Учениците од профилите Техничар за индустриска мехатроника и Техничар за производно машинство од ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ заедоа учество на овогодинешниот саем „Macedonia manufacturing EXPO 2019“ кој се одржа на 25-ти септември 2019 година во Скопје.

Во рамки на оваа манифестација биле организирани панел дискусии посветени на перспективите на дуалното образование во Република Македонија како и на очекувањата на приватните компании од овој вид на средно стручно образование.

Повеќе