Поради неповолни временски услови  (ветар, дожд) дезинсекцијата против возрасни комарци која требаше да се спроведе на  12.06.2023 беше прекината и истата се одложува за 20.06.2023 год.

Се известуваат граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на општина Охрид  дека на ден   20.06.2023 год. (вторник), екипата на Приматекс ќе спроведат теристичка  дезинсекција (од земја ) со цел уништување на комарците. Дезинсекцијата ќе се врши во период од  23ч- 04.