Денеска во СРЦ „Билјанини извори“ започнаа 35. Републички спортски игри на лица со телесен инвалидитет. Учесниците и организаторите во име на Општина Охрид ги поздрави советникот Наум Јамандиев и им посака успешно натпреварување.

На спортските игри учествуваат 110 спортисти во атлетика, пинг понг и стрелаштво. Овие спортски игри се и со меѓународно учество и има 15 учесници од Црна Гора, Србија и Хрватска.