По претходно распишан конкурс, Општина Охрид доделува стипендии за редовни студенти од Општина Охрид запишани на додипломски студии во прва година.

Добитниците се известуваат во период од 02.03.2022 година (среда) до 07.03.2022 година (понеделник) да дојдат во просториите на советничката канцеларија во општина Охрид, заради потпишување на договорите.

ДОБИТНИЦИ НА СТИПЕНДИИ ЗА РЕДОВНИ СТУДЕНТИ ОД ОПШТИНА ОХРИД ЗАПИШАНИ НА ДОДИПЛОМСКИ СТУДИИ ВО ПРВА ГОДИНА