ОПШТИНА ОХРИД, НАЦИОНАЛНАТА УСТАНОВА ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“, НАЦИОНАЛНА УСТАНОВА БИБЛИОТЕКА „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“, ООУ „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ И ДРУШТВОТО НА ПИСАТЕЛИ НА МАКЕДОНИЈА ВЕ ПОКАНУВААТ ДА ПРИСУСТВУВАТЕ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ЈУБИЛЕЈОТ:

130 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ГРИГОР ПРЛИЧЕВ ВО РАМКИТЕ НА ГОДИНЕШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНАТА КУЛТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА