Потрагата по нови знаења,откривање на нови хоризонти но и дружење и забава ,овојпат однесе неколку охридски гимназијалци со своите наставници по физика во просториите на City Mall во Скопје на еден навистина прекрасен настан насловен како ,,Ноември-месец на науката”.Настанот на кој нашите ученици се претставија на 19.11.2016г.претставуваше еден прекрасен спој од наука и дружење помеѓу менторите и учениците кои настојуваа да се покажат пред многубројната публика во најубаво светло.Следуваа многу научни и интересни изработки, демонстрации и експерименти подготвени и презентирани од учениците кои комисијата од професори од Природно-математичкиот факултет во Скопје со голема посветеност и внимание ги следеше и оценуваше.Прекрасната организација на оваа манифестација им овозможи на учениците да проследат и многу интересни предавања како и посета на лабораториите на ПМФ…

Повеќе…