ИНФОРМАТОР

Тука ќе ги најдете информациите од делокругот на општинската администрација и контакти кои ќе ја олеснат вашата комуникација.

  • [Кликнете на соодветниот наслов и во полето одберете го потребниот линк односно информација… Насловите пред кои стои знакот „∞“ се линковски поврзани до соодветните страници…]
ПРИЕМ НА ГРАЃАНИ
  • ГРАДОНАЧАЛНИК

СЕКОЈ ПЕТОК СО ПРЕТХОДНО ЗАКАЖУВАЊЕ

тел.: +389 46 262 492
+389 46 262 493
+389 46 279 520
+389 46 262 469

Е-mail: gradonacalnik@ohrid.gov.mk

ПРИЕМ НА ГРАЃАНИ
  • СЕКТОР ЗА УРБАНИЗАМ

 ВТОРНИК, СРЕДА  И ЧЕТВРТОК

09:30 – 14ч00 ч.

E-mail: urbanizam@ohrid.gov.mk

 

 

Ј.П.„Охридски Комуналец” ги известува граѓаните на општина Охрид дека за проблемите кои ги имаат околу собирањето на кабаст и зелен отпад, како и пријавување на  случаи на несоодветно депониран отпад и создавање на мини-депонии, достапен  е дежурниот телефон  075-495-428 секој ден во неделата од  07.00 часот до 21 часот.

OТВОРЕН ТЕЛЕФОН ЗА ЈАВНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

  • +389 46 260 011
  • 0800 88 800 (бесплатно преку фиксен телефон)
од 08:00 – 22:00 часот
OТВОРЕН ТЕЛЕФОН ЗА ЈАВНО ОСВЕТЛУВАЊЕ

+389 46 260 011
од 08:00 – 22:00 часот

OТВОРЕН ТЕЛЕФОН ЗА ЈАВНА ХИГИЕНА

+389 46 265 353

ОПШТИНСКИ ИНСПЕКТОРАТ:  

+389 46 262 492

+389 46 262 493

ПОЛИЦИЈА

192

БРЗА ПОМОШ 

194

ПОЖАРНА 

193

СПЕЦИЈАЛЕН ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ НА ПЛАНИНА 

13 112

АВТОМОТО СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

196

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПАТИШТАТА

9801

АВТОБУСКА СТАНИЦА

+389 46 260 420

АЕРОДРОМ “ОХРИД”

+389 46 252 830

ЦРВЕН КРСТ

+389 46 261 909
+389 46 262 706

MЈП “ПРОАКВА” – ВОДОВОД – Охрид

+389 46 250 122

ЈП “ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ”-Охрид

+389 46 263 325

ЛОКАЛНИ ТЕЛЕВИЗИСКИ СТАНИЦИ
ТВМ

Телефон: +389 46 231 400

E-mail: vesti@tvm.mk

Web: www.tvm.mk

МОРИС

Телефон: +389 46 255 050

E-mail: tvmoris@yahoo.com

Web: www.moris.com.mk

ЛОКАЛНИ РАДИО СТАНИЦИ
СУПЕР РАДИО

Телефон: +389 46 260-078

E-mail: superradio@superradio.com.mk

Web: www.superradio.com.mk

ГРАДСКИ

Телефон:

E-mail: media@gradski.mk

Web: www.gradski.mk

ИНТЕРНЕТ РАДИО ОХРИД24

Телефон:

E-mail: ohrid24@gmail.com

Web: www.ohrid24.info

MX РАДИО

Телефон: +389 46 262-101

E-mail: mхradio@t-home.mk

Web: www.mxradio.com.mk

ЛАВ РАДИО

Телефон: +389 46 256-234

E-mail:

Web: www.radiolav.com.mk

ЛОКАЛНИ ЕЛЕКТРОНСКИ МЕДИУМИ
OHRIDNEWS

Телефон:

E-mail: contact@ohridnews.com

Web: www.ohridnews.com

OHRIDNET

Телефон:

E-mail: contact@ohridnet.com

Web: www.ohridnet.com

ОХРИД24

Телефон:

E-mail: ohrid24.mk@gmail.com

Web: www.ohrid24.mk

OHRID1

Телефон:

E-mail: megastarprodukcija@gmail.com

Web: www.ohrid1.com

OHRIDPRESS

Телефон:

E-mail: contact@ohridpress.com.mk

Web: www.ohridpress.com.mk

PUBLICITET

Телефон:

E-mail: milco1jovanoski@yahoo.com

Web: www.publicitet.mk

OHRIDSKY

Телефон:

E-mail: kotvaoh@yahoo.com

Web: www.ohridsky.com

WEBOHRID

Телефон:

E-mail: contact@webohrid.com

Web: www.webohrid.com

ДОПИСНИШТВА НА НАЦИОНАЛНИ ЕЛЕКТРОНСКИ КОНЦЕСИОНЕРИ, ДНЕВНИ ВЕСНИЦИ И ИНФОРМАТИВНИ АГЕНЦИИ
Адријана Митевска – дописник за Телевизија 24

Телефон: 077748101

E-mail: mitevska_adrijana@yahoo.com

Нина Аритоновска –дописник на ТВ „Сител

Телефон: 078 383722

E-mail: ninaaritonovska@yahoo.com

Сузана Вренцовска дописник за „Сакам да кажам“

Телефон: 076231010

E-mail: vrencovska@gmail.com

Мики Трајкоски – дописник на ТВ „АЛСАТ“ и „Глас на Америка“

Телефон: 076 235005

E-mail: miksa20@yahoo.com

Росица Голабоска –дописник на ТВ „Алфа“

Телефон: 076 454703

E-mail: rosicagolaboska@yahoo.com

Сашо Нелоски –дописник на МРТВ

Телефон: 070 920 677

E-mail: sasonelo@hotmail.com

Александар Бачиќ –дописник на „МИА“

Телефон: 075 284508

E-mail: sale555@yahoo.com

Македонска новинска агенција  OHRIDSKY

Телефон: 070 311365

E-mail: kotvaoh@yahoo.com

ДОПИСНИШТВА НА НАЦИОНАЛНИ РАДИО СТАНИЦИ
Македонско радио – дописник Сашо Нелоски

Телефон: 070 920677

E-mail: sasonelo@hotmail.com

Канал77

Телефон: 075 281239

E-mail: miksa20@yahoo.com

Радио Слободна Европа на Македонски јазик

Телефон: 075 281239

E-mail: miksa20@yahoo.com

Милчо Јованоски – дописник на DW – Дојче Веле и SBS – СБС – радио Австралија

Телефон: 075 337 010

E-mail: milco1jovanoski@yahoo.com