Делегација на општина Охрид предводена од претседателката на Советот, Живка Ангелоска денеска положи свежо цвеќе пред бистата на Анри Динан, а по повод одбележување на Светскиот ден на Црвениот Крст и Црвената полумесечина.

Свежо цвеќе положија и делегации од Црвен Крст и од здружението „Анри Динан“ од Струга.

Светскиот ден на Црвен Крст е воспоставен по датумот на раѓање на основачот на организацијата Анри Динан, 8-ми мај.