Секретарот на Општина Охрид Игор Бежоски, денес ги додели наградите за најубаво украсени новогодишни дворови. По пристигнатите апликации, комисијата ги одбра трите најубаво украсени дворови. Првото место им припадна на Иванка и Бруно Гигер, второто место го освои Јована Бандилоска Јованоска, а третото место е на Клаудија Арсенова и  годинава за првпат беше доделено за најубаво украсен балкон.

Прво место

Второ место

Трето место