМ НА ЗАЕДНИЦИ
11/23/2018 ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА ПРОЕКТИ ЗА НЕВЛАДИН СЕКТОР И ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ ВО РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
11/22/2018 ТУРИСТИЧКИТЕ ПОТЕНЦИЈАЛИ НА ОХРИД ПРЕТСТАВЕНИ НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ПОЛСКА
11/22/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ПОСЕТА НА КОТОР И БУДВА
11/22/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ
11/21/2018 ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ – ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД 01.11.2017 ДО 01.11.2018
11/21/2018 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО НАСЕЛБА „ЦРНОГОРЦИ“
11/20/2018 ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО НА Ј.П. „ГРАДСКИ ПАЗАР“
11/20/2018 ОТЧЕТ ЗА СРАБОТЕНОТО НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/20/2018 ОПШТИНА ОХРИД ЗА ПРВ ПАТ ОРГАНИЗИРА ФОРУМ НА ЗАЕДНИЦИ
11/19/2018 СО ПОСВЕТЕНО ДОМАЌИНСКО И ОДГОВОРНО РАБОТЕЊЕ ДО БРОЈНИ ПРОЕКТИ ЗА ДОБРОТО НА ОХРИД И ОХРИЃАНИ
11/19/2018 ОПШТИНА ОХРИД ОРГАНИЗИРА ФОРУМ НА ЗАЕДНИЦИ
11/19/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ГОДИШНИОТ СОБИР НА ЕГИПЌАНИТЕ ОД ОХРИД
11/17/2018 СТАРТУВАШЕ АВИОНСКАТА ЛИНИЈАТА ОХРИД – ВИЕНА
11/16/2018 ОПШТИНА ОХРИД ДОНИРА ОПРЕМА ЗА ВЕСЛАЧКАТА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА
11/16/2018 „ВИКИ“ КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НАСТАВНИЦИ
11/16/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ДЕЛ ОД УЧИЛИШНИОТ ВЕСНИК НА ОУ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/16/2018 СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД ВО У.З. РАДОЈЦА НОВИЧИЌ
11/16/2018 ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОГРАМАТА ЗА ЗИМСКО ОДРЖУВАЊЕ
11/15/2018 ОДРЖАНА 18 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/15/2018 КОМПЈУТЕРИ ЗА ЛИЦА СО ОШТЕТЕН ВИД И ТЕЛЕСЕН ХЕНДИКЕП ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ ВО ОПШТИНА ОХРИД
11/15/2018 ЕКИПИ НА „НИСКОГРАДБА“ СО АКТИВНОСТИ НА УЛИЦИТЕ „СПАС БАНЏОВ“ И „ГАЛИЧИЦА“
11/14/2018 ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ “БРЕНДИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИТЕ ВОДИЧИ НА ГРАДОТ ОХРИД“
11/14/2018 БЛАГОДАРНОСТ И ПОФАЛБИ ОД УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ НА Р. МАКЕДОНИЈА
11/12/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ЗА ФОРМИРАЊЕ ТИМОВИ ЗА ПОДГОТОВКА НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ И НИВНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРЕКУ ПРОГРАМИТЕ НА ЕУ
11/12/2018 ОХРИД – ГРАД ПАРТНЕР НА СЕДМИОТ МЕЃУНАРОДЕН САЕМ НА ВИНО „ЖУПА 2018“
11/12/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА
11/10/2018 ОДБЕЛЕЖЕНА 30 ГОДИШНИНАТА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА ЗДРУЖЕНИЕТО „МОБИЛНОСТ“
11/9/2018 СЕ АСФАЛТИРА ВО „ДОЛНО ЛАКОЧЕРЕЈ“ И НА УЛИЦА „ПРИЛЕПСКА“
11/9/2018 СВИКАНА ОСУМНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/8/2018 НИСКИОТ ВОДОСТОЈ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ШТЕТИ НА РИБНИОТ ФОНД ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
11/8/2018 РОМАНО ПРОДИ – ДОБИТНИК НА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ЗА 2019 ГОДИНА
11/8/2018 СО ПРИГОДНА СВЕЧЕНОСТ ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНОТ НА ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА“
11/7/2018 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/7/2018 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 7.НОЕМВРИ- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/7/2018 СЕ ОДРЖА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ СЕДМОНОЕМВРИСКИ КОНЦЕРТ
11/6/2018 ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СЕМЕЈСТВА ВО СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
11/6/2018 ФИНАНСИСКАТА КОНСОЛИДАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД БЕШЕ ПРИОРИТЕТ ВО ЕДНОГОДИШНАТА РАБОТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
11/6/2018 ОШТЕТЕНИ АВТОМАТИТЕ ЗА НАПЛАТА НА ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ
11/5/2018 ПРОЕКТ ЗА ПОЧИСТА И ПОЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА
11/5/2018 К О Н К У Р С ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ОПШТИНСКА НАГРАДА И ПОВЕЛБА – ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/2/2018 ЕЛЕКТРИЧНИ ПОЛНАЧИ ЗА ХИБРИДНИ ВОЗИЛА ДОБИ ОХРИД
11/2/2018 СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ СО МЕНАЏЕРИТЕ НА БИБЛИОТЕКИТЕ ОД ОХРИД И СКОПЈЕ
11/2/2018 СЕ САНИРААТ УДАРНИТЕ ДУПКИ НИЗ ГРАДОТ
11/2/2018 ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 7-ми НОЕМВРИ – ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/2/2018 СЕ ПОПЛОЧУВААТ ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ НИЗ ГРАДОТ
11/2/2018 НАГРАДЕН УЧЕНИЧКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ПОЕТСКА ТВОРБА
11/2/2018 ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА ИЗГРАДБА НА ПАТЕКАТА ОД СААТ КУЛАТА ДО СТАРОТО УЧИЛИШТЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/1/2018 AКЦИЈА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ ЗЕЛЕН ОТПАД У.З.14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ„
11/1/2018 КОНГРЕС НА ПСИХИЈАТРИТЕ НА МАКЕДОНИЈА
10/31/2018 ЛИСТА СО КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛОЖИЈА ПИСМЕНОТО ТЕСТИРАЊЕ ПО ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ПРОЕКТНИ ТИМОВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРОЕКТИ И НИВНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРЕКУ ПРОГРАМИТЕ НА ЕУ
10/30/2018 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД НА КП 1141/5 КО ЛЕСКОЕЦ
10/30/2018 ЗАПОЧНАА КУРСЕВИТЕ ПО РУСКИ ЈАЗИК
10/30/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈ А ВО МАКЕДОНИЈА СЕРГЕЈ БАЗДНИКИН
10/30/2018 УМЕРЕН УРБАНИСТИЧКИ РАЗВОЈ НА ОХРИД СОГЛАСНО ПРЕПОРАКИТЕ НА УНЕСКО
10/30/2018 ЗАВРШИ СЕДУМНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/29/2018 ОХРИЃАНИ ЌЕ СЕ ОБЕШТЕТУВААТ ЗА ШТЕТИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСИТЕ
10/27/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО УЧЕСНИЧКИТЕ НА ЕВРОПСКИОТ КУП НА МАЖУРЕТКИ
10/26/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СЕ ОБРАТИ НА САМИТОТ НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА СПОРТСКИ НОВИНАРИ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА
10/26/2018 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈОТ “МАКЕДОНИЈА“
10/26/2018 ПРОЕКТ ЗА ЗАЕДНИЧКА ГРИЖА ЗА ПРАВИЛНО НАСОЧУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ
10/25/2018 НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ВИЗАНТОЛОГИЈА И МЕДИЕВИСТИКА
10/25/2018 ОБУКА ЗА СЕРТИФИКАЦИЈА НА ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА
10/25/2018 ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ РЕКОНСТРУКЦИЈА НА КЕЈ МАКЕДОНИЈА“
10/25/2018 ОПШТИНА ОХРИД УЧЕСТВУВАШЕ НА СОСТАНОКОТ НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА УНИЈАТА НА ОПШТИНИ
10/25/2018 СОБИР НА ГРАЃАНИ ВО МЕСНАТА ЗАЕДНИЦА ВО ТРПЕЈЦА
10/24/2018 СВИКAНА СЕДУМНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/24/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ
10/24/2018 СОСТАНОК ЗА ПРЕВЕНЦИЈА НА МЕЃУВРСНИЧКО НАСИЛСТВО ВО УЧИЛИШТАТА
10/24/2018 ЕВРОПСКИ КУП ЗА МЕЖУРЕТКИ
10/23/2018 СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИЦИТЕ НА ОХРИДСКИТЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ
10/22/2018 СОСТАНОК СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ ОД МЕСНИТЕ ЗАЕДИЦИ ОД РУРАЛНИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА
10/22/2018 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЗА ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/20/2018 ХУМАНИТАРЕН ХЕПЕНИНГ ЗА ПОМОШ НА САРА НАСТЕСКА
10/19/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ВИСОКИ ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЕУ
10/18/2018 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“
10/18/2018 СОВЕТУВАЊА И ОБУКА НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ОРГАНСКА ХРАНА
10/17/2018 ЗАВРШЕНО РАСЧИСТУВАЊЕТО НА МАУЦКЕР
10/17/2018 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ ОД ОХРИД СО ВИСОКИ НАГРАДИ НА ГАСТРОМАК
10/15/2018 ГАСТРОНОМСКИ НАСТАН ЗА ПАМЕТЕЊЕ ВИКЕНДОВ СЕ ОДРЖА ВО ОХРИД
10/15/2018 ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
10/12/2018 ПРОМОВИРАНА КНИГАТА “ТРИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ НА ПРОФЕСОР Д-Р ПАВЛЕ МИТРЕСКИ“
10/12/2018 СВЕТСКИ КУЛИНАРИ ЌЕ СОЗДАВААТ ВРВНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТИ СО ЛОКАЛНИ ПРОДУКТИ
10/11/2018 ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА НА ВЕЛИКАНИТЕ ОД НОБ
10/11/2018 ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА МЛАДИНСКИОТ ШАХОВСКИ ТУРНИР „ЛАСКЕР 2018“
10/10/2018 ЌЕ СЕ РЕВИТАЛИЗИРААТ ИЗЛОЗИТЕ ВО СТАРАТА ОХРИДСКА ЧАРШИЈА
10/10/2018 ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА “ТРИТЕ УНИВЕРЗИТЕТИ НА ПРОФЕСОР Д-Р ПАВЛЕ МИТРЕСКИ“
10/10/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ОХРИДСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ
10/10/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА МИШЕЛИН ГОТВАЧОТ ЏОРЏО ДИЈАНА НА TASTE OHRID 2018!
10/10/2018 ОХРИД ГО ПРАЗНУВА 11 ОКТОМВРИ ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/10/2018 ДВЕ АТРАКТИВНИ ВЕЛОСИПЕДСКИ ТУРИ НА TASTE OHRID 2018!
10/9/2018 77 ГОДИНИ ОД НАРОДНО ОСЛОБОДИТЕЛНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНИЈА
10/8/2018 ЗАПОЧНА ТУРНИРОТ ВО КОШАРКА 3Х3
10/8/2018 ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА : „ЕСЕНТА ТОПЛА И ЗЛАТНА НАСЛИКА ВО ПРИРОДАТА НАЈУБАВИ ПЛАТНА“
10/8/2018 СТУДЕНТИ ОД АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
10/5/2018 ВО ОХРИД СЕ ОДРЖА САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ
10/5/2018 КОНКУРСИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ
10/4/2018 ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА НАЈДОБРИТЕ НА „ДЕТСКИ СЕМАФОР“
10/4/2018 ПОЗНАТИ ГРУПИТЕ ЗА ТУРНИРОТ ВО БАСКЕТ
10/4/2018 СТРАТЕГИЈА ЗА РУРАЛЕН РАЗВОЈ 2019-2025
10/4/2018 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКО ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ГП БР. 1.1 КП БР. 1445/1 КО ТРПЕЈЦА ОПШТИНА ОХРИД
10/4/2018 САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ
10/3/2018 ВРВНИ СВЕТСКИ ГОТВАЧИ ДОАЃААТ ВО ОХРИД НА „OHRID GASTRO TOUR“
10/3/2018 ГЕРМАНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/3/2018 СО ВЕЛОСИПЕД ДО ЗДРАВО ЖИВЕЕЊЕ
10/3/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЛОКАЦИИ ПОВОЛНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ
10/2/2018 ОПШТИНА ОХРИД ОБЈАВУВА ИЗДАВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
10/1/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ЗА ФОРМИРАЊЕ НА ТИМОВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ПРЕДЛОГ ПРОЕКТИ И НИВНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА ПРЕКУ ПРОГРАМИТЕ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА
10/1/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗРАБОТКА НА ВИДЕА ЗА ОХРИД КАКО ГРАД СО ПРИРОДНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО
9/30/2018 30-ТИ „ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ“
9/29/2018 ОДБЕЛЕЖАНА 20-ГОДИШНИНАТА ОД ПРВИОТ КОНГРЕС НА СОЈУЗОТ НА БАЛКАНСКИТЕ ЕГИПЌАНИ
9/28/2018 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА БОШЊАЦИТЕ
9/27/2018 ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКАТА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ
9/27/2018 ЗАПОЧНА УРЕДУВАЊЕТО НА ДЕПОНИЈАТА „МАУЦКЕР“
9/27/2018 САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПАЗАР НА ИДЕИ
9/25/2018 ДОБИЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД АНКЕТАТА ЗА ПРОЕКТОТ “SymbioCity ПРИСТАП“
9/25/2018 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА АУП ЗА ПРОМЕНА НА ГРАНИЦАТА НА ДВЕ СОСЕДНИ ГРАДЕЖНИ ПАРЦЕЛИ ГП_2.5.66 И ГП_2.5.65 ПОМЕЃУ КП 16661/1 И ДР. И КП 16660, КO ОХРИД 3, СО ОСНОВНА КЛАСА НА НАМЕНА А1-ДОМУВАЊЕ ВО СТАНБЕНИ КУЌИ ВО ДУП ЗА ДЕЛ ОД УЗ 2, ДЕЛ ОД БЛ
9/25/2018 НОВИ КОРПИ ЗА СИТЕН ОТПАД
9/25/2018 ЧАРШИЈАТА СЕ ЧИСТИ ОД ГУМИ ЗА ЏВАКАЊЕ
9/25/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА АЛЕКСАНДРОВАЦ
9/21/2018 ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/21/2018 ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА АНГАЖМАН НА ПРОЕКТЕН ПЕРСОНАЛ “ИРЦ-ХЕРМЕС”
9/21/2018 ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА АНГАЖМАН НА ПРОЕКТЕН ПЕРСОНАЛ “КРОС4ОЛ”
9/21/2018 ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ И ВИСОКИ ПРЕТСТАВНИЦИ ОД АМЕРИКАНСКАТА ГАРДА ВО ПОСЕТА НА ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
9/20/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ГЕНЕРАЛОТ КРЕЈ ОД ГАРДАТА НА ВЕРМОНТ-САД
9/19/2018 ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ – 21 СЕПТЕМВРИ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/19/2018 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 4, ДЕЛ ОД УБ 4.4, ОПШТИНА ОХРИД
9/19/2018 ЦРВЕНИОТ КРСТ ОД ОХРИД СО КАМПАЊА ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО
9/19/2018 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 3, ДЕЛ ОД УБ 3.2 – ОПФАТ 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
9/19/2018 ТУРНИР ВО БАСКЕТ „ 3 Х 3 “
9/19/2018 РАБОТНА СРЕДБА НА СТОЈАНОСКИ И БЕЖОСКИ СО ДИРЕКТОРOТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА СТАНДАРДИЗАЦИЈА И СЕРТИФИКАЦИЈА
9/19/2018 УСПЕШНАТА СЕЗОНА НЕ Е СЛУЧАЈНОСТ – ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО БРОЈНИ МЕДИУМИ ВО 12 ЗЕМЈИ
9/17/2018 БЕРТОЛИНИ: ОД СЛЕДАНТА ГОДИНА РЕКАТА САТЕСКА ЌЕ СЕ ВРАЌА ВО СТАРОТО КОРИТО
9/17/2018 ЗАВРШИ ШЕСНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/17/2018 РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ЕУ НА ЛОКАЛНО НИВО
9/17/2018 ОБИЕНИ ЈАВНИТЕ ТОАЛЕТИ КАЈ ГОРНА ПОРТА
9/14/2018 НОВ ЗДРАВСТВЕН ДОМ ЌЕ ДОБИЕ ОХРИД
9/14/2018 СВЕЧЕНО ОТВОРЕНИ СПОРТСКИТЕ ИГРИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ
9/14/2018 ДЕБАТА ЗА ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО И ПЛАНИНИТЕ
9/14/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОТВОРАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА УСЛУЖНИОТ СЕКТОР INSCOSES 2018
9/14/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА ЕВРОПСКИОТ ТРИАТЛОН КУП И БАЛКАНСКОТО ПРВЕНСТВО
9/13/2018 ДЕБАТА ЗА ЗАШТИТА НА ИНДУСТРИСКАТА СОПСТВЕНОСТ
9/12/2018 ОДБЕЛЕЖАНИ 105 ГОДИНИ ОД ОХРИДСКОТО ВОСТАНИЕ
9/12/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ БЕЈЛИ
9/11/2018 ЈП„ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ ДОНИРАШЕ ФУДБАЛСКИ ТОПКИ ЗА УЧИЛИШТАТА
9/11/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА СРЕДБА ВО ПОГРАДЕЦ ЗА ПОДГОТОВКАТА НА НОВИОТПЛАН ЗА СЛИВОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
9/11/2018 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 105 ГОДИНИ ОД ОХРИДСКОТО ВОСТАНИЕ
9/11/2018 СВИКAНА ШЕСНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/10/2018 РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО МИНИСТЕРКАТА АПОСТОЛСКА
9/9/2018 ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА ОДБЕЛЕЖАН СО РЕВИЈАЛЕН ВАТЕРПОЛО ТУРНИР
9/8/2018 32. ИЗДАНИЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ АТЛЕТСКИ МАРАТОН ВО ОХРИД
9/7/2018 КОШАРКАРИТЕ НА „РАБОТНИЧКИ“ НА ПОДГОТОВКИ ВО СПОРТСКАТА САЛА „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
9/7/2018 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПО ПОВОД 8-ми СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/7/2018 ЌЕ СЕ ВРШИ ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
9/7/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ
9/7/2018 ВИКЕНДОВ ЌЕ СЕ ОДРЖИ РЕВИЈАЛЕН ВАТЕРПОЛО ТУРНИР
9/7/2018 СЕ РАСЧИСТУВАА РЕЧНИТЕ КОРИТА
9/6/2018 НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТИРЗ „ОХРИД – СТРУГА“
9/6/2018 НА 8 СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ ОДРЖИ МЕЃУНАРОДНИОТ АТЛЕТСКИ МАРАТОН
9/5/2018 ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ЕСЕНТА ТОПЛА И ЗЛАТНА НАСЛИКА ВО ПРИРОДАТА НАЈУБАВИ ПЛАТНА“
9/5/2018 МИНИСТЕРОТ СУГАРЕВСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
9/5/2018 СРЕДБА ПОМЕЃУ ОФС ОХРИД И ОФС ЈАГОДИНА
9/5/2018 ОДБЕЛЕЖАНА ДЕВЕТГОДИШНИНАТА ОД ПОТОНУВАЊЕТО НА БРОДОТ „ ИЛИНДЕН“
9/4/2018 ПРОГРАМА ЗА ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА
9/4/2018 САНИРАН ПАРКЕТОТ ВО СПОРТСКАТА САЛА „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
9/3/2018 ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
9/1/2018 ВО СКРЕБАТНО СЕ ОДРЖА „ОХРИДСКА СОФРА 2018“
8/31/2018 ЗАПОЧНАА АТИВНОСТИТЕ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА ВО ОХРИД
8/31/2018 БАЛКАНСКА СРЕДБА НА ПАЦИЕНТИ, СЕМЕЈСТВА СО АЛПОРТ СИНДРОМ И ЕКСПЕРТИ
8/31/2018 ХЕРОЈОТ МАРКО ПЕЈЧИНОСКИ И ТАЕКВОНДИСТОТ ЈОСИФОСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ
8/31/2018 МАНИФЕСТАЦИЈАТА “ОХРИДСКА СОФРА“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО САБОТА ВО СКРЕБАТНО
8/29/2018 ОХРИД ПОВТОРНО ХУМАН: РАНЦИ И ЦЕЛОСЕН ПРИБОР ЗА 100 ПРВООДДЕЛЕНЦИ
8/29/2018 СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ ДОМАЌИН НА ДВА ГОЛЕМИ НАСТАНИ
8/28/2018 ПРОМОВИРАН ЗБОРНИКОТ “ЗА И ОД КИРО ГЛИГОРОВ“
8/27/2018 ЗАВРШИ ГОДИНАШНИОТ 11 МЕЃУНАРОДЕН ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ
8/27/2018 ПРОМОЦИЈА НА ЗБОРНИКОТ “ЗА И ОД КИРО ГЛИГОРОВ“
8/27/2018 ПРВА ПОБЕДА НА ФК „ЛИХНИДОС“
8/24/2018 ФК „ ЛИХНИДОС“ ПОДГОТВЕН ЗА НОВАТА ФУДБАЛСКА СЕЗОНА
8/23/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА
8/23/2018 ЗАВРШИ ПЕТНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/23/2018 ОТВОРЕН БАЗАРОТ НА ОХРИДСКИ РАКОТВОРБИ
8/23/2018 ИЗМЕНА НА ОГЛАС БР.1/2018 за давање под закуп недвижен имот-деловен простор сопственост на ОУТУ,, Ванчо Питошески” (објава по прв пат)
8/23/2018 С О О П Ш Т Е Н И Е
8/22/2018 РК „ОХРИД“ ЗАСИЛЕН СО СЕДУМ МЛАДИ РАКОМЕТАРИ
8/22/2018 БАЗАР НА ОХРИДСКИ РАКОТВОРБИ
8/21/2018 ЗАПОЧНА СЛАВЕЊЕТО НА КУРБАН БАЈРАМ
8/20/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ, НА ГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД ИМ ГО ЧЕСТИТА, ГОЛЕМИОТ ВЕРСКИ ПРАЗНИК КУРБАН БАЈРАМ
8/20/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ ОД НЕВРЕМЕТО ПРОСЛЕДЕНО СО ВРНЕЖИ ОД ГРАД, ДОЖД И ВЕТЕР НА 17.08.2018 ГОДИНА
8/18/2018 ЗАПОЧНА ОТВОРЕНАТА ФУДБАЛСКА ШКОЛА ВО ОХРИД
8/17/2018 ДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НЕДВИЖЕН ИМОТ-ДЕЛОВЕН ПРОСТОР СОПСТВЕНОСТ НА ОУТУ ,,ВАНЧО ПИТОШЕСКИ”
8/17/2018 СВИКАНА ПЕТНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/17/2018 ЕКИПИТЕ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ПОСЛЕ НЕВРЕМЕТО
8/16/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА КОРИСТЕЊЕ НА НЕДВИЖЕН ИМОТ – ТУРИСТИЧКИ ИНФО ЦЕНТАР
8/16/2018 ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ПАТЕКАТА ОД СААТ КУЛАТА ДО СТАРОТО УЧИЛИШТЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
8/16/2018 ОД 20. АВГУСТ СЕ СТАВААТ ВО ФУНКЦИЈА РАМПИТЕ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
8/16/2018 ОВА ЛЕТО СИТЕ (БЕА) ВО ОХРИД
8/15/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД КУБА НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
8/14/2018 СЕ ОДРЖА КУЛТУРНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО“
8/13/2018 СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИ КАНДЕЛАБРИ НА УЛИЦА МАКЕДОНИЈА
8/13/2018 ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОХРИД КОНСТАНТИН ГЕОРГИЕСКИ
8/13/2018 ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО
8/11/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА ФЕСТИВАЛОТ НА ВИНО И СИРЕЊЕ
8/10/2018 ЗАПОЧНУВА ФЕСТИВАЛОТ НА ВИНО И СИРЕЊЕ ВО ОХРИД
8/10/2018 ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ
8/9/2018 ПОЗНАТ АВТОРОТ НА НАГРАДЕНИОТ РАСКАЗ НА КОНКУРСОТ ПО ПОВОД „ВЕЧЕРИ НА ЖИВКО ЧИНГО“
8/9/2018 ОГЛАС ЗА ПОТРЕБА ОД НАБАВКА
8/8/2018 ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ГОДИНЕШНАТА “ОХРИДСКА СОФРА”
8/8/2018 „ПОТФРЛУВАЊЕ НА ТОПКАТА“ НАЈДОБАР РАСКАЗ НА КОНКУРСОТ ПО ПОВОД ВЕЧЕРИ НА ЖИВКО ЧИНГО
8/8/2018 КУРСЕВИ ПО ТУРСКИ И ОСМАНСКО – ТУРСКИ ЈАЗИК
8/6/2018 ОХРИДСКИТЕ АКЦИЈАШИ НАЈДОБРИ НА НИВО НА ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА
8/6/2018 ДЕНЕС ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ НА ФК „ОХРИД“
8/2/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА ИЛИНДЕН ВО ПЛАЌЕ И ПРЕНТОВ МОСТ
8/2/2018 39-ТИ МАЛ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ВО ОХРИД
8/2/2018 ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ИЛИНДЕНЦИТЕ
8/1/2018 АНГАЖМАН НА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОГРАМАТА ОПШТИНСКО-КОРИСНА РАБОТА
8/1/2018 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ДО ГРАЃАНИТЕ НА ОХРИД ПО ПОВОД ИЛИНДЕН
8/1/2018 ПРОГРАМА ЗА 2-РИ АВГУСТ – ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА
8/1/2018 ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВАТА АВТОБУСКА СТАНИЦА
7/31/2018 ПРОМОВИРАНА ТУРСКАТА КУЛТУРА
7/31/2018 ВО ПОНЕДЕЛНИК ОСНОВАЧКО СОБРАНИ НА ФК „ОХРИД“
7/31/2018 ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖАТ ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ МАНИФЕСТАЦИИ: ДЕНОВИ НА МЕД, ВИНО И СИРЕЊЕ И ОХРИД КРАФТ ЕКСПО
7/30/2018 ВЕЧЕРВА БАЛКАНСКИ КАРАВАН ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРСКАТА КУЛТУРА
7/30/2018 КОМУНАЛЕЦ МАКСИМАЛНО АНГАЖИРАН ИЗМИНАТИОТ ВИКЕНД
7/30/2018 ОВАЦИИ И АПЛАУЗИ ОД ПУБЛИКАТА НА КРАЈОТ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „НА ЗАЈДИСОНЦЕ“
7/30/2018 СВЕТСКИ ПОЗНАТИ МУЗИЧАРИ НА „OHRID CALLING“ 2018
7/27/2018 ОПШТИНА ОХРИД ПОДГОТВЕНА ДА РАЗГОВАРА ЗА ГРАДБАТА НА ХОТЕЛОТ ВО ЛАГАДИН
7/27/2018 ЗАВРШИ ЧЕТИРИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/27/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ!
7/25/2018 ОБЈАВА БР. 01/2018 ЗА ДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НА СТВАРИ ВО ОПШТИНСКА СОПСТВЕНОСТ (ОБЈАВА ПО ВТОР ПАТ)
7/24/2018 ПРЕКУ ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ ЌЕ СЕ ПОДОБРУВА ПРЕКУГРАНИЧНАТА СОРАБОТКА И РАБОТАТА НА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР
7/24/2018 ОПШТИНСКИОТ ЦРВЕН КРСТ ДОБИ НАЈСОВРЕМЕНА ОПРЕМА ЗА СПАСУВАЊЕ НА ПЛАНИНА
7/24/2018 БАЛКАНСКИ КАРАВАН ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРСКАТА КУЛТУРА
7/23/2018 ИНФОРМАЦИЈА ДО ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЧЕЛАРИ
7/23/2018 СВИКАНА ЧЕТИРИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/21/2018 ЗАПОЧНА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА КУЛТУРНО – ЗАБАВНОТО ЛЕТО „НА ЗАЈДИСОНЦЕ“
7/20/2018 НАЦИОНАЛНА КАМПАЊА „ НА СЕКОЕ ДЕТЕ МУ ТРЕБА СЕМЕЈСТВО“
7/20/2018 ПРЕЗЕНТИРАНИ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ПРОГРАМАТА ЗА КУЛТУРА „КРЕАТИВНА ЕВРОПА“
7/20/2018 ЗАПОЧНА ЈУБИЛЕЈНАТА 30-ТА ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
7/19/2018 УТРЕ ПОЧНУВА ЈУБИЛЕЈНАТА 30-ТА ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
7/19/2018 СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ЕВРОПСКАТА УНИЈА СО НЕВЛАДИНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОД ОХРИД
7/19/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ЈЕЛОВА
7/18/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА ОХРИД ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ТУРЦИЈА
7/18/2018 ЗАПОЧНУВА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „НА ЗАЈДИСОНЦЕ “ ВО ТРПЕЈЦА
7/18/2018 ОТСТРАНУВАЊЕ НА КАЈЧИНАТА ОД САРАИШТЕ
7/18/2018 ЈАВЕН ОГЛАС БР.02/2018 ЗА ДОБИВАЊЕ НА ДОЗВОЛИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
7/17/2018 ОД УТРЕ СПЕЦИЈАЛНИ ПРОПУСНИЦИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА УЗ СТАР ГРАД
7/16/2018 ЦВЕТЕН ТУНЕЛ ДО СПОМЕНИКОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
7/16/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО МИНИСТЕРОТ БЕКТЕШИ
7/16/2018 СО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БЕЛА НОЌ“ БЕШЕ ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/13/2018 ОТВОРЕНО 58. ИЗДАНИЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/13/2018 ВРЕМЕНО СЕ ЗАТВОРА АВТОБУСКАТА ПОСТОЈКА КАЈ ПЕЧИЈАРЕ
7/13/2018 ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО И СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И ГРАД МОСТАР
7/13/2018 БРОЈНИ СЛУЧУВАЊА ВО РАМКИ НА ОХРИДСКАТА „БЕЛА НОЌ“
7/13/2018 ЗАВРШИ ТРИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/12/2018 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА УПВНМ ЗА ДЕЛ ОД ТК ГОРИЦА, ПЛАНСКИ ОПФАТ 2 ВО КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД.
