Денес во просториите на Општина Охрид се одржа координативен состанок поврзан со Фудбалскиот турнир за деца.

Турнирот ќе се одржи на први и втори октомври, а учество ќе земат деца кои активно тренираат во охридските фудбалски клубови.

Покровител на фудбалскиот турнир е Општина Охрид.