По повод 11 Октомври, Денот на народното востание,  делегација на  Општина Охрид  предводена од  Претседателот на Советот, Сашо Донев  положи цвеќе  пред спомен обележјето од НОБ  во градскиот парк.  

Делеации  од локалната власт се поклонија  и пред спомен обележјата на борците   во дворот на Основниот Суд,  СОСУ  „Св. Кирил и Методиј“ и кај градски гробишта.