7/12/2018 СВИКАНА ТРИНАЕСЕТТАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/11/2018 БЕСПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ ЗА ГОСТИТЕ ВО ОХРИД
7/11/2018 АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРЕСТОЈНАТА „ БЕЛА НОЌ“
7/11/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГОСТИН НА 1ТВ
7/11/2018 ЗАПОЧНУВА 58. „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/9/2018 НА 14-ТИ ЈУЛИ СО „БЕЛА НОЌ 2018“ ОФИЦИЈАЛНО СТАРТУВА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/6/2018 ОБУКА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА Е-ПДД СИСТЕМОТ ЗА СТАНОИЗДАВАЧИТЕ
7/6/2018 ИЗЛОЖБА НА ПОДВОДНИ ФОТОГРАФИИ НА НУРКАЧКИОТ КЛУБ „АНФОРА“
7/5/2018 ОДБЕЛЕЖАНА СТОГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА БОРИС ЧИПАН
7/4/2018 ЗАПОЧНА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ
7/4/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АЛАН БУКОВИК
7/4/2018 РАСЧИСТЕН МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС „СВЕТИ НАУМ„
7/4/2018 ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Е-ПДД СИСТЕМОТ ЗА ОСТВАРЕНИТЕ ПРИХОДИ ОД ИЗНАЈМУВАЊЕ НА СОБИ И АПАРТМАНИ
7/3/2018 ХОРИЗОНТАЛНО ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО ОХРИД
7/3/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ
7/3/2018 ИНФОРМАЦИЈА ДО ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЧЕЛАРИ
7/3/2018 ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP)
7/2/2018 ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВОЗИЛА НА УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“
7/2/2018 КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ ЗА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“
7/2/2018 ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2018 ЗА ДОБИВАЊЕ НА ДОЗВОЛИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
7/2/2018 ЗАБРАНА ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНИ РАБОТИ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ
7/2/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ
7/2/2018 ОБЈАВА БР. 01/2018 ЗА ДАВАЊЕ ПОД ЗАКУП НА СТВАРИ ВО ОПШТИНСКА СОПСТВЕНОСТ (ОБЈАВА ПО ПРВ ПАТ)
6/29/2018 ЗАВРШИ 12-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/29/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СВЕТСКИОТ САМИТ ЗА ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИ ВО БУГАРИЈА
6/28/2018 МЛАДИТЕ ШАХОВСКИ ПРВАЦИ НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
6/26/2018 ВЕТЕРАНИ ОД КУЛТУРНО –УМЕТНИЧКИ ДРУШТВА ОД НЕКОГАШНА ЈУГОСЛАВИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/26/2018 ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ “ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА“
6/26/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПИРАН ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/25/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЈА ПРИМИ АВСТРАЛИСКАТА АМБАСАДОРКА
6/25/2018 НА ДОЛНИ САРАЈ ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА СЛОВЕНЕЧКАТА МУЗИКА И ИГРА
6/22/2018 ЌЕ СЕ ЗАПРАШУВА ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/22/2018 ОПШТИНА ОХРИД ДОБИ ДОНАЦИЈА ЗА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ
6/22/2018 ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИ ЗА СТРУЧНО УСОВРШУВАЊЕ
6/22/2018 СВИКАНА ДВАНАЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/22/2018 ПРОСЛАВЕНИОТ РАКОМЕТЕН РЕПРЕЗЕНТАТИВЕЦ КИРИЛ ЛАЗАРОВ ВО ПРОТОКОЛАРНА СРЕДБА КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
6/21/2018 ВО СТРУГА ОДБЕЛЕЖАН 21 ЈУНИ – ДЕНОТ НА ЕЗЕРОТО
6/20/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДАЛИАН
6/20/2018 ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НОВАТА СТУДИЈА ЗА СООБРАЌАЈ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ
6/19/2018 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕТО НА СООБРАЌАЈОТ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ЈАДРО
6/19/2018 СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ИВОНА БАЗГАЛОСКА ВО СВ. СОФИЈА
6/18/2018 „СПОРТ И КУЛТУРА, ИДНИНАТА НА НАШИОТ РЕГИОН“
6/14/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СНИМИ ЕДНОЧАСОВНА ЕМИСИЈА ЗА ТВ21
6/14/2018 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
6/14/2018 СРПСКАТА АМБАСАДОРКА ДУШАНКА ДИВЈАК ТОМИЌ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/14/2018 ЕДИНАЕСЕТАТА СЕДНИЦА ВО ЗНАКОТ НА ОДЛУКАТА ЗА ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ
6/14/2018 ПАРКИРАЊЕТО ВО ОХРИД СО ПОНИСКИ ЦЕНИ
6/14/2018 О Г Л А С Бр. 02/2018 ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/13/2018 ОДЛУКАТА ЗА ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ Е ВО ИНТЕРЕС НА ГРАЃАНИТЕ И ГОСТИТЕ
6/11/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ПРИРЕДИ ИФТАРСКА ВЕЧЕРА ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД
6/11/2018 ВЕЧЕРВА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ПРИРЕДУВА ИФТАР ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД
6/11/2018 ЕКО АКЦИЈА „МОЈ ОХРИД, ЧИСТ ОХРИД“
6/8/2018 МЛАДАТА ОХРИЃАНКА АЈШЕ ХАСАН ГО ОСВОЈУВА СВЕТОТ
6/8/2018 СВИКAНА ЕДИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/8/2018 МОЈАТА ВИЗИЈА ЗА „КЕЈ МАКЕДОНИЈА“
6/8/2018 ВЕЧЕРВА И УТРЕ БАСКЕРФЕСТ КАРАВАНОТ ВО ОХРИД
6/8/2018 ОПШТИНА ОХРИД ЈА УНАПРЕДУВА СОРАБОТКАТА СО ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ЕЗЕРА
6/7/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 12 ЛИЦА КОИ СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ
6/7/2018 ОХРИД И ОВАА ГОДИНА ДЕЛ ОД „БАСКЕРФЕСТ“ КАРАВАНОТ
6/6/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА МИНСТЕРСКАТА СРЕДБА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА АКЦИИ/МЕРКИ СПОРЕД ОДЛУКАТА НА КОМИТЕТОТ ЗА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА „УНЕСКО“
6/6/2018 НОВИНАРИТЕ ОД НОРДИКА -ЕСТОНИЈА ЗАПОЧНАА ДА ОБЈАВУВААТ ПРОМОТИВНИ ТЕКСТОВИ ЗА ОХРИД
6/5/2018 ПАРАЛЕЛКА СО ДУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ ПО ПРИНЦИПОТ НА ГЕРМАНСКИОТ ОБРАЗОВЕН СИСТЕМ ЌЕ ДОБИЕ ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
6/5/2018 ПРОМОВИРАНА АНДРОИД АПЛИКАЦИЈАТА „SWMACEDONIAATTRACTIONS“
6/5/2018 ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И ТУРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА СОРАБОТКА И КООРДИНАЦИЈА „ТИКА“
6/5/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО ЛОЖАНИ
6/4/2018 ПРОМОТИВНА ТУРА ОХРИД 2018
6/4/2018 ВТОРО ИЗДАНИЕ НА „ОХРИД ТРЧАТ“
6/2/2018 ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ГО СРЕДУВА СРЕДИШНИОТ ПОЈАС НА ПАТОТ ОХРИД- СВ. СТЕФАН
6/2/2018 НАУЧНА СРЕДБА ЗА РЕЛИГИОЗНАТА ЕДУКАЦИЈА
6/1/2018 ЦВЕТНИ БАЛКОНИ-ЦВЕТЕН ОХРИД
6/1/2018 ЗАПОЧНА ПРОЕКТОТ „КОПРИВА- МАЛА ГАСТРОНОМСКА ШКОЛА“
6/1/2018 ИЗДАДЕНА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА БР.21 – 833 ОД 09.05.2018
6/1/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
6/1/2018 ОХРИД ДОБИ УРЕДЕН МИНИ ПАЗАР
6/1/2018 ВО НЕДЕЛА „ОХРИД ТРЧАТ 2018“
6/1/2018 ОБЈАВА БРОЈ 04/18 ОД 01.06.2018 ГОДИНА ЗА ДАВАЊЕ ПОД КРАТКОТРАЕН ЗАКУП НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СО НАМЕНА Д3 СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА – ПЛАЖА ПО ПАТ НА ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ВО ОПШТИНА ОХРИД
6/1/2018 НОВИ МЕРКИ ЗА ПОБЕЗБЕДЕН СООБРАЌАЈ ВО ОХРИД
5/31/2018 НЕДЕЛА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
5/31/2018 ВО ЛЕТНАТА СЕЗОНА ОТПАДОТ ЌЕ СЕ ПОДИГА ОД 06.00 ЧАСОТ НАУТРО
5/31/2018 ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ НА ЛОКАЛНА АКЦИОНА ГРУПА- ЛАК
5/31/2018 ПРЕМИЕРНО ПРИКАЖАН ДОКУМЕНТАРНИОТ ФИЛМ „ ДО ИНКЛУЗИЈА- СО СОРАБОТКА“
5/30/2018 ДЕБАТА ЗА НОВИОТ СИСТЕМ НА НАПЛАТА ПРИ ЗОНСКО ПАРКИРАЊЕ
5/29/2018 ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
5/29/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЗДРУЖЕНИЕТО ХЕРОИ НА МАКЕДОНИЈА
5/28/2018 ИЗДАВАЊЕ НА ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА БР.21 – 898 ОД 18.05.2018
5/28/2018 ПАТЕКА НА СВЕТЛИНАТА
5/28/2018 ЛЕТОВО ПЛОШТАДОТ КАЈ ДОЛНА ПОРТА ЌЕ БИДЕ КУЛТУРНО КАТЧЕ
5/28/2018 СЕ ОДРЖАА ЦЕНТРАЛНИТЕ СВЕЧЕНОСТИ ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ 1 000 ГОДИНИ ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА
5/26/2018 КОНЦЕРТ НА “СВ.ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА”
5/26/2018 ОТВОРЕН МЕЃУНАРОДНИОТ КАРАТЕ ТУРНИР “ОХРИД ОПЕН 2018”
5/25/2018 НЕЗАБОРАВЕН КОНЦЕРТ НА ГОРАН ТРАЈКОСКИ ВО ОХРИД
5/24/2018 ОДБЕЛЕЖАН 24 МАЈ – ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/24/2018 ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА СТАРОТО УЧИЛИШТЕ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“
5/23/2018 ГЕРМАНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/23/2018 ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ. ЗЛАТА МЕГЛЕНСКА“
5/23/2018 КОНЦЕРТ НА ГОРАН ТРАЈКОВСКИ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
5/23/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО СЛОВАЧКИОТ АМБАСАДОР Н.Е. Хенрик Маркуш
5/23/2018 ДЕФИНИРАНИ РЕОНИТЕ ЗА ГОЛЕМАТА ЕКО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ГРАДОТ „МОЈ ОХРИД,ЧИСТ ОХРИД“
5/23/2018 ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ
5/22/2018 ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ
5/22/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ДЕНЕСКА ПРЕД СОБРАНИСКАТА КОМИСИЈА ЗА КУЛТУРА ДАДЕ ИСКАЗ ЗА ЗАШТИТАТА НА ПРИРОДНОТО И КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ОХРИДСКИОТ РЕГИОН
5/21/2018 СЕ АСФАЛТИРААТ НЕКОЛКУ УЛИЦИ
5/21/2018 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
5/18/2018 МАТУРСКА ПАРАДА 2018
5/18/2018 ТУРИСТИЧКИ РАБОТНИЦИ ОД ЈАПОНИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/17/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СПАСОВДЕН
5/17/2018 УТРЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ МАТУРСКАТА ПАРАДА
5/17/2018 СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ
5/17/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ЗАКУПЦИТЕ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ
5/17/2018 ОПШТИНА ОХРИД ДЕЛ ОД МЕЃУНАРОДНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА
5/16/2018 ПРОМЕНИ ВО СТАНДАРДИЗАЦИЈАТА И КЛАСИФИКАЦИЈАТА ВО ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО
5/16/2018 ВТОР ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2018 година
5/16/2018 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
5/16/2018 СРЕДБА СО КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА ПЛАЖИТЕ
5/16/2018 СЕ РАСЧИСТУВА КЕЈОТ И СЕ ОДРЖУВААТ ТРЕВНИТЕ ПОВРШИНИ
5/16/2018 СЕ ОДРЖА ВОСПИТНО ОБРАЗОВНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДЕТСКИ СЕМАФОР“
5/14/2018 СО БОГАТА ПРОГРАМА ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖАТ 1 000 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА
5/13/2018 35 ГОДИНИ КУД “ОТЕКС“
5/12/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ОТВОРАЊЕ НА ИЗЛОЖБАТА „ВРЕЛИОТ СНЕГ НА СТАЛИНГРАД“
5/12/2018 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
5/11/2018 ПРОДОЛЖИТЕЛНИ АКТИВНОСТИ НА ЕВРОПСКИОТ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
5/11/2018 ГЕРМАНСКА ДОНАЦИЈА ЗА ОХРИДСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ
5/11/2018 ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА
5/10/2018 ГЕРМАНСКА ДОНАЦИЈА ЗА ОХРИД
5/9/2018 ОДБЕЛЕЖАН 9 МАЈ – ДЕНОТ НА ЕВРОПА
5/9/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА ГОЛЕМ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН НАСТАН „ЖОНГЛАРИЈА –ЛОПТАРИЈА“
5/8/2018 ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) Кредит бр. 8651-MK MSIP-NCB-069-18
5/8/2018 ОД НАРЕДНАТА НЕДЕЛА ЌЕ ПОЧНЕ СО РАБОТА СОВЕТНИЧКАТА КАНЦЕЛАРИЈА ВО ОПШТИНА ОХРИД
5/8/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА КРАГУЕВАЦ
5/8/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ ОД НЕВРЕМЕТО ПРОСЛЕДЕНО СО ВЕТЕР, СИЛЕН ДОЖД И ГРАД НА 06.05.2018 ГОДИНА
5/8/2018 ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЦРВЕНИОТ КРСТ И ЦРВЕНАТА ПОЛУМЕСЕЧИНА
5/8/2018 ВЕЛИЧЕСТВЕНА ЛИТИЈА ВО СТРУГА
5/8/2018 ЗАВРШИ ДЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/7/2018 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЛИЦИЈАТА
5/7/2018 ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ЗА ОПШТА БОЛНИЦА И ОУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
5/5/2018 ЗАПОЧНАА АКЦИИТЕ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОХРИД ВО ПРЕСРЕТ НА ТУРИСТИЧКАТА СЕЗОНА
5/4/2018 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ДУП ЗА УЗ 16, ДЕЛ ОД УБ 16.1-ОПФАТ 3 , КО ВЕЛЕСТОВО
5/4/2018 ОХРИД ЧИСТ ЌЕ ЈА ДОЧЕКА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
5/4/2018 ВАНДАЛСКИ ОШТЕТЕН НОВИОТ ДРВОРЕД НА БУЛЕВАР „ТУРИСТИЧКА“
5/4/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ИЗРАЕЛ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ ВОДИ
5/4/2018 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РЕКАТА ДРИМ
5/4/2018 ПРОЕКТ „АКТИВИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ГРИЖА ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА“
5/3/2018 АМБАСАДОРОТ НА ИТАЛИЈА ВО МАКЕДОНИЈА КАРЛО РОМЕО ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/3/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СЕ ОБРАТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА ЗА БЛАТНИТЕ ЕКОСИСТЕМИ
5/3/2018 УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“ ДЕНЕС ЌЕ БИДЕ ЗАТВОРЕНА ЗА СООБРАЌАЈ
5/3/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЈУЖНА МОРАВИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/3/2018 СВИКАНА ДЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/1/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП
4/30/2018 20-ТО ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ НА „РАСПЕАНО РИБАРЧЕ“
4/30/2018 ПРВ МЕМОРИЈАЛЕН АТЛЕТСКИ МИТИНГ „ВЛАТКО ДИМИТРОВ“
4/27/2018 УЧЕНИЦИ ОД ОХРИДСКАТА ГИМНАЗИЈА ВО ПОСЕТА НА ХОЛАНДИЈА
4/26/2018 АНА ФИЛИПЧЕ ГО ОСВОИ ПРВОТО МЕСТО НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР „НАРОДНА ТЕХНИКА“
4/26/2018 ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОХРИД, ДУБРОВНИК, КОТОР И МОСТАР
4/26/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА ГОЛЕМ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВЕН НАСТАН „ЖОГАРИЈА-ЛОПТАРИЈА“
4/26/2018 СЕ ИНТЕНЗИВИРААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА „ОХРИД ТРЧАТ 2018“
4/25/2018 ПРОМОЦИЈА НА ПРОЕКТОТ МУЛТИЗБОРКО
4/25/2018 СРЕДНОШКОЛЦИ ОД ГРАДОТ КАЕН ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/24/2018 ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД БИСТИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ВЕЛИКАН ХРИСТО УЗУНОВ
4/24/2018 УСПЕШЕН НАСТАП НА МЛАДИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЈА НА ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ НА „ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2018“
4/24/2018 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
4/24/2018 ВО ЧЕТВРТОК ЌЕ СЕ СПРОВЕДЕ ЛАРВИЦИДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
4/24/2018 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА МЕРКИТЕ ПО ОБРАБОТЛИВА ПОВРШИНА И ПО ГРЛО ДОБИТОК
4/23/2018 ЗАПОЧНАА ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА ОХРИДСКИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР ХРИСТО УЗУНОВ
4/23/2018 ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ ЗА АДАПТИРАЊЕ НА УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“ ВО ПЕШАЧКА ЗОНА
4/23/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СЕ ОБРАТИ НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „НА ВРАТАТА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА: УЛОГАТА НА НАУКАТА И ИСТРАЖУВАЊЕТО ВО ОДРЖЛИВИОТ РАЗВОЈ НА БАЛКАНСКИОТ РЕГИОН“
4/23/2018 ЗАВРШИ ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/23/2018 ОПШТИНА ОХРИД ПРИСТАПУВА КОН НОВ НАЧИН НА НАПЛАТА ЗА ПАРКИРАЊЕ ВОЗИЛА
4/20/2018 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЈУБИЛЕЈОТ- 1000 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ОХРИДСКАТА АРХИЕПСКОПИЈА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 27 МАЈ ВО ЦРКВАТА „ СВ. СОФИЈА“
4/20/2018 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „БРАТСТВО И ЕДИНСТВО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/20/2018 ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ НА ‘’ДЕНОВИ НА ДЕМОКРАТСКА КУЛТУРА ” ВО БЕЛГРАД, СРБИЈА
4/20/2018 ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЈУБИЛЕЈОТ: 140 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО И ГОДИШНИНАТА ОД ХЕРОЈСКАТА ПОГИБИЈА НА ВОЈВОДАТА ХРИСТО УЗУНОВ
4/19/2018 ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ПАРТИЦИПАТИВЕН НАСТАН
4/18/2018 ВО ПЕТОК ЌЕ БИДЕ ЗАТВОРЕН ЗА СООБРАЌАЈ ПАТНИОТ ПРАВЕЦ КОСЕЛ – ВАПИЛА
4/18/2018 СВИКАНА ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/17/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОМОЦИЈА НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ВРШАТ УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ – ПРИВАТНИ СТАНОИЗДАВАЧИ И РЕГИСТРИРАНИ ДАВАТЕЛИ НА УСЛУГИ ВО РУРАЛНИОТ ТУРИЗАМ
4/16/2018 БРИЛИЈАНТЕН НАСТАП НА ОХРИЃАНКАТА СЕВИЛ СЕЛМАН ВО ИСТАНБУЛ
4/16/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ОТВОРИ МЕЃУНАРОДНИОТ СЕМИНАР ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА РАЗВОЈОТ НА ЕДИНИЦИТЕ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
4/16/2018 ОБНОВЕНО: ПОЗНАТИ СЕ ДОБИТНИЦИТЕ НА ФИНАНСИСКИ СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС
4/16/2018 ПРИСТИГНА ПРВАТА ГРУПА ТУРИСТИ ОД ТУРЦИЈА ВО ОХРИД
4/13/2018 О Г Л А С Бр. 01/2018 ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
4/13/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ УЧЕСНИК НА ОСМИОТ СОБИР НА ЕВРОПСКИТЕ КОРИСНИЦИ НА „CAF“ МОДЕЛОТ
4/12/2018 ВИСОКА ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УКРАИНА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/12/2018 ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ПАТОТ КОСЕЛ- ВАПИЛА
4/11/2018 ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ ВО НАСЕЛБАТА „РАЧА“
4/10/2018 СЕ ПРЕЗАКАЖУВА СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ ВО УЗ „ДАМЕ ГРУЕВ“
4/10/2018 УТРЕ ЗАТВОРЕН ЗА СООБРАЌАЈ ПАТНИОТ ПРАВЕЦ КОСЕЛ – ВАПИЛА
4/7/2018 ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
4/7/2018 ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ „EXPOCITY ALBANIA“
4/7/2018 ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8.АПРИЛ- МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА РОМИТЕ
4/5/2018 БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ВЕЛИГДЕН
4/5/2018 ПОЧНА САНАЦИЈАТА НА УДАРНИТЕ ДУПКИ
4/5/2018 ОПШТИНА ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО
4/4/2018 ОТВОРЕН ВЕЛИГДЕНСКИОТ БАЗАР ВО ОХРИД
4/3/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО МИНИСТРИТЕ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО НА МАКЕДОНИЈА И АЛБАНИЈА НИКОЛОВСКИ И ПЕЛОШИ
4/3/2018 НЕМА ТОЛЕРАНЦИЈА ЗА НЕЛЕГАЛНО ПОСТАВЕНАТА УРБАНА ОПРЕМА
4/3/2018 ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР НА ПЛОШТАДОТ „ЧИНАР“
4/2/2018 КОМЕМОРАЦИЈА ЗА АКАДЕМИК ЦВЕТАН ГРОЗДАНОВ
4/2/2018 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ШЕГАТА
4/2/2018 СОСТАНОК НА НАДЛЕЖНИТЕ СЛУЖБИ И КОРИСНИЦИТЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
4/2/2018 СИЛНОТО НЕВРЕМЕ ПОВТОРНО НАТРУПА ОГРОМНИ КОЛИЧИНИ ОТПАД ПО КЕЈОТ
3/31/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ УПАТИ ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА ДО ГРАЃАНИТЕ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД
3/31/2018 СЕ ЧИСТАТ ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ДОЛЖ КРАЈБРЕЖЈЕТО
3/30/2018 АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ОКОЛУ ПЛАЖИТЕ
3/30/2018 ЗАВРШНИ НАТПРЕВАРИ НА БИЗНИС ЛИГАТА ВО МАЛ ФУДБАЛ
3/30/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГИ ПРИМИ УЧЕСНИЦИТЕ НА БРЕИНОБРЕИН НАТПРЕВАРОТ ВО БЕЛГРАД
3/30/2018 БОГАТ АСОРТИМАН НА САДЕН МАТЕРИЈАЛ ВО РАСАДНИКОТ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
3/29/2018 ВОЛОНТЕРИ НА ЦРВЕН КРСТ ГИ АНКЕТИРААТ ОХРИЃАНИ ЗА АДАПТИРАЊЕТО УЛИЦА „МАКЕДОНИЈА“
3/29/2018 СЕ ЧИСТЕШЕ КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС КАЈ ХОЛАНДСКИОТ ПАРК
3/29/2018 СОСТАНОК НА НАДЛЕЖНИТЕ СЛУЖБИ И КОРИСНИЦИТЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
3/28/2018 КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ИДЕЈНО РЕШЕНИЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПЛОШТАД ,,ЧИНАР”
3/27/2018 ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА „МОСКВА ДЕНЕС“
3/27/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО БОСАНСКАТА АМБАСАДОРКА ЛЕПА БАБИЌ
3/27/2018 Е-АНКЕТА ЗА АДАПТИРАЊЕ НА УЛИЦАТА ,,МАКЕДОНИЈА“ ВО ПЕШАЧКА ЗОНА
3/27/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ
3/26/2018 ОХРИЃАНИ ЈА ПРЕТСТАВИЈА МАКЕДОНИЈА НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО ВО ШАХ
3/26/2018 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/26/2018 СЕ ПРЕЗЕМААТ МЕРКИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ВОДАТА ОД ЦЕВКОВОДОТ ОД „ЕМО ОХРИД“
3/26/2018 ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ОДРЖИ СОБИР НА ГРАЃАНИ ОД УРБАНАТА ЗАЕДНИЦА „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
3/25/2018 ОХРИД Е ДОМАЌИН НА МЕЃУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР ПО ХУМАНИТАРНО ПРАВО “ЖАН ПИКТЕ“
3/24/2018 ОХРИД ДОМАЌИН НА СРЕДБАТА НА ВЕТЕРАНИ ОД ОДБРАНАТА И БЕЗБЕДНОСТА
3/23/2018 ОХРИД ДЕЛ ОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
3/23/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГИ ПОСЕТИ ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ОХРИД И ДЕБРЦА
3/23/2018 ЧИСТЕЊЕ НА ПЛАЖАТА „ГРАШНИЦА“
3/22/2018 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „КОЧО РАЦИН“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/22/2018 ЕЗЕРСКА СРЕДБА НА ВЕТЕРАНИТЕ ОД ОДБРАНАТА И БЕЗБЕДНОСТА
3/22/2018 ПОЗНАТИ КОРИСНИЦИТЕ НА СУБВЕНЦИИ ЗА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
3/21/2018 Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ СИМБОЛИЧНО ГО ОДБЕЛЕЖА ПРВИОТ ДЕН НА ПРОЛЕТТА
3/21/2018 ПРЕЗАКАЖАН СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ НА УЗ 8 „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
3/20/2018 ИЗДАДЕНА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
3/19/2018 ИТНО МОРА ДА СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО ЗАГАДЕНОСТА НА ВОДАТА ВО СЕЛСКИТЕ ВОДОВОДИ
3/19/2018 ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на штети од невремето проследено со силен јужен ветар на 17.03.2018 година
3/17/2018 ПО СИЛНИОТ ВЕТАР КОЈ ПРЕДИЗВИКА ШТЕТИ ВО КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС ЗАСЕДАВАШЕ КРИЗНИОТ ШТАБ
3/16/2018 ЈП ГРАДСКИ ГРОБИШТА ОХРИД, ОБЈАВА БР.2/2018, ПРЕДМЕТ НА ЈАВНО ЕЛЕКТРОНСКО НАДДАВАЊЕ
3/16/2018 ЌЕ СЕ ОТСТРАНУВА НЕЛЕГАЛНО ПОСТАВЕНАТА УРБАНА ОПРЕМА
3/15/2018 ДОНАЦИЈА ОД ФФМ ЗА ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
3/15/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ
3/15/2018 БУДНО СЕ СЛЕДИ СОСТОЈБАТА СО НИВОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
3/14/2018 ЗАВРШИ ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/14/2018 НЕМА ПОСКАПУВАЊА НА ЦЕНИТЕ ОД УСЛУГИТЕ НА ЈП „ГРАДСКИ ПАЗАР“
3/14/2018 ИЗРАЕЛСКИ БИЗНИСМЕНИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/13/2018 РАСЧИСТЕНИ ПЛАЖИТЕ ЛАБИНО, ГРАШНИЦА И САРАИШТЕ
3/13/2018 ЗАПОЧНУВААТ БЕСПЛАТНИТЕ КУРСЕВИ ЗА МОНТЕРИ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ИНСТАЛАЦИИ, ЗАВАРУВАЧИ И ПОЛСКИ ЈАЗИК
3/13/2018 ПОСТАПКА ЗА ПОСТАВУВАЊЕ УРБАНА ОПРЕМА (МАСИ И СТОЛОВИ ПРЕД УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ) НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/13/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ЦРНОГОРСКИОТ АМБАСАДОР МИТРОВИЌ
3/13/2018 ДЕБАТА ЗА ИЗДАВАЊЕ ПОД КОНЦЕСИЈА НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ
3/12/2018 ОПШТИНА ОХРИД ЗАПОЧНА СО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ IRC- HERMES
3/12/2018 ЈАВНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ЈП „ ГРАДСКИ ГРОБИШТА“
3/12/2018 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРЕДФИЗИБИЛИТИ СТУДИЈАТА „ПАМЕТЕН ОХРИД“
3/9/2018 СЕРТИФИКАТИ ЗА ОХРИДСКИТЕ УЧЕНИЦИ КОИ БЕА НА ОБУКИ ВО ШПАНИЈА И БУГАРИЈА
3/9/2018 ПРОДОЛЖУВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ ОХРИД – НАСЕЛБА СВ. СТЕФАН
3/8/2018 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 15 (15 ТИ КОРПУС), ДЕЛ ОД УБ 15.1 – ПЛАНСКИ ОПФАТ 1, ОПШТИНА ОХРИД ПРЕДЛОГ ПЛАН 2014-2019
3/8/2018 СВИКAНА ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/8/2018 ОБНОВЕНО: СОБИРИ ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТИ НА УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
3/8/2018 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ИЗМЕНИТЕ И ДОПОЛНУВАЊАТА НА ЗАКОНИТЕ ЗА УГОСТИТЕЛСКА И ТУРИСТИЧКА ДЕЈНОСТ
3/8/2018 ЦВЕЌЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ
3/8/2018 РЕГИНАЛЕН КОНГРЕС НА СТУДЕНСКАТА ПЛАТФОРМА АИЕСЕЦ ВО ОХРИД
3/8/2018 ОБЈАВА БР.1/2018 за давање под закуп на ствари во општинска сопственост (објава по прв пат)
3/8/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СВЕТСКИОТ СОВЕТ ЗА ОДРЖЛИВ ТУРИЗАМ
3/7/2018 СО СОБИРОТ ВО СЕЛОТО КУРАТИЦА ЗАВРШИЈА СРЕДБИТЕ СО ГРАЃАНИТЕ ОД УРБАНИТЕ И МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
3/7/2018 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4-ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ НА КП БР.3134, КП БР.3135 И КП БР.3136, КО ЕЛШАНИ, ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2018 СЕ РАСЧИСТУВА КЕЈОТ ОД ОТПАД И ТРСКА
3/6/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ НА ВЕЛГОШТИ И ЛЕСКОЕЦ
3/6/2018 СЕ ЧИСТИ ПЕСОКОТ ОД УЛИЦИТЕ НИЗ СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
3/6/2018 СЕ ПОПЛОЧУВА КАЈ ЦРКВАТА „СВ. ВАРВАРА“
3/5/2018 СО ПОРОЈНИТЕ ДОЖДОВИ ИСПЛИВА ЕКОЛОШКАТА СВЕСТ
3/5/2018 СЛОВЕНСКИОТ АМБАСАДОР ПРОФ. Д-Р ЈАЗБЕЦ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/5/2018 СЕ ПРЕЗАКАЖУВА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНИТЕ ЗА ТУРИСТИЧКА И УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
3/5/2018 ОХРИД УРБАНИСТИЧКИ ПРЕДИЗВИК ЗА ИДНИТЕ АРХИТЕКТИ
3/3/2018 ТРИБИНА ЗА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО
3/2/2018 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНИТЕ ЗА ТУРИСТИЧКА И УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
3/2/2018 СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ПОДМОЉЕ И ТРПЕЈЦА
3/1/2018 ИЗЈАВА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЗА „ EUROPA MAGAZIN“ ОД БРИСЕЛ
3/1/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА ЛИВОИШТА, ВАПИЛА И КОСЕЛ
2/28/2018 ОДРЖАНА СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/28/2018 СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ОПЕНИЦА, РЕЧИЦА, ПЛАЌЕ, ЗАВОЈ И СВИЊИШТА
2/28/2018 КОМУНАЛЕЦ НЕ ГИ ЗАБОРАВИ НАШИТЕ НАЈМАЛИ СОГРАЃАНИ
2/28/2018 ОДБЕЛЖАН ДЕНОТ НА РЕТКИТЕ БОЛСТИ (видео)
2/28/2018 ОПШТИНА ОХРИД ОРГАНИЗИРА ТРИБИНА НА ТЕМА „СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО И НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНАТА“
2/28/2018 ОДЛУКИТЕ ЗА КОМУНАЛНА ТАКСА ЗА УРБАНА ОПРЕМА И ПРОМЕНАТА НА ТАРИФИТЕ ЗА ВОДА СЕ ТЕМЕЛАТ НА ВАЖЕЧКИ ЗАКОНСКИ ОБВРСКИ
2/27/2018 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ
2/27/2018 СЕ ПРЕЗАКАЖУВА СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ ОД М.З. КУРАТИЦА
2/27/2018 ОДБЕЛЕЖАНИ ГОДИШНИНИТЕ ОД РАЃАЊЕТО И СМРТТА НА МАРКО БОШНАКОВ
2/27/2018 КОМУНАЛЕЦ СЕ СПРАВУВА СО НОВИТЕ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ
2/27/2018 СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА ГОРНО И ДОЛНО ЛАКОЧЕРЕЈ
2/27/2018 ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН
2/27/2018 ОХРИД ЧЛЕН НА МЕЃУНАРОДНАТА МРЕЖА НА ЦИВИНЕТ
2/26/2018 ОСНОВЦИТЕ ОД ОУ „ БРАТСТВО ЕДИНСТВО “ ОД ОХРИД СО ПОДДРШКА ЗА ДРУГАРЧИЊАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ
2/26/2018 ОХРИД ДЕЛ ОД МЕЃУНАРОДНА ОБУКА ОД ОБЛАСТА НА УРБАНИЗМОТ
2/26/2018 СЕ РАСЧИСТУВААТ УЛИЦИТЕ И ТРОТОАРИТЕ
2/24/2018 ГРАДОНАЧАНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГОСТИН ВО РТС
2/24/2018 БОГАТА АГЕНДА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ
2/23/2018 СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ЉУБАНИШТА
2/23/2018 ОХРИДСКА ВЕЧЕР ВО БЕЛГРАД
2/23/2018 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА за Локална урбанистичка – планска документација за изградба на објекти со намена А4-времено сместување на кп 3134, кп 3135 и кп 3136, КО Елшани, општина Охрид
2/22/2018 СВИКАНА СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/22/2018 СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ ОД М.З. ТРПЕЈЦА СЕ ПРЕЗАКАЖУВА
2/22/2018 СРЕДБИ СО МЕШТАНИТЕ НА ПЕШТАНИ, ЕЛШАНИ И ЕЛЕШЕЦ
2/21/2018 УСОГЛАСЕНИ СТАВОВИТЕ ОКОЛУ НАПЛАЌАЊЕТО НА КОМУНАЛНАТА ТАКСА И НАДОМЕСТОКОТ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
2/21/2018 СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ОД МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ СВЕТИ СТЕФАН, ШИПОКНО,НАСЕЛБА ИСТОК, ДОЛНО КОЊСКО И ЛАГАДИН
2/20/2018 СОБИРИ НА ГРАЃАНИТЕ OД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „ РАЧА“ И „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
2/20/2018 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО ПОСЕТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
2/20/2018 НОВА СРЕДБА СО УГОСТИТЕЛСКИОТ ЕСНАФ
2/20/2018 СОБИРИ ЗА ИЗБОР НА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТИ НА УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
2/20/2018 ПРЕЗЕНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПРОЕКТОТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ
2/19/2018 ПОЛСКИОТ АМБАСАДОР МУЛТАНОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/19/2018 УСПЕШЕН ДИЈАЛОГ СО УГОСТИТЕЛСКИОТ ЕСНАФ ОКОЛУ НАДОМЕСТОКОТ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
2/19/2018 ОБНОВЕНО: ДЕБАТА ЗА НАДОМЕСТОКОТ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ УРБАНА ОПРЕМА
2/16/2018 РАСПОРЕД ЗА СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ВО МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ 2018
2/16/2018 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА АЛЕКСАНДРОВАЦ
2/16/2018 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ЗАЕДНИЦИТЕ
2/16/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА БУГАРИЈА
2/16/2018 НОВА ТУРСКА КОМПАНИЈА ЌЕ ЛЕТА ОД ИСТАНБУЛ ДО ОХРИД
2/15/2018 КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЗА МОНТЕРИ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ИНСТАЛАЦИИ, ЗАВАРУВАЧИ И ПОЛСКИ ЈАЗИК
2/15/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ИМАШЕ ИНТЕРВЈУ ЗА „EUROPA MAGAZIN“ ОД БРИСЕЛ
2/15/2018 РАСЧИСТУВАЊЕ НА ОСТАТОЦИТЕ ОД СНЕЖНИТЕ НАНОСИ
2/14/2018 СЕ ОДРЖАА СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА У.З. „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ И М.З. „РАМНЕ“
2/14/2018 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ЗА ГП 1.1 НА КП БР. 1445/1 КО ТРПЕЈЦА ОПШТИНА ОХРИД
2/14/2018 ЕКИПИТЕ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН
2/13/2018 СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „ГОРНА ВЛАШКА МААЛА“ И „ДАМЕ ГРУЕВ“
2/13/2018 ОХРИДСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ НА ПРАКСА ВО БУГАРИЈА
2/13/2018 ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ГО РАСЧИСТУВА СНЕГОТ
2/13/2018 ПРЕЗАКАЖАНИ СОБИРИТЕ СО ГРАЃАНИТЕ ОД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „ВИДОБИШТА“ И „15.КОРПУС“
2/12/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО УНГАРСКИОТ АМБАСАДОР
2/12/2018 ОСНОВЦИТЕ ОД ПЕШТАНИ, КОЊСКО,ТРПЕЈЦА И ЕЛШАНИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
2/10/2018 СРЕДБИ СО ГРАЃАНИТЕ ОД УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „8.СЕПТЕМВРИ“ И „ ЖЕЛЕЗНИЧКА“
2/9/2018 КОНТИНУИРАНИ СРЕДБИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ОХРИЃАНИ
2/9/2018 СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ДРВОРЕДИТЕ НА „ТУРИСТИЧКА“ И „АСНОМ“
2/9/2018 НОВА АВИОЛИНИЈА МАСТРИХТ – ОХРИД
2/9/2018 КОНКУРС ЗА ИНФРАСТРУКТУРНА ПОДДРШКА НА СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ
2/9/2018 ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ СТИПЕНДИИ
2/9/2018 СТАНОИЗДАВАЧИТЕ ОД ОХРИД ЌЕ УЧЕСТВУВААТ ВО КРЕИРАЊЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА УГОСТИТЕЛСКА И ТУРИСТИЧКА ДЕЈНОСТ
2/8/2018 ОХРИЃАНИ НЕПОСРЕДНО ИНВОЛВИРАНИ ВО КРЕИРАЊЕ НА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ТУРИСТИЧКА И УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
2/8/2018 ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ ЗА БЕЗБЕДЕН АВАНТУРИСТИЧКИ ТУРИЗАМ
2/8/2018 ТРЕТООДДЕЛЕНЦИТЕ ОД ОУ „БРАТСТВО – ЕДИНСТВО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА
2/8/2018 ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА ЈАВНА РАСПРАВА – ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ, ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ И ПРИДРУЖНИЦИ
2/7/2018 ПОКАНА ЗА ЈАВНА РАСПРАВА – ХОТЕЛИ
2/7/2018 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/7/2018 ПОКАНА ЗА ЈАВНА РАСПРАВА – ФИЗИЧКИ ЛИЦА ДАВАТЕЛИ НА УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ ВО ПРИВАТНО СМЕСТУВАЊЕ
2/7/2018 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ТРИАТЛОН ФЕДЕРАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА
2/7/2018 ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
2/6/2018 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ВО УЗ 16 ДЕЛ ОД УБ 16.1 – ОПФАТ 3 КО ВЕЛЕСТОВО, ОПШТИНА ОХРИД
2/6/2018 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ЗА ДЕЛ ОД ТУРИСТИЧКИ КОМПЛЕКС ГОРИЦА-ПЛАНСКИ ОПФАТ 2 КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД
2/6/2018 СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ ВО НЕГОВАТА СПОМЕН КУЌА
2/6/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
2/6/2018 ПОКАНА ЗА ЈАВНА РАСПРАВА – ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ, ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ И ПРИДРУЖНИЦИ
2/6/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
2/6/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ ОД ПОПЛАВИТЕ НА 04.02.2018 година
2/5/2018 УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ ОД ОХРИД ВО БАРСЕЛОНА, ПРЕКУ ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС ПЛУС
2/5/2018 ДОДЕЛЕНА НАГРАДАТА “ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА
2/4/2018 ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА НА ТЕРЕН, СЕ САНИРААТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО
2/2/2018 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЈУБИЛЕЈОТ: 125 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ, ВО РАМКИТЕ НА ГОДИНЕШНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ
2/2/2018 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЛАТНИТЕ ЕКОСИСТЕМИ
1/31/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2018 година
1/30/2018 ОТЧЕТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЗА СРАБОТЕНОТО ВО ПРВИТЕ СТО ДЕНА
1/29/2018 ЗАВРШИ ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/29/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ЈА ПОВЛЕЧЕ ТОЧКАТА ЗА НАДОМЕСТОК ЗА УРБАНА ОПРЕМА
1/27/2018 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ СВЕТИ САВА
1/26/2018 РАСПОРЕД ЗА СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ВО УЗ 2018
1/26/2018 ОБУКА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОМУНИКАЦИСКИТЕ ВЕШТИНИ КАЈ ЖЕНИТЕ – МЕНАЏЕРИ ВО ХОТЕЛИЕРСТВОТО
1/23/2018 СВИКАНА ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/20/2018 НА САРАИШТЕ ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ
1/20/2018 ЗАВРШИ ПРОЕКТОТ „ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ СИТЕ ВО ОХРИД“
1/19/2018 ПРЕНОС ВО ЖИВО ОД ФРЛАЊЕТО НА СВЕТИОТ КРСТ ВО ВОДИТЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВОДИЦИ 2018
1/19/2018 ДЕНЕС ТРКА НА КЕЛНЕРИ ВО ОХРИД
1/19/2018 ВЕЛИЧЕСТВЕН ВОДОСВЕТ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ ВО ОХРИД
1/18/2018 ДОДЕЛЕНА ГОДИНЕШНАТА СВЕТСКА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ
1/18/2018 ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА НА ФОТОГРАФИИ ОД ОХРИД ВО РАМКИТЕ НА „ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ СИТЕ ВО ОХРИД“
