Со цел да се обезбеди поголема транспарентност во носењето на одлуки на локално ниво и подобар граѓански увид во процесот, седниците на Советот на општина Охрид имаат директен видео пренос преку линк на општинската веб страница и официјалната општинска Фејсбук страница.

На приложениот линк може да го проследите директниот видео пренос на 55-та и 56-та седница на Советот на Општина Охрид.