Општина Охрид набави десет нови моторни чистачи на снег со дувалка.

Во ЈП „Охридски комуналец“ денес беа презентирани новите моторни чистачи на снег со дувалка, што ги набави општина Охрид. Во рамки на презентацијата беше извршена и обука на вработените од јавното претпријатие за ракување на новата механизација. Вкупната вредност на набавката изнесува 755 200 денари.

Моторните чистачи ќе придонесат за полесно и поефикасно расчистување на снегот на пешачките и велосипедските патеки и тротоарите.