1/18/2018 ЕКИПИ НА ТЕРЕН ГИ РАСЧИСТУВААТ ТРОТОАРИТЕ
1/18/2018 ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА
1/17/2018 ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА МАНИФЕСТАЦИИ/АКТИВНОСТИ ЛУЃЕ ЗА ЛУЃЕ ОД ПОСТОЈАНАТА РАБОТНА ГРУПА ЗА РЕГИОНАЛЕН РУРАЛЕН РАЗВОЈ (SWG)
1/17/2018 БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА „ВОДИЦИ“
1/17/2018 ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИТЕ СТИПЕНДИИ
1/17/2018 ШЕСТА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, ТУРИЗАМ И МЕДИУМИ
1/17/2018 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ МУ ПОМОГНЕ НА РОБЕРТ НИКОЛОСКИ
1/17/2018 И З В Е С Т У В А Њ Е
1/17/2018 ВО ПЕТОК ТРКА НА КЕЛНЕРИ ВО ОХРИД
1/16/2018 “ИМЕ” ПРОГРАМАТА И ЕСА ОХРИД: КАКО ДО ПОДОЛГА СЕЗОНА, УСПЕШНА ПРОДАЖБА И ЗАКУП НА СМЕСТУВАЊЕ ВОН СЕЗОНА
1/16/2018 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.2-ОПФАТ 3 ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2017-2022Г
1/16/2018 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 10, ДЕЛ ОД УБ 10.2- ОПФАТ 1,КО ОХРИД 2
1/15/2018 ОХРИД И МАКЕДОНИЈА ЦЕНТАР НА СВЕТСКИОТ ХУМАНИЗАМ
1/15/2018 ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА ОХРИД И ГОДИНАВА БАРАА ПАРИЧКА ЗА ВАСИЛИЦА
1/15/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2018 ГОДИНА
1/14/2018 ВЕЧЕР ЗА ПАМЕТЕЊЕ – КОНЦЕРТ НА ЉУБОЈНА ЗА СТАРА НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД
1/13/2018 ЗА СТАРА НОВА ГОДИНА СИТЕ ВО ОХРИД – ВЕЧЕРВА КОНЦЕРТ НА ЉУБОЈНА
1/12/2018 ДОСТОИНСТВЕНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
1/12/2018 ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ПОАКТИВНО ВКЛУЧЕН ВО ОДЛУКИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/12/2018 ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 150 ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ОХРИДСКИОТ ПОЕТ ЕФТИМ СПРОСТРАНОВ
1/11/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОВЕРИТЕЛИТЕ КОН ОПШТИНА ОХРИД
1/11/2018 ИЗБРАНИ НАЈУБАВО УКРАСЕНИТЕ НОВОГОДИШНИ ДВОРОВИ
1/10/2018 КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА РЕДОВНИ СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА ОХРИД ЗА АКАДЕМСКАТА 2017/2018 ГОДИНA
1/10/2018 ВО ТЕК СЕ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
1/9/2018 ПРОФЕСОРИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ОД „ЕРАЗМУС ПЛУС“ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
1/8/2018 НОЌ ЗА ПАМЕТЕЊЕ – СПЕКТАКУЛАРЕН КОНЦЕРТ НА СЕРГЕЈ ЧЕТКОВИЌ ВО ОХРИД
1/6/2018 БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
1/6/2018 ПЕТТА ЈУБИЛЕЈНА БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ОХРИД
1/5/2018 ДЕН НА ВИНОТО ВО ОХРИД
1/5/2018 МАКЕДОНИЈА И ОХРИД ПРЕЗЕНТИРАНИ ВО ПОЛСКОТО ИЗДАНИЕ НА NATIONAL GEOGRAPHIC
1/5/2018 ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА О.У. „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ – ПЕШТАНИ
1/4/2018 ДЕН НА ВИНОТО СО ДРАГАН Б. КОСТИЌ
1/4/2018 ПО СИНОЌЕШНИТЕ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ ДЕЖУРНИТЕ ЕКИПИ НА ТЕРЕН
1/4/2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/4/2018 БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА БОЖИЌ
1/4/2018 БАДНИКОВА ПОВОРКА ВО ПРЕСРЕТ НА БОЖИЌ
1/3/2018 КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/2/2018 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО РОДЕНО БЕБЕ ВО 2018-ТА ГОДИНА
1/2/2018 ВТОРА ВЕЧЕР ОД НОВАТА ГОДИНА, ВЕЧЕРВА ВО ОХРИД ЗАБАВА СО СУПЕРХИКС
1/1/2018 НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД, НЕЗАБОРАВЕН ДОЧЕК СО ДАНИЕЛ КАЈМАКОСКИ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/30/2017 НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ
12/29/2017 ЗАВРШИ ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/29/2017 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
12/28/2017 НОВОГОДИШНИ СЛАТКИ ЗА ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКАТА „БИЛЈАНА“
12/28/2017 ОЛИМПИСКА ОБУКА ЗА НАПРЕДЕН СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ
12/28/2017 ЕЛЕКТРОНСКА БРОШУРА ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ
12/28/2017 НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
12/28/2017 СВЕЧЕНОСТ ВО ПРЕСРЕТ НА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
12/27/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ДЕЛ ОД ХУМАНИТАРНИОТ КОНЦЕРТ НА ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ
12/27/2017 ПРОГРАМА: ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ – СИТЕ ВО ОХРИД
12/27/2017 ОБНОВЕНО: ТРКАТА СО ДЕДО МРАЗОВЦИ СЕ ПРЕЗАКАЖУВА
12/26/2017 НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
12/25/2017 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА И РУЧЕК ЗА НАЈМЛАДИТЕ
12/25/2017 СВИКАНА ПЕТTАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/25/2017 ПРВА ТРКА НА ДЕДО МРАЗОВЦИ ВО ОХРИД
12/24/2017 ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ БОЖИЌ
12/24/2017 ДЕДО МРАЗ ПРИСТИГНА НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ
12/22/2017 РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТРОТОАРИТЕ НА УЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
12/22/2017 ЗАПОЧНАА АКТИВНОСТИТЕ ОД ПРОЕКТОТ „ОД 20-ТИ ДО 20-ТИ – СИТЕ ВО ОХРИД“
12/22/2017 ОУ „КОЧО РАЦИН“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПАТРОНАТ
12/22/2017 СЕ АСФАЛТИРААТ УЛИЦИ ВО ЛЕСКОЕЦ
12/21/2017 ЗАВРШИ ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/20/2017 НАЈАВЕНА ПРАЗНИЧНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА “ОД 20 ДО 20 СИТЕ ВО ОХРИД“
12/20/2017 ЗАЕДНИЧКИ КООРДИНИРАНИ АКТИВНОСТИ НА ОПШТИНСКИТЕ ИНСПЕКЦИСКИ СЛУЖБИ И ПОЛИЦИЈАТА
12/19/2017 ПЕТ ДЕНА ДО КРАЈНИОТ РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ПОВИКОТ ЗА ФИНАСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
12/18/2017 ПОВИК ЗА КОРИСТЕЊЕ СРЕДСТВА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ ЗА 2017 ГОДИНА
12/15/2017 ОПШТИНА ОХРИД ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ
12/15/2017 ДОНАЦИИ ЗА ОХРИДСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ
12/15/2017 ФИНАСИСКА ПОДДРШКА ЗА ОРГАНСКО ПРОИЗВОДСТВО
12/15/2017 ЗАБРАНА ЗА СООБРАЌАЈ НА ДЕЛ ОД УЛИЦА „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
12/14/2017 КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ЗА 2018 ГОДИНА
12/14/2017 СВИКАНА ЧЕТВРТАTA СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/13/2017 БАРАЊЕ ЗА ДОБИВАЊЕ НА Б-ИНТЕГРИРАНА ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА
12/13/2017 ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ОТВОРЕНОСТ, ОТЧЕТНОСТ И ТРАНСПАРЕНТНОСТ НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
12/12/2017 РЕКОНСТРУКЦИОНИ ЗАФАТИ ВО СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
12/9/2017 СО СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ЗАВРШЕНИ ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2017 ОХРИД ДЕНЕС СЕ ПОКЛОНУВА НА СВОЈОТ ЗАШТИТНИК СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2017 СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА – ОПШТИНА ОХРИД – ВО ЖИВО
12/8/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ГО ПОСЕТИ ОУ “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/7/2017 ЕДНОДНЕВЕН СЕМИНАР ЗА ИПА ФОНДОВИ
12/7/2017 ПОЗНАТИОТ ГОЛМАН ИВИЦА КРАЉ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
12/7/2017 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ЧЛЕНОВИ НА УПРАВНИ И НАДЗОРНИ ОДБОРИ ВО ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ОСНОВАНИ ОД ОПШТИНА ОХРИД
12/7/2017 ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА РОДНОКРАЈНИ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ
12/7/2017 ПРОМОВИРАНА КНИГАТА „СЛОВА ЗА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ОД ПРОФ. Д-Р ДИМИТАР ПАНДЕВ
12/7/2017 ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА ФОТО-КЛУБОТ „ОХРИД“
12/7/2017 СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОСУ„СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/7/2017 ЖАН-ПАТРИК КОНРАД – ДОБИТНИК НА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ЗА 2018 ГОДИНА
12/6/2017 АНГЕЛА КРСТАНОСКА ВАСИЛЕВСКА И СУПЕР РАДИО ДОБИТНИЦИ НА ПОВЕЛБАТА ПАТРОН НА ГРАДОТ “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/6/2017 ПРОФЕСОР Д-Р НИКОЛА БОШАЛЕ – ДОБИТНИК НА СВЕТИ КЛИМЕНТОВАТА НАГРАДА
12/6/2017 ЈАВЕН УВИД ВО НАЦРТ БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД И ПРОГРАМИТЕ ЗА РАБОТА НА ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА
12/5/2017 ЗАВРШИ ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/4/2017 ИЗВЕСТУВАЊЕ
12/1/2017 ПРОГРАМА ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 8 ДЕКЕМВРИ – ДЕНОТ НА ЗАШТИТНИКОТ НА ОХРИД СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/1/2017 АМАТЕРСКИ БАСКЕТ ТУРНИР
12/1/2017 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ЧАЈЕТИНА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
12/1/2017 ДЕНЕС НАЈМНОГУ ДОЖД НАВРНА ВО ОХРИД, ЕКИПИТЕ НА ТЕРЕН
11/30/2017 ЈАВЕН ОГЛАС бр.07/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
11/30/2017 ПОВИК ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
11/29/2017 СВИКAНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/27/2017 ПОДГОТОВКИ ВО ПРЕСРЕТ НА ЗИМСКАТА СЕЗОНА
11/23/2017 ФОРМИРАНА СТРУЧНА КОМИСИЈА ЗА НАГРАДАТА „ ПАТРОН НА ГРАДОТ- СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/23/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ ВО ПОСЕТА НА КОТОР И БУДВА
11/22/2017 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4 – ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ НА КП БР.3134, КП БР.3135 И КП БР.3136 К.О.ЕЛШАНИ
11/20/2017 АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА НАСОБРАНОТО ЃУБРЕ КАЈ БОЛНИЦАТА
11/20/2017 ТОРТА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЖЕНИ „БИСЕРА“
11/20/2017 КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ И СРЕДНИ УЧИЛИШТА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
11/20/2017 ПОТОНАТИОТ БРОД “МИС СТОН“ ИЗВЛЕЧЕН ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
11/19/2017 ОПШТИНА ОХРИД СО ИТНА РЕАКЦИЈА ПО ИЗЛЕВАЊЕТО НА НАФТЕНА ДАМКА ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
11/15/2017 ПРОМОТИВНИ ТЕКСТОВИ ЗА ОХРИД
11/15/2017 ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И АРХИТЕКТОНСКИОТ ФАКУЛТЕТ
11/15/2017 РАСПИШАНИ КОНКУРСИТЕ ЗА НАГРАДА И ПОВЕЛБA – ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/14/2017 РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИОТ И НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР
11/14/2017 НА ПРАЗНУВАЊЕТО НА СВ. КОЗМА И ДАМЈАН ВО СЕЛО РЕЧИЦА ПРИСУСТВУВАШЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ
11/14/2017 ОБЈАВЕН НОВИОТ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ОХРИД БРОЈ 16/2017
11/13/2017 ЖИВКА АНГЕЛОСКА ИЗБРАНА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/10/2017 ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА И САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
11/10/2017 СВИКАНА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/10/2017 НОВИ ВД ДИРЕКТОРИ ДОБИЈА ДЕЛ ОД ОХРИДСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА И ВОСПИТНО ОБРАЗОВНИ УСТАНОВИ
11/9/2017 ЗАКАЖАНИ СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ВО МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
11/8/2017 ОДБЕЛЕЖАН ПРАЗНИКОТ МИТРОВДЕН
11/8/2017 ПРЕТСТАВНИЦИ НА ТУРСКАТА АГЕНЦИЈА „ ТИКА“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
11/8/2017 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛОКАЛНА УРБАНИСТИЧКА ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТ СО ОСНОВНА КЛАСА НА НАМЕНА А4- ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ ЗА ГП 1.1 НА КП БР.1445/1, К.О.ТРПЕЈЦА
11/8/2017 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ГП 7.1.113 НА КП 11099, ВО УЗ 7, УБ 7.1 КО ОХРИД 2
11/8/2017 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ГОРИЦА СЕВЕР
11/7/2017 ЦЕНТРАЛНА СВЕЧЕНОСТ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 7. НОЕМВРИ- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/7/2017 УЧЕНИКОТ БОЈАН ПАЛОСКИ ОД ПЕШТАНИ ОСВОИ НАГРАДА НА КОНКУРСОТ ПОСВЕТЕН НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ШТЕДЕЊЕТО
11/7/2017 КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА И САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
11/7/2017 ЈП „ ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/7/2017 25 ГОДИНИ СУПЕР РАДИО
11/7/2017 СВЕЧЕНО ПРЕДАДЕН ВО УПОТРЕБА РЕНОВИРАНИОТ ОБЈЕКТ „РАЗВИГОРЧЕ“
11/7/2017 ДЕТСКА ПРИРЕДБА ЗА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/7/2017 СЕДМОНОЕМВРИСКИ КОНЦЕРТ НА ОМУ „ МЕТОДИ ПАТЧЕВ“
11/7/2017 БЕСПЛАТНИ КУСЕВИ ПО РУСКИ ЈАЗИК ВО ОУ „ ХРИСТО УЗУНОВ“
11/7/2017 ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА ОД НОАВМ
11/3/2017 ПРОДОЛЖУВА УБАВАТА ОХРИДСКА РАКОМЕТНА ПРИКАЗНА
11/3/2017 ОБЈАВЕН НОВИОТ СЛУЖБЕН ГЛАСНИК НА ОПШТИНА ОХРИД БРОЈ 15/2017
11/2/2017 ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ
11/1/2017 КОНСТИТУИРАН НОВИОТ СОВЕТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/30/2017 ПЛАНСКИ ЌЕ СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМОТ СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА
10/27/2017 ЗАКАЖАНА ПРВАТА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/26/2017 НАДЛЕЖНИТЕ ОРГАНИ ГИ СТОПИРАА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ОБЈЕКТОТ НА УЛИЦАТА СТИВ НАУМОВ
10/25/2017 ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ НЕДЕЛА ПРОТИВ ГЛАДТА“
10/23/2017 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ЈОВАН СТОЈАНОСКИ СО ШЕИКОТ АЛ ТАНИ ОД КАТАР
10/23/2017 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 23.ОКТОМВРИ-ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/20/2017 НОВИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ЈОВАН СТОЈАНОСКИ СТАПИ НА ДОЖНОСТ
10/19/2017 ОБЈАВЕНИ КОНЕЧНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ
10/12/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ НАПРАВИ УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА НЕКОЛКУ ОБЈЕКТИ
10/10/2017 ОДБЕЛЕЖАН 11.ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/6/2017 ОДБЕЛЕЖАНА 1003 ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ЦАР САМУИЛ
10/4/2017 АТЛЕТСКИОТ КЛУБ „ОХРИД“ МУ ДОДЕЛИ ПЛАКЕТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
10/3/2017 ЛОКАЛНАТА ОДИГРА ФУДБАЛ СО ОХРИЃАНИ
10/3/2017 ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ОБЈАВЕНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА : „ ЕСЕНТА СОБИРА СЕМИЊА ЗА ЦВЕТОВИ ВО СИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊA“
10/3/2017 ЗАВРШИ ПОСЛЕДНАТА СЕДУМДЕСЕТ И ШЕСТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/2/2017 ВО ГРАДИНКИТЕ ВО ОХРИД АНГАЖИРАНИ СЕ ДЕСЕТ ЛИЦА ПРЕКУ ПРОЕКТ НА УНДП
10/2/2017 ИГРАЈТЕ ФУДБАЛ СО ЛОКАЛНАТА
9/29/2017 ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/29/2017 СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/28/2017 СЕ РАСЧИСТУВАШЕ 15 КОРПУС
9/27/2017 ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА ЗАВРШЕНИ СТРУЧНИ ОБУКИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА
9/27/2017 ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ И ВО НАСЕЛБА „ХРИСТО УЗУНОВ“
9/25/2017 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
9/25/2017 СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/25/2017 ХОЛАНЃАНИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА СОРАБОТКА СО ОПШТИНА ОХРИД ВО ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЛИТИКА
9/23/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ ЕЗЕРСКОТО ДНО
9/22/2017 С0 ВЕЛОСИПЕДСКО ВОЗЕЊЕ НИЗ ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/21/2017 ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2017 ЌЕ СЕ ВРШИ УШТЕ ЕДНА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ КОМАРЦИ
9/20/2017 ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ
9/20/2017 ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ ЕСЕНТА СОБИРА СЕМИЊА ЗА ЦВЕТОВИ ВО СИТЕ ГОДИШНИ ВРЕМИЊА“
9/20/2017 ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВА НОВАТА ПЕШАЧКА ПАТЕКА ПОКРАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
9/20/2017 ГРАДСКИОТ ТЕАТАР ОД ВИНКОВЦИ ЈА ВООДУШЕВИ ОХРИДСКАТА ПУБЛИКА
9/19/2017 СЕ РАСЧИСТУВА УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА
9/19/2017 JАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УРБАНА ЗАЕДНИЦА 9, ДЕЛ ОД УРБАН БЛОК 9.1, ОПФАТ 2 – ДЕЛ 1
9/18/2017 ГРАДСКИОТ ТЕАТАР ОД ВИНКОВЦИ ГОСТУВА ВО ОХРИД
9/18/2017 С О О П Ш Т Е Н И ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН
9/18/2017 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ВИНКОВЦИ
9/16/2017 ПОТПИШАН ПРОТОКОЛ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ОХРИД И КОТОР
9/14/2017 ОПШТИНА ОХРИД И ОВАА ГОДИНА ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ЗА ОДРЖЛИВИ ВРАБОТУВАЊА „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА“ ПОДРЖАНА ОД UNDP И ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА
9/13/2017 ИНФОРМАЦИЈА ДО ЗДРУЖЕНИЕ НА ПЧЕЛАРИ
9/12/2017 ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/12/2017 ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА РАСПИШУВАЊЕ НА РЕФЕРЕНДУМ НА ЛОКАЛНО НИВО
9/11/2017 ПРЕЗАКАЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/7/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ГРАЃАНТЕ НА ОХРИД УПАТИ ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД 8 СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/7/2017 ДИСЛОЦИРАЊЕ НА ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД КАНАЛОТ “СТУДЕНЧИШТА“
9/7/2017 СЕ КОСЕШЕ УЛ. ДЕЈАН ВОЈВОДА И СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ПРОСТОРОТ КАДЕ СЕ ОДРЖУВА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКИ ТРУБАДУРИ
9/6/2017 СЕ УРЕДУВАШЕ УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА И СЕ ЧИСТЕШЕ ЧАРШИЈАТА
9/5/2017 ОДБЕЛЕЖАНА ОСУМГОДИШНИНАТА ОД БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИД
9/5/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ОХРИЃАНИ ОДИГРАА ПАРТИЈА БАСКЕТ
9/4/2017 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН СТАРТОТ НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
9/4/2017 ИГРАЈ БАСКЕТ СО ЛОКАЛНАТА
9/4/2017 ПРЕЗАКАЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/4/2017 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЈЧЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
9/4/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО РАКОМЕТАРИТЕ НА РК ОХРИД 2013
9/4/2017 ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ЈА ПОДДРЖУВА АКЦИЈАТА НА „ЕЛКОЛЕКТ“
9/2/2017 ПЕТТО ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “ОХРИДСКА СОФРА“
9/1/2017 СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/1/2017 МУСЛИМАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ ГО ЗАПОЧНАА СЛАВЕЊЕТО НА КУРБАН-БАЈРАМ
9/1/2017 ОТСТРАНЕТИ ЖАРДИНИЕРИТЕ НА КЕЈ МАКЕДОНИЈА
8/31/2017 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ КУРБАН- БАЈРАМ
8/31/2017 ВО САБОТА СЕ ОДРЖУВА „ОХРИДСКА СОФРА“
8/31/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ О.У. „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ И НАСЕЛБА ДАЛЈАН
8/31/2017 ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД “ОХРИДСКАТА СОФРА”
8/30/2017 ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВО О.У. „ХРИСТО УЗУНОВ“ И СЕ РАСЧИСТУВАШЕ КАЈ О.У. „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
8/30/2017 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА Б5-ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКСИ НА КП БР.6353/1,КП БР.6335, КП БР. 6336, КП БР.6337, КП БР.6338, КП БР. 6339 КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД
8/27/2017 ЗАВРШИ ФУДБАЛСКИОТ КАМП НА ФК ,,БАРСЕЛОНА “
8/25/2017 ЗАПОЧНА ОХРИДСКИОТ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ
8/25/2017 СЕ КОСЕШЕ ВО ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ И ВО НАСЕЛБАТА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
8/24/2017 ПРЕЗЕНТИРАН ОТЧЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
8/24/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ РАСФРЛАН ОТПАД КАЈ ЗГРАДИТЕ НА УЛ. НИКОЛА КАРЕВ И ТУРИСТИЧКА
8/23/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БРАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КОТОР ВЛАДИМИР ЈОКИЌ
8/23/2017 УТРЕ ЌЕ БИДЕ ПРЕЗЕНТИРАН ОЧЕТОТ ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
8/22/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ИМАШЕ СРЕДБА СО ТРЕНЕРИТЕ НА ЛЕТНИОТ КАМП НА ФК „ БАРСЕЛОНА“
8/22/2017 ЗАПОЧНА ФУДБАЛСКИОТ КАМП НА ШКОЛАТА ЗА ФУДБАЛ НА ФК БАРСЕЛОНА
8/21/2017 ЗАВРШИ 57. ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ ОХРИДСКО ЛЕТО“
8/21/2017 ОДРЕДЕН Е ПРОСТОР ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ
8/21/2017 ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ОХРИДСКА СОФРА“ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И ЛЕР ПРИ ОПШТИНА ОХРИД
8/21/2017 УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА УНИКАТНИТЕ РАКОТВОРБИ НА ОХРИДСКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ
8/20/2017 ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА ПОБЕДНИЦИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2017 НЕИЗВЕСЕН ФИНИШ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2017 ЗАПОЧНА 31. ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/18/2017 АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/18/2017 ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/17/2017 ВО САБОТА ЌЕ СЕ ОДРЖИ 31.ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/17/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ С. ЗАВОЈ
8/17/2017 СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. НАУМ
8/17/2017 ЗАПОЧНУВА „OHRID CRAFT EXPO“
8/16/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ КАЈ ГРАДСКА ПЛАЖА
8/15/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ ПОТЕГОТ ОД „СТОБЕКС“ ДО ЧИНАРОТ „ВЛАШКА МААЛА“
8/14/2017 СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/14/2017 ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ЖИВКО ЧИНГО
8/14/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ ВЛЕЗОТ НА ОХРИД
8/12/2017 ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2017
8/11/2017 ЧИСТЕЊЕ НА СЛАВАЈ ПЛАНИНА И ПРЕСЕКОТ КАРПОШ ВОЈВОДА СО АСНОМ
8/11/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ ПОЛИГОНОТ ЗА МАЛИ СПОРТОВИ
8/10/2017 БЛАЖЕ МИНЕВСКИ Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“ ЗА РАСКАЗОТ „ ВО РОГОТ НА ВОЛОТ“
8/10/2017 ФЕСТИВАЛ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2017
8/10/2017 СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ
8/9/2017 РАСКАЗОТ „ ВО РОГОТ НА ВОЛОТ“ Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“
8/9/2017 ЗАВРШИ МАНИФЕСТАЦИЈАТА ДЕНОВИ НА МЕДОТ
8/9/2017 АЕРО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
8/9/2017 СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ РАДОЈЦА НОВИЧИЌ И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
8/9/2017 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКОТО СОБРАНИЕ ДИМИТАР ГЛАВЧЕВ
8/7/2017 ФИНИШИРААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА РЕКРЕАТИВНАТА ПАТЕКА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
8/7/2017 ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА ФУДБАЛСКАТА ШКОЛА НА БАРСЕЛОНА
8/7/2017 ПРОДОЛЖУВААТ ДА СЕ РЕАЛИЗИРААТ БАРАЊАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ СО КОИ БЕА ОДРЖАНИ РАБОТНИ СОСТАНОЦИ
8/4/2017 АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/4/2017 ПОВИК ЗА ПОНУДИ – Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП ИПА инвестициски грантови
8/3/2017 „ДЕНОВИ НА МЕД“ 2017
8/2/2017 СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД БИСТИТЕ НА ИЛИНДЕНСКИТЕ ХЕРОИ
8/1/2017 СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА ИЛИНДЕНЦИТЕ ВО ВЕЛГОШТИ
8/1/2017 ТРОФЕЈ ТУРАТА ЗА СУПЕР КУП 2017 ВО ОХРИД
8/1/2017 ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/1/2017 ЗАВРШИ МЕЃУНАРОДНАТА ЕДРИЛИЧАРСКА РЕГАТА – ОХРИД 2017
7/31/2017 ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА СЛУЖБИТЕ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/31/2017 ПОВТОРНО ОШТЕТУВАЊЕ НА ЗЕЛЕНИЛОТО НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
7/31/2017 СЕ ОРГАНИЗИРААТ СРЕДБИ СО ПРЕТСЕДАТЕЛИТЕ НА УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
7/28/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС И ВИКЕНД НАСЕЛБИТЕ НА ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ
7/28/2017 ИСЧИСТЕНА ДИВА ДЕПОНИЈА НАСПРОТИ БЕНЗИСКАТА ПУМПА „ОКТА“ НА ТУРИСИТИЧКА
7/27/2017 ОХРИД ДОМАЌИН НА ФУДБАЛСКАТА ШКОЛА НА ФК БАРСЕЛОНА
7/27/2017 ИНФОРМАЦИЈА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА МЕДОТ“
7/27/2017 АКТИВНОСТИ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/27/2017 ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ “Ohrid Calling”
7/26/2017 КОЧУЛА ЌЕ ГИ КОРИСТИ ИСКУСТВАТА НА ОХРИД ПРИ АПЛИЦИРАЊЕ ЗА УНЕСКО
7/26/2017 СЕ УРЕДУВАШЕ ПОТЕГОТ КАЈ ЗДРУЖЕНИЕ НА ВОЗАЧИ НА УЛ. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
7/26/2017 ПОВТОРНО ОШТЕТЕНИ САДНИЦИ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
7/25/2017 СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ ДО ПОДМОЉЕ
7/24/2017 АЛЕКСАНДАР КИТЕСКИ ИМЕНУВАН ЗА В.Д. ДИРЕКТОР НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/24/2017 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.4 – ОПФАТ 3,KO ОХРИД 3,OПШТИНА ОХРИД
7/21/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ КАЈ ГРАДСКОТО ПРИСТАНИШТЕ
7/21/2017 ЗАПОЧНА ШЕСТОТО „НА ЗАЈДИСОНЦЕ ВО ТРПЕЈЦА“
7/20/2017 ОТВОРЕНО НОВО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД
7/19/2017 ИНФОРМАЦИЈА ОД ЗДРУЖЕНИЕТО НА ПЧЕЛАРИ
7/19/2017 СЕ ЧИСТЕШЕ МАГИСТРАЛНИОТ ПАТ КОН СВ. НАУМ
7/18/2017 ПРОГРАМА „НА ЗАЈДИСОНЦЕ – 2017“
7/18/2017 ОДРЖАНА СЕДУМДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ
7/18/2017 БАКРАЧЕСКИ ГО ПРИМИ ИТАЛИЈАНСКИОТ АМБАСАДОР
7/18/2017 РАБОТНА ВЕЧЕРА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ИЗРАЕЛ
7/18/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ШКОЛАТА ЗА ЛИДЕРИ ОД ИЗРАЕЛ
7/17/2017 ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УЧЕСТВО ВО МАНИФЕСТАЦИИТЕ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА СЕКТОРОТ ЗА ТУРИЗАМ И ЛЕР ПРИ ОПШТИНА ОХРИД
7/17/2017 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
7/17/2017 ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО по 29 пат
7/13/2017 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ПОГРЕДЕЦ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
7/13/2017 УЖИВАЊЕ ЗА СИТЕ СЕТИЛА – ОТВОРЕНО 57. ИЗДАНИЕ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/12/2017 СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/12/2017 МИНИСТЕРСТВО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ ОРГАНИЗИРА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА СТУДИЈА ЗА ОВЖС ЗА ОПШТИНИТЕ, ОХРИД, СТРУГА, ВЕВЧАНИ, ДЕБАР И ЦЕНТАР ЖУПА
7/12/2017 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕКИ СО АЛБАНСКИОТ АМБАСАДОР
7/11/2017 ОТВОРЕНО НОВО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ
7/11/2017 ЗЕМЈОТРЕСИТЕ СЕ НАМАЛУВААТ, А ОВЛАСТЕНИТЕ КОМИСИИ ГИ ПРОЦЕНУВААТ ШТЕТИТЕ
7/10/2017 ЗАПОЧНА СО РАБОТА ОТВОРЕНИОТ ГРАДСКИ БАЗЕН
7/7/2017 СО МАНИФЕСТАЦИЈАТА „БЕЛО ЛЕТО“ ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА ГЛАВНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/7/2017 ЧЕТВРТО ИЗДАНИЕ НА „БЕЛО ЛЕТО“
7/7/2017 ОТСТРАНЕТИ НЕКОЛКУ ДИВОГРАДБИ
7/7/2017 ЗАПОЧНА 56. ИЗДАНИЕ НА БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ
7/5/2017 КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ
7/4/2017 ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на штети од земјотресот на 03.07.2017 година
7/3/2017 ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ КАЈ КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“
6/30/2017 ИСЧИСТЕНА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ТРПЕЈЦА
6/29/2017 ОШТЕТЕНИ САДНИЦИ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
6/29/2017 СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ВО ЉУБАНИШТА
6/28/2017 ОХРИЃАНИ ДА ГИ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД ПЛАЖАТА САРАИШТЕ
6/25/2017 ЗАПОЧНА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ „СЛОВЕНИЈА ВО ОХРИД“
6/25/2017 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
6/24/2017 ЧЕСИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ЕТНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА НА ЕЃИПЌАНИТЕ
6/23/2017 ПОСТАВЕНИ НОВИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СТАКЛО
6/22/2017 ОБУКА ЗА РАЗВОЈ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО
6/22/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПРИРЕДИ ИФТАРСКА ВЕЧЕРА
6/21/2017 ЕВРОАМБАСАДОРОТ САМУЕЛ ЖБОГАР ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/20/2017 АВСТРАЛИСКАТА АМБАСАДОРКА ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОХРИД
6/20/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОРГАНИЗИРА ИФТАРСКА ВЕЧЕРА
6/20/2017 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН за УЗ 2, дел од УБ 2.3 – опфат 6, Охрид, општина Охрид – НАЦРТ ПЛАН – плански период 2014-2019
6/20/2017 ЗАПАЛЕНИ КОНТЕЊЕРИ КАЈ ЛАБИНО
6/20/2017 ЗАПОЧНУВААТ ОБУКИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ
6/19/2017 ШАХОВСКА ОЛИМПИЈАДА ЗА СЛЕПИ ЛИЦА
6/19/2017 ЈАВЕН ОГЛАС бр.01/2017 За добивање на дозволи за вршење на дополнителен сезонски превоз на патници
6/19/2017 ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/16/2017 ЗАПОЧНА 16-0Т МЕЃУНАРОДЕН МУЗИЧКИ НАТПРЕВАР–“ОХРИДСКИ БИСЕРИ“
6/16/2017 О Г Л А С БР. 06/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/16/2017 О Г Л А С БР. 05/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА НЕИЗДАДЕНИ СЛОБОДНИ ЛОКАЦИИ ЗА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
6/15/2017 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ јавна анкета и јавна презентација на Детален урбанистички план за измена и дополнување на ДЕЛ 2 од ДУП за УЗ 6, УБ 6.2
6/15/2017 СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА НОВИОТ ДРВОРЕД НА БУЛ. ТУРИСТИЧКА
6/14/2017 РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО МИНИСТРИТЕ САДУЛУ ДУРАКУ, РАМИЗ МЕРКО И ЗОРАН ШАПУРИЌ
6/14/2017 ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ ЗА ЗАТВОРЕНИОТ ГРАДСКИ ЗЕЛЕН ПАЗАР
6/14/2017 СВИКАНА СЕДУМДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/13/2017 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Локална урбанистичка планска документација за големи угостителски единици – Б3 КО ОРОВНИК
6/9/2017 СПОРТСКИ ИГРИ И СРЕДБИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ
6/8/2017 БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО
6/8/2017 АТРАКТИВНАТА ПЕШАЧКО РЕКРЕАТИВНА ПАТЕКА ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА ДО ГОРИЦА – СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА
6/7/2017 СЛЕДНИОТ ВИКЕНД – ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/7/2017 СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
6/7/2017 ЗАВРШНА ПРИРЕДБА НА ДЕЦАТА ОД ДЕТСКАТА ГРАДИНКА
6/7/2017 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД СО НАМЕНА Г2-ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА НА ДЕЛ ОД КП 821/1 КО КОСЕЛ, ОПШТИНА ОХРИД
6/6/2017 КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ЗА ПРОЕКТОТ „АКТ“
6/5/2017 САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕНИТЕ СООБРАЌАЈНИ ЗНАЦИ
6/5/2017 АКТИВИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА ГРИЖА КОН ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
6/2/2017 ОХРИД Е ПОДГОТВЕН ДА ТРЧАТ
6/2/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ОТВОРАЊЕТО НА МЕЃУНАРОДНИОТ КОНГРЕС НА ОТОРИНОЛАРИНГОЛОЗИТЕ
6/1/2017 НЕДЕЛА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
6/1/2017 ЗАПОЧНУВА ЛЕТНИОТ РЕЖИМ НА НАПЛАТА НА ЈАВНИОТ ПАРКИНГ ПРОСТОР
6/1/2017 ЦВЕТНИ БАЛКОНИ-ЦВЕТЕН ОХРИД
5/29/2017 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД ВО КОСЕЛ, ВАПИЛА И ЛИВОИШТА
5/27/2017 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
5/27/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ISEO – ИТАЛИЈА
5/26/2017 ОШТЕТУВАЊЕ НА САДНИЦИТЕ НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА
5/26/2017 ПУШТЕНИ ВО УПОТРЕБА СЕМАФОРИТЕ НА ПРЕСЕКОТ НА УЛИЦИТЕ „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „КЛЕНОЕЦ“
5/25/2017 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ВОЛОНГОГ ГОРДОН БРОДБЕРИ
5/24/2017 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/23/2017 ПРОМОЦИЈА НА СПОРТОТ И СЕМЕЈНИТЕ ВРЕДНОСТИ
5/23/2017 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ
5/22/2017 УСПЕШЕН НАСТАП НА ОУ „КОЧО РАЦИН“ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР „ПИОНЕРСКИ СЕМАФОР“
5/22/2017 АКТИВНОСТИ НА Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ
5/19/2017 Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ ГО УРЕДУВА ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ
5/19/2017 МАТУРСКА ПАРАДА 2017
5/17/2017 НОВА СПОРТСКО – РЕКРЕАТИВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ВО ОХРИД
5/17/2017 РАБОТИЛНИЦА ЗА ПРЕТПИЕМАЧИ И НЕВРАБОТЕНИ
5/16/2017 МАТУРСКА ПАРАДА 2017
5/15/2017 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ГП1 НА КП БР.2509/1, 2510/2, 2525/1, 2542, 2522, 2523, 2524, 2549, 2550, 2551, 2552, 2553, 2554, 2557, 2558, 2559 И 2560/5 КО КОЊСКО
5/15/2017 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА Б4-ДЕЛОВНИ ПРОСТОРИИ НА ДЕЛ ОД КП 821 КО КОСЕЛ
5/15/2017 ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ФИЗИКА
5/15/2017 УЧИЛИШНИ ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
5/13/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СНИМАЊЕТО НА ФИЛМОТ „ДЕДО И ВНУК“
5/12/2017 ДЕНОВИ НА РУСКИОТ ФИЛМ
5/11/2017 САДНИЦИТЕ ОД ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА МЕТА НА НЕСОВЕСНИ ГРАЃАНИ
5/11/2017 ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СОВЕТОТ ГОРДАНА КОЊАНОВСКА НА СЕТОТ ОД ФИЛМОТ “ДЕДО И ВНУК“
5/10/2017 КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЗА: OСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД ЕЛЕКТРО СТРУКА, ОСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД МАШИНСКА СТРУКА, КРОЕЊЕ И ШИЕЊЕ, ПЕКАРИ И СМЕТКОВОДИТЕЛИ ЗА НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ОД ОПШТИНА ОХРИД
5/9/2017 ВО ОХРИД ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА
5/8/2017 ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА „ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ“
5/8/2017 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РЕШЕНИЈАТА ЗА ИЗВРШЕНА КАТЕГОРИЗАЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ
5/8/2017 ИПАРД ПРОГРАМА 2014-2020
5/6/2017 СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ВО ОПШТИНА ОХРИД
5/6/2017 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА
5/5/2017 ПРОДОЛЖУВА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈАТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
5/4/2017 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 15, ДЕЛ ОД УБ 15.5 – ОПФАТ 1, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
5/4/2017 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 3, ДЕЛ ОД УБ 3.2 – ОПФАТ 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2014-2019
5/4/2017 АКТИВНОСТИ НА Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ
5/4/2017 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ГП 1 НА КП 10426/1 ВО УЗ 10, ДЕЛ ОД УБ 10.2, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2015-2020
5/2/2017 НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ ПРИСТИГНА ПРВАТА ГРУПА ХОЛАНДСКИ ТУРИСТИ
5/2/2017 ИЗВЕСТУВАЊЕ
4/28/2017 ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИТЕ ОД НЕОДАМНЕШНИОТ МРАЗ
4/28/2017 ПОЗНАТИ ПРОГРАМИТЕ И ПРОЕКТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ФИНАНСИРА ОПШТИНА ОХРИД
4/27/2017 ЗАВРШИ СЕДУМДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/25/2017 СО АКЦИЈА „КРЕИРАЈ ЈА СВОЈАТА ОРГАНСКА ГРАДИНА“ ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
