Денот на пролетта и екологијата 21-ви март, Ј.П.„Охридски Комуналец”-Охрид го одбележа со засaдување на нови садници на ул.„Јане Сандански”. Оплеменет е зелениот појас на ул.„Јане Сандански” со засадување на украсни грмушки од видот „лоницера”.