На пешачката патека покрај каналот Студенчишта екипите на „Паркови и зеленило„ оформија нов дрворед од садници од видот „ликвидамбар„. Засадени се 25 дрвја од овој вид кој претставува исклучително декоративно, дрворедно и парковско дрво кое има брз раст и формира широка правилна пирамидална крошна која може лесно да се режи и формира во посакуван облик . Листот е со темнозелена боја која наесен преминува во жарко црвена. Добро ги поднесува градските аеро-услови и климатските промени.

Повеќе…