4/24/2017 ПАНАХИДА И ПРИГОДНА ПРОГРАМА ВО ЧЕСТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/24/2017 СВЕЖО ЦВЕЌЕ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ХРИСТО УЗУНОВ ВО ГРАДСКИОТ ПАРК
4/24/2017 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАСАДИ ОД НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ
4/21/2017 ПРОГРАМА: 112 ГОДИНИ ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/21/2017 СРЕДБА НА ОХРИДСКИТЕ СО СОВЕТНИЦИТЕ ОД ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ
4/21/2017 О Г Л А С Б Р. 04/2017 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
4/21/2017 ВО ОХРИД ПОДГОТВЕНА ШОПСКА САЛАТА ЗА ГИНИСОВ РЕКОРД
4/21/2017 СВИКAНА СЕДУМДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/20/2017 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА Г2-ЛЕСНА ИНДУСТРИЈА НА ДЕЛ ОД КП 821/1 КО КОСЕЛ, ОПШТИНА ОХРИД
4/18/2017 ОПШТИНА ОХРИД СО ПРОЕКТ ЗА „ МЕЃУГРАНИЧНА СОРАБОТКА И ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВСТВЕНИ И СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ ЗА СТАРИ ЛИЦА И ДЕЦА И НИВНА РАНА ПРЕВЕНЦИЈА “
4/18/2017 ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ЌЕ ПРАКТИЦИРА ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ И ТРЕТМАН НА БИО ОТПАД СО КОРИСТЕЊЕ МЕТОДИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БИО ГОРИВО
4/16/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ РАДОСНАТА ВЕСТ ЗА ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ ЈА ДОЧЕКА ВО ЦРКВАТА СВ. БОГОРОДИЦА – КАМЕНСКО
4/14/2017 ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
4/13/2017 ОТВОРЕН ВЕЛИГДЕНСКИОТ САЕМ
4/13/2017 РЕПОРТАЖА ЗА ОХРИД ВО ПОЛСКИОТ МАГАЗИН „KONTYNENTY“
4/13/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА УВИД НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
4/13/2017 БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ВЕЛИГДЕН ВО ОХРИД
4/12/2017 РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА УНЕСКО
4/12/2017 JАВЕН ПОВИК 01/2017 ЗА ДОСТАВУВАЊЕ БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД ПРОГРАМАТА ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ ЗА 2017 ГОДИНА
4/12/2017 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОХРИД ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА БЛЕД, СЛОВЕНИЈА
4/12/2017 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ВТОРАТА КРАГУЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА
4/12/2017 РУСКИОТ „БИЛТЕН ЗА ТУРИЗАМ И КУЛТУРА“ ПИШУВА ЗА ОХРИД
4/10/2017 ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САЕМОТ ЗА ТУРИЗАМ ВО ВЕЛИКО ТРНОВО, Р. БУГАРИЈА
4/10/2017 АКТИВНОСТИ НА ЈАВНА ХИГИЕНА
4/7/2017 ПОВЕЌЕ АКТИВНОСТИ НА МЈП ПРОАКВА РЕ ВОДОВОД ОХРИД
4/7/2017 ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА НА ОХРИД ГИ ПОПОЛНИ СТРАНИЦИТЕ НА РУСКИТЕ МЕДИУМИ
4/7/2017 ОДБЕЛЕЖАНА 115-ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА МЕТОДИ ПАТЧЕ
4/7/2017 СПОРТСКИ ИГРИ „ЖИВЕЈ ЗДРАВО- ЖИВЕЈ БЕЗБЕДНО“
4/7/2017 ПОДИГНАТО СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА БЛАГОЈЧЕ КРСТАНОСКИ
4/7/2017 ЧИСТЕЊЕ ВО ПЕШТАНИ
4/5/2017 ПАРТЕРНО СЕ УРЕДУВА „СВЕТИЈОНСКАТА КУЌА“ ВО ВЕЛГОШТИ
4/5/2017 115 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА МЕТОДИ ПАТЧЕ
4/5/2017 ЧИСТЕЊЕ ВО ЛАГАДИН
4/4/2017 ВО ЧЕТВРТОК ПРЕКИН НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО
4/3/2017 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД ВО ЕЛШАНИ И КОЊСКО
4/3/2017 РЕКСТРУКЦИЈА НА ТРОТОАРИТЕ И ЗАМЕНА НА ДРВОРЕДОТ НА БУЛ.„ТУРИСТИЧКА“ ОД КРУЖНИОТ ТЕК СО УЛ.„СТИВ НАУМОВ“ ДО КРУЖЕН ТЕК СО УЛ.„БИСТРИЦА“
4/3/2017 ПО ПОВОД ДЕНОТ НА АУТИЗМОТ ДЕЛ ОД ОПШТИНСКАТА ЗГРАДА БЕШЕ ОСВЕТЛЕНА ВО СИНО
4/3/2017 РАСЧИСТУВАЊЕ НА КРАЈБРАЖЈЕТО
3/31/2017 НАЈМЛАДИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА ШЕГАТА
3/31/2017 РАБОТНИ ЗАФАТИ НА ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“
3/29/2017 БЕЛГИСКИ ИНВЕСТИТОРИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/29/2017 ВО МОСКВА ПРОМОВИРАНА OХРИДСКАТА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА
3/29/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО РУСКИОТ ДИРЕКТОР НА ФЕДЕРАЛНАТА АГЕНЦИЈА ЗА ТУРИЗАМ КОРУВКИН
3/28/2017 ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО МОСКВА
3/24/2017 ПРИГОДНО ОДБЕЛЕЖАН „ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“
3/24/2017 ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ПРОМОВИРАНО ВО ТУРЦИЈА
3/20/2017 НАСТАВНИЦИ ОД ОУ „ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ВО ЕДУКАТИВНА ПОСЕТА НА ОУ „ ПЕСНИЦА“ ОД МАРИБОР
3/18/2017 ЗАПОЧНА УЧИЛИШНАТА СПОРТСКА ЛИГА
3/16/2017 АСФАЛТИРАНИ ПОВЕЌЕ ПРИСТАПНИ УЛИЦИ ВО ГРАДОТ
3/16/2017 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА НА КП БР.10143/1 ВО УЗ 10, УБ 10.3, КО ОХРИД 2, ОПШТИНА ОХРИД
3/15/2017 ОПШТИНА ОХРИД ДОБИ НОВ ЕВРОПСКИ ГРАНТ ЗА ЕВРОПСКИ ПАРТНЕРСКИ ПРОЕКТ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО
3/14/2017 ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/14/2017 ПОЗИТИВНИ ИЗВЕШТАИ КОИ ПОКАЖУВААТ УСПЕШЕН ЧЕТИРИГОДИШЕН МАНДАТ
3/14/2017 ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО ЗАЕДНИЧКОТО ВИДЕО НА ЕВРОПСКИОТ ПРОЕКТ LAKTIVE TOURISM
3/10/2017 РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОЛИГОНОТ
3/10/2017 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ СО КИНЕСКАТА АМБАСАДОРКА ЈИН ЛИСЈЕН
3/9/2017 СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ
3/8/2017 ТРАДИЦИОНАЛЕН КОНЦЕРТ НА КУД „ ЃЕРДАН“
3/8/2017 СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/3/2017 С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА Предлог ДУП за ГП на КП 10143/1, во УЗ 10,УБ 10.3, КО Охрид 2 Општина Охрид
3/1/2017 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА НА ГРАД ОХРИД
2/28/2017 ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/27/2017 ОДБЕЛЕЖАНА 109 ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ
2/27/2017 „ОХРИДСКА ВЕЧЕР И ОХРИДСКИ ДЕНОВИ“ ВО БЕЛГРАД
2/24/2017 ВО ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 109 ГОДИШНИНАТА ОД СМРTТА НА ГЕМИЏИЈАТА МАРКО БОШЊАКОВ
2/22/2017 ИСЧИСТЕНО КОРИТОТО НА РЕКАТА ВО НАСЕЛБА РАЧА
2/22/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ПОДМОЉЕ И ВЕЛГОШТИ
2/22/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ДИРЕКТОРОТ ЗА РАЗВОЈ НА МЕЃУНАРОДНИ ПРОЕКТИ НА ШКОЛАТА ОД ФУДБАЛСКИОТ КЛУБ „БАРСЕЛОНА“
2/22/2017 СВИКНА ШЕЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/21/2017 ПРОМОВИРАНА ПОШТЕНСКАТА МАРКА СО МОТИВИ ОД ОХРИД ШТО СЕ ИЗДАВА ВО РУСИЈА
2/15/2017 ВО ЗАВРШНА ФАЗА Е ИЗГРАДБАТА НА ПЕШАЧКО – РЕКРЕАТИВНАТА ПАТЕКА КАНАЛ СТУДЕНЧИШТА ХОТЕЛ ПАРК
2/14/2017 РАСЧИСТУВАЊЕ ВО НАСЕЛБАТА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
2/13/2017 ЗАВРШИ РАСЧИСТУВАЊЕТО КАЈ ГРАШНИЦА
2/13/2017 ЗАПОЧНАА УЧИЛИШНИТЕ ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ
2/8/2017 СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ КАЈ РЕКАТА ГРАШНИЦА
2/8/2017 JАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС Е ОТВОРЕН ЗАКЛУЧНО СО 13.02.2017 ГОДИНА
2/8/2017 НИНА БАЛАБАН ПРОГЛАСЕНА ЗА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА
2/7/2017 ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВОЈОТ ПАТРОН
2/7/2017 ОБНОВЕНО: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2017
2/6/2017 ДОПОЛНУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА КОРИСНИЦИ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
2/6/2017 БРОЈНИ СВЕЧЕНОСТИ ВО ЧЕСТ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/6/2017 СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ
2/5/2017 ВРАЧЕНА НАГРАДАТА “ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА НА ПИСАТЕЛОТ ЗОРАН ПЕЈКОСКИ
2/3/2017 ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ НА ОУ,,ГРИГОР ПРЛИЧЕВ” ВО РАЧА ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
2/2/2017 ЧИСТЕЊЕ КАЈ ХОТЕЛ МИЛЕНИУМ И ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО РАЧА
2/2/2017 ДОДЕЛЕНИ ОПШТИНСКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ
2/2/2017 УТРЕ ПОЧНУВААТ ГОДИНАШНИТЕ „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ“
2/2/2017 ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА МЕСНИТЕ И УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ГРАЃАНИ
2/2/2017 ПРОГРАМА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ“ – 2017
2/1/2017 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2017
1/31/2017 СЕМИНАР ЗА „ ИПА ФОНДОВИ -5 КОМПОНЕНТА – ИПАРД 2”
1/30/2017 РАСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА ОД РЕКАТА „СУШИЦА“
1/30/2017 ПОЗНАТИ КОРИСНИЦИТЕ НА СУБВЕНЦИИ ЗА КОМУНАЛНИ ТРОШОЦИ
1/28/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРИЕМОТ КАЈ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ
1/27/2017 ПРЕС НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/27/2017 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ПРИПАДНИЦИТЕ НА СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА
1/26/2017 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ГП 1 НА КП БР. 2440/3 ,КО КОЊСКО (ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ СО НАМЕНА А4 –ВРЕМЕНО СМЕСТУВАЊЕ ) ОПШТИНА ОХРИД
1/25/2017 ЗАВРШИ 66 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/24/2017 КОНКУРС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА БАРАЊА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ПРЕКУ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ НА ЈП,, БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ”-ОХРИД
1/24/2017 ОТВОРЕН УНГАРСКИ КОНЗУЛАТ ВО ОХРИД
1/23/2017 ОПШТИНА ОХРИД ПОКРЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПОМОШ НА МИТРА СЕКУЛОСКА
1/23/2017 ЈАВЕН ОГЛАС БР.02/2017 ЗА ДОБИВАЊЕ ЛОКАЦИЈА СО ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА (ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА-ЗАБАВА НА ОТВОРЕНО, ПОКРИЕНИ И НЕПОКРИЕНИ ШАНКОВИ) НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
1/20/2017 СЕ БАРА СООДВЕТЕН ПРСТОР ЗА СЕДИШТЕ НА ОХРИДСКАТА АКАДЕМИЈА НА ХУМАНИЗМОТ
1/20/2017 СО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ ЗАВРШИЈА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА
1/19/2017 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ЕВРОАМБАСАДОРОТ ЖБОГАР ЗАЕДНО ГИ СЛЕДЕА БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА
1/19/2017 ВЕЛИЧЕСТВЕН ВОДОСВЕТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ЗА БОГОЈВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ
1/18/2017 СВИКАНА ШЕЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/18/2017 ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2017 ЗА ДОБИВАЊЕ ЛОКАЦИЈА СО ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ВРЕМЕНИ ОБЈЕКТИ
1/18/2017 СЕ Е ПОДГОТВЕНО ЗА УТРЕШНИОТ ВОДОСВЕТ ЗА „БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ“
1/18/2017 СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ ВРАЧЕНА НА ГОДИНЕШНИОТ ЛАУРЕАТ ЈИРЖИ СВОБОДА
1/18/2017 ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
1/17/2017 ОХРИД ПРАЗНИЧНО УКРАСЕН ЗА ВОДИЦИ
1/17/2017 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ЈАПОНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА
1/16/2017 ТРИДНЕВНА ПРОГРАМА ЗА ЧЕСТВУВАЊЕ НА БОГОЈАВЛЕНИ – ВОДИЦИ
1/16/2017 ЈАПОНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ЌЕ ГО ПОСЕТИ ОХРИД
1/13/2017 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
1/13/2017 НОВИ ВАСИЛИЧАРСКИ КУМОВИ СЕ АЛАЧОВ, МОМИРОСКА И ПРАНГОСКИ
1/13/2017 ЈАВЕН ПОВИКЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2017 ГОДИНА
1/12/2017 ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР
1/11/2017 ПРИВРШУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОДИНАШНОТО МАСОВНО ЧЕСТУВАЊЕ НА БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ И ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ
1/11/2017 ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТАЦИЈАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
1/10/2017 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ПОМОГНЕ ВО РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ОПОЖАРЕНАТА КУЌА НА МУЗАФЕР САДИК
1/10/2017 ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ АКТИВНО НА ТЕРЕН
1/9/2017 СЕ РАСЧИСТУВАШЕ ЧАРШИЈАТА ОД СНЕГ
1/9/2017 ЕКИПИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ПО ПРВИОТ СНЕГ
1/6/2017 БОЖИКНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/6/2017 СО БОЖИЌНА ПЕСНА МЛАДИТЕ ОХРИЃАНЧИЊА ГО НАЈАВИЈА ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ
1/5/2017 ПАЛМИТЕ ЗАШТИТЕНИ ПО НАЈАВАТА ЗА НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ
1/5/2017 БАДНИКОВА ЛИТИЈА НИЗ УЛИЦИТЕ НА ОХРИД
1/3/2017 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВО УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.4 ОПФАТ 3, КО ОХРИД 3, ОПШТИНА ОХРИД
1/3/2017 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/3/2017 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
1/2/2017 ПРИГОДНИ ПОДАРОЦИ ЗА ПРВОРОДЕНОТО БЕБЕ ВО ОХРИД
1/1/2017 ОХРИЃАНИ И ГОСТИТЕ НОВАТА ГОДИНА ЈА ДОЧЕКАА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/31/2016 НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
12/30/2016 ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за дел од УЗ 2, дел од блок 2.4 – опфат 1, ОПШТИНА ОХРИД 2010-2020,Нацрт план
12/30/2016 АРХИВАТА НА ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ РАБОТИ И НА 31 ДЕКЕМВРИ
12/29/2016 НОВОГОДИШЕН РУЧЕК ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИТЕ ГРАЃАНИ НА ОХРИД
12/28/2016 НОВОГОДИШНА СРЕДБА ВО ЦРВЕН КРСТ ОХРИД
12/28/2016 ОБЈАВА ЗА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ
12/28/2016 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНАТА ЕСЕНЛЕР ОД ИСТАНБУЛ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
12/28/2016 ПРЕДНОВОГОДИШЕН НАСТАП НА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
12/27/2016 ЧИСТЕЊЕ НА УЛ. КЛЕНОЕЦ И УЛ. РАДОЈЦА НОВЧИЌ
12/27/2016 НОВОГОДИШНА ЗАБАВА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/26/2016 ПРОДОЛЖУВА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/26/2016 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЛУПД ЗА ГП 1 НА КП 2440/3, КО КОЊСКО
12/24/2016 БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЗА ВЕРНИЦИТЕ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД
12/23/2016 ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/23/2016 БУЏЕТОТ ЗА 2017 ГОДИНА – РЕАЛЕН И СО РАЗВОЈНА КОМПОНЕНТА
12/23/2016 ОЕМУЦ „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ПРОСЛАВИ 50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ
12/23/2016 ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА УЧЕНИЧКИТЕ И СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ
12/22/2016 ПРЕДНОВОГОДИШНА ПРОГРАМА НА ОСНОВЦИТЕ И СРЕДНОШКОЛЦИТЕ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/21/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НАСТАВАТА НА ТУРСКИ ЈАЗИК
12/20/2016 ЗАПОЧНА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/19/2016 СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/19/2016 СЕ УРЕДУВА ТРОТОАРОТ НА УЛИЦАТА НИКОЛА КАРЕВ
12/15/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА УНЕСКО- ИРИНА БОКОВА И MICHTELD ROSSLER
12/14/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УТРЕ ВО ПАРИЗ НА СРЕДБА СО ДИРЕКТОРКАТА НА УНЕСКО ИРИНА БОКОВА
12/14/2016 ИЗБОР НА НАЈУСПЕШЕН СПОРТИСТ ЗА 2016 ГОДИНА
12/14/2016 КОНКУРС ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР ИЛИ БАЛКОН ЗА 2017 ГОДИНА
12/13/2016 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА НАЦРТ-ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ
12/13/2016 ОХРИД БЛЕСНА ВО НОВОГОДИШЕН СЈАЈ
12/13/2016 ЈАВЕН ОГЛАС за поднесување на барања за субвенционирање на трошоци за комунални услуги
12/12/2016 ВО ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО ОТВОРЕНА БОТАНИЧКА ГРАДИНА
12/9/2016 СВЕЧЕНА ПРИРЕДБА ПО ПОВОД ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/8/2016 ДЕНЕС ПРОДОЛЖИЈА ЧЕСТВУВАЊАТА НА ПРАЗНИКОТ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2016 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДЕНОТ НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ – ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/7/2016 ИЗЛОЖБА НА РОДНОКРАЈНИ ЛИКОВНИ УМЕТНИЦИ
12/7/2016 ПРОМОВИРАНО ДВД-ИЗДАНИЕТО „ОХРИД ВО МОИТЕ СПОМЕНИ“
12/7/2016 ПОЧНУВА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ-ПАТРОНОТ НА ОХРИД
12/7/2016 18 ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА НА ФОТО КЛУБОТ „ОХРИД“
12/6/2016 ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ Е МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“ , А НА ПОВЕЛБАТА ОЛИМПИЈКАТА НИНА БАЛАБАН
12/5/2016 СЕ ЧИСТЕШЕ ЧАРШИЈАТА ОД ГУМИ ЗА ЏВАКАЊЕ
12/5/2016 ТУРИСТИЧКИ ИНФО ЦЕНТАР ВО ОХРИД
12/3/2016 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
12/2/2016 НАЦРТ-ФИСКАЛНА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИ ПРОГРАМИ ЗА 2017 ГОДИНА
12/2/2016 ПОСТАВЕНИ НОВИ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ
12/1/2016 ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/30/2016 ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
11/29/2016 ЈАВЕН ОГЛАС бр.06/2016 за добивање локација со право за поставување на времени објекти на подрачјето на општина Охрид
11/29/2016 АКЦИЈА „ ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
11/28/2016 И З В Е С Т У В А Њ Е
11/28/2016 ЈАВЕН ОГЛАС бр.05/2016 за добивање локација со право за поставување на урбана опрема на подрачјето на општина Охрид
11/28/2016 СРЕДБА НА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГЕРМАНСКА НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА
11/25/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ВИКЕНД КУЌА НА КП 2922/1, КП 2922/2 И КП 2922/3 КО КОЊСКО
11/25/2016 ПОДГОТОВКИ ЗА ЗИМСКИ УСЛОВИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
11/25/2016 СЕ ПОСТАВУВА ФЕКАЛНА И АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦА БУДВА
11/25/2016 ОДРЕДЕН Е ПРОСТОР ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ НА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ
11/24/2016 АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/24/2016 СВИКАНА НА ШЕЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/23/2016 СЕ ЗАСАДУВА ЗИМСКАТА ЦВЕТНА РЕКОЛТА
11/21/2016 ОХРИД ПРЕЗЕНТИРАН НА САЕМОТ ВО СОЛУН
11/18/2016 СЕ ЧИСТЕШЕ РЕКАТА СУШИЦА НА ПРЕСЕКОТ СО УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА
11/18/2016 ОТПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА НОВАТА АВТОБУСКА СТАНИЦА
11/18/2016 ОПШТИНА ОХРИД Е ОДГОВОРНА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА КОЈА СЕ ГРИЖИ ЗА ПРАВАТА НА СВОИТЕ ВРАБОТЕНИ
11/16/2016 АКЦИЈА ЗА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/15/2016 НА ОТВОРЕНИОТ ГРАЃАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТОТ “КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА СТРУЧНО УСОВРШУВАЊЕ
11/15/2016 АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ПОТЕГОТ КОСЕЛ, ВАПИЛА, ЛИВОИШТА СИРУЛА
11/14/2016 СЕ ПОСТАВУВА СЕМАФОРСКИ СИСТЕМ НА УЛИЦА „ЖЕЛЕЗНИЧКА“
11/13/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ
11/11/2016 ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА НА ДЕЛ ОД РЕКАТА „СУШИЦА“ И ВО НАСЕЛБА „РАЧА“
11/11/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ЌЕ ПОСЕТИ НЕКОЛКУ МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ
11/10/2016 СЕ ПОСТАВУВААТ ЦЕФКОВОДИ И СЛИВНИЦИ НА УЛ. „ЦАР САМОИЛ“
11/9/2016 ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА ВО ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ИНВЕСТИРА ОКОЛУ 180 МИЛИОНИ ДЕНАРИ
11/9/2016 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА Г3-СЕРВИСИ НА КП 1141/5 КО ЛЕСКОЕЦ ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ЛУПД СО НАМЕНА ОПШТИНА ОХРИД
11/8/2016 СВЕЧЕН КОНЦЕРТ НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕ“
11/8/2016 ОДРЖАНА СРЕДБА СО УРБАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ „КОШИШТА“ , „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/8/2016 ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ НА ТЕМА: „ИСЧИСТЕТЕ ГИ ДВОРОВИТЕ СВОИ , ЕСЕНТА ЌЕ ГИ НАСЛИКА СО НАЈУБАВИ БОИ“
11/8/2016 ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „ЈАСНА РИСТЕСКА“ ГО ОДБЕЛЕЖА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
11/8/2016 НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦАТА „БУДВА“
11/7/2016 ЧЕСТВУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/7/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ „ДАМЕ ГРУЕВ“, „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ И „ЛЕСКАЈЦА”
11/7/2016 СВЕЧЕНА СЕДНИЦА ПО ПОВОД 7 НОЕМВРИ
11/7/2016 СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНИТЕ ПРОСТОРИИ НА ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „ЈАСНА РИСТЕСКА“
11/4/2016 ЗАВРШИ ШЕЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/4/2016 ЗАПОЧНУВА НОВИОТ ЦИКЛУС НА СРЕДБИ СО УРБАНИТЕ И МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ
11/4/2016 ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ТРИ КЛУЧНИ СООБРАЌАЈНИЦИ ВО ОХРИД
11/3/2016 СРЕДБА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТАРКАТА ПЕТИР СО ОХРИДСКИТЕ ТУРИСТИЧКИ РАБОТНИЦИ
11/3/2016 ЌЕ СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. КОШИШТА И У.З. ВОСКА
11/3/2016 ПОЗИТИВНА ОЦЕНА ЗА БЕЗБЕДНОСНАТА СОСТОЈБА ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
11/2/2016 КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ОПШТИНСКА НАГРАДА – ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
10/31/2016 ЌЕ СЕ ГРАДИ ИГРАЛИШТЕ ЗА ДЕЦА СО ИНВАЛИДИТЕТ
10/31/2016 РАСЧИСТУВАЊЕ КАЈ х. МИЛЕНИУМ
10/31/2016 СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/28/2016 СЕ ГРАДИ КАНАЛИЗАЦИОНА ЛИНИЈА НА УЛ. „ОХРИДСКА БРИГАДА“
10/28/2016 АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
10/26/2016 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АЛТХАУЗЕР
10/26/2016 ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АЛТХАУЗЕР И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ОУ “ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“
10/26/2016 ПРЕТСТАВЕН КОНЗЕРВИРАНИОТ ФРЕСКОЖИВОПИС ВО ЦРКВАТА „СВ. БОГОРОДИЦА ПЕРИВЛЕПТА“
10/25/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
10/25/2016 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
10/25/2016 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
10/22/2016 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ
10/21/2016 ДОДЕЛЕНИ ПАКЕТИ СО ОСНОВНИ ЖИВОТНИ НАМИРНИЦИ НА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИ СЕМЕЈСТВА
10/21/2016 СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/21/2016 СЕ РЕКОНСТРУИРААТ УЛИЦИТЕ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ОХРИД
10/20/2016 ЗАВРШИ СЕДНИЦАТА ЗА СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА
10/20/2016 СО СВЕЧЕНОСТ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/19/2016 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З. 14 УЛ. РАДОЈЦА НОВИЧИЌ
10/19/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО НАЈБЛИСКИТЕ СОРАБОТНИЦИ УЧЕСТВУВАА ВО АКЦИЈА ЗА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ХРАНАТА И НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДТА
10/19/2016 ЕВРОПСКИ ЗДРАСТВЕНИ ЕКСПЕРТИ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
10/19/2016 ДЕНОВИ НА ДОЖИВОТНО УЧЕЊЕ
10/19/2016 СЕ ГРАДАТ ПОТПОРНИ ЅИДОВИ ВО ВЕЛГОШТИ
10/18/2016 ВТОРА ФИТНЕС ЗОНА ВО ОХРИД
10/17/2016 ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ
10/14/2016 УРЕДУВАЊЕ НА УЛ. РИСТО ЧАДО
10/13/2016 ЈАВНА РАСПРАВА СО ПРИВАТНИТЕ СТАНОИЗДАВАЧИ
10/13/2016 ПРЕТСТАВНИЦИ ОД “CRESSIDA” ПРОЕКТОТ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/13/2016 СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/12/2016 ЌЕ СЕ ПОДИГА КАБАСТ ОТПАД ОД У.З. 11 – ВИДОБИШТА
10/12/2016 РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА „ГРАДЕЊЕ НА ЕКОЛОШКАТА ОТПОРНОСТ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ НА ЛОКАЛНИТЕ ЗАЕДНИЦИ КОИ СПОДЕЛУВААТ МЕЃУНАРОДНИ РЕЧНИ СЛИВОВИ“
10/11/2016 ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА НА НОБ
10/11/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/10/2016 ОДРЖАНИ ДВЕ СЕДНИЦИ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/10/2016 ЈAВНА ОБЈАВА ДО СИТЕ ПРАВНИ И ФИЗИЧКИ ЛИЦА КОИ ПОСЕДУВААТ ФИРМА НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/10/2016 ЧАРТЕР ЛЕТОВИ ОД ВАРШАВА ДО ОХРИД
10/10/2016 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ПРИВАТНОТО СМЕСТУВАЊЕ
10/10/2016 ЗАПОЧНА СО РАБОТА ГЕРМАНСКАТА „КОСТАЛ“
10/10/2016 СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/7/2016 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОУ „ ЖИВКО ЧИНГО“
10/7/2016 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/6/2016 ОДБЕЛЕЖАНИ 1002 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ЦАР САМУИЛ
10/6/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГЕРМАНСКАТА БИЗНИС ЗАЕДНИЦА
10/6/2016 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД „КОШИШТА“, „ВОСКА“ И „ДАЉАН“
10/5/2016 ПОВТОРНО СЕ РАСЧИСТУВА ДЕПОНИЈА ВО НАСЕЛБА „ХРИСТО УЗУНОВ“
10/5/2016 ИСТОРИСКИ ЧАС ВО ЧЕСТ НА ЦАР САМУИЛ
10/4/2016 СВИКАНА ШЕЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/4/2016 ОТВОРЕН ДЕН ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА
10/3/2016 ВТОРА ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА ОД ИПА ПРЕКУГРАНИЧНАТА СОРАБОТКА
10/2/2016 ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО
10/2/2016 ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ
10/1/2016 ЧИСТЕЊЕ НА МАГИСТРАЛНИТЕ ПАТИШТА КАКО ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ “МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД”
9/29/2016 29 СЕПТЕМВРИ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО
9/28/2016 ЗАВРШИ ШЕЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/27/2016 ЧИСТЕЊЕ АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛ. ДАМЕ ГРУЕВ
9/27/2016 ЌЕ СЕ ПОДИГА КАБАСТ ОТПАД ОД ГОРНА ВЛАШКА МААЛА
9/27/2016 СИТЕ ЗАЕДНО ЗА ЗДРАВЈЕ ЗА СЕКОГО ДО 2020 ГОДИНА
9/23/2016 УНГАРИЈА ЌЕ ОТВОРА КОНУЗЛАТ ВО ОХРИД
9/23/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО БРОНВИН ХАЛФПЕНИ
9/23/2016 ОПШТИНА ОХРИД И ОВАА ГОДИНА ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ЗА „ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА“
9/23/2016 ОБУКА ЗА НАПРЕДЕН СПОРТСКИ МЕНАЏМЕНТ
9/22/2016 ШЕСТИ НЕВРОЛОШКИ КОНГРЕС ВО ОХРИД
9/22/2016 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/22/2016 СВИКАНА ШЕЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/21/2016 ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/21/2016 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З. 12 – „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
9/20/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОПОЛНУВАЊЕ НА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА
9/20/2016 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ВИНКОВЦИ
9/20/2016 УТРЕ ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СВЕТСКИОТ ДЕН НА МИРОТ
9/20/2016 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ – ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/20/2016 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З. 14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
9/19/2016 КОНКУРС за доделување   стипендии на ученици од општинските основни и средни училишта на подрачјето на Општина Охрид за учебната 2016/2017година
9/19/2016 КОНКУРС за доделување стипендии на редовни студенти од Општина Охрид запишани на државните универзитети во Република Македонија за  академската 2016/2017година 
9/19/2016 СЕ ПОСТАВУВА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПАТЕКАТА ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА ДО ПАРК
9/15/2016 СПОРТСКАТА ПОНУДА ВО ОХРИД ЗБОГАТЕНА СО НОВИ ИГРАЛИШТА
9/15/2016 ПРОДОЛЖУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА ПАТЕКАТА ДО БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ
9/14/2016 УТРЕ ЌЕ БИДАТ СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА ТЕНИСКИТЕ ИГРАЛИШТА ВО ОХРИД
9/14/2016 ПРИНЦЕЗАТА КАРАЃОРЃЕВИЌ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
9/14/2016 ПЛАН ЗА ЧИСТЕЊЕ НА МРЕЖАТА ЗА ОДВЕДУВАЊЕ НА ОТПАДНИ И АТМОСФЕРСКИ ВОДИ
9/13/2016 ИЗГРАДЕНО ДЕТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО НАСЕЛБАТА „ ВИДОБИШТА“
9/13/2016 ДА НЕ СЕ ФРЛА ОТПАД ВО ЧИСТИТЕ РЕЧНИ КОРИТА И КАНАЛИ
9/12/2016 МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД
9/12/2016 ЗА МУСЛИМАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ ДЕНЕС ЗАПОЧНУВА ЧЕТИРИДНЕВНОТО ПРАЗНУВАЊЕ НА КУРБАН БАЈРАМ
9/12/2016 ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА ТРЕТАТА И ЧЕТВРТАТА ГЕНЕРАЦИЈА ДИПЛОМЦИ ОД УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ“
9/11/2016 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД КУРБАН- БАЈРАМ
9/7/2016 ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ВО СОРАБОТКА СО ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА
9/7/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/6/2016 ОХРИДСКИТЕ УЧИЛИШТА ПОДГОТВЕНИ ЈА СТАРТУВАА УЧЕБНАТА ГОДИНА
9/6/2016 ОПШТИНА ОХРИД СО НЕСЕБИЧНА ПОДДРШКА ЗА ТАЛЕНТИРАНИТЕ УЧЕНИЦИ
9/5/2016 РАБОТИЛНИЦА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОПЛАВИ
9/5/2016 ДОНАЦИЈА ЗА ЈОУДГ„ЈАСНА РИСТЕСКА“
9/5/2016 СЕДУМ ГОДИНИ ОД БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
9/3/2016 УСПЕШНО ИЗДАНИЕ НА „ ОХРИДСКА СОФРА 2016“
9/2/2016 НАГРАДА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРВИОТ ПОЛСКО- МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС НА ЛЕКАРИ
9/2/2016 УТРЕ ВО СКРЕБАТНО ЌЕ СЕ ОДРЖИ „ОХРИДСКА СОФРА“
9/1/2016 ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА
9/1/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СРЕДБАТА ИВАНОВ- ЧОВИЌ
8/31/2016 ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД „ОХРИДСКАТА СОФРА“
8/31/2016 ВО САБОТА СЕ ОДРЖУВА „ОХРИДСКА СОФРА“
8/30/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 2, ДЕЛ ОД УБ 2.3 – ОПФАТ 5, КО ОХРИД 3
8/28/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЗА ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА ВО СКРЕБАТНО
8/27/2016 ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА ВИНО И СИРЕЊЕ
8/26/2016 ПО 9-ТИ ПАТ ХОРСКИ ФЕСТИВАЛ ВО ОХРИД
8/25/2016 ГРАДОТ СОЛУН ТУРИСТИЧКИ ПАРТНЕР ЗА ПОДОБАР РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ
8/25/2016 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЧАНКАЈА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
8/24/2016 ВИСТИНКО УЖИВАЊЕ СО ЏЕЗ МУЗИКАТА НА „ЛЕТНИОТ ЏЕЗ КАРАВАН“
8/24/2016 ФЕСТИВАЛ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2016
8/23/2016 ЛЕТЕН ЏЕЗ КАРАВАН СО МУЗИЧКИ ПЕРФОРМАНС ВО „КУБА ЛИБРЕ“
8/22/2016 УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА УНИКАТНИТЕ РАКОТВОРБИ НА ОХРИДСКИТЕ ЗАНАЕТЧИИ
8/22/2016 ЛЕТЕН ЏЕЗ КАРАВАН
8/20/2016 ТРИЕСЕТТИОТ ЈУБИЛЕЕН ОХРИДСКИ МАРАТОН ЗА ТОМИ СТЕФАНОСКИ
8/20/2016 СТАРТУВАШЕ 30. ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/19/2016 ЗАВРШНИ АКТИВНОСТИ НА ПРОЕКТОТ “WaterNET”
8/19/2016 НОВИ КОРПИ ЗА ОТПАД ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
8/18/2016 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИ ДОКУМЕНТ „РЕГИОНАЛЕН ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ОТПАД ЗА ЈУГОЗАПАДЕН ПЛАНСКИ РЕГИОН“
8/18/2016 ЗАПОЧНУВА „OHRID CRAFT EXPO“
8/18/2016 ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА 30 ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/18/2016 ПОВТОРНА ОБЈАВА НА ЈАВЕН ПОВИК Бр. SCBE-TBC # PC3_PT_1.2.1-2 за проект SCBE/TBC
8/18/2016 РАБОТНА СРЕДБА И НАУЧНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ ЗА ПРОЕКТОТ “WaterNET” СО ГАСТРОНОМСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
8/17/2016 СЕДУМНАЕСЕТ НАТПРЕВАРУВАЧИ ЌЕ ГИ ОДМЕРАТ СИЛИТЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/16/2016 ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ЛУПД ЗА ИЗГРАДБА НА ВИКЕНД КУЌА НА КП 2922/1, КП 2922/2 И КП 2922/3 КО КОЊСКО ОПШТИНА ОХРИД
8/15/2016 ОДРЖАНА ПЕДЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦАНА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/15/2016 ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ НА ОХРИД Е ПРИОРИТЕТ НА АКТУЕЛНАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ
8/14/2016 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ЖИВКО ЧИНГО
8/12/2016 ПРИВРШУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ЈУБИЛЕЈНОТО ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/12/2016 101 570 ДЕНАРИ СОБРАНИ НА ВЧЕРАШНИОТ ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ
8/11/2016 ТИМ ОД ОПШТИНА ОХРИД ВКЛУЧЕН ВО ПРОЦЕНКИТЕ НА ШТЕТАТА ОД ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА
8/11/2016 ВЕЧЕРВА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
8/10/2016 СВЕЧЕНО ДОДЕЛЕНИ ДИПЛОМИТЕ НА МАТУРАНТИТЕ ОД ОСУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
8/10/2016 АЛ ДИ МЕОЛА И ПРОДИЏИ ЗА КРАЈ НА ФЕСТИВАЛОТ “OHRID CALLING“
8/10/2016 ЕМИЛИЈА КАРАФИЛОСКА Е АВТОРОТ НА ПРВОНАГРАДЕНИОТ РАСКАЗ ОД КОНКУРСОТ „ЖИВКО ЧИНГО“
8/10/2016 ДЕЦА ОД НАСТРАДАНИТЕ ПОДРАЧЈА ЌЕ ПРЕСТОЈУВААТ ВО ОХРИД
8/9/2016 СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
8/9/2016 СВИКAНА ПЕДЕСЕТ И ДЕВЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/9/2016 ВРАБОТЕНИ ВО ОХРИДСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА НА ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО СКОПЈЕ
8/9/2016 БАКРАЧЕСКИ: СВ. КЛИМЕНТ Е НАША ДУХОВНА, КУЛТУРНА И НАЦИОНАЛНА ИНСПИРАЦИЈА
8/8/2016 ОПШТИНА ОХРИД СО ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО СКОПЈЕ
8/8/2016 ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ГОДИНЕШНАТА “ОХРИДСКА СОФРА”
8/8/2016 ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ОПШТИНА ОХРИД ПО ПОПЛАВИТЕ ВО СКОПСКИОТ РЕГИОН
8/8/2016 НАГРАДАТА „ЖИВКО ЧИНГО“ ЗА РАСКАЗОТ ПОД ШИФРА АУРА
8/8/2016 ОПШТИНА ОХРИД АНГАЖИРА ЛИЦА ЗА ОПШТИНСКО -КОРИСНА РАБОТА
8/8/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ОСМАТА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/8/2016 ОДЛОЖЕНИ СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
8/8/2016 БОГОСЛУЖБА НА ПЛАОШНИК ПО ПОВОД СВ.КЛИМЕНТ
8/5/2016 ОХРИД ДОМАЌИН НА ЦЕНТРАЛНИТЕ СЛУЧУВАЊА ПО ПОВОД 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ. КЛИМЕНТ
8/4/2016 ЗАПОЧНА СО РАБОТА АМБУЛАНТАТА ВО ПЕШТАНИ
8/4/2016 “ДЕНОВИ НА МЕДОТ ПО ВТОР ПАТ ВО ОХРИД”
8/4/2016 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН НАСЕЛЕНО МЕСТО ЗА КОМПЛЕКС АНДОН ДУКОВ, КО ОХРИД 4, ОПШТИНА ОХРИД
8/3/2016 ОХРИД ДОБИ АКТИВНА ЗОНА
8/3/2016 СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕНИКОТ НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ВО ПЛАЌЕ
8/3/2016 ДОПОЛНИТЕЛНО АНГАЖИРАНИ ЕКИПИТЕ НА Ј.П. „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
8/3/2016 ТУРСКИ БИЗНИСМЕНИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА НОВ ОПЕРАТОР НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ
8/3/2016 КОНЦЕРТ НА ВОЕНИОТ ОРЕКСТАР НА АРМ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
8/2/2016 ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ИЛИНДЕНЦИТЕ
8/1/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СЕ ПОКЛОНА ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕТО НА ИЛИНДЕНЦИТЕ ВО ВЕЛГОШТИ
8/1/2016 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 2 АВГУСТ- ИЛИНДЕН
8/1/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДУП ЗА УЗ 10 И 11 УБ 10.4 И 11.1 ВЛАШКА МААЛА-ОПФАТ1
8/1/2016 ОЛИМПИЈКАТА НИНА БАЛАБАН НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ
7/30/2016 ОХРИД ЈА ЖИВЕЕ НАЈУСПЕШНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/29/2016 ОПШТИНА ОХРИД СО ОПОМЕНА ДО КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА ПЛАЖИТЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
7/29/2016 ЧИСТЕЊЕ КАЈ УЧИЛИШТЕТО „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ВО ДАЛЈАН
7/29/2016 ПРЕЗЕНТИРАНИ ПРОЕКТИТЕ ЗА ПРЕКУГРАНИЧНО ПРЕТПРИЕМНИШТВО И ПОДОБРУВАЊЕ НА ТУРИЗМОТ ЗА ПОСТАРИ ЛИЦА
7/28/2016 ОХРИД ДОМАЌИН НА НАЈГОЛЕМИОТ МУЗИЧКИ НАСТАН „OHRID CALLING“
7/28/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРОЕКТОТ SCBE/TBC
7/28/2016 ОХРИД ДОМАЌИН НА „АЛТЕРНАТИВНО ЛЕТО„ АЛО 2.
