Екипите на ЈП „Градски пазар“ деновиве во неколку наврати рализираа работни активности за санација на урбаната опрема на неколку локации во градот.

Беа санирани клупите за седење во градскиот парк, кои беа оштетени од несовесни граѓани, а беше извршена и поправка на оштетените реквизити на неколку спортски игралишта.

Исто така, екипите на претпријатието извршија комплетна санација на заштитната ограда на мостот во село Вапила, со што е овозможено безбедно и непречено движење на локалните жители.