Во рамки на Програмата за одбелжување на Големиот православен празник Богојавление Водици во Охрид, на 19 јануари 2020 година (недела), охридскиот Црвен крст ќе ја организира традиционалната крводарителна акција „Водици 2020“.

Крводарителната акција годинава ќе се реализира под мотото  „Една капка може да промени се“.

Сите хумани граѓани ќе може да даруваат крв во периодот од 9 до 15 часот во Центарот за култура „Григор Прличев“.