7/27/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ЗА УЗ 8, УБ 8.3 (БЕЈБУНАР) ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014- 2019
7/26/2016 ОШТЕТЕНИ НОВИТЕ ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА
7/25/2016 ПРОМОЦИЈА НА ПУБЛИКАЦИЈАТА „КОГА ЗБОРУВАТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА, ЗБОРУВАЈТЕ СО ЉУБОВ“
7/22/2016 ОПШТИНА ОХРИД СО МАКСИМАЛНА ПОДДРШКА НА „OHRID CALLING“
7/21/2016 ПОКАНА ДО ТУРИСТИЧКИТЕ АГЕНЦИИ И ХОТЕЛИ
7/21/2016 „НА ЗАЈДИСОНЦЕ“ ПО ПЕТТИ ПАТ ВО ТРПЕЈЦА
7/20/2016 ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
7/19/2016 ЗАПОЧНУВА ИЗГРАДБАТА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ДО БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ
7/19/2016 АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
7/18/2016 СЕ ИНТЕНЗИВИРА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА“
7/14/2016 ИЗВЕСТУВАЊЕ – ТАКСИ ПРЕВОЗНИЦИ
7/14/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРЕТСТАВА И ИЗЛОЖБА НА ФИЛИГРАНИ НА ФЕСТИВАЛОТ “ОХРИДСКО ЛЕТО”
7/13/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКО ЛЕТО
7/13/2016 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР ДАН ОРИЈАН
7/13/2016 28.ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
7/13/2016 СЕ ПОСТАВУВА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ДО ГОРИЦА
7/12/2016 ДВОКРАТНИОТ ШАМПИОН И ЕВРОЛИГАШ ВО РАКОМЕТ ОД УКРАИНА ДОПАТУВА ВО ОХРИД
7/12/2016 АВСТРИСКАТА АМБАСАДОРКА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
7/11/2016 ЧИСТЕЊЕ НА ПАТОТ КОН с. ЗАВОЈ
7/11/2016 ЦВЕТНИ БАЛКОНИ – ЦВЕТЕН ОХРИД
7/11/2016 ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/11/2016 ПРОГРАМАТА ЗА ВРЕМЕНИ ОБЈЕКТИ Е ВО ИНТЕРЕС НА ОХРИД
7/11/2016 ВТОРО ЗЕМЈЕНО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
7/8/2016 ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВАШЕ ВЛЕЗОТ НА ГРАДОТ
7/8/2016 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РЕШЕНИЈАТА ЗА ИЗВРШЕНА КАТЕГОРИЗАЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ
7/8/2016 ПОЧНА ЈУБИЛЕЈНИОТ 55.БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ
7/7/2016 ЛЕТЕН РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈ
7/7/2016 СЕ УРЕДУВА ДЕЛ ОД ТУРИСТИЧКА КАЈ ВЛЕЗОТ НА ГРАДОТ
7/7/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
7/6/2016 ВТОРО АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
7/6/2016 О Г Л А С БР. 04/2016 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА НЕИЗДАДЕНИ – СЛОБОДНИ ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
7/6/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/4/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ РАМАЗАН БАЈРАМ
7/4/2016 ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА КУРСОТ ПО ОСНОВНИ ПОЗНАВАЊА ОД ЕЛЕКТРО СТРУКА
7/4/2016 ЈУБИЛЕЈНО 55-то ИЗДАНИЕ НА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ
7/2/2016 СО „БЕЛО ЛЕТО“ ОЗНАЧЕН ПОЧЕТОКОТ НА ЛЕТНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
7/1/2016 КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ “ЖИВКО ЧИНГО“
7/1/2016 АСФАЛТИРАН ПАТОТ РАЧА – КРОМИДИШТА
7/1/2016 ПО ТРЕТ ПАТ “БАСКЕР ФЕСТ“ ПРЕД ОХРИЃАНИ
7/1/2016 ЗАПОЧНА СНИМАЊЕТО НА ФИЛМОТ „ ЧОВЕКОТ И ПЕСОТ“
6/30/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ИФТАР СО СОГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКАТА ВЕРОИСПОВЕД
6/30/2016 ПОЕТСКО ЧИТАЊЕ ЗА СТАРИТЕ ЛИЦА
6/30/2016 УРЕДУВАЊЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ КАЈ АНТИЧКИ ТЕАТАР
6/30/2016 СЕ УРЕДУВААТ ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА
6/29/2016 ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ТИМЧО МУЦУНСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/29/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОРГАНИЗИРА ИФТАР ВЕЧЕРА
6/29/2016 СРЕДБА СО СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ МАКЕДОНСКИ БРАНИТЕЛИ
6/29/2016 „БАСКЕРФЕСТ“ ПО ТРЕТ ПАТ ВО ОХРИД
6/28/2016 ОПОЗИЦИЈАТА ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОХРИД
6/28/2016 ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/28/2016 ОХРИЃАНИ ДА ГИ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД ПЛАЖАТА САРАИШТЕ
6/27/2016 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТРЕТИОТ ЈАВЕН ПОВИК НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
6/27/2016 ИСПРАВКА НА ОГЛАСОТ ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
6/27/2016 ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!
6/27/2016 БЕЛО ЛЕТО СО ВЛАДИМИР ВАСИЛЕВСКИ ЧЕТКАР
6/25/2016 ЗАПОЧНА ДВОДНЕВНАТА ЏИП ТУРНЕА ВО ОХРИД
6/25/2016 ВЕЧЕРВА И УТРЕВЕЧЕР ЌЕ СЕ ПРСКА ПРОТИВ БЕЛИ ПЕПЕРУТКИ ВО ОХРИД
6/24/2016 ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА БОЛНИЧКИОТ КОМПЛЕКС „СВ. ЕРАЗМО“
6/24/2016 ОХРИД СЕ ГРАДИ ВО СЕКОЈ ДЕЛ СЕ АСФАЛТИРА ПАТОТ ВО МЕСНОСТА КРОМИДИШТА ВО ОХРИДСКОТО СЕЛО РАЧА
6/24/2016 ТРЕТ ЈАВЕН ПОВИК НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
6/24/2016 АТРАКТИВНИ ПЕШАЧКИ И ВЕЛОИСИПЕДСКИ ЗОНИ СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
6/24/2016 ВО ПООДМИНАТА ФАЗА Е ИЗГРАДБАТА НА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО, ТЕНИСКИТЕ ИГРАЛИШТА И ПЛИВАЧКИОТ БАЗЕН ВО ОХРИД
6/23/2016 НОВ ТЕРМИН ЗА ПОДИГАЊЕ НА КОМУНАЛНИОТ ОТПАД
6/22/2016 СЕ ГРАДАТ ТРИБИНИ НА СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ОУ„ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
6/22/2016 СЕ ИСПОЛНУВААТ СИТЕ ВЕТУВАЊА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ КОИ СЕ ВО ИНТЕРЕС НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ
6/22/2016 ПРИФАТЕН ЕЛАБОРАТОТ ЗА ПРОЦЕНЕТИТЕ ШТЕТИ ОД МРАЗОТ ВО МЕСЕЦ АПРИЛ
6/22/2016 ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ
6/22/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИМЕНУВАЊЕ НА ПЛОШТАДИ И ПРЕИМЕНУВАЊЕ НА УЛИЦИ
6/21/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/21/2016 БАКРАЧЕСКИ: КООРДИНИРАНО И МАКСИМАЛНО УЧЕСТВО НА НАДЛЕЖНИТЕ ВО ПОТРАГА ПО ИСЧЕЗНАТИТЕ ЛИЦА ОД ОХРИД И ДЕБАРЦА
6/21/2016 ДЕНОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО ВО ЗНАКОТ НА НАЈМЛАДИТЕ
6/20/2016 ОХРИД СЕ ПОВРЗА СО ЕВРОПСКАТА ПРЕСТОЛНИНА БРИСЕЛ
6/20/2016 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ПОГРАДЕЦ
6/20/2016 ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ 21 ЈУНИ ДЕНОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
6/19/2016 ЗАВРШИ 9-то ИЗДАНИЕ НА ФРАНЦУСКИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ
6/18/2016 ЗАМИНА ОХРИДСКАТА ПЛИВАЧКА ЛЕГЕНДА ЛЕКО РАДИЧ
6/16/2016 ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА СЛОБОДНИ КАПАЦИТЕТИ
6/16/2016 ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ВО ОХРИД
6/16/2016 ЗЕЛЕНА НЕДЕЛА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА-ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ПОЗЕЛЕНА ИДНИНА
6/16/2016 ЗАПОЧНА 15 ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН МУЗИЧКИ НАТПРЕВАР “ОХРИДСКИ БИСЕРИ“
6/16/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/15/2016 ЗАВРШНА ФАЗА ОД ИЗГРАДБАТА НА СПОРТСКИТЕ ТЕРЕНИ
6/15/2016 ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ЗЕЛЕНАТА НЕДЕЛА
6/15/2016 ОХРИД АВИОНСКИ ПОВРЗАН СО БЕЛГРАД
6/14/2016 УТРЕ СТАРТУВА АВИО ЛИНИЈАТА БЕЛГРАД- ОХРИД
6/14/2016 ЧИСТЕЊЕ НА КЕЈОТ
6/14/2016 ПО ДЕВЕТТИ ПАТ ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ
6/13/2016 ОПЕРСКАТА ДИВА ЕЛИНА ГАРАНЧА ЌЕ ГО ОТВОРИ 56-ТО „ОХРИДСКО ЛЕТО“
6/13/2016 КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА СУВЕНИР НА ГРАД ОХРИД
6/10/2016 ПРВАТА ГРУПА ИЗРАЕЛСКИ ГОСТИ ПРИСТИГНА ВО ОХРИД
6/10/2016 ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЗЕМАН ВООДУШЕВЕН ОД УБАВИНИТЕ НА МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. НАУМ
6/10/2016 БАКРАЧЕСКИ НА МЕКЕДОНСКО ЧЕШКИОТ БИЗНИС ФОРУМ: ОХРИД И МАКЕДОНИЈА ГИ ИМАТ СИТЕ ПРЕДУСЛОВИ ЗА РАЗВОЈ НА УСПЕШНИ БИЗНИСИ
6/10/2016 СЛОВЕНЕЧКИТЕ ИСКУСТВА ЗА ОСОВРЕМЕНУВАЊЕ НА НАСТАВАТА ВО ОЕМУЦ “СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ“
6/10/2016 НОВ ТЕРМИН ЗА ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/10/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ
6/9/2016 ЧЕШКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗЕМАН ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
6/8/2016 СЕ РЕГУЛИРА РАБОТНИОТ СТАТУС НА 67 ЛИЦА ВРАБОТЕНИ ВО ОБРАЗОВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО ОХРИД
6/8/2016 СТАВЕНА ВО УПОТРЕБА СПОРТСКАТА САЛА ВО СЕЛО КОСЕЛ
6/8/2016 ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
6/7/2016 БЛАГОДАРНИЦИ ЗА УЧЕНИЦИ ОУ „ КОЧО РАЦИН“
6/6/2016 АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ СТАРА ХАРТИЈА
6/5/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ОСВЕТУВАЊЕТО НА КОНАЦИТЕ ВО ЗАУМ
6/3/2016 НАСТАНИТЕ СО СВЕТСКО РЕНОМЕ ВЕТУВААТ ПЛОДНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА ВО ОХРИД
6/3/2016 СОРАБОТКАТА СО ФРАНЦИЈА ЌЕ СЕ ПРОШИРУВА И ВО ОБЛАСТА НА ТУРИЗМОТ
6/2/2016 ОХРИЃАНКИ ПРВЕНЦИ НА ГЕНЕРАЦИЈА ВО „ЈАХЈА КЕМАЛ“
6/2/2016 ОХРИД ДОМАЌИН НА МАКЕДОНСКО- ЧЕШКИ БИЗНИС ФОРУМ
6/2/2016 ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДУВАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ
6/1/2016 ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА БЕСПЛАТНИТЕ ОБУКИ ОД ЕЛЕКТРО И МАШИНСКА СТРУКА
6/1/2016 СВЕЧЕНОСТ ЗА ИДНИТЕ ПРВАЧИЊА
5/31/2016 ЛЕТЕН РЕЖИМ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ПАРКИНЗИТЕ
5/30/2016 ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊТО НА ПАТОТ КАЈ МЕСНОСТА „КРОМИДИШТА“ ВО РАЧА
5/30/2016 ОХРИД ПРЕТСТАВЕН НА САМИТОТ НА ЛОКАЛНИ САМОУПРАВИ НА АЗИЈА И ЕВРОПА
5/30/2016 ЗЕМЈЕНО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
5/30/2016 СЕ БЕЛЕЖИ ХОРИЗОНТАЛНАТА СИГНАЛИЗАЦИЈА НА КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ ВО ОХРИД
5/28/2016 ОХРИД УСПЕШНО ПРЕТСТАВЕН НА ТРЕТИОТ ГЛОБАЛЕН СОСТАНОК НА ГРАДОВИТЕ СО ЕЗЕРА ВО ИСЕО- ИТАЛИЈА
5/27/2016 КУП НА МАКЕДОНИЈА ВО АТЛЕТИКА И РЕВИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ НАТПРЕВАР ВИКЕНДОВ ВО ОХРИД
5/27/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЌЕ УЧЕСТВУВА НА ГЛОБАЛНИОТ СОСТАНОК НА ГРАДОВИТЕ СО ЕЗЕРА
5/26/2016 ОХРИД Е БЕЗБЕДНО МЕСТО И СИТЕ ТУРИСТИ ТРЕБА БЕЗ РАЗМИСЛУВАЊЕ ДА ГО ПОСЕТАТ
5/26/2016 СООПШТЕНИЕ – КАТЕГОРИЗАЦИЈА НА УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТИ
5/26/2016 МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА УСЛУГИТЕ ЗА ВОДОСНАБДУВАЊЕ И ОТПАДНИ ВОДИ
5/26/2016 ОЛИМПИСКИ ДЕН ВО ОУ “ХРИСТО УЗУНОВ“
5/26/2016 ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/26/2016 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ХОЛАНДСКИОТ АМБАСАДОР ПЛОМП
5/25/2016 ОТВОРЕН ПОЧЕСЕН КОНЗУЛАТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЈА ВО ОХРИД
5/25/2016 СПОРЕД ИСПОЛНЕТОСТА НА ТУРИСТИЧКО УГОСТИТЕЛСКИТЕ КАПАЦИТЕТИ ОХРИД ОЧЕКУВА ПЛОДНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
5/24/2016 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ, СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/23/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/23/2016 СЕ РЕКОНСТРУИРААТ УЛИЦИ И ПОТПОРНИ ЅИДОВИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ОХРИД
5/23/2016 МЕЃУНАРОДЕН КОШАРКАРСКИ ТУРНИР ЗА ЈУНИОРИ
5/22/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ИМ ГО ЧЕСТИТА НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ- 23 МАЈ
5/20/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ЧЕТВРТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/20/2016 ОПШТИНСКИОТ ИНСПЕКТОРАТ СО САНКЦИИ ЗА ТУРИСТИЧКИТЕ ВОДИЧИ KOИ РАБОТАТ НА ДИВО
5/20/2016 ВИКЕНДОВ ЗАПОЧНУВААТ ЧЕСТВУВАЊАТА ЗА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЈ
5/20/2016 МАТУРСКА ПАРАДА 2016 – БАКРАЧЕСКИ ДО ОХРИДСКИТЕ МАТУРАНТИ: ОСТАНЕТЕ ЧЕСНИ И ДОБРИ ЛУЃЕ, ТАА ТИТУЛА НЕ СЕ СТЕКНУВА СО ПАРИ НИТУ СЕ ОСВОЈУВА СО СИЛА
5/19/2016 РЕКОНСТРУИРАНА УЛИЦАТА „ВОДЕНИЧАРСКА“ СО НЕКОЛКУТЕ КРАЦИ ВО ОХРИДСКОТО СЕЛО ВЕЛГОШТИ
5/19/2016 ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
5/19/2016 ПОЗНАТИ ПРОГРАМИТЕ И ПРОЕКТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ФИНАНСИРА ОПШТИНА ОХРИД
5/19/2016 АВИО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
5/18/2016 КОНКУРС за пријавување на кандидати за бесплатни курсеви за основни познавања од електро струка и основни познавања од машинска струка за невработени лица од Општина Охрид
5/17/2016 СЕ САНИРААТ УДАРНИТЕ ДУПКИ НИЗ ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ
5/17/2016 ПО 15 ПАТ МАТУРСКА ПАРАДА ВО ОХРИД
5/16/2016 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ КОЧО РАЦИН“ ОСВОИЈА ДВЕ ПРВИ МЕСТА НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР „ ДЕТСКИ СЕМАФОР“
5/14/2016 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СПЕЦИЈАЛИТЕТИ ОД ОХРИД И БЛАГОЕВГРАД
5/13/2016 УЧЕНИЦИ ОД СЛОВЕНИЈА И ЦРНА ГОРА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
5/13/2016 ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
5/12/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УЧЕСТВУВА НА ДУНАВСКАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ВИЕНА
5/12/2016 ОХРИД ДОМАЌИН НА РАКОМЕТНАТА ЕЛИТА ОД МАКЕДОНИЈА
5/12/2016 УРЕДУВАЊЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ПЕШТАНИ
5/11/2016 ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА МАШИНАТА ЗА СМУКАЊЕ
5/11/2016 СЕ ГРАДИ ФУДБАЛСКО ИГРАЛИШТЕ ВО СЕЛО ЛЕСКОЕЦ
5/11/2016 СВЕЧНО ОТВОРЕНА ПРВАТА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА АВАНТУРИСТИЧКИ ТУРИЗАМ
5/11/2016 СЕКРЕТАРОТ СПАСЕСКИ УЧЕСТВУВА НА „ STRONG CITIES NETWORK GLOBAL SUMMIT“ ВО ТУРЦИЈА
5/11/2016 ПОВТОРНО ГОЛЕМ СПОРТСКИ НАСТАН ВО ОХРИД
5/11/2016 БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКАТА ПОНУДА
5/10/2016 ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ
5/10/2016 ОД АКТИВНОСТИТЕ НА ЈАВНА ХИГИЕНА
5/10/2016 ОХРИД ДОМАЌИН НА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ADVENTURE NEXT BALKANS
5/10/2016 ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ „ ДЕТСКИ БОНТОН“
5/10/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ОРАВ
5/9/2016 ТУРИСТИЧКО- ЕКОНОМСКА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО ДАЛИАН,НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА
5/9/2016 ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НА УНГАРСКИ УМЕТНИЦИ ВО ОХРИД
5/9/2016 ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОТВОРА УНГАРСКИ КОНЗУЛАТ
5/6/2016 ПО 18-ТИ ПАТ „РАСПЕАНО РИБАРЧЕ“ ВО ОХРИД
5/6/2016 ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ДЕТСКИ СЕМАФОР“
5/6/2016 ИЗЛОЖБА НА СЛИКАРИ РОМИ ОД УНГАРИЈА
5/5/2016 ОХРИД СЕ ПРОМОВИРА ВО ЦЕЛ СВЕТ
5/5/2016 О Г Л А С Б Р. 02/2016 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
5/5/2016 ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА ЈАВЕНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2016
5/3/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ШТЕТИ НА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАСАДИ ОД НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ
5/3/2016 НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ СЛЕТАА ПРВИТЕ ХОЛАНДСКИ ТУРИСТИ
4/30/2016 ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
4/29/2016 ДОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА
4/28/2016 СЕ УРЕДУВААТ ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА
4/28/2016 СВЕЧЕНО ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТРПЕЈЦА
4/28/2016 ЗАПОЧНА ВЕЛИГДЕНСКИОТ САЕМ
4/27/2016 ПОЗИТИВНИ КВАРТАЛНИ ИЗВЕШТАИ ЗА РАБОТАТА НА ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА
4/27/2016 СЕ РЕКОНСТРУИРАТ УЛИЦИ И ПОТПОРНИ ЅИДОВИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ
4/27/2016 ОХРИД ПРОМОВИРАН НА САЕМОТ ВО НИШ
4/27/2016 ВЕЛИГДЕНСКИ САЕМ
4/27/2016 УКРАДЕНИ САДНИЦИ НА УЛ.„ДИМИТАР ВЛАХОВ„
4/27/2016 ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/26/2016 ПРОМОВИРАНО НОВОТО УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ
4/26/2016 АСФАЛТИРАН КРАК ОД УЛИЦАТА „АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕ“
4/26/2016 ПРОМОЦИЈА НА ПЛАНОТ ЗА ЗАШТИТА НА СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО
4/25/2016 ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО СРБИЈА
4/25/2016 ПРОДОЛЖУВААТ ИНТЕНЗИВНИТЕ КОНТАКТИ СО ДАЛИЈАН
4/25/2016 ПЛАН ЗА ИНТЕГРИРАНА ЗАШТИТА НА СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО
4/25/2016 ПОЗИТИВНИ РЕАКЦИИ ПО ПРОМОЦИЈАТА НА ОХРИД ВО ВИЕНА
4/24/2016 ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ХЕРОЈОТ ХРИСТО УЗУНОВ
4/22/2016 ОХРИД ПРОМОВИРАН ПРЕД НАЈЕМИНЕНТНИТЕ ТУРИСТИЧКИ РАБОТНИЦИ ВО ВИЕНА
4/22/2016 ЗГОЛЕМЕНИ АКТИВНОСТИ НА “Ј.П. ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ”
4/22/2016 111 ГОДИНИ ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/21/2016 ГОЛЕМА ТУРИСТИЧКА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО ВИЕНА
4/21/2016 ОД АКТИВНОСТИТЕ НА ЈАВНА ХИГИЕНА
4/21/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/20/2016 АКТИВНОСТИ НА ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО
4/19/2016 ГРАДЕЖНИ АКИТВНОСТИ ВО ВЕЛГОШТИ
4/19/2016 МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА НА ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА СО „ЈАХЈА КЕМАЛ“
4/18/2016 ПАРТЕРНО УРЕДУВАЊЕ НА УЛИЦА „АНДОН ДУКОВ“
4/18/2016 АСФАЛТИРАНА УЛИЦА КАЈ ОХРИДАТИ
4/18/2016 АСФАЛТИРАН КРАК ОД „ДИМИТАР ВЛАХОВ“
4/15/2016 ОХРИДСКИТЕ РАКОМЕТАРИ СЕ ДРУЖЕА СО УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“
4/15/2016 МОЖНОСТ ЗА ТУРИСТИЧКА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОХРИД И ПРИЗРЕН
4/15/2016 АСФАЛТИРАНА УЛИЦАТА КАЈ КАТОЛИЧКА ЦРКВА
4/14/2016 ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА НОВИ ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ
4/14/2016 ОТВОРЕН САЕМОТ ЗА НАУКА И КУЛТУРА ВО „ЈАХЈА КЕМАЛ“
4/14/2016 ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД У.З. 15ти КОРПУС И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
4/14/2016 ГАСТРОНОМАД – УСПЕШНА ТУРИСТИЧКА ПРИКАЗНА
4/14/2016 КОНГРЕС НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЛЕКАРИ ПО ОПШТА МЕДИЦИНА ВО ОХРИД
4/14/2016 ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА РАКОМЕТНИОТ СПЕКТАКАЛ СО ВАРДАР
4/13/2016 ЗЕМЈЕНО ЛАРВИЦИДНО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/13/2016 МЛАДИТЕ СЕ УЧАТ НА ЗДРАВ И БЕЗБЕДЕН ЖИВОТ
4/12/2016 БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ 15ти КОРПУС И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
4/12/2016 СЕ РЕКОНСТРУИРААТ КОШАРКАРСКИТЕ ТЕРЕНИ ВО СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
4/12/2016 ПРОЕКТ „ЖИВЕЈ ЗДРАВО – ЖИВЕЈ БЕЗБЕДНО“
4/12/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ 7ми НОЕМВРИ И ДАМЕ ГРУЕВ
4/11/2016 БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ 7ми НОЕМВРИ И ДАМЕ ГРУЕВ
4/11/2016 ПРАКТИЧНА НАСТАВА ПО ПРЕДМЕТОТ „ ОПШТЕСТВО“
4/10/2016 КАНЦЕЛАРИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО ЗА МАКЕДОНСКО – БУГАРСКО ПРИЈАТЕЛСТВО ВО ОХРИД
4/9/2016 ОТВОРЕН ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ВО ОХРИД
4/8/2016 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ОД ЛЕСКОЕЦ ВО ПОСЕТА НА ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
4/8/2016 ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО АСОЦИЈАЦИЈАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО ПИРОТ
4/8/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА РОМИТЕ
4/7/2016 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УСЛУЖНИ ДЕЈНОСТИ ПОВРЗАНИ СО ВОДЕНИОТ ПРЕВОЗ
4/7/2016 ЧИСТЕЊЕ КАЈ ТРСКАТА НА МАЗИЈА
4/7/2016 ЗДРУЖЕНИЕТО „ЗРАЦИ“ ГО ОДБЕЛЕЖА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО
4/7/2016 СРЕДБА НА БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИКОТ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ГРАДОВИ СО ЕЗЕРА
4/7/2016 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/6/2016 ОПШТИНИТЕ ОД ЈУГОЗАПАДНИОТ РЕГИОН СО ЗАЕДНИЧКО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМОТ СО КУЧИЊАТА- СКИТНИЦИ
4/6/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ОБЛАСТА НА ОДРЖЛИВИОТ ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ТУРИЗМОТ ЗА 2016
4/5/2016 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВО УЗ 4, ДЕЛ ОД УБ 4.7, ОПФАТ 2, ОПШТИНА ОХРИД ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014-2019 ПРЕДЛОГ ПЛАН
4/5/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ОХРИДСКИТЕ СТАНОИЗДАВАЧИ
4/4/2016 ПРОМОВИРАН ОТЧЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ АПРИЛ 2013/16
4/1/2016 ЗАВРШИ ТУРНИРОТ ВО ФУДБАЛ ЗА ОСНОВЦИ
4/1/2016 НА ГРАДСКОТ ПЛОШТАД ЌЕ СЕ ОДБЕЛЕЖИ СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО АУТИЗАМ
4/1/2016 ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНАТА УЛИЦА „КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ОХРИД
4/1/2016 ПРВОАПРИЛСКИ ХЕПЕНИНГ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
3/31/2016 ПРЕТСТАВНИЦИ НА ОБСЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/31/2016 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ ХРИСТО УЗУНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/30/2016 УЛОГАТА НА ОПШТИНАТА ВО УНАПРЕДУВАЊЕТО НА МЕЃУЕТНИЧКАТА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
3/30/2016 ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ЗА ОСНОВЦИ
3/30/2016 ОПШТИНА ОХРИД ДЕНЕС И УТРЕ ДО 20 ЧАСОТ ЌЕ ПРИМА БАРАЊА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИИ
3/29/2016 ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНИОТ ПАТ ВАПИЛА – ЛИВОИШТА
3/29/2016 НОВИ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ЗБОГАТУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО ЈАПОНИЈА
3/28/2016 ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНИОТ ПАТ ОХРИД – ВЕЛЕСТОВО
3/28/2016 ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2016 ЗА ДОБИВАЊЕ ПРАВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА РЕКЛАМНИ БИЛБОРДИ И РЕКЛАМНИ ПАНОА
3/26/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ ВЕЛИГДЕН
3/24/2016 СЕ ПРЕЦИЗИРААТ ДЕТАЛИТЕ ЗА АВИО ЛИНИЈАТА ОХРИД- БЕЛГРАД
3/24/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА РАБОТНА СРЕДБА СО ВРВОТ НА МПЦ И МАНУ
3/24/2016 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД БУРСА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
3/22/2016 АСФАЛТИРАНИ НЕКОЛКУ УЛИЦИ ВО НАСЕЛБА ДАЉАН
3/22/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА И ДОНЕСУВАЊЕ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ
3/18/2016 ОХРИД СЕ ВКЛУЧУВА ВО ГЛОБАЛНАТА АКЦИЈА „ ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“
3/18/2016 СЕ УРЕДУВААТ ТРОТОАРИТЕ НА „АРИФ МУСТАФА“
3/18/2016 ОХРИД ДОСТОЈНО ЌЕ ГИ ОДБЕЛЕЖИ 1 100 ГОДИНИ ОД УПОКОЈУВАЊЕТО НА СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
3/17/2016 ЧИСТЕЊЕ НА УЛ. „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „15ти КОРПУС“
3/17/2016 КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА СЕ ВЛОЖУВА И ИНВЕСТИРА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО ВО ОХРИД
3/16/2016 ПРИКЛУЧУВАЊЕ КОН НОВАТА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО НАСЕЛБА „ИСТОК“
3/15/2016 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ “БРАТСВО ЕДИНСТОВО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/15/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
3/14/2016 ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/14/2016 НЕ ТРЕБА ДА СЕ ЗАБОРАВИ ЛОШОТО МЕНАЏИРАЊЕ НА МИНАТИ ЛОКАЛНИ ГАРНИТУРИ
3/14/2016 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ЛУПД ЗА GP 1 (ТУРИСТИЧКИ КОМПЛЕКС СВ.СТЕФАН)
3/12/2016 ВО ОХРИД СЕ ОДРЖА ТРИБИНА ЗА АУТИЗАМ
3/12/2016 ОХРИД ПРОМОВИРАН ПРЕД АВСТРИСКАТА ЕЛИТА ВО ВИЕНА
3/11/2016 ЗАПОЧНУВА ПРОЛЕТНАТА ПОЛУСЕЗОНА ВО СУПЕР ЛИГА РАКОМЕТ
3/11/2016 СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИ ВОДОВОДНИ ЛИНИИ НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО ОХРИД
3/10/2016 ПАРТЕРНО УРЕДУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ ПРЕД „ ОХРИДСКА БАНКА“
3/10/2016 СЕ ПОСТАВУВА ТРОТОАР НА 8-МИ СЕПТЕМВРИ
3/10/2016 ЧИСТЕЊЕ КАЈ „КЛИМЕНТОВ КОНАК“
3/10/2016 РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ЧЕШКИОТ АМБАСАДОР МИРОСЛАВ РАМЕШ
3/10/2016 ТРИБИНА ЗА АУТИЗАМ ВО ОХРИД
3/9/2016 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СТРАТЕГИЈАТА ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗМОТ
3/9/2016 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ “ХРИСТО УЗУНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
3/8/2016 ДЕНОТ НА ЖЕНАТА ОДБЕЛЕЖАН ВО ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ „ МОБИЛНОСТ“
3/8/2016 ОСМОМАРТОВСКА СРЕДБА СО ЖЕНИТЕ ДИРЕКТОРКИ ОД ОХРИД
3/8/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/7/2016 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 8.МАРТ- ДЕНОТ НА ЖЕНАТА
3/4/2016 ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ГИМНАЗИЈА
3/4/2016 РАСЧИСТУВАЊЕ НА КЕЈОТ
3/4/2016 РАБОТИЛНИЦА ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ СОВЕТНИЦИ
3/4/2016 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НЕКОЛКУ УЛИЦИ
3/3/2016 УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ СЕ ВКЛУЧИЈА ВО АКТИВНОСТИТЕ ЗА ПОМОШ НА МАЛИОТ КИРИЛ
3/2/2016 СИТЕ ДА ПАРТИЦИПИРАМЕ ВО ХУМАНИТАРНИ АКТИВНОСТИ ЗА СПАС НА ДЕТСКИ ЖИВОТ
3/2/2016 СЕ ЧИСТЕШЕ УЛ. „МАРКО ЦЕПЕНКОВ“
3/1/2016 СЕ РАСЧИСТУВА ВЛЕЗОТ НА ОХРИД
2/29/2016 ПРЕТХОДНАТА ЛОКАЛНА ВЛАСТ ЈА СОЗДАДЕ ДЕПОНИЈАТА КАЈ „МАУЦКЕР“
2/29/2016 ЗАВРШИ ПЕДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/29/2016 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/29/2016 ПОЧИНА НИКО НЕСТОР – ПЛИВАЧКИОТ ВЕЛИКАН КОЈ ГО ПРОСЛАВИ ОХРИД
2/25/2016 УСВОЕНА ГОДИШНАТА ПРОГРАМА ЗА РАБОТА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ
2/25/2016 МИНИ ПЛОШТАД ДОБИ ОХРИДСКОТО СЕЛО ЉУБАНИШТА
2/25/2016 АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИОТ ПАТ КОСЕЛ – ЛИВОИШТА – СИРУЛА
2/25/2016 СЕ ПОСТАВУВА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ СТИВ НАУМОВ“
2/25/2016 СЕ САНИРААТ ЗАШТИТНИТЕ ОГРАДИ НА СПОРТСКИТЕ И ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА
2/24/2016 ЗАПОЧНА ПОСТАВУВАЊЕТО НА НОВИ АВТОБУСКИ ПОСТОЈКИ ВО ОХРИД
2/24/2016 СТАВЕНИ ВО ФУНКЦИЈА СЕМАФОРИТЕ КАЈ ОУ „ ХРИСТО УЗУНОВ“
2/24/2016 ОТПОЧНАА ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ РАБОТИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ КРУМ ТОЧКО“
2/24/2016 ОД МЕСЕЦ ЈУНИ НОВА АВИО ЛИНИЈА ОХРИД- БЕЛГРАД
2/24/2016 ПРОЕКТОТ „ КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“ ПРЕЗЕНТИРАН ВО ОХРИД
2/24/2016 ЕВРОПСКИОТ ШАМПИОН ИГОР СТЕФАНОВСКИ – ИЏЕ ОДРЖА ЕДУКАТИВЕН ЧАС ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ
2/23/2016 МОЖНОСТ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ АВИО ЛИНИЈА ОХРИД- БЕЛГРАД
2/23/2016 ЈАВЕН ОГЛАС бр.01/2016 за добивање на дозволи за вршење на општински линиски превоз
2/23/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/22/2016 ЕДУКАЦИЈА ЗА ОПАСНОСТИТЕ ОД БРЗО И НЕОДГОВОРНО ВОЗЕЊЕ
2/22/2016 АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ГРАДСКА ПЛАЖА И СЛИВОТ НА РЕКАТА ГРАШНИЦА
2/22/2016 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА „КУПИ КУЌА ЗА МЛАДИ“ ВО ОХРИД
2/22/2016 ЈАВНИТЕ ДОБРА МЕТА НА НЕСОВЕСНИ ГРАЃАНИ
2/18/2016 СЕ САНИРААТ ОШТЕТУВАЊАТА ОД РЕКАТА ДАЉАН
2/17/2016 ЌЕ СЕ АСФАЛТИРААТ ТРИ ЛОКАЛНИ ПАТНИ ПРАВЦИ
2/17/2016 СЕ РАБОТИ НА КРУЖНИОТ ТЕК НА ПРЕСЕКОТ НА „ТУРИСТИЧКА“ И „АБАЗ ЕМИН“
2/17/2016 СЕ УРЕДУВА КРСТОСНИЦАТА КАЈ ГИМНАЗИЈА
2/17/2016 СЕ РЕАЛИЗИРА ПОСЛЕДНАТА ФАЗА ОД ХОРТИКУЛТУРНОТО УРЕДУВАЊЕ НА ДИМИТАР ВЛАХОВ
2/16/2016 СЕ РАСЧИСТУВААТ ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ПЕШТАНИ
2/16/2016 ОТВОРЕНА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ПЕШТАНИ
2/15/2016 БРОЈНИ ФУДБАЛСКИ ЕКИПИ СЕ ПОДГОТВУВАА НА ТЕРЕНИТЕ НА ЈП „ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
2/15/2016 НОВИ ИНСТАЛАЦИИ ЗА НОВИОТ КРУЖЕН ТЕК
2/11/2016 ОХРИД МЕЃУ НАЈУБАВИТЕ ГРАДОВИ ВО ЕВРОПА
2/11/2016 УТРЕ ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД „ТУРИСТИЧКА“
2/10/2016 БРИТАНСКИОТ АМБАСАДОР ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
2/10/2016 РАСЧИСТЕН КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС ВО БЛИЗИНА НА ХОЛАНДСКИОТ ПАРК
2/10/2016 СЕ УРЕДУВА ПЛОШТАДОТ ВО ЉУБАНИШТА
2/9/2016 ПРЕОСТАНУВААТ УШТЕ ТРИ ДЕНА ОД ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
2/9/2016 ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИТЕ ЗА УЧЕНИЦИТЕ И СТУДЕНТИТЕ ОД ОХРИД
2/8/2016 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/8/2016 ОДЛУКА ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
2/6/2016 ПАНАХИДА И СЛОВО ЗА ВЕЛИКИОТ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/5/2016 ПРЕТСТАВЕНА НАГРАДЕНАТА ПОЕМА НА ПРЛИЧЕВИТЕ БЕСЕДИ
2/5/2016 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“
2/5/2016 ОХРИД ПРАЗНУВА ВО ЧЕСТ НА ПРЛИЧЕВ
2/5/2016 ГРИГОР ПРЛИЧЕВ ЈА ОСНОВАЛ ПРВАТА ОПШТИНА ВО ОХРИД
2/4/2016 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ВИЗМАР- ГЕРМАНИЈА
2/4/2016 КОНГРЕСЕН ЦЕНТАР, КАТНИ ГРАЖИ И ДРУГИ КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ЌЕ СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
2/3/2016 БРОЈНИ СПОРТСКИ ЕКИПИ ЌЕ ИМААТ ПОДГОТОВКИ ВО ОХРИД
2/3/2016 ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВО АСФАЛТИРАНАТА УЛИЦА „СИРМА ВОЈВОДА“
2/3/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА УВИД НА ЗАВРШНИТЕ АКТИВНОСТИ НА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „ОХРИДСКА БАНКА“
2/2/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ЗАЕДНИЧКА СРЕДБА НА ТУРИСТИЧКИТЕ ДЕЛЕГАЦИИ ОД МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈA
2/2/2016 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА НОВИ САД
2/2/2016 ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА ВТОРАТА ФАЗА ОД ПАТЕКАТА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
2/2/2016 ЗАВРШИ ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
2/1/2016 ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА УСПЕШНО ЗАВРШЕНИ БЕСПЛАТНИ ОБУКИ
2/1/2016 СЕ ГРАДИ КАНАЧИЗАЦИОНА МРЕЖА НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕ“
1/29/2016 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД МАНИСА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА
1/29/2016 ФИНАНСИСКА ПОМОШ ЗА ПОДМИРУВАЊЕ НА ДОЛГОТ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ВО ОУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“
1/29/2016 ЗАВРШИ ПЕДЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/28/2016 МЕРКИТЕ КОИ ГИ ПРЕЗЕМА ОПШТИНА ОХРИД ВО УГОСТИТЕЛСКО-ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ
1/28/2016 СЕ РАСЧИСТУВА ПОТЕГОТ ГОРНА ПОРТА-ДРВАРА
1/27/2016 ГРЧКАТА TASTV ГИ ПРЕНЕСЕ „ВОДИЦИ ВО ОХРИД“ ПРЕД СВОЈОТ АУДИТОРИУМ
1/27/2016 СЕ ГРАДИ КРУЖЕН ТЕК НА ПРЕСЕКОТ ОД „ТУРИСТИЧКА“ И „АБАЗ ЕМИН“
1/26/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ УПАТИ ЧЕСТИТКА ДО СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА
1/26/2016 ИЗГРАДЕН ВИДИКОВЕЦ ВО РАМКИ НА ЦРКВАТА СВ. НАУМ ОХРИДСКИ
1/25/2016 СВИКАНА ПЕДЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/22/2016 ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
1/22/2016 ПРИВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА АТМОСФЕРСКАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ВОСКА
1/22/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА БЕГАЛСКАТА КРИЗА
1/20/2016 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ ВО ОХРИД
1/20/2016 ОФИЦИЈАЛНО СТАВЕНО ВО УПОТРЕБА ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ КАЈ СТУДЕНЧИШТА
1/19/2016 ПЕТАР РУПЕВ Е СРЕЌНИОТ ФАЌАЧ НА ЧЕСНИОТ КРСТ ВО ОХРИД
1/18/2016 ОПШТИНА ОХРИД ДОДЕЛИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ НА СЕМЕЈСТВА ОД СОЦИЈАЛЕН РИЗИК
1/18/2016 ПРОДОЛЖУВА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ WATERNET СО ГРАДОТ ВОДЕН ОД РЕПУБЛИКА ГРЦИЈА
1/18/2016 ДОДЕЛЕНА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ
1/18/2016 ВЕЧЕРВА ВО ОХРИД ЌЕ БИДЕ ДОДЕЛЕНА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ
1/17/2016 ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, ТУРИЗАМ И МЕДИУМИ
1/15/2016 ОПШТИНСКИОТ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ СО АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ
1/15/2016 ПОРАДИ БОГОЈАВЛЕНСКИТЕ ПРАЗНУВАЊА ДА СЕ ОТСТРАНАТ ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ КАЈ САРАИШТЕ
1/15/2016 ОХРИД ПОДГОТВЕН ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ
1/14/2016 ВАСИЛИЧАРСКАТА ПАРИЧКА ЗА ЕЛЕНА ТЕРЗОСКА,ВИОЛЕТА ЛУПЕСКА, ДИМИТРИЈА ВРЕВЕЗОВСКИ И СИМЕ СТЕФАНОСКИ
1/13/2016 ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕН НОВОГОДИШЕН ДВОР
1/12/2016 РАСПИШАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА СПОРТСКИ ТЕРЕНИ НА ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
1/12/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2016 ГОДИНА
1/11/2016 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
1/9/2016 ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ И МИНИСТЕРКАТА КАНЧЕСКА -МИЛЕСКА ВО ПОСЕТА НА КОМПЛЕКСОТ „СВ. БОГОРОДИЦА ПЕРИВЛЕПТА“
1/9/2016 ПРОМОВИРАНИ ЗНАЧАЈНИ КУЛТУРНИ ПРОЕКТИ ВО ОХРИД
1/7/2016 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СВЕТА ЛИТУРГИЈА ПО ПОВОД ГОЛЕМИОТ ХРИСТИЈАНСКИ ПРАЗНИК-БОЖИЌ
1/6/2016 МЛАДИТЕ ОХРИЃАНЧИЊА СО БОЖИЌНИ ПЕСНИ ГО НАЈАВИЈА ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ
1/5/2016 БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/5/2016 БАДНИКОВА ЛИТИЈА ПО ТРЕТ ПАТ ВО ОХРИД
1/5/2016 СЕ ЧИСТИ КАНАЛИЗАЦИОНАТА И АТМОСФЕРСКАТА МРЕЖА НА УЛ. 15 КОРПУС
1/5/2016 ЗА БОЖИЌ БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ
1/5/2016 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ПЛАНСКИОТ ДОКУМЕНТ ДУП ВО УЗ 4, ДЕЛ ОД УБ 4.7, ОПФАТ -2, ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014 – 2019ГОДИНА
1/4/2016 ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА И ДЕБАРСКО- КИЧЕВСКАТА ЕПАРХИЈА ЌЕ ГО ОРГАНИЗИРААТ ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ПРАЗНИКОТ „ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ“
1/2/2016 НЕЧОВЕЧКИ Е ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВААТ ТРАГЕДИИТЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ ЦЕЛИ
1/2/2016 ПРВОТО НОВОРОДЕНО БЕБЕ ВО 2016 ГОДИНА ДОБИ БЛАГОСЛОВ И ПОДАРОЦИ ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
12/30/2015 ЈАВЕНИОТ ОГЛАС ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ ЗАВРШУВА НА 15 ЈАНУАРИ 2016 ГОДИНА
12/30/2015 НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
12/30/2015 ХОРТИКУЛТУРНО СЕ УРЕДУВА КРУЖНОТО НА ПРЕСЕК СО „СТИВ НАУМОВ“
12/29/2015 УСПЕШНА РАБОТА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА
12/29/2015 ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО”
12/29/2015 ПОСТАПКА ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
12/28/2015 КАЛИОПИ ЗА ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД!
