По синоќешното невреме проследено со силен ветер и врнежи кое остави големи штети на источното крајбрежје на Охридското Езеро, екипите на „Охридски Комуналец„ веднаш интервенираа во с.Трпејца и манастирско-туристичкиот комплекс Свети Наум.