Делегација на Општина Охрид, денеска положи свежо цвеќе на спомен обележјето на Методи Патчев во градскиот парк, по повод годишнина од неговата смрт.

Свежо цвеќе положија и членови од фамилијата Патчев, претставници од  Општинското основно  музичко училиште „Методи Патчев“, од Здружението што го носи неговото име, од Сојузот на борци на Република Македонија  и претставници на политички партии.