Екипите на ЈП „Водовод“ Охрид започнаа со изведба на нова водоводна линија на улица „Пирин Планина“.

Со цел да се обезбеди навремено и квалитетно водоснабдување на жителите, ќе се поставува цевковод од полиетиленски материјал, со профил ф90 мм, во должина од 178 метри.