Синоќа во НУЦК “Григор Прличев“, беше отворена изложбата на фотографии “Блиски средби – Охрид 2022“, на фото клубот Лесковац, од Србија. На изложбата се поставени 40 фотографии од автори од просторите на екс Југославија. Овие уметнички дела се создадени во период од 11 години, колку што трае Самитот на фотографии, кој традиционално се одржува секоја година во Лесковац.

Изложбата е резултат на одличната соработка помеѓу фото клубот “Охрид“и фото клубот “Лесковац“ и е дел од културната понуда за ова лето.