Делегација на општина Охрид предводена од градоначалникот Константин Георгиески, денес, во рамки на чествувањата во спомен на Григор Прличев, положи свежо цвеќе пред спомен бистата во основното училиште што го носи неговото име.

Чествувањата во ОУ „Григор Приличев“ продолжија во спортската сала во склоп на училиштето со организирање на „Прличева визита“.