Во тек се работни активности за промена на дограмата во ОУ „Григор Прличев“. Нови ПВЦ-прозорци се поставуваат во сите училници на приземјето од новиот објект на училиштето. За оваа инвестиција се обезбедени 652.607 денари од буџетот на Општина Охрид.

Претходно во ова училиште беше извршена реконструкција на подовите во дел од училниците, се изврши обнова на дел од надворешните ѕидови на стариот училишен објект и беше извршена промена на дограмата на првиот кат во новиот објект на училиштето.