12/28/2015 ДОДЕЛЕНИ ПРИЗНАНИЈАТА ЗА НАЈУСПЕШНИТЕ СПОРТИСТИ
12/28/2015 ОХРИД И ВОДЕН ПОВТОРНО ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ АПЛИЦИРААТ ПРЕД ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ
12/26/2015 ЗАПОЧНА ДВОДНЕВНИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ „ЏИФОНИ“
12/26/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОМОЦИЈА НА СТИХОЗБИРКАТА „ЉУБОВЕН ВОЗНЕС“
12/25/2015 „ЏИФОНИ ПАТУВА“ ДОПАТУВА ВО ОХРИД
12/25/2015 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА ОД СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ВО ОХРИД
12/25/2015 АНАЛИЗА И ВРЕДНУВАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИОТ ПРОИЗВОД НА ОХРИД
12/25/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/24/2015 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД КАТОЛИЧКИ БОЖИЌ
12/24/2015 ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ЗАКОНОТ ЗА УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ
12/23/2015 ВИКТОРИЈА ЛОБА, БОБИ МОЈСОСКИ ,„КОМПАС БЕНД “И „БИЛЈАНА ЈУНИОР“ ЗА ДОЧЕК НА НОВА ГОДИНА ВО ОХРИД
12/23/2015 ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛ. „СИРМА ВОЈВОДА“
12/21/2015 Р Е Ш Е Н И Е ЗА СВИКУВАЊЕ НА ЧЕТИРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/21/2015 СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИТЕ
12/21/2015 ПРОДОЛЖУВА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА
12/21/2015 ВО ТЕК Е РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦА „СИРМА ВОЈВОДА“
12/20/2015 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА НАСТАВАТА НА ТУРСКИ ЈАЗИК
12/19/2015 ЗАПОЧНУВА ДВАНАЕСЕТДНЕВНАТА НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА
12/18/2015 ПОРАДИ ФИНАЛНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ УТРЕ ПРЕКИН ВО СООБРАЌАЈОТ НА ДВОЈНИОТ КРУЖЕН ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
12/17/2015 ЧЕКОРИМЕ ЗА БЕЗБЕДЕН СООБРАЌАЈ
12/16/2015 ЕКИПИ НА ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“ ИНТЕНЗИВНО РАБОТАТ НА ДВЕ ЛОКАЦИИ ВО ОХРИД
12/15/2015 ВО НОВОГОДИШЕН СЈАЈ БЛЕСНА ОХРИД
12/15/2015 ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ „КУРАЈЧКО СРЕДСЕЛО“
12/15/2015 РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА ВО РЕШАВАЊЕТО НА УПРАВНИ СПОРОВИ ВО ВТОРОСТЕПЕНА ПОСТАПКА
12/14/2015 ОХРИЃАНИ ДА НЕ МИНУВААТ СО ВОЗИЛА ПО ОХРИДСКАТА ЧАРШИЈА
12/11/2015 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА 2016 ГОДИНА
12/11/2015 РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ОХРИД И ПОГРАДЕЦ
12/11/2015 ЅВЕЗДЕНО НЕБО НАД ОХРИДСКАТА ЧАРШИЈА
12/10/2015 16 ДЕНА АКТИВИЗАМ ЗА БОРБА ПРОТИВ НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ
12/9/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ЈА ПОДДРЖИ ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ПРАЗНИКОТ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ
12/8/2015 ОХРИД ДЕНЕС ГО СЛАВИ СВОЈОТ ЗАКРИЛНИК СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
12/8/2015 ИНТЕГРАЛНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ПАТРОН ПРАЗНИК НА ГРАДОВ
12/8/2015 ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ ПОСВЕТЕН НА СВ.КЛИМЕНТ-ПАТРОН НА ГРАДОТ
12/7/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА УВИД НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦА „СИРМА ВОЈВОДА“
12/7/2015 ЦРВЕН КРСТ –ОХРИД ДОБИТНИК НА НАЈВИСОКАТА ОПШТИНСКА НАГРАДА СВ.КЛИМЕНТ –ПАТРОН НА ГРАДОТ
12/7/2015 СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ- ПАТРОНОТ НА ГРАДОТ
12/7/2015 ГИМНАЗИЈАТА И ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ КОИ ГО НОСАТ ИМЕТО НА СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ГО ПРОСЛАВИЈА ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК
12/7/2015 ОХРИЃАНИ СО ДУХОВНАТА ПРОЦЕСИЈА “СИТЕ КОН СВЕТИ КЛИМЕНТ“ МУ ОДДАДОА ПОЧИТ НА СВОЈОТ ЗАКРИЛНИК
12/7/2015 ЕМА НИКОЛОСКА И СЕРГЕЈ КОСТОВСКИ СЕ ДОБИТНИЦИ НА НАГРАДИТЕ ОД ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС
12/6/2015 ХЕПЕНИНГ НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/5/2015 АТЛЕТСКИ КРОС И ФУТСАЛ ВО ЧЕСТ НА СВ. КЛИМЕНТ- ПАТРОН НА ГРАДОТ ОХРИД
12/4/2015 ФИСКАЛНАТА СТРАТЕГИЈА И РАЗВОЈНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА 2016 ГОДИНА НА ЈАВНА РАСПРАВА
12/4/2015 ПРОМОЦИЈА НА ПУБЛИКАЦИИТЕ „ СВ. НИКОЛА ЧУДОТВОРЕЦ“ И „ФРЕСКИ ОД ОХРИД“
12/4/2015 СЕ УРЕДУВААТ ПЕШАЧКИТЕ И ВЕЛСИПЕДСКИТЕ ПАТЕКИ
12/4/2015 ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
12/3/2015 ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДИТЕ ОД ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС
12/3/2015 ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ СЕ ПРИКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИЈА СВОЈАТА ИДНИНА“
12/3/2015 8 ДЕКЕМВРИ –ДЕНОТ НА ЗАШТИТНИКОТ НА ОХРИД СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ 2015
12/3/2015 СЕ РАСЧИСТУВАШЕ УЛ. “ЖЕЛЕЗНИЧКА”
12/3/2015 ОБНОВЕНО: СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/3/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/3/2015 ОДБЕЛЕЛЕЖУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ
12/3/2015 45 ГОДИНИ ФАКУЛТЕТ ЗА ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЛСТВО – ОХРИД
12/2/2015 ПОРАДИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ОД УТРЕ ДО НЕДЕЛА ЗАТВОРЕНА ЗА СООБРАЌАЈ КРУЖНАТА КРСТОСНИЦА КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
12/1/2015 СЕ АСФАЛТИРА КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
12/1/2015 СЕ АСФАЛТИРА КРАК НА „СИРМА ВОЈВОДА“
12/1/2015 РЕЗУЛТАТИ ОД КОНКУРСОТ ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ
12/1/2015 КРАЈ КЕЈОТ ЗАСАДЕНИ САДНИЦИ ПО ПОВОД 16 АКЦИЈА – ДЕН НА ДРВОТО
12/1/2015 ОХРИД, СТРУГА И ПОГРАДЕЦ ЌЕ БИДАТ ПРЕЗЕНТИРАНИ ВО ВИЗМАР- ГЕРМАНИЈА
11/30/2015 ИЗВЕСТУВАЊЕ
11/30/2015 ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за УЗ 16, дел од УБ 16.3 – опфат 2, КО Велестово и КО Охрид 4 -Општина Охрид,плански период 2014-2019, Нацрт план
11/30/2015 ДРЖАВЕН ИЗБОР НА НАЈДОБАР УЧЕНИК ВО СТРУКАТА
11/30/2015 ОХРИД ЌЕ БИДЕ ДЕЛ ОД АКЦИЈАТА ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА
11/27/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА „ADVENTURE NEXT BALKAN 2016“
11/27/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/25/2015 ВО ОХРИД СЕ ГРАДАТ ПОВЕЌЕНАМЕНСКИ ИГРАЛИШТА
11/24/2015 ПРОДОЛЖУВА ИЗГРАДБАТА НА ПАТЕКАТА КАЈ КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“
11/24/2015 ОПШТИНАТА КОНТИНУИРАНО ГО СТИМУЛИРА НАТАЛИТЕТОТ ВО ОХРИД
11/23/2015 ПОСЛЕ НЕВРЕМЕТО ЗГОЛЕМЕНА АКТИВНОСТ НА „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/23/2015 ЗАТВОРЕНА ЗА СООБРАЌАЈ ДЕЛ ОД УЛИЦА „ДИМИТАР ВЛАХОВ“
11/21/2015 ФРАНЦУСКИ ОРДЕН ЗА ГОРДАНА ЈОСИФОВА НЕДЕЛКОВСКА
11/20/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА ГРАДСКИОТ СОВЕТОТ
11/20/2015 ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРЕТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
11/20/2015 АКЦИЈА ЗА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 14 „РАДОЈЦА НОВИЧИЌ“
11/18/2015 ИЗВЕСТУВАЊЕ
11/18/2015 ЗАКАЖАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/18/2015 ПРОМЕНА НА КАНАЛИЗАЦИОНИТЕ ЦЕВКИ НА УЛИЦА „ СТИВ НАУМОВ“
11/17/2015 ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРЕДВИДЕНИТЕ ОБУКИ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
11/16/2015 ОХРИД СЕ ПОЗАСТАПЕН НА БРИТАНСКИОТ ТУРИСТИЧКИ ПАЗАР
11/13/2015 ОХРИДСКАТА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ПРЕЗЕНТИРАНА ВО СОЈУЗНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЈА
11/13/2015 ВО У.З. 11 „ВИДОБИШТА“ ЌЕ СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД 14.11.2015 год. (САБОТА)
11/13/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/12/2015 ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА РЕКОНСТРУИРАНАТА УЛИЦА „РИСТО ЧАДО“
11/12/2015 ОХРИД СЕ ПРОМОВИРА И ПРЕКУ СПОРТОТ
11/12/2015 ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИКОТ НА ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН ВО ОХРИД
11/12/2015 ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ФИЛМСКАТА АКАДЕМИЈА ВО ОХРИД
11/12/2015 ГРУЕВСКИ И БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИЈА СРЕДБИ СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ЛЕСКОЕЦ И ВЕЛГОШТИ
11/11/2015 ЕМИСИЈА ЗА ОХРИД НА АЛ ЏЕЗЕИРА
11/11/2015 ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА ИЗГРАДБА НА ДВОЈНИОТ КРУЖЕН ТЕК КАЈ ОХРИДСКА БАНКА
11/11/2015 ПОСТАВЕНА НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА „САТЕСКА“
11/10/2015 ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА ИЗРАЕЛСКИТЕ ГОСТИ ВО ОХРИД
11/10/2015 СЕ ЗАСАДУВА ЗИМСКАТА ЦВЕТНА РЕКОЛТА
11/9/2015 ОПШТИНАТА СО КОНТИНУИРАНА ПОДДРШКА ЗА ФИЛМСКАТА АКАДЕМИЈА ВО ОХРИД
11/9/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ШЕСТАТА СЕДНИЦА  НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
11/9/2015 ВО ВЕЛГОШТИ СЕ ПРОШИРУВА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА
11/9/2015 НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА „САТЕСКА“
11/6/2015 71 ГОДИНА СЛОБОДЕН ОХРИД
11/6/2015 ЌЕ СЕ ПОДИГА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 3 КОШИШТА И У.З. 4 ВОСКА
11/6/2015 ВОНРЕДНИ АКТИВНОСТИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/6/2015 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/6/2015 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ПРОСЛАВАТА НА 7 НОЕМВРИ- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/6/2015 ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА“
11/6/2015 БАКРАЧЕСКИ: СОЖИВОТОТ МЕЃУ РАЗЛИЧНИТЕ ГРУПИ Е НАШАТА ТРАДИЦИЈА
11/5/2015 НОВА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА НА КРАК ОД „ СТИВ НАУМОВ“
11/5/2015 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД
11/5/2015 ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО” ЈА ПРОДОЛЖУВА ТРАДИЦИЈАТА НА ПОДГОТОВКА НА АШУРЕ
11/4/2015 НАГРАДЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС
11/4/2015 РАСЧИСТЕНО РЕЧНОТО КОРИТО НА ГРАШНИЦА НА ПОТЕГОТ ПО УЛ. „ПРИЛЕПСКА“
11/4/2015 ГАСТРОНОМAД – УСПЕШНА ТУРИСТИЧКА ПРИКАЗНА
11/3/2015 СЕ ПОСТАВУВА ТОРОТАР НА УЛ. „ЈАНЕ САНДАНСКИ“
11/3/2015 СОВРЕМЕНИ ВОЗИЛА ЗА ОТПАД ДОБИ ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
11/3/2015 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОГРАМАТА „ ЕРАЗМУС ПЛУС“
11/2/2015 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 16, ДЕЛ ОД УБ 16.1 – ОПФАТ 2, КО ВЕЛЕСТОВО
11/2/2015 ОСТАНУВААТ УШТЕ ОСУМНАЕСЕТ ДЕНА ЗА АПЛИКАЦИИ ЗА НАГРАДАТА И ПОВЕЛБАТА “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
11/2/2015 ПРОМОТИВНА КАМПАЊА ЗА ПРОГРАМАТА „ ЕРАЗМУС ПЛУС“
10/30/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ПОДВОДНА И ХИПЕРБАРИЧНА МЕДИЦИНА“
10/30/2015 ЦЕНТРИ ЗА ДЕЦА СО ПРЕЧКИ ВО РАЗВОЈОТ И АУТИЗАМ СЕ ГРАДАТ ВО ОХРИД
10/30/2015 КРУЖНИОТ ТЕК КАЈ „БИСТРИЦА“ ВО ЕСЕНСКО РУВО
10/30/2015 АКЦИЈА ЗЕЛЕН ОТПАД ВО У.З. 6 „ДАМЕ ГРУЕВ“ И У.З. 10 „ГОРНА ВЛАШКА МАЛА“
10/29/2015 НОВ РЕЖИМ НА СООБРАЌАЈ НА КРСТОСНИЦАТА ПОМЕЃУ „ТУРИСТИЧКА“И „МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ“
10/29/2015 JAВНА ОБЈАВА ДО СИТЕ ПРАВНИ И ФИЗИЧКИ ЛИЦА КОИ ПОСЕДУВААТ ФИРМА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
10/28/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА ЗАЕДНИЧКИОТ КОНСУЛТАТИВЕН КОМИТЕТ ПОМЕЃУ ЕВРОПСКАТА УНИЈА И РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
10/28/2015 СЕ ПОСТАВУВА НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА ВО С. ЛЕСКОЕЦ
10/28/2015 ОПШТИНА ОХРИД РЕШАВА ДОЛГОГОДИШЕН ПРОБЛЕМ- ЗАПОЧНА УРЕДУВАЊЕТО И РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА КОРИТОТО НА РЕКА „ГРАШНИЦА“
10/28/2015 ОХРИД ПРЕТСТАВЕН ПРЕД ИТАЛИЈАНСКИ ТУР-ОПЕРАТОРИ
10/27/2015 НИЗА АКТИВНОСТИ НА „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“
10/27/2015 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 1, ДЕЛ ОД УБ 1.4 – ОПФАТ 1, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2015 – 2020
10/27/2015 ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ МЕЃУ НАЈАКТИВНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
10/23/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ГИ ДОГОВОРИ ДЕТАЛИТЕ ЗА ГОЛЕМА ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО ТЕЛ АВИВ
10/23/2015 МИШЕВ И ПАСКАЛОСКИ НА СРЕДБИ ВО ”СПИДО”, ”НЕКСТ СТЕП”, ”СИЗАР ”
10/22/2015 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 23 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/22/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРИЕМ КАЈ ИЗРАЕЛСКИОТ ПРЕМИЕР НЕТАНЈАХУ
10/22/2015 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 23 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/21/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ 23 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА
10/20/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ИЗРАЕЛСКИТЕ ГРАДОВИ ЈОКНЕМ И ХАИФА
10/19/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УЧЕСТВУВА НА ИЗРАЕЛСКАТА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ГЛАВНИ ГРАДОВИ
10/19/2015 РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
10/17/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ИЗРАЕЛ
10/16/2015 ПОДЕЛЕНИ ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО НАЈЗАГРОЗЕНИТЕ ГРАЃАНИ
10/16/2015 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЗДРАВА ХРАНА
10/15/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО РЕКТОРОТ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. АПОСТОЛ ПАВЛЕ“
10/15/2015 ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ И ЛИКОВНИ ТВОРБИ
10/15/2015 СЕ РАСЧИСТУВА С.ПЕШТАНИ
10/15/2015 ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА СВЕТСКИОТ ДЕН И НЕДЕЛАТА ЗА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДТА
10/15/2015 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОБСЕ ЈА ПОСЕТИ ОПШТИНА ОХРИД
10/14/2015 ЗАПОЧНУВААТ ОБУКИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА НА ПАЗАРОТ НА ТРУД
10/14/2015 РАСЧИСТЕНА ПЛАЖА ГРАШНИЦА И НАС.СВ.СТЕФАН
10/14/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/14/2015 КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ СЕ РЕАЛИЗИРААТ НИЗ ЗАКОНСКА И ТРАНСПАРЕНТНА ПОСТАПКА
10/13/2015 БИБЛИОТЕКА НА ТРКЛА
10/13/2015 РАСЧИСТЕНИ ЛОКАЦИИ ВО СТАРИОТ ДЕЛ ОД ГРАДОТ
10/12/2015 ОХРИД УСПЕШНО СЕ СПРАВУВА СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО
10/11/2015 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/11/2015 ФЕСТИВАЛ НА НОВИОТ ГЕРМАНСКИ ФИЛМ
10/11/2015 СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈАТА ОД НОБ
10/11/2015 ИНТЕНЗИВНО СЕ САНИРААТ ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА ВО ОХРИД
10/11/2015 САНИРАНИ НАЈКРИТИЧНИТЕ МЕСТА ОД ПОПЛАВИТЕ
10/9/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ГОСТИН НА КОНГРЕСОТ НА ПЕДИЈАТРИТЕ
10/9/2015 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З.3 „КОШИШТА„ И У.З.4 „ВОСКА„
10/9/2015 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН 11 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ
10/8/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ПЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
10/8/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ 11 ОКТОМВРИ – ДЕНОТ НА НАРОДНОТО ВОСТАНИЕ НА МАКЕДОНИЈА
10/7/2015 КОНУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ПОВЕЛБА – ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
10/7/2015 КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ОПШТИНСКА НАГРАДА – ПАТРОН НА ГРАДОТ „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
10/7/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОМОЦИЈА НА „ПРАВОСЛАВНА ЕНЦИКОЛОПЕДИЈА“
10/6/2015 БРОЈНИ ПРОЕКТИ ПРЕДВИДЕНИ ЗА УЗ ВИДОБИШТА И ЖЕЛЕЗНИЧКА
10/6/2015 ОДБЕЛЕЖЕНА ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА ЦАР САМОИЛ
10/6/2015 СЕ ПОСТАВУВА АТМОСФЕРСКА МРЕЖА НА НОВИОТ КРУЖЕН ТЕК
10/6/2015 ВО ОХРИД ЌЕ БИДЕ ПРОМОВИРАНО НАЈГОЛЕМОТО ЕНЦИКЛОПЕДИСКО ИЗДАНИЕ„ПРАВОСЛАВНА ЕНЦИКОЛОПЕДИЈА“
10/6/2015 КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК НА ОПШТИНСКИОТ ШТАБ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ
10/5/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ УТРЕ НА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ОД ВИДОБИШТА И ЖЕЛЕЗНИЧКА
10/4/2015 НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВРШЕШЕ ПРЕГЛЕДИ НА ОХРИДСКИОТ ПЛОШТАД
10/2/2015 НАЦИОНАЛНА АКЦИЈА „ МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД“
10/2/2015 СЕ САНИРААТ ОШТЕТУВАЊАТА НИЗ ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ
10/2/2015 ЌЕ СЕ ПОДИГА КАБАСТ ОТПАД ОД ГОРНА ВЛАШКА МАЛА
10/2/2015 ОПШТИНА ОХРИД И ЗАВОДОТ ЗА КАРДИОВАСКУЛАРНИ ЗАБОЛУВАЊА ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖАТ СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО
10/2/2015 ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА УЛИЦАТА „ИЛИЈА СМИЧЕСКИ“ ВО СЕЛО ЛЕСКОЕЦ
10/2/2015 КОМУНАЛЕЦ СЕ ВКЛУЧУВА ВО АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД 2015„
10/2/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ПРИЕМОТ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ГЕРМАНСКОТО ЕДИНСТВО
10/2/2015 СЕ РАСЧИСТУВА РЕЧНОТО КОРИТО НА СУШИЦА
10/1/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ НА ГРАДЕЖНИ КОНСРУКТОТРИ
9/30/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ПОДАТОЦИ ЗА БРАУНФИЛД ОБЈЕКТИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
9/30/2015 ПРОДОЛЖИ РАСЧИСТУВАЊЕТО НА РЕКА ГРАШНИЦА
9/30/2015 СЕ ПОДГОТВУВА ЗИМСКАТА ЦВЕТНА РЕКОЛТА
9/30/2015 ОДРЖАНА ВТОРАТА СЕДНИЦА НА ОПШТИНСКИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА
9/30/2015 ПРАЗНИКОТ ПОСВЕТЕН НА СВЕТИТЕ СОФИЈА ЉУБОВ ВЕРА И НАДЕЖ ОДБЕЛЕЖАН ВО ОХРИД
9/30/2015 КОНСТРУКТИВНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ СТАР ГРАД
9/30/2015 БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ СТАР ГРАД
9/29/2015 ЗАЕДНО ДО СРЕЌНО И БЕЗБЕДНО ДЕТСТВО
9/29/2015 ПОРАДИ АСФАЛТИРАЊЕ, НЕМА ПАРКИРАЊЕ НА ВОЗИЛА ЗАД МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
9/29/2015 НОВ ТРОТОАР СЕ ГРАДИ КАЈ ДЕТСКАТА ГРАДИНКА „РАСАДНИК“
9/28/2015 ОХРИД НА МАПАТА НА СВЕТСКАТА АСОЦИЈАЦИЈА НА ВИНСКИ БРАТСТВА
9/27/2015 МЗТ СКОПЈЕ ПОБЕДНИК НА „ХУАВЕЈ“ СУПЕР КУПОТ
9/27/2015 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 28 СЕПТЕМВРИ- МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА БОШЊАЦИТЕ
9/25/2015 УТРЕ ПОЧНУВА „ХУАВЕЈ“ СУПЕР КУПОТ ВО КОШАРКА
9/25/2015 АКЦИЈА КАБАСТ ОТПАД У.З. 12 „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ (НАС. БАРАКИ)
9/25/2015 ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „РИСТО ЧАДО“
9/25/2015 СЕ РАСЧИСТУВА ГРАШНИЦА КАЈ МЕСНОСТА ЛЕСКАЈЦА
9/25/2015 ОХРИДСКИ РАКОТВОРБИ ПРЕЗЕНТИРАНИ ВО РОМАНИЈА
9/24/2015 КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ
9/24/2015 ДЕНЕСКА МУСЛИМАНСКИТЕ ВЕРНИЦИ ГО СЛАВАТ КУРБАН БАЈРАМ
9/24/2015 СЕ УРЕДУВААТ ЈАВНИТЕ ЗЕЛЕНИ ПОВРШИНИ ВО с.ПОДМОЉЕ
9/24/2015 КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ УЧЕНИЧКИ СТИПЕНДИИ
9/23/2015 НОВ СИСТЕМ ЗА НАВОДНУВАЊЕ КАЈ ХОЛАНДСКИ ПАРК
9/23/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА ПРВИОТ СУПЕР КУП ВО КОШАРКА
9/23/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/23/2015 УСВОЕНА ФИЗИБИЛИТИ СТУДИЈАТА ЗА ИЗГРАДБА НА МАРИНА НА МАЛОТО ПРИСТАНИШТЕ ВО ОХРИД
9/23/2015 ШВАЈЦАРСКИ ИСКУСТВА ЗА РАЗВОЈ НА ОХРИДСКИОТ ТУРИЗАМ
9/23/2015 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ВЕРСКИОТ ПРАЗНИК КУРБАН БАЈРАМ
9/22/2015 ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
9/22/2015 ПОВТОРЕНА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за 6 та УЗ дел од УБ 6.1 опфат 1, КО Охрид 2 ОПШТИНА ОХРИД плански период 2014-2019 НАЦРТ ПЛАН
9/22/2015 ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ ВО ОХРИД
9/22/2015 ЗАШТИТАТА НА БОГАТОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА ОХРИД Е ОД ВРВЕН ПРИОРИТЕТ
9/22/2015 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДОРКА АЛТХАУЗЕР
9/22/2015 ЗАПОЧНА ИЗГРАДБАТА НА ФАБРИКАТА НА „ОДВ ЕЛЕКТРИК“
9/22/2015 ПОВТОРНО АВИОНСКО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
9/21/2015 ОПШТИНА ОХРИД СЕ ПРИКЛУЧИ ВО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА МИРОТ
9/21/2015 ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ
9/18/2015 АКЦИЈА КАБАСТ ОТПАД У.З. 8 „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
9/18/2015 ПРЕЗАКАЖАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/18/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
9/18/2015 21 СЕПТЕМВРИ- МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИРОТ
9/17/2015 ЕМИЛИЈА МАРИНОВА НОВ ДИРЕКТОР НА ОМУ „МЕТОДИ ПАТЧЕВ“
9/17/2015 КОНТИНУИРАНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОУБАВ ОХРИД
9/16/2015 СЕ ГРАДИ ПЕШАЧКИ МОСТ НА РЕКАТА ГРАШНИЦА
9/15/2015 ПОВИК ЗА ПРОЕКT WATERNET
9/14/2015 ГРАДОНАЧАНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ВОДЕН ВО ГРЦИЈА
9/14/2015 РАСЧИСТЕН ПРОСТОРОТ КАЈ ЗГРАДИТЕ НА ВЛЕЗОТ ВО ОХРИД
9/14/2015 СЕ УРЕДУВААТ МУСЛИМАНСКИТЕ ГРОБИШТА
9/13/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ
9/11/2015 ЗАПОЧНА СО РАБОТА ЛОКАЛНОТО КООРДИНАТИВНОТО ТЕЛО ЗА РАЗВОЈ НА ТУРИЗАМ
9/11/2015 АКЦИЈА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА КАБАСТ ОТПАД
9/10/2015 ОТВОРЕНА ОХРИДСКАТА ФИЛМСКА АКАДЕМИЈА
9/10/2015 ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ ОДРЖА ОБУКА ВО ОХРИД
9/10/2015 ПРОДОЛЖУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО УНИВЕРЗИТЕТСКИOТ КАМПУС
9/10/2015 ЗАПОЧНА НОВАТА АКАДЕМСКА ГОДИНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ “СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛЕ“
9/10/2015 ОТСТРАНЕТИ ЛИПИТЕ ОД ПЕШАЧКИОТ ОСТРОВ КАЈ „ОХРИДСКА БАНКА„
