Делегација на Општина Охрид, предводена од градоначалникот Кирил Пецаков, од денес учествува на 43 Меѓународен саем за туризам во Белград. Учеството на оваа реномирана саемска манифестација, се случува по пауза од две години, поради ковид кризата.

На штандот во Белград  ќе бидат презентирани туристичките вредности на Охрид и новините во туристичката понуда. Традиционално, градоначалникот Пецаков ќе ја организира Охридската вечера со туристичките работници на Србија.

Годинава на саемот учествуваат 250 туристички организации од 43 земји.