Поради поставувањето на новогодишнте украси во чаршијата, Локалната самоуправа апелира, доставувањето на роба во деловните објекти да се врши исклучиво со ниски возила, бидејќи може да дојде до оштетување на реквизитите и други несакани проблеми.