Под покровителство  на Општина Охрид во предворјето на  НУЦК Григор Прличев со почеток во 20.00 часот, на 20.06.2024 година, ќе се одржи културната манифестација Чалгиски звуци во чест на познатиот охридски виолинист Климе Садило.

На манифестацијата ќе настапат музичката група „Фросина“ и Камерен оркестар Охрид.