9/9/2015 СВЕЧЕНО ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА УЛИЦАТА “ПИТУ ГУЛИ“ И ОТПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ НА КРУЖНИТЕ ТЕКОВИ НА БУЛЕВАРОТ ТУРИСТИЧКА
9/7/2015 СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВИОТ ПЛОШТАД
9/7/2015 ОБУКА НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
9/7/2015 КОНКУРС за доделување бесплатни курсеви од следниве стручни профили: заварувачи, готвачи, шивачи и машинисти-фини подесувачи на машини за невработени лица од Општина Охрид
9/7/2015 ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ КУПИ КУЌА, КУПИ СТАН“
9/7/2015 ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 8 СЕПТЕМВРИ – ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
9/7/2015 ВЕЧЕРВА ЌЕ БИДЕ ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА ПЛОШТАДОТ КАЈ МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
9/5/2015 ШЕСТ ГОДИНИ ОД БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИД
9/4/2015 ЛИКОВЕН И ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ВО СОРАБОТКА СО ОХРИДСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА НА ТЕМА „ ПРИРОДАТА ПОРАЧУВА : СПАСУВАЈ, НЕ ЗАГАДУВАЈ“
9/4/2015 АКЦИЈА КАБАСТ ОТПАД У.З.1 „СТАР ГРАД„ 05.09.2015 ГОД.(САБОТА)
9/2/2015 ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА САНИРАЊЕ НА УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ
9/2/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВО ОБИКОЛКА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА
9/2/2015 ХОРТИКУЛТУРНО УРЕДЕН ПЛОШТАДОТ КАЈ МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
9/2/2015 СЕ ОДЛАГА ПУШТАЊЕТО ВО УПОТРЕБА НА ПЛОШТАДОТ КАЈ МИНИ МАРКЕТ
9/1/2015 НА ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ МЕЃУ ОХРИДСКИТЕ УЧЕНИЦИ
8/30/2015 „ОХРИДСКАТА СОФРА“ ПО ТРЕТ ПАТ СЕ ОДРЖА ВО ОХРИД
8/29/2015 ЕВГЕНИЈ ПОП АЦЕВ ПОБЕДНИК НА ОХРИДСКИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/29/2015 ПРИЗНАНИЕ И БЛАГОДАРНИЦА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И ОПШТИНАТА ЗА ГОЛЕМИОТ ПРИДОНЕС ЗА УСПЕШНИОТ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/28/2015 ЗАПОЧНА ХОРСКИОТ ФЕСТИВАЛ
8/27/2015 „ ОХРИДСКА СОФРА 2015“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО НЕДЕЛА ВО СКРЕБАТНО
8/27/2015 СЕ Е ПОДГОТВЕНО ЗА 29 –ТИОТ ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/26/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/26/2015 УСПЕШНА ШЕСТМЕСЕЧНА РАБОТА НА ЈП „ НИСКОГРАДБА“
8/26/2015 СЕ УРЕДУВААТ УЧИЛИШНИТЕ ДВОРОВИ
8/26/2015 ДОЖИВЕЈТЕ ЈА ХОРСКАТА МАГИЈА ВО ОХРИД
8/25/2015 ОДОБРЕНИ СУБВЕНЦИИТЕ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
8/25/2015 РАБОТНА СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ТУРСКИОТ АМБАСАДОР ШОЛЕНДИЛ
8/25/2015 МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ОХРИДСКА СОФРА“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО НЕДЕЛА ВО СКРЕБАТНО
8/25/2015 ОХРИДСКИТЕ УЧИЛИШТА СЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА УСПЕШЕН ПОЧЕТОК НА УЧЕБНАТА ГОДИНА
8/25/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО РАЧА И УЛИЦА „АРМ“
8/24/2015 ФИНИШИРААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ГОДИНАШНИОТ ОХРИДСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН
8/24/2015 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО НАЦРТ ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
8/24/2015 СЕ ПОДГОТВУВА ТЕРЕНОТ ЗА ПОЧЕТОК НА ВТОРАТА ФАЗА ОД РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТЕКАТА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
8/24/2015 ЗАВРШИ ЕП ВО КОШАРКА ЗА ЖЕНИ
8/23/2015 ОЛТАЈМЕРИТЕ ГО РАЗУБАВИЈА ОХРИД
8/23/2015 ДЕНОВИВЕ ОХРИД Е ЦЕНТАР НА МЕЃУНАРОДНИ СПОРТСКИ СЛУЧУВАЊА
8/22/2015 ЗАПОЧНА ФЕСТИВАЛОТ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“
8/21/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА ФЕСТИВАЛОТ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ И РЕВИЈАТА НА ОЛДТАЈМЕРИ
8/20/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
8/18/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ФРАНЦУСКАТА ВЕЧЕР НА ОХРИДСКО ЛЕТО
8/18/2015 ПРОДОЛЖУВА УРЕДУВАЊЕТО НА ДРВОРЕДОТ ПО УЛ.„ДИМИТАР ВЛАХОВ„
8/18/2015 72 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА БАТАЉОНОТ „МИРЧЕ АЦЕВ“ И ДЕНОТ НА АРМИЈАТА
8/18/2015 ФЕСТИВАЛ НА „ВИНО И СИРЕЊЕ“ 2015
8/17/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НЕКОЛКУ ОХРИДСКИ УЛИЦИ
8/17/2015 ЗАВРШИ 27.ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
8/17/2015 АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
8/15/2015 ЗАПОЧНА „ПОЕТСКАТА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО“
8/14/2015 ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ЖИВКО ЧИНГО
8/13/2015 ОПШТИНАТА СО АПЕЛ ДА НЕ СЕ СКОКА ВО ЕЗЕРСКАТА ВОДА ОД ОПАСНАТА КАРПА КАЈ КАНЕО
8/13/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА „ВОДЕНИТЕ ЛУДОРИИ“
8/13/2015 ПОЕТСКА НОЌ ВО ВЕЛЕСТОВО
8/12/2015 БАКРАЧЕСКИ НА ЛИЦЕ МЕСТО КАЈ ОПОЖАРЕНАТА ЗГРАДА НА БУЛЕВАР „ТУРИСТИЧКА“
8/12/2015 ВЕЧЕР НА ЖИВКО ЧИНГО
8/12/2015 ЗАПОЧНУВА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО ВО КОШАРКА ЗА ЖЕНИ
8/12/2015 СЕ ПОСТАВУВААТ ШАХТИ НА ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО ЛЕСКОЕЦ
8/11/2015 ДИМИТАР ДИМОСКИ Е АВТОРОТ НА НАГРАДЕНИОТ РАСКАЗ ОД КОНКУРСОТ „ЖИВКО ЧИНГО“
8/10/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА ПЕТТАТА МЕЃУНАРОДНА ЛЕТНА ШКОЛА
8/10/2015 „МОЈАТА КУЌА ВО КРС’ ЏАМИЈА“ Е ГОДИНЕШНИОТ НАГРАДЕН РАСКАЗ ОД КОНКУРСОТ „ЖИВКО ЧИНГО“
8/8/2015 МАТУРСКИ ДИПЛОМИ ЗА ОХРИДСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ
8/8/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА „ПЛАОШНИК“ И ТИРЗ ОХРИД – СТРУГА
8/7/2015 СВЕЧЕНО ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА КРУЖНИОТ ТЕК НА БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА
8/6/2015 ПОЧНУВА МЕСЕЦОТ НА КОШАРКАТА
8/6/2015 ДЕНОВИ НА МЕДОТ ВО ОХРИД
8/5/2015 ЗАПОЧНУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ГОДИНЕШНАТА „ОХРИДСКА СОФРА“
8/5/2015 НАЦРТ ИЗВЕШТАЈ ЗА: СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ПЛАНСКИ ДОКУМЕНТ ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 5, УБ 5.4, КО ОХРИД,ОПШТИНА ОХРИД, ПЛАНСКИ ПЕРИОД 2014-2019 ГОДИНА
8/5/2015 НОВИ ПЕШАЧКИ ЗОНИ РЕКОНСТРУИРАН КЕЈ СОВРЕМЕНА ПЛАЖА И МАРИНА ЌЕ ДОБИЕ ОХРИД
8/5/2015 “ОХРИДСКО ЛЕТО“ ГО ПРОСЛАВИ 55-ОТ РОДЕНДЕН
8/4/2015 ВО ПРОДОЛЖЕНИОТ ВИКЕНД КОМУНАЛЕЦ МАКСИМАЛНО АНГАЖИРАН
8/2/2015 ОХРИД ЈА ДОЖИВУВА НАЈУСПЕШНАТА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
8/2/2015 ОХРИД ГО ПРАЗНУВА ИЛИНДЕН
8/2/2015 ОХРИД СЕ ГРАДИ И ГО ВРАЌА ЗАБОРАВЕНИОТ СЈАЈ
8/1/2015 ПРОМОВИРАНА КОНЗЕРВИРАНАТА РАНОХРИСТИЈАНСКА БАЗИЛИКА НА ЛОКАЛИТЕТОТ „МАНЧЕВЦИ“
8/1/2015 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД 2 АВГУСТ – ИЛИНДЕН, ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА
7/31/2015 ОХРИД ГИ ОДБЕЛЕЖУВА ДВАТА ИЛИНДЕНА
7/31/2015 ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА НА ПЛОВНИТЕ ВОЗИЛА
7/30/2015 РЕПОРТАЖА ЗА ОХРИД ВО „CROATION TRAVELLER“
7/30/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ИЗРАБОТКА И ДОНЕСУВАЊЕ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ
7/29/2015 СЕКОЈДНЕВНО СЕ ЧИСТИ АЛГАТА ОД КЕЈОТ, РАСЧИСТЕН ПАТОТ ДО РАМНЕ
7/28/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА „АЛТЕРНАТИВНО ЛЕТО“
7/28/2015 РАСЧИСТЕНА ПЛАЖАТА ЛАБИНО
7/27/2015 УШТЕ ЧЕТИРИ ДЕНА ДО ЗАТВОРАЊЕ НА КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ
7/24/2015 РЕКОНСТРУКЦИЈА И ЧИСТЕЊЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА КАЈ „АНДОН ДУКОВ“
7/24/2015 НАЦРТ ФИНАЛЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА СОСТОЈБАТА НА КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ
7/23/2015 НОВИ ОДБРОЈУВАЧИ ЗА СЕМАФОРИ ЗА ОПШТИНА ОХРИД
7/23/2015 СЕ ЧИСТЕА ЧАРШИЈАТА И ПОЛИГОНОТ
7/22/2015 СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИТЕ МЕРМЕРНИ И ГРАНИТНИ ПЛОЧКИ НА ПЛОШТАДОТ КАЈ МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
7/22/2015 СЕ НАЅИРААТ НОВИТЕ КОНТУРИ НА САРАИШТЕ
7/21/2015 ЗАПОЧНА НЕДЕЛАТА НА ШПАНСКИ ФИЛМ ВО ОХРИД
7/21/2015 СВЕЧЕНОСТ ПО ПОВОД 20 ГОДИНИ ОД ДИПЛОМАТСКИТЕ ОДНОСИ ПОМЕЃУ ИЗРАЕЛ И МАКЕДОНИЈА
7/21/2015 СЕ УРЕДУВА И ОПРЕМУВА ПЛАЖАТА САРАИШТЕ
7/21/2015 ПО ЧЕТВРТИ ПАТ „НА ЗАЈДИСОНЦЕ“ ВО ТРПЕЈЦА
7/20/2015 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ШПАНСКИОТ АМБАСАДОР РАМОН АБАРОА
7/20/2015 ОПШТИНАТА И ПОЛИЦИЈАТА ЗАЕДНИЧКИ ПРОТИВ НАРУШУВАЧИТЕ НА СООБРАЌАЈНИОТ РЕЖИМ
7/16/2015 ЗАСИЛЕНИ КОНТРОЛИ ЗА РАБОТАТА НА СТАНОИЗДАВАЧИТЕ
7/16/2015 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД РАМАЗАН БАЈРАМ
7/16/2015 УРЕДЕН ДВОРНИОТ ПРОСТОР КАЈ ЏАМИЈАТА ЕМИН МАХМУТ ВО НАСЕЛБА ВОСКА
7/16/2015 БРОЈНИ АКТИВНОСТИ НА ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“
7/16/2015 ИСЧИСТЕНИ И УРЕДЕНИ МУСЛИМАНСКИТЕ ГРОБИШТА
7/16/2015 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
7/16/2015 ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
7/16/2015 НЕДЕЛА НА ШПАНСКИ ФИЛМ ВО ОХРИД
7/15/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА ЗА ДОБИВАЊЕ СУБВЕНЦИИ НА ДЕЛ ОД УПЛАТЕНАТА ТАКСА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ НА ДОМАШНИ И СТРАНСКИ ТУРИСТИ ВО НИВНИТЕ СМЕСТУВАЧКИ КАПАЦИТЕТИ
7/15/2015 ГЕРМАНСКА ПОДДРШКА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДЕТСКОТО ИГРАЛИШТЕ КАЈ КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“
7/15/2015 ЧАРШИЈАТА СЕ ЧИСТИ ОД ГУМИ ЗА ЏВАКАЊЕ
7/14/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ИФТАР СО СОГРАЃАНИТЕ ОД МУСЛИМАНСКА ВЕРОИСПОВЕД
7/14/2015 АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
7/13/2015 ОТВОРЕНО 55-ТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/13/2015 ОХРИД БЕЗ БАРИЕРИ ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ
7/13/2015 ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 15, ДЕЛ ОД УБ 15.4 – ОПФАТ 1, ОПШТИНА ОХРИД НАЦРТ ПЛАН 2013-2018
7/13/2015 РЕПОРТАЖА ЗА ОХРИД ВО ВИЗЕР МАГАЗИНОТ
7/12/2015 ВО ОХРИД СЕ ОТВОРИ КОНЗУЛАТОТ НА Р.СЛОВЕНИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА
7/11/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СВЕЧЕНИОТ ПРИЕМ ПО ПОВОД ПОЧЕТОКОТ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
7/10/2015 ФОРМИРАН НОВИОТ СОВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ ВО ОПШТИНА ОХРИД
7/10/2015 ПАРКИРАЊЕТО НА ПЛОВНИТЕ ОБЈЕКТИ ОД ЛЕАВАТА СТРАНА НА КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“ ВО МОМЕНТОВ Е БЕСПЛАТНО
7/10/2015 ОДЛОЖЕНО АВИОНСКОТО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ПОРАДИ НЕПОВОЛНИ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ
7/10/2015 СЛОБОДНИ ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
7/10/2015 КОНЦЕРТ НА СТУДЕНТСКИОТ СИМФОНИСКИ ОРКЕСТАР ОД УТРЕХТ
7/9/2015 АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
7/9/2015 ПОБЛИСКА СОРАБОТКА СО ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ
7/8/2015 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
7/8/2015 ЗЕМЈЕНО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ И НОЌНИ ПЕПЕРУТКИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ОПШТИНА ОХРИД
7/8/2015 ЦВЕТНИ БАЛКОНИ- ЦВЕТЕН ОХРИД
7/8/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ИНИЦИРА СТРАТЕГИЈА ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ИНСЕКТИТЕ
7/8/2015 ЗАВРШИ СЕДНИЦАТА ПОСВЕТЕНА НА СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА
7/7/2015 ЗАПОЧНА БАЛКАНСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ
7/7/2015 ЕКИПАТА НА ТЕЛЕВИЗИЈАТА ОД ДАЛИАН ОД КИНА ГО ЗАВРШИ СНИМАЊЕТО ВО ОХРИД
7/7/2015 ГЕНЕРАЛКА ВО У.З.12.ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, СЕ КОСИ НА МАРКО ЦЕПЕНКОВ, МИРКА ГИНОВА И КРУМ ТОЧКО
7/7/2015 АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦАТА „ ПИТУ ГУЛИ“
7/6/2015 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА НЕКОЛКУ ГРАДОВИ ВО РУСИЈА
7/5/2015 „БЕЛО ЛЕТО“ – МАГНЕТ ЗА ОХРИЃАНИ И ТУРИСТИТЕ
7/3/2015 ЗАПОЧНУВА СО РАБОТА ГРАДСКИОТ ПЛИВАЧКИ БАЗЕН
7/3/2015 ОХРИД ВО ЗНАКОТ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИТЕ АТРАКЦИИ НА „ БАСКЕРФЕСТ“
7/2/2015 ЗАВРШНА ФАЗА НА ИЗГРАДБАТА НА ПАТЕКАТА КОН ХОТЕЛОТ „ ПАРК“
7/2/2015 ПРИСТИГНА ПРВИОТ АВИОН НА ЛИНИЈАТА БАЗЕЛ – ОХРИД
7/2/2015 ИНФРАСТРУКТУРНИ ЗАФАТИ ВО ПОВЕЌЕ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
7/2/2015 ПОЧНУВА „БАСКЕРФЕСТ“ 2015
7/1/2015 ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ НА УЛИЦА „ПИТУ ГУЛИ“
7/1/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ВТОРАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
7/1/2015 „БАСКЕРФЕСТ“ ПО ВТОР ПАТ ВО ОХРИД
7/1/2015 ПОЗНАТА ТУРСКА ТЕКСТИЛНА КОМПАНИЈА ЗАИНТЕРЕСИРАНА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ОХРИД
7/1/2015 OХРИД ПОВТОРНО ПРОМОВИРАН ВО СВЕТСКИТЕ ТУРИСТИЧКИ МАГАЗИНИ И СПИСАНИЈА
7/1/2015 КОНКУРС ЗА НАГРАДАТА „ ЖИВКО ЧИНГО“ ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ
7/1/2015 МЕСТАТА КАДЕ СЕ СОБИРААТ НАРКОЗАВИСНИЦИ ЌЕ БИДАТ ПОД ЗАСИЛЕН МОНИТОРИНГ
6/30/2015 КООРДИНИРАНО ПРОТИВ ВАНДАЛИТЕ ШТО ГО УНИШТУВААТ ИМОТОТ НА УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ
6/30/2015 ВО ПРЕСРЕТ НА БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ СЕ УРЕДУВА СЦЕНАТА НА ДОЛНИ САРАЈ
6/30/2015 СЕ УРЕДУВА ДОЛНИ САРАЈ
6/30/2015 СО ПОСРЕДСТВО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПОЧНА РЕШАВАЊЕТО НА ПРОБЛЕМОТ НА ОХРИДСКИТЕ КАЈЧАРИ
6/29/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЌЕ ПОСРЕДУВА ВО РЕШАВАЊЕТО НА ПРОБЛЕМОТ НА ОХРИДСКИТЕ КАЈЧАРИ
6/29/2015 ИЗМЕНА НА ЈАВЕН ОГЛАС бр.04/2015 За добивање на дозволи за вршење на општински линиски превоз
6/29/2015 ТУРИСТИЧКА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО ЛОНДОН
6/29/2015 ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТРОШОЦИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
6/26/2015 ПРОМОВИРАН ЕВРОПСКИОТ ПРОЕКТ SCIENTIX
6/26/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СЕ СРЕТНА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ БРАНИТЕЛИ
6/26/2015 ЧЕТИРИНАЕСЕТТО ИЗДАНИЕ НА „ КАНЕО ФЕСТ“
6/26/2015 ВРАЧЕНИ 34 РЕШЕНИЈА ЗА РАБОТА ВО ЈОУДГ„ЈАСНА РИСТЕСКА“
6/25/2015 ЈП „НИСКОГРАДБА“ СО ГРАДЕЖНИ ЗАФАТИ ВО ЛЕСКОЕЦ
6/25/2015 НА МАЛИОТ ПЛОШТАД ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ
6/25/2015 ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА БЕЛО ЛЕТО
6/25/2015 ЗАЕДНИЧКИ ПРОТИВ ВАНДАЛИТЕ КОИ ГО УНИШТУВААТ ИМОТОТ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ
6/25/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА КРСТАРЕЊЕ ЗАЕДНО СО УЧЕСНИЦИТЕ НА РАКОМЕТНАТА АКАДЕМИЈАТА „АНДРЕА ЛЕКИЌ“
6/24/2015 СЕ ПОСТАВУВААТ ИВИЧНИЦИ КАЈ КРСТОСНИЦАТА ВО БЛИЗИНА НА НАСЕЛБАТА „РАЧА“
6/24/2015 РАКОМЕТЕН ДЕН НА АКАДЕМИЈАТА „АНДРЕА ЛЕКИЌ“
6/24/2015 ОД АКТИВНОСТИТЕ НА „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ„ …
6/24/2015 ЗАТВОРЕНА ЗА СООБРАЌАЈ УЛИЦА „РИСТО ЧАДО“
6/24/2015 ПУПИНОВ МЕДАЛ ЗА ПРОФЕСОР ПАВЛЕ МИТРЕСКИ
6/23/2015 ОХРИД ВКЛУЧЕН ВО ПРОГРАМАТА ЗА ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА
6/23/2015 ОФОРМЕНИ ПАРАЛЕЛКИТЕ ВО СПОРТСКАТА АКАДЕМИЈА
6/22/2015 ОД 29.06.2015 год. КОМУНАЛНИОТ ОТПАД ЌЕ СЕ ПОДИГА ОД 06:00 ЧАСОТ
6/22/2015 ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ ОД ПЛАНИНАТА ГАЛИЧИЦА И ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
6/20/2015 МИНИСТЕРОТ ЧАВКОВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
6/19/2015 ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ЗА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВО ПРВО ЛИЦЕ
6/19/2015 ЗАПОЧНАА АКТИВНОСТИТЕ ЗА 21 ЈУНИ –ДЕНОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
6/19/2015 ЈАВЕН ОГЛАС бр.04/2015 за добивање на дозволи за вршење на општински линиски превоз
6/19/2015 ЗАВРШИ МЕМОРИЈАЛНИОТ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО ЛЕСКОЕЦ
6/18/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ПОЧЕСНИ ГОСТИ ОД САД
6/16/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН МУЗИЧКИ НАТПРЕВАР
6/16/2015 НЕПОСРЕДНИ СРЕДБИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО ГРАЃАНИТЕ
6/15/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СЕ СРЕТНА СО ДЕЛ ОД ДИПЛОМАТСКИОТ КОР ВО ЗЕМЈАВА
6/15/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ АПЛИЦИРА СО ПРОЕКТИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
6/15/2015 СЕ ОДРЖА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ РАКОМЕТЕН ТУРНИР ЗА ПИОНЕРИ
6/14/2015 РЕКОНСТРУИРАН ПАТОТ ЕЛЕШЕЦ-ЕЛШАНИ И ИЗГРАДЕН НОВ ВОДОВОДЕН СИСТЕМ ВО ЕЛШАНИ
6/12/2015 СО ИДЕИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ ДО ПОДОБАР ОХРИД
6/12/2015 НЕМА ОТКАЖУВАЊА НА ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАНИ
6/12/2015 ПОДИГНУВАЊЕ НА КАБАСТ ОТПАД ОД НАСЕЛБАТА „ВИДОБИШТА“
6/11/2015 СЕ ГРАДИ НОВ ТРОТОАР НА ДЕЛ ОД УЛИЦАТА „ 15-ти КОРПУС
6/11/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НЕКОЛКУ ОХРИДСКИ УЛИЦИ
6/11/2015 ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ГРАДИ ДОМ ЗА СТАРИ ЛИЦА
6/11/2015 СЕ ОДРЖА ЧЕТИРИЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА ГРАДСКИОТ СОВЕТ
6/11/2015 СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ ДОМАЌИН НА РАКОМЕТЕН ТУРНИР
6/11/2015 ПРОДОЛЖУВА ОБЈАВУВАЊЕТО РЕПОРТАЖИ ЗА ОХРИД ВО РЕНОМИРАНИ МАГАЗИНИ
6/10/2015 СТАРТУВА ДИРЕКТНАТА РЕДОВНА АВИОЛИНИЈА ЛОНДОН-ОХРИД-ЛОНДОН
6/10/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И МИНИСТЕРОТ МИСАЈЛОСКИ НА УВИД КАЈ РЕКИТЕ САТЕСКА И РИБНИЦА
6/10/2015 ВАНДАЛИ ГИ УНИШТУВААТ ГРАДИНИТЕ ШТО ГИ СОЗДАВААТ ДЕЦАТА
6/10/2015 ДЕН НА ИДЕИ
6/9/2015 ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ИЗЛОЖБА НА УКРАСНИ ПТИЦИ
6/9/2015 И З В Е С Т У В А Њ Е !!!
6/9/2015 ЌЕ СЕ САНИРА И ОБНОВИ ДРВОРЕДОТ НА УЛИЦА КУЗМАН КАПИДАН
6/8/2015 ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ОХРИДСКИОТ КЕЈ
6/8/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА ВТОРАТА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ
6/5/2015 ПОДДРШКА ОД ОПШТИНА ОХРИД ЗА КУЛТУРНИ НАСТАНИ И СЛУЧУВАЊА
6/5/2015 ОХРИД ПРОМОВИРАН ВО СВЕТСКИ ТУРИСТИЧКИ МАГАЗИНИ И СПИСАНИЈА
6/5/2015 ОХРИД И ОВА ЛЕТО ДОМАЌИН НА ВРВНИ СПОРТСКИ НАСТАНИ
6/4/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТ И ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
6/4/2015 ЈАВНА РАСПРАВА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА ДРВОРЕДОТ НА ул.„КУЗМАН КАПИДАН“ -ОХРИД
6/4/2015 СЕ ДОУРЕДУВА И РАЗУБАВУВА КЕЈОТ ВО ПЕШТАНИ
6/3/2015 НОВ ПАРК ВО ПОДМОЉЕ, A КАЛЕТО СЕ ДОТЕРУВА
6/3/2015 ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ОТВОРИ СПОРТСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ПОДМОЉЕ
6/3/2015 ОТВОРЕНО СПОРТСКО ИГРАЛИШТЕ ВО ПОДМОЉЕ
6/1/2015 ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА
5/30/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ВТОРИОТ ГЛОБАЛЕН СОСТАНОК НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ЕЗЕРА
5/28/2015 АКЦИЈА КАБАСТ ОТПАД У.З.6 „ДАМЕ ГРУЕВ„ И У.З.10 „ГОРНА ВЛАШКА МАЛА„
5/28/2015 ЗАВРШИЈА ДЕНОВИТЕ НА УЧЕНИЧКИОТ ТЕАТАР
5/28/2015 ПРОДОЛЖЕН РОКОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ НА КОНКУРСОТ ЗА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ОД ПОВЕЌЕ СТРУЧНИ ПРОФИЛИ
5/28/2015 ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА ПАШАЧКАТА ПАТЕКА КАЈ СТУДЕНЧИШТА
5/28/2015 О Г Л А С Б Р. 02/2015 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
5/28/2015 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 16, УБ 16.3 ОПФАТ 2 КО ВЕЛЕСТОВО
5/28/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ИЗАИРИ
5/27/2015 ОХРИД ЌЕ УЧЕСТВУВА НА ФЕСТИВАЛОТ НА ЕВРОПСКИТЕ ЕЗЕРА ВО ИТАЛИЈА
5/27/2015 МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ОТПАД
5/26/2015 ЗГОЛЕМЕН ИНТЕРЕСОТ НА СВЕТСКАТА БАНКА ЗА ОХРИДСКИОТ РЕГИОН
5/26/2015 МОЖНОСТИ ЗА СОРАБОТКА ВО ОБЛАСТА НА ТУРИЗМОТ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И КАЗАХСТАН
5/26/2015 ДЕНОВИ НА УЧЕНИЧКИОТ ТЕАТАР
5/26/2015 ОПШТИНА ОХРИД СО ПОДДРШКА ЗА ФЕСТИВАЛОТ „ОХРИДСКО ЛЕТО“
5/26/2015 ОДЛОЖЕНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ДЕН НА ИДЕИ“
5/26/2015 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ХРИСТО УЗУНОВ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/26/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ КИРБИ
5/24/2015 ВО ОХРИД ОДБЕЛЕЖАН 24 МАЈ -ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕ
5/23/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ УПАТИ ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ
5/23/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА 13-ТА ФОЛКЛОРНА РЕВИЈА
5/22/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ 24-МАЈ ДЕНОТ НА СЕСЛОВЕНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ
5/22/2015 ВО ОХРИД СЕ ОДРЖА „МАТУРСКА ПАРАДА 2015“
5/21/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ОСВЕТУВАЊЕ НА КОНАЦИТЕ ВО ЦРКВАТА СВ. СПАС
5/20/2015 ПОТРЕБНА Е ПОЗИТИВНА КАМПАЊА ЗА ДА НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИТЕ АРАНЖМАНИ
5/20/2015 СЕ УРЕДУВААТ ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ПРИГРАДСКИТЕ НАСЕЛБИ И ГРАДОТ
5/20/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ
5/20/2015 „ДЕН НА ИДЕИ“ ВО ОХРИД
5/20/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО МИНИСТЕРОТ ИВАНОСКИ
5/20/2015 „ОХРИД, БАЛКАНСКИ БИСЕР“ – РЕПОРТАЖА ЗА ОХРИД ВО ТУРИСТИЧКОТО СПИСАНИЕ „РЕВИЈА ХОРИЗОНТ“
5/19/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО СЕЛАТА ЉУБАНИШТА И РАЧА И НА УЛИЦИТЕ „ЃОРЧЕ ПЕТРОВ“ И „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
5/15/2015 АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
5/15/2015 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З. 8„БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ„ 16.05.2015 ГОД.
