Во организација на компанијата „Мен енд маунтен“, а со поддршка на пивара Скопје, Пакомак и Нула Отпад, на 13.05.2023 год ( сабота ) со почеток во 09 часот, ќе се одржи „Генералка Викенд“ во повеќе општини во државата.

Целта на акцијата е подигнување на еколошката свест за одговорност кон животната средина и природата.

Општина Охрид и ЈП„Охридки Комуналец“ Охрид, се приклучуваат на aкцијата со чистење на плажите  Грашница, Горица и Св.Стефан. Во акцијата ќе земат  учество и здружението „Брег на Младоста и  Kостал Македонија Дооел.

Општина Охрид ги повикува сите заинтересирани граѓани да земат учество во акцијата.