Со средства обезбедени од Општина Охрид, во текот на изминатиот викенд беше извршена промена на дограмата во училишниот објект на ОУ „Свети Климент Охридски“ во населба Далјан.

Поставени се нови енергетски ефикасни прозорци во сите 5 училници и во наставничката канцеларија. Исто така поставени се и нови пвц врати на двата влеза од објектот и на тоалетите.

Претходно во овој училиштен објект беа реконструирани подовите во сите училишни простории.