5/15/2015 ОПШТИНА ОХРИД ДОДЕЛУВА БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ ЗА 20 НЕВРАБОТЕНИ ОХРИЃАНИ
5/15/2015 НАЈМЛАДИТЕ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/15/2015 ЈАВЕН ОГЛАС: ПРОГРАМА ЗА ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА
5/15/2015 КОНКУРС за доделување бесплатни курсеви од следниве стручни профили: заварувачи, готвачи, шивачи и машинисти-фини подесувачи на машини за невработени лица од Општина Охрид
5/14/2015 КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ЗА УСПЕШНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
5/14/2015 О Г Л А С Б Р. 02/2015 ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА
5/14/2015 ПРОДОЛЖУВА ДОУРЕДУВАЊЕТО НА КЕЈОТ ВО ПЕШТАНИ
5/14/2015 ГЕНЕРАЛКА НА „БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА„
5/13/2015 ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЕВН МАКЕДОНИЈА НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ
5/13/2015 ЗАПОЧНА КОРИСТЕЊЕТО НА ПАНОРАМСКИОТ ДВОКАТЕН АВТОБУС
5/13/2015 СОВРЕМЕНИ КОМУНАЛНИ ВОЗИЛА ЗА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
5/13/2015 НОВИ КАНТИ ДОЛЖ „БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА„
5/13/2015 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ ЖИВКО ЧИНГО“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/12/2015 ВИСОКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ДАЛИАН ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/12/2015 СРЕДСТВАТА ОД ПРОДАЖБАТА НА НЕИЗГРАДЕНО ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ ЌЕ БИДАТ НАМЕНЕТИ ЗА ОТПЛАТА НА НАСЛЕДЕНИ ДОЛГОВИ И ЗА РАЗВОЈНИ ПРОГРАМИ
5/12/2015 ЗАВРШИ ЧЕТИРИЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/12/2015 ЗАВРШИ ПРОДОЛЖЕНИЕТО НА ТРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/12/2015 НОВ ЦЕНОВНИК ЗА ПАРКИРАЊЕ ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ
5/11/2015 ПОЗНАТИ ПРОГРАМИТЕ И ПРОЕКТИТЕ КОИ ЌЕ ГИ ФИНАНСИРА ОПШТИНА ОХРИД
5/8/2015 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД „МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ„ , „ПАРТИЗАНСКА„ , „ДИМИТАР ВЛАХОВ„ , „КЕЈ МАКЕДОНИЈА„ И НАС.„ОХРИДАТИ„ 09.05.2015 ГОД
5/8/2015 ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ЕВРОПА
5/8/2015 ИЗВЕСТУВАЊЕ
5/8/2015 АМБАСАДОРОТ НА СЛОВЕНИЈА НАЈАВИ ОТВОРАЊЕ НА ПОЧЕСЕН КОНЗУЛАТ ВО ОХРИД
5/8/2015 ХРВАТСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
5/8/2015 ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНИОТ КРАГУЕВАЦ
5/8/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ
5/8/2015 ТЕРЕНОТ НА ВЕШТАЧКА ТРЕВА РЕКРЕАТИВНО ЌЕ СЕ ИЗДАВА
5/7/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГО ОДБЕЛЕЖИ ДЕНОТ НА ЕВРОПА -9 МАЈ
5/7/2015 И З В Е С Т У В А Њ Е
5/7/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА „СКОПЈЕ ТРАВЕЛ МАРКЕТ 2015“
5/7/2015 СВЕЧЕНО ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА ПОЛИЦИЈА
5/7/2015 ВОСКА ДОБИ ПОВЕЌЕНАМЕНСКО ИГРАЛИШТЕ НА ПЕСОК
5/6/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА РУРАЛНИОТ РАЗВОЈ
5/6/2015 „ ОХРИДСКА ВЕЧЕР“ ВО САРАЕВО
5/6/2015 ПАРКОВИТЕ БЛЕСКААТ ВО ПОЛН СЈАЈ
5/6/2015 ЗАПОЧНУВА „СКОПЈЕ ТРАВЕЛ МАРКЕТ“
5/6/2015 ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНАТА ОПШТИНА СТАР ГРАД ОД САРАЕВО
5/6/2015 ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ИЗГРАДБА НА СОВРЕМЕНА АВТОБУСКА СТАНИЦА ВО ОХРИД
5/5/2015 ИЗРАЕЛСКИОТ АМБАСАДОР ОРИАН НА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОПШТИНА ОХРИД
5/5/2015 ПРИСТИГНА ПРВАТА ТУРА ТУРИСТИ ОД ЗЕМЈИТЕ НА БЕНЕЛУКС
5/5/2015 ЌЕ СЕ ВРШИ ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПАРКИНГ МЕСТАТА
5/5/2015 СВИКАНА ЧЕТИРИЕСЕТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
5/4/2015 КОМУНАЛЕЦ МАКСИМАЛНО АНГАЖИРАН ПРЕД-ЗА-ПО „1-ВИ МАЈ„
4/30/2015 ПОСТАВУВАЊЕТО УРБАНА ОПРЕМА ПОД ЗАСИЛЕН ОПШТИНСКИ НАДЗОР
4/30/2015 АКЦИЈА ЗА КАБАСТ ОТПАД У.З.1 „СТАР ГРАД„ 02.05.2015 (САБОТА)
4/30/2015 ХОЛАНДСКА ДОНАЦИЈА ЗА ЦРВЕН КРСТ- ОХРИД
4/29/2015 СЕ ГРАДИ АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО НАСЕЛБАТА ДАЉАН
4/29/2015 ПРЕКИНАТА ТРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/29/2015 СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА РЕНОВИРАНИТЕ ПРОСТОРИИ ВО ОУ „ БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
4/29/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ГИ ПОСЕТИ ЛОКАЦИИТЕ КАДЕ СЕ ИЗВЕДУВААТ КРУПНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ
4/28/2015 СЕ ПОСТАВУВААТ ИВИЧНИЦИ НА ПАТЕКАТА ОД МОСТОТ ДО ПАРК
4/28/2015 БРОЈНИ НАГРАДИ ЗА ОХРИДСКИТЕ МЛАДИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ
4/28/2015 УТРЕ СЕ ОДБЕЛЕЖУВА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТАНЦОТ
4/27/2015 СЕ ИНТЕНЗИВИРААТ АКТИВНОСТИТЕ ЗА ИЗГРАДБА НА КРУЖЕН ТЕК НА ПРЕСЕКОТ НА УЛИЦИТЕ „ТУРИСТИЧКА“ И „БИСТРИЦА
4/27/2015 ТРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 29.04 2015 ГОДИНА (СРЕДА) СО ПОЧЕТОК ВО 13:00 ЧАСОТ
4/27/2015 ОХРИД ДОБИТНИК НА СПЕЦИЈАЛНАТА НАГРАДА ЗА МЛАДИ ГОТВАРСКИ ТАЛЕНТИ
4/25/2015 ВИСОКА ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ДОЛНА НОРМАНДИЈА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
4/24/2015 ВО ОПШТИНА ОХРИД СЕ ОДРЖА СРЕДБА СО РАБОТОДАВАЧИ И НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА
4/24/2015 ПОКЛОНЕНИЕ ЗА ВОЈВОДАТА ХРИСТО УЗУНОВ ПРЕД СПОМЕНИКОТ ВО ЦЕР- КИЧЕВСКО
4/24/2015 АКЦИЈА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 12 „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ„ (НАС.„БАРАКИ„)
4/23/2015 БРОЈНИ СВЕЧЕНОСТИ ВО ЧЕСТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/23/2015 ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА КАРИЕРА ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „ СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“
4/23/2015 ПОТЕНЦИЈАЛЕН ИНВЕСТИТОР ОД ТУРЦИЈА НА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ
4/23/2015 СЕ ИНТЕНЗИВИРА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ПИТУ ГУЛИ“
4/23/2015 СВИКАНА ТРИЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
4/22/2015 ОХРИД СОЗДАВА УСЛОВИ ЗА УСПЕШНА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА
4/22/2015 ЗАПОЧНУВААТ СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ПОВОД 110 ГОДИНИ ОД ХЕРОЈСКАТА СМРТ НА ХРИСТО УЗУНОВ
4/22/2015 ХЕПЕНИНГ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА
4/21/2015 РАСЧИСТЕНИ ПЛАЖИТЕ ВО ЛАГАДИН, ПЕШТАНИ И ТРПЕЈЦА
4/20/2015 ФУДБАЛ И АТЛЕТИКА ВО СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“
4/17/2015 СЕ ГРАДИ КРУЖЕН ТЕК НА ПРЕСЕКОТ НА УЛИЦИТЕ „ ТУРИСТИЧКА“ И „БИСТРИЦА“
4/17/2015 ВО ОУ „ БРАТСТВО- ЕДИНСТВО“ СЕ РАЗГОВАРАШЕ ЗА ПРОЕКТОТ ЗА БЕЗБЕДНИ УЧИЛИШТА
4/16/2015 СЕ ЧИСТЕШЕ КРАЈБРЕЖНИОТ ПОЈАС КАЈ ЛАГАДИН
4/15/2015 ИНДИСКА ПОМОШ ЗА ОСОВРЕМЕНУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКОТО ЗДРАВСТВО
4/15/2015 ЧИСТ И УРЕДЕН ГРАД – ПРИОРИТЕТ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“
4/15/2015 СЕ САНИРА СПОМЕНИКОТ НА А. ДЕН ДОЛАРД
4/15/2015 ИЗГРАДБА НА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО НАСЕЛБАТА „ДАЉАН“
4/15/2015 ЕДУКАТИВНИ ПРЕДАВАЊА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ЗАВИСНОСТИ
4/15/2015 СЕ РАСЧИСТУВАА ДЕЛНИЦИТЕ ДО ПОДМОЉЕ, СВ.СТЕФАН И ОРМАН
4/14/2015 УСПЕШНИ ДЕЛОВНИ РЕЗУЛТАТИ НА ЈП „ГРАДСКИ ПАЗАР“
4/14/2015 НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД СЕ ОДРЖА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ЖИВЕЈ ЗДРАВО, ЖИВЕЈ БЕЗБЕДНО“
4/14/2015 ИГРАЛИШТЕ ЗА ОДБОЈКА НА ПЕСОК СЕ ГРАДИ ВО ВОСКА
4/14/2015 АКТИВНОСТИ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ЗА ЗАШТИТА НА СТАРОТО ГРАДСКО ЈАДРО НА ОХРИД
4/12/2015 РАДОСНАТА ВЕСТ ЗА ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЈА ДОЧЕКА ВО ХРАМОТ НА ПЛАОШНИК
4/10/2015 ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
4/9/2015 РАСЧИСТУВАЊЕ НА “ГРАДСКА ПЛАЖА”
4/9/2015 ОБЈАВА број 5/15 09.04.2015 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија
4/9/2015 ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ ЕЛЕШЕЦ- ЕЛШАНИ
4/9/2015 АКЦИЈА ЗА ЗЕЛЕН ОТПАД „МАКЕДОНСКИ ПРОСВЕТИТЕЛИ„, „ПАРТИЗАНСКА„, „ДИМИТАР ВЛАХОВ„, „КЕЈ МАКЕДОНИЈА„ И НАСЕЛБА „ОХРИДАТИ„
4/9/2015 ПО ВТОР ПАТ ВЕЛИГДЕНСКИ САЕМ ВО ОХРИД
4/9/2015 БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ ВОСКА
4/9/2015 УЧЕНИЦИ ОД ОУ „ СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/8/2015 СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД НАСЕЛБАТА „ ВОСКА“
4/8/2015 ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА РОМИТЕ
4/8/2015 РАСТЕ ИНТЕРЕСОТ НА ЈАПОНИЈА ЗА ОХРИД
4/8/2015 ЈП „ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“ ГИ ВРАЌА НАСЛЕДЕНИТЕ И НЕ ПРАВИ НОВИ ДОЛГОВИ
4/7/2015 ФИНАНСИСКА КОНСОЛИДАЦИЈА НА ОХРИДСКИ „ ВОДОВОД“
4/7/2015 СЕ УРЕДУВААТ ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА
4/7/2015 ОХРИД ПРОМОВИРАН НА САЕМОТ ЗА КУЛТУРЕН ТУРИЗАМ ВО ВЕЛИКО ТРНОВО
4/7/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 200 ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА ШТРОСМАЕР
4/7/2015 ПО ТРЕТ ПАТ МЕЃУНАРОДНА РЕГУЛАТОРНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ОХРИД
4/7/2015 СЕ УРЕДУВААТ ПАРКОВИТЕ И ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ОХРИД
4/6/2015 ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“ СО ПОЗИТИВНИ ФИНАНСИСКИ ЕФЕКТИ
4/6/2015 ЗАВРШИ ПРОМОТИВНАТА ТУРА „ ОХРИД 2015“
4/6/2015 ВЕЛИГДЕНСКИ САЕМ ВО ОХРИД
4/4/2015 ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЧЕШКАТА КОМПАНИЈА “ЕКОНА“ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
4/4/2015 ВЕЛИГДЕНСКА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО КАТОЛИЧКИТЕ ВЕРНИЦИ
4/3/2015 СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СО УЧЕСНИЦИТЕ НА ТУРИСТИЧКАТА ПРОМОТИВНА ТУРА
4/3/2015 ПРОМОВИРАН ОТЧЕТОТ ЗА ДВЕГОДИШНАТА РАБОТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
4/3/2015 ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТИТЕ ПОДДРЖАНИ ОД СВЕТСКА БАНКА
4/2/2015 БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ ЦЕНТАР
4/2/2015 БАКРАЧЕСКИ НА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД УЗ ЦЕНТАР
4/1/2015 СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА
4/1/2015 НА КАРДИНАЛОТ КОРЕЦ ВО СЛОВАЧКА МУ БЕШЕ ВРАЧЕНА БЛАГОДАРНИЦА ОД ОПШТИНА ОХРИД
4/1/2015 ПРОМОТИВНА ТУРА ОХРИД 2015
3/30/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ТУРИСТИЧКО-УГОСТИТЕЛСКИОТ СЕКТОР ЗА ЗАЕДНИЧКИ НАСТАП НА ТУРИСТИЧКИ САЕМ “СКОПЈЕ ТРАВЕЛ МАРКЕТ”
3/28/2015 ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на кандидатите за полагање на испит за добивање на сертификат за авто такси возачи во Општина Охрид
3/27/2015 ЌЕ СЕ ПОЧИТУВААТ СИТЕ ПРЕПОРКИ ЗА СТУДЕНЧИШКОТО БЛАТО
3/27/2015 ОХРИЃАНИ ЌЕ ДОБИЈАТ СОВРЕМЕНО УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ
3/27/2015 МАРАТОНСКА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНАТА
3/26/2015 ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“ ДОМАЌИН НА СРЕДНОШКОЛЦИ ОД СЛОВЕНИЈА
3/26/2015 ОХРИД ЌЕ БИДЕ ГРАД- ДОМАЌИН И ПОКРОВИТЕЛ НА ГОДИНАШНИОТ ТУРИСТИЧКИ САЕМ ВО СКОПЈЕ
3/26/2015 ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД ОХРИД ДЕЛ ОД АКЦИЈАТА „ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“
3/25/2015 ДОСТОЈНО ОДБЕЛЕЖАНА 155 – ГОДИШНИНАТА ОД “СЕРДАРОТ“
3/24/2015 АВСТРАЛИСКИ ГРАНТ ЗА ПОДОБРО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ЦЕНТАРОТ “ЗРАЦИ“
3/24/2015 БЕСПЛАТНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКАТА ПОНУДА
3/23/2015 ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ “БЕЗБЕДНИ УЧИЛИШТА – ХАРМОНИЧНА СРЕДИНА“
3/23/2015 ЈАВНИ ПОВИЦИ ЗА КОРИСТЕЊЕ СРЕДСТВА ОД ИПАРД ПРОГРАМАТА
3/23/2015 ОДНЕСУВАЊЕТО НА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ПРИ СООБРАЌАЈНИ НЕСРЕЌИ
3/23/2015 СВИКАНА ТРИЕСЕТ И ОСМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/23/2015 Богат асортиман на саден материјал во Расадникот
3/20/2015 КОМУНАЛЕЦ НА ТЕРЕН
3/20/2015 СО МЕЃУНАРОДНИ ИСКУСТВА ДО ПОГОЛЕМ БРОЈ НАУЧНИ СОЗНАНИЈА
3/19/2015 ТРОЈЦА УЧЕСНИЦИ ЌЕ СЕ НАТПРЕВАРУВААТ ВО ФИНАЛЕТО НА ОРАТОРСКИТЕ СРЕДБИ
3/19/2015 ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ ОХРИД- ВЕЛЕСТОВО
3/19/2015 СО ШВАЈЦАРСКА ПОМОШ ДО ПОГОЛЕМА ВРАБОТЕНОСТ НА МЛАДИТЕ ВО ОХРИД
3/18/2015 СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ НА УЗ 4 „ВОСКА“
3/18/2015 ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИТЕ ОД БЕСПЛАТНИТЕ КУРСЕВИ ПО СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ И ИНФОРМАТИКА
3/18/2015 ОБНОВУВАЊЕ НА БЕТОНСКАТА ЖАРДИЊЕРА ПО “БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА”
3/17/2015 OПШТИНА ОХРИД ДОБИ БЛАГОДАРНИЦА ОД ОХРИДСКИОТ ЦРВЕН КРСТ
3/17/2015 ВО ПОЛН ЕК Е ИЗГРАДБАТА НА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТРПЕЈЦА
3/17/2015 ОРАТОРСКИ СРЕДБИ ВО ЧЕСТ НА ПРЛИЧЕВ
3/17/2015 РАБОТИЛНИЦА ЗА БРЕНДИРАЊЕ НА ПРОИЗВОДИ, УСЛУГИ И РЕГИОНИ
3/17/2015 СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА СЕРТИФИКАТИТЕ ЗА КУРСЕВИТЕ ПО СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ И ИНФОРМАТИКА
3/16/2015 СТРУЧНА РАСПРАВА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНА НА ДЕЛ ОД ГЕНЕРАЛНИОТ УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН
3/16/2015 ОД ДЕНЕШНИТЕ АКТИВНОСТИ НА “ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ”
3/13/2015 ПО НАЈПОВОЛНИ УСЛОВИ ЗА ОПШТИНА ОХРИД Е ПРОДАДЕНА ПАРЦЕЛАТА КАЈ КАНЕО
3/13/2015 УРБАНИЗАЦИЈАТА ВО ОХРИД Е ВО СКЛАД СО ЗАКОНСКИТЕ РЕГУЛАТИВИ И ПРОПИСИ
3/13/2015 ЗАВРШИ ТРИЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/12/2015 СООПШТЕНИЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА СТРУЧНА РАСПРАВА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНА НА ГЕНЕРАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ГРАД ОХРИД
3/12/2015 ПРОЛЕТНО ОСВЕЖУВАЊЕ НА АЛБИЦИИТЕ ПО “КЕЈ МАКЕДОНИЈА”
3/11/2015 РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ИНОВАТИВНИ ПРОЕКТИ
3/11/2015 ЈП „НИСКОГРАДБА“ СО АКТИВНОСТИ КАЈ МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ
3/11/2015 УРЕДЕН Е ДРВОРЕДОТ НА УЛИЦА “7-МИ НОЕМВРИ“
3/10/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ОСТВАРИ РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ПРОЕКТАНТСКИТЕ БИРОА
3/9/2015 ПРОДОЛЖУВААТ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ НА ИГРАЛИШТЕТО ВО С. ТРПЕЈЦА
3/9/2015 ВИСОКА ФРАНЦУСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
3/9/2015 СЕ САНИРА ПОТПОРЕН ЅИД ВО КАНЕО
3/9/2015 ИЗБРАНИ НОВИ СОВЕТИ ВО НЕКОЛКУ УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ
3/9/2015 СЕ СВИКУВА ТРИЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
3/8/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СЕ СРЕТНА СО ЖЕНИТЕ ПРЕТПРИЕМАЧИ И УСПЕШНИ ЖЕНИ ВО СВОИТЕ ПРОФЕСИИ ОД ОХРИД
3/8/2015 БАКРАЧЕСКИ НА САМОХРАНИТЕ МАЈКИ И СИТЕ ЖЕНИ ИМ ГО ЧЕСТИТА 8-МИ МАРТ
3/6/2015 ОБЈАВА БРОЈ 4/15 ОД 06.03.2015 ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ СОПСТВЕНОСТ НА РМ
3/5/2015 ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВОДИ ОД ДОЛГОРОЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ОХРИД И ОХРИЃАНИ ПРИ ПРОДАЖБА НА ГРАДЕЖНОТО ЗЕМЈИШТЕ
3/5/2015 СТИПЕНДИИ ЗА ЛЕТНА ШКОЛА ВО ИТАЛИЈА
3/5/2015 ВЕЧЕРВА СОБИР НА ГРАЃАНИ ОД УЗ “15 КОРПУС“
3/4/2015 ОДЛУКА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА
3/4/2015 И З В Е С Т У В А Њ Е – СЕ ПРЕЗАКАЖУВА СОБИРОТ НА ГРАЃАНИ НА УРБАНА ЗАЕДНИЦА ВОСКА
3/4/2015 УТРЕ ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА УЛИЦА “7-МИ НОЕМВРИ“
3/3/2015 ЕДУКАТИВНО ПРЕДВАЊЕ ВО ОУТУ „ВАНЧО ПИТОШЕСКИ“
3/3/2015 СЕ РАСЧИСТУВА УЛИЦА “КЛЕНОЕЦ“
3/2/2015 СЕ РЕКОНСТРУИРА ДРВОРЕДОТ ПО УЛ.”7-МИ НОЕМВРИ”
3/2/2015 СОБИР НА ГРАЃАНИ ОД СТАР ГРАД
2/27/2015 ОХРИД НАСКОРО ЌЕ ГО ДОБИЕ ЗАТВОРЕНИОТ ЗЕЛЕН ПАЗАР
2/27/2015 СЕ САНИРААТ ДРВЈАТА И ГРАНКИТЕ ВО УЗ “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
2/27/2015 ОДБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД СМРТТА НА МАРКО БОШНАКОВ
2/27/2015 ЗАВРШИ ТРИЕСЕТ И ШЕСТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/26/2015 СЕ РАСЧИСТУВА КАЈ ГРАШНИЦА, МАЛОТО ПРИСТАНИШТЕ И С.ЛЕСКОЕЦ
2/26/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА УЛИЦА “ТУРИСТИЧКА“
2/26/2015 БИЗНИСМЕНИ ОД АБУ ДАБИ ЗАИНТЕРСИРАНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ОХРИД
2/26/2015 ЛАЈОНС КЛУБОТ „ ОХРИД“ ОРГАНИЗИРА РАБОТИЛНИЦА ЗА НАСТАВНИЦИТЕ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК
2/25/2015 СЕ ЧИСТИ УЗ “ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“
2/25/2015 ОСНОВЦИТЕ ОД ОУ “ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ НА ГОСТИ ВО ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
2/24/2015 УСПЕШЕНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ОХРИД НА ТУРИСТИЧКИОТ САЕМ ВО БЕЛГРАД
2/24/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ГИ СУБВЕНЦИОНИРА СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ
2/24/2015 УЧЕНИЦИ ОД ОУ„ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ НА КАРНЕВАЛОТ ВО ПРИЛЕП
2/24/2015 ОСНОВЦИТЕ ОД УЧИЛИШТЕТО „ КОЧО РАЦИН“ ЈА ПОСЕТИЈА ОПШТИНА ОХРИД
2/24/2015 ЈП „НИСКОГРАДБА“ СО АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ
2/23/2015 СТАРТУВАА АКТИВНОСТИТЕ ЗА ПОДИГАЊЕ ХОТЕЛ ОД БРЕНДОТ “SMALL LUXURY HOTELS“
2/23/2015 ОХРИЃАНКАТА ВИКТОРИЈА АЛЕКСИОСКА ПРВОНАГРАДЕНА НА ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС ВО СТРУМИЦА
2/23/2015 СЕ РАСЧИСТУВААТ ЈАВНИ ПОВРШИНИ ОД ОХРИДСКОТО КАЛЕ
2/23/2015 СВИКАНА ТРИЕСЕТ И ШЕСТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
2/23/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА УЛИЦИТЕ “РИСТО ЧАДО“ И “ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“
2/23/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ВЕЧЕРВА БЕШЕ НА ТЕРЕН НА НЕКОЛКУ ЛОКАЦИИ ВО ГРАДОВ
2/21/2015 УСПЕШНА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД ВО СОСЕДНА СРБИЈА
2/21/2015 ОДБЕЛЕЖАНА 20 ГОДИШНИНАТА НА ЖЕНСКИОТ ЦЕНТАР „ БИСЕРА“
2/20/2015 СЕ РАСЧИСТУВА ПТОСТОРОТ КАДЕ ЌЕ СЕ ГРАДИ МОДЕРНА ПЕШАЧКА ПАТЕКА
2/20/2015 ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК
2/20/2015 СО РЕГИОНАЛНА ПАКЕТ ПОНУДА ДО ПОГОЛЕМ БРОЈ ТУРИСТИ
2/19/2015 УЧИЛИШТАТА И ПОЛИЦИЈАТА ВО ЗАЕДНИЧКА БОРБА ПРОТИВ ДРОГАТА
2/19/2015 НОВИ КАНТИ ЗА СИТЕН ОТПАД НА ГРАДСКИОТ И МАЛИОТ ПЛОШТАД
2/19/2015 ПОВИК ЗА ИЗБОР НА ПРАВЕН СУБЈЕКТ ЗА ЛИЦЕНЦИРАЊЕ НА АВТО – ТАКСИ ВОЗАЧИ
2/18/2015 СООПШТЕНИЕ
2/18/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ СЕ СРЕТНА СО НОВОТО РАКОВОДСТВО НА СВР ОХРИД
2/18/2015 РАСТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНОСТА НА ЈАПОНСКАТА ВЛАДА ЗА РЕВИТАЛИЗАЦИЈА И ДОГРАДБА НА КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ
2/17/2015 ТРАДИЦИОНАЛНА ОХРИДСКА ВЕЧЕР ВО БЕЛГРАД
2/17/2015 ПРОДОЛЖУВА САНАЦИЈА НА УДАРНИТЕ ДУПКИ
2/17/2015 АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ВО ПЕШТАНИ – НА „КУЗМАН КАПИДАН“ СЕ САНИРААТ ДРВЈАТА
2/17/2015 СООПШТЕНИЕ ЗА СОБИР НА ГРАЃАНИ
2/17/2015 СО ДИРЕКТНИ АВИО -ЛИНИИ ДО ПОГОЛЕМ БРОЈ СТРАНСКИ ТУРИСТИ
2/16/2015 СЕ УРЕДУВААТ ОХРИДСКИТЕ ПАРКОВИ И СЕ ОТСТРАНУВААТ ОШТЕТЕНИТЕ ГРАНКИ ПО НЕВРЕМЕТО
2/13/2015 СО КРЕАТИВНОСТ И МЛАДИНСКИ АКТИВИЗАМ ПРОТИВ ГОВОРОТ НА ОМРАЗА
2/13/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА УЛИЦИТЕ “БОГОМИЛСКА“ И “ПЕТАР ПОП –АРСОВ“
2/13/2015 СЕ ПОДИГА МЕТАЛНАТА КОНСТРУКЦИЈА ОД ТРОТОАРОТ НА УЛ.”МИРЧЕ АЦЕВ”
2/13/2015 СЕ РАСЧИСТУВААТ ОДРОН КАЈ АВТО КАМПОТ “ЕЛЕШЕЦ“ И КОРИТОТО НА РЕКА СУШИЦА
2/13/2015 СЕ РАБОТИ НА САНАЦИЈА НА ПОТПОРНИОТ ЅИД КАЈ ЦРКВАТА “СВ. БОГОРОДИЦА-ПАНДОНОС“
2/13/2015 НОВА АВИО ЛИНИЈА ОХРИД – ЛОНДОН
2/12/2015 ЗАПАЛЕН КОНТЕЈНЕР НА УЛ.„ПЕРЕ ТОШЕВ„
2/12/2015 ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ОД СРЦЕ ЗА ТАТКОВИНАТА“
2/12/2015 ОДРЖАН ИНФО ДЕН ЗА ПРОГРАМАТА „ЕРАЗМУС ПЛУС“
2/12/2015 СЕ СРЕДУВААТ ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА
2/11/2015 ИНФО ДЕН ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕВРОПСКИТЕ ОБРАЗОВНИ ПРОГРАМИ
2/11/2015 ИСТЕКУВА РОКОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС
2/10/2015 ИНДИСКИ КОМПАНИИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ОХРИД
2/10/2015 ОПШТИНА ОХРИД ЌЕ ПОМОГНЕ НА СЕМЕЈСТВОТО РАМАДАН КОЕ ОСТАНА БЕЗ ПОКРИВ НА ГЛАВАТА
2/10/2015 СТУДЕНОТО ВРЕМЕ НЕ ГИ ПОКОЛЕБА НАДЛЕЖНИТЕ ДА ГИ САНИРААТ ШТЕТИТЕ НИЗ ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ
2/10/2015 ЌЕ СЕ САНИРА АЛТАНИН МОСТ
2/10/2015 ПРЕКИН ВО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА УЛИЦА “ДЕЈАН ВОЈВОДА“
2/9/2015 ХУМАНОСТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПОВТОРНО НА ДЕЛО- ПОМОШ ЗА МАРМАЧОСКИ ЧИЈ ДОМ БЕШЕ ОПОЖАРЕН
2/9/2015 ОБИКОЛКА НА ПОПЛАВЕНИТЕ ОБЈЕКТИ
2/9/2015 БАКРАЧЕСКИ ДОНИРАШЕ ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД ПОПЛАВЕНИТЕ РЕГИОНИ ВО МАКЕДОНИЈА
2/6/2015 СТИХОВИ И ЗВУЦИ ЗА ПРЛИЧЕВ
2/6/2015 ПАНИХИДА НА ГРОБОТ НА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ
2/6/2015 ОПШТИНА ОХРИД БИЗНИС СЕКТОРОТ И БАНКАРИТЕ СО ЗАЕДИЧКА ПОЛИТИКА ЗА СТОПАНСКИ РАСТ И РАЗВОЈ НА ОХРИД
2/6/2015 ФУДБАЛСКОТО ИГРАЛИШТЕ СО ВЕШТАЧКА ТРЕВА СТАНУВА БАЛКАНСКИ ТРЕНИНГ ЦЕНТАР
2/5/2015 ПРОМОВИРАНО ЦД ИЗДАНИЕ ЗА ПРЛИЧЕВ
2/5/2015 НАЈМЛАДИТЕ ОХРИЃАНЧИЊА СО ПОМОШ ЗА СВОИТЕ ВРСНИЦИ ОД ЗЕМЈАВА
2/5/2015 ВРАЧЕНА НАГРАДАТА ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА
2/5/2015 ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ ЌЕ СЕ РАЗУБАВУВААТ СО ЦВЕЌЕ
2/4/2015 ОПШТИНА ОХРИД Е ЕДНА ОД ВОДЕЧКИТЕ ОПШТИНИ ВО ВОДЕЊЕТО НА СОЦИЈАЛНАТА ПОЛИТИКА
2/3/2015 ОД ГРАДСКИОТ КЕЈ ПОДИГНАТИ 30М3 ОТПАД
2/3/2015 СЕ САНИРААТ УДАРНИТЕ ДУПКИ НИЗ ОХРИД
2/3/2015 ЗАПОЧНУВААТ ПРЛИЧЕВИТЕ БЕСЕДИ
2/2/2015 ПО НЕВРЕМЕТО СЕ РАСЧИСТУВА КЕЈОТ И ДЕЛОВИ ОД ОХРИД
2/1/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ БУДНО ЈА СЛЕДИ СИТУАЦИЈАТА СО ПОПЛАВЕНИТЕ ПОДРАЧЈА
1/31/2015 ЕКСПРЕСНО РАСЧИСТУВАЊЕ НА СНЕГОТ ВО ОХРИД
1/30/2015 ЗВОНКО ТРПЕСКИ Е НОВИОТ ДИРЕКТОР НА ОСУ „ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
1/30/2015 ЈП „НИСКОГРАДБА“ ЈА ПРОЧИСТУВА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА
1/30/2015 ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА
1/30/2015 ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ СПОРТИСТИ
1/29/2015 ЈП „НИСКОГРАДБА“ СО АКТИВНОСТИ НА УЛ „ПИТУ ГУЛИ“
1/28/2015 ПРОМОВИРАН ПРОЕКТОТ ЗА МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО
1/28/2015 ЗАВРШИ ТРИЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/28/2015 СЕ ИНТЕНЗИВИРА СОРАБОТКАТА ПОМЕЃУ ОХРИД И ДАЛИАН
1/27/2015 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ДАЛИАН УТРЕ ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
1/27/2015 УТРЕ СЕДНИЦА НА ГРАДСКИОТ СОВЕТ
1/27/2015 ОХРИД ЌЕ СТАНЕ СВЕТСКИ ЦЕНТАР НА ХУМАНИЗМОТ
1/27/2015 ОТВОРЕН ДЕН ВО ОУ „БРАТСТВО ЕДИНСТВО“
1/27/2015 СРПСКАТА ЗАЕДНИЦА ОД ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖА ПРАЗНИКОТ СВ. САВА
1/26/2015 СТРАНСКИ КОМПАНИИ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ИЗГРАДБА НА ЛУКСУЗНИ ХОТЕЛИ ВО ОХРИД
1/24/2015 ОТВОРЕНА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОХРИД
1/23/2015 УЧЕНИЦИ ОД ООУ „КОЧО РАЦИН“ УЧЕСНИЦИ НА МЕЃУНАРОДЕН ИНТЕРНЕТ ПРОЕКТ
1/23/2015 ЕВРОПСКИ ИСКУСТВА ОД ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС ПЛУС ЗА РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ НА ГРАЃАНИ
1/23/2015 ЈАВНА АНКЕТА И ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ДУП за дел од УЗ 2, дел од блок 2.4 – опфат 1, ОПШТИНА ОХРИД 2010-2015, Нацрт план
1/22/2015 ЗАВРШЕН Е ПРВИОТ ИНВЕСТИЦИОНЕН ЦИКЛУС НА „ ОДВ- ЕЛЕКТРИК“ ВО ОХРИД
1/22/2015 ОХРИД ЌЕ БИДЕ ПРОМОВИРАН ВО ГРАДОТ НИНГБО ВО КИНА
1/22/2015 СВИКАНА ТРИЕСЕТ И ПЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
1/22/2015 ЗАПОЧНУВААТ БЕСПЛАТНИТЕ КУСРСЕВИ ОРГАНИЗИРАНИ ОД ОПШТИНА ОХРИД
1/20/2015 ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КАЕН ВО ПОСЕТА НА ОХРИД
1/20/2015 КЛИМЕНТ ДОВЛЕВ ПРВ ДОПЛИВА ДО БУРЕТО СО ЦРВЕНО ВИНО
1/20/2015 ДЕЛЕГАЦИЈА ОД АЗЕРБЕЈЏАН ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
1/19/2015 ВРАЧЕНА БЛАГОДАРНИЦА НА СЛОВАЧКИОТ АМБАСАДОР ВО МАКЕДОНИЈА
1/19/2015 ОХРИЃАНЕЦОТ ЦВЕТАН МИЦКОСКИ Е ГОДИНАШНИОТ ПРОНАОЃАЧ НА СВЕТИОТ КРСТ
1/19/2015 ОХРИД ЌЕ БИДЕ ПРОГЛАСЕН ЗА СВЕТСКИ ГРАД НА ХУМАНИЗМОТ
1/19/2015 ВРАЧЕНА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ НА ЏОН РАЛСТОН СОЛ
1/19/2015 БАКРАЧЕСКИ И ФУЕРЕ РАЗГОВАРАА ЗА СВЕТСКА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД
1/18/2015 ЗА ВОДИЦИ БЕСПЛАТНО ПАРКИРАЊЕ ВО ОХРИД
1/18/2015 ДОДЕЛУВАЊЕ НА СВЕТСКАТА НАГРАДА ЗА ХУМАНИЗАМ НА ЏОН РАЛСТОН СОЛ
1/18/2015 КОНЦЕРТ НА ПОП ДИВАТА КАРОЛИНА ГОЧЕВА ВО ПРЕСРЕТ НА „ БОГОЛАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ„
1/18/2015 БОГОЈАВЛЕНСКИОТ ВОДОСВЕТ ЌЕ СЕ ОДРЖИ УТРЕ ВО ДЕСЕТ ЧАСОТ НА ГРАДСКОТО ПРИСТАНИШТЕ
1/18/2015 ВЕЧЕРВА СРЕДБА МЕЃУ БАКРАЧЕСКИ И ФУЕРЕ
1/17/2015 МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ ОХРИД- ВОДИЦИ 2015“
1/17/2015 ПРИМОПРЕДАВАЊЕ НА СВЕТИОТ КРСТ МЕЃУ СТАРИТЕ И НОВИТЕ КУМОВИ ЗА „ БОГОЈАВЛЕНИЕ- ВОДИЦИ„
1/17/2015 ГОДИНАВА СВЕТИОТ КРСТ ЌЕ СЕ ФРЛА ОД ПРИСТАНИШТЕТО
1/17/2015 ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР ВО ЧЕСТ НА „БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ“
1/16/2015 ОХРИДСКИТЕ УЧИЛИШТА ПОДГОТВЕНИ ЗА ПОЧЕТОК НА ВТОРОТ ПОЛУГОДИЕ
1/16/2015 ВЕЧЕРВА ЗАПОЧНУВААТ ПРАЗНУВАЊАТА ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ -ВОДИЦИ
1/16/2015 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНА НА ГЕНЕРАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА ОХРИД УЗ 2-УБ 2.2, 2.4; УЗ 5-УБ 5.2, 5.4; УЗ 9-УБ 9.1,9.3; УЗ 12- УБ12.2; УЗ 13-УБ13.2; УЗ 17-УБ17.1
1/15/2015 МЕРКИТЕ ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ВРШАТ УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ ОД МАЛ ОБЕМ ВО ОПШТИНА ОХРИД – ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ
1/15/2015 СО ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ УТРЕ ЗАПОЧНУВА ПРОГРАМАТА ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ-ВОДИЦИ
1/14/2015 ОХРИД СЕ ПОДГОТВУВА ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ
1/13/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2015 ГОДИНА
1/13/2015 ВРОДУВА СО ПЛОД ЛОБИРАЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЗА ТУРИСТИЧКА ПРОМОЦИЈА НА ОХРИД
1/13/2015 ПОЗНАТИ КОРИСНИЦИТЕ НА СУБВЕНЦИИ ЗА КОМУНАЛНИ УСЛУГИ
1/13/2015 ВАСИЛИЧАРСКИ ПОЈАДОК ВО ЛОКАЛНАТА САМОУПРАВА
1/13/2015 ДОДЕЛЕНИ ПОФАЛНИЦИ ЗА НАЈУБАВО УКРАСЕНИ НОВГОДИШНИ ДВОРОВИ
1/13/2015 ЗАПОЧНАА АКТИВНОСТИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА ДЕПОНИЈАТА КАЈ „МАУЦКЕР“
1/9/2015 БОГАТА ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА ЗА БОГОЈАВЛЕНИЕ ВОДИЦИ
1/9/2015 СЕ САНИРААТ ШТЕТИТЕ ОД СНЕЖНОТО НЕВРЕМЕ
1/9/2015 ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ТАКСАТА ЗА ПРИВРЕМЕН ПРЕСТОЈ КАЈ ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА КОИ ВРШАТ УГОСТИТЕЛСКА ДЕЈНОСТ ОД МАЛ ОБЕМ
1/9/2015 ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА ПО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА УЗ 16, ДЕЛ ОД УБ 16.3, ОПФАТ 4
1/8/2015 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ И ГРАДЕЖНИЦИТЕ ЗАЕДНИЧКИ ГИ РАЗГЛЕДУВАА МОЖНОСТИТЕ ЗА СТОПАНСКО ЗАЖИВУВАЊЕ НА ОХРИД
1/6/2015 БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ
1/6/2015 БРОЈНИ ОХРИЃАНЧИЊА СО КОЛЕДАРСКАТА ПЕСНА “ВЕЧНИОТ БОГ“ ГО НАЈАВИЈА ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ
1/6/2015 НА БОЖИЌ БЕСПЛАТНО ПАРКИРАЊЕ ВОЗИЛА ВО ОХРИД
1/5/2015 ОХРИД ДОМАЌИН НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “СВЕЧЕНА БАДНИКОВА ПОВОРКА ЗА НАВЕСТУВАЊЕ НА ХРИСТОВОТО РАЃАЊЕ“
1/1/2015 БАКРАЧЕСКИ ГО ПОСЕТИ ПРВОТО РОДЕНО БЕБЕ ВО ОХРИД ВО 2015-ТА ГОДИНА
1/1/2015 БАКРАЧЕСКИ НА ПЛОШТАДОТ ВО ОХРИД ЈА ДОЧЕКА НОВАТА 2015-ТА ГОДИНА
12/31/2014 СЕ РАСИЧИСТУВА СТАРИОТ ДЕЛ ОД ГРАДОТ
12/31/2014 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НОВАТА ГОДИНА ЌЕ ЈА ДОЧЕКА СО СВОИТЕ СОГРАЃАНИ
12/30/2014 НОВОГОДИШНО ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ
12/30/2014 ЗАВРШИ ТРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/30/2014 УСВОЕН БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2015 –ТА ГОДИНА
12/30/2014 ОПШТИНСКИОТ НАСЛЕДЕН ДОЛГ Е ОГРОМЕН И НЕ ТРЕБА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВА ЗА НИСКИ ДНЕВНО ПОЛИТИЧКИ ПОЕНИ
12/30/2014 ОШТЕТЕТНИТЕ НОВОГОДИШНИ РЕКВИЗИТИ ПО СНЕЖНОТО НЕВРЕМЕ СЕ РЕПАРИРААТ И ЗАМЕНУВААТ СО НОВИ
12/30/2014 СО НЕСМАЛЕН ИНТЕНЗИТЕТ ПРОДОЛЖУВА РАСЧИСТУВАЊЕТО НА ОХРИД
12/29/2014 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ АКТИВНО ВКЛУЧЕН ВО РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ОД НЕВРЕМЕТО
12/29/2014 ОДЛОЖЕНА ТРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/29/2014 МИНИСТЕРОТ ЈАНАКИЕВСКИ СЕ ЗАБЛАГОДАРИ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ЗА НЕСЕБИЧНОТО ВКЛУЧУВАЊЕ ВО РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ СО НЕВРЕМЕТО
12/29/2014 ОХРИД ИМА КАПАЦИТЕТ ДА СЕ СПРАВИ СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД СНЕЖНОТО НЕВРЕМЕ
12/29/2014 ОХРИДСКИТЕ УЛИЦИ СЕ ЦЕЛОСНО ЧИСТИ ПО СНЕЖНОТО НЕВРЕМЕ
12/27/2014 ВЕЧЕРИ НА ТАНЦИ И ФОЛКЛОР НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/26/2014 ВЕЧЕРВА ТАНЦИ, А УТРЕ ФОЛКЛОР НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/25/2014 НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА ОД СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИТЕ СЕМЕЈСТВА
12/25/2014 БАКРАЧЕСКИ: ИНВЕСТИЦИЈАТА „КОСТАЛ“ ЗНАЧАЈНА ЗА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ НА ОХРИДСКИОТ РЕГИОН
12/25/2014 СЕКОЈА ВЕЧЕР ЗАБАВА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/25/2014 ПОВИК ЗА ПОНУДИ ЗА ПРОЕКТОТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОШТИНСКИТЕ УСЛУГИ – МСИП
12/25/2014 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ НА ПРАЗНИЧНА МИСА ЗА КАТОЛИЧКИ БОЖИЌ
12/25/2014 ОДРЖАНИ ПРЕДАВАЊА ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД УПОТРЕБА НА ПИРОТЕХНИЧКИ СРЕДСТВА
12/24/2014 ПРОДОЛЖУВА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД
12/24/2014 БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ ДО ГРАЃАНИТЕ ОД КАТОЛИЧКА ВЕРОИСПОВЕД
12/24/2014 “ЗЛАТНА ОДАЈА“ ДОБИ ОХРИД
12/23/2014 СВИКАНА ТРИЕСЕТ И ЧЕТВРТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
12/23/2014 СООБРАЌАЈНИТЕ ЗНАЦИ И ПАТОКАЗИ МЕТА НА ВАНДАЛИ
12/23/2014 „РИБАРЧИЊАТА“ И ОСНОВЦИТЕ ЈА ЗАГРЕАА ПРЕДНОВОГОДИШНАТА АТМОСФЕРА ВО ОХРИД
12/22/2014 ПЛАКЕТА ЗА ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧАЛНИКОТ АНГЕЛ ЈАНЕВ
12/22/2014 НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД ЗАПОЧНУВА БОГАТАТА ПРЕДНОВОГОДИШНА ПРОГРАМА
12/19/2014 ОПШТИНА ОХРИД СО БРОЈНИ ПРОЕКТИ ЗА СОЦИЈАЛНО РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ ЛУЃЕ
12/19/2014 ПРЕДАВАЊЕ ВО ОУ „КОЧО РАЦИН“ – „БИДИ ЅВЕЗДА НЕ ФРЛАЈ ПЕТАРДИ“
12/19/2014 ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“ ИЗДАВА ВРЕМЕНИ ОБЈЕКТИ ПОД ЗАКУП
12/19/2014 СО СУБВЕНЦИОН