Делегација на Општина Охрид, положи свежо цвеќе пред спомен обележјата на револуционерите во градскиот парк, по повод 23 октомври- Денот на македонската револуционерна борба.

Пред спомен обележјата на великаните се поклонија и претставници од Сојузот на Борците од НОБ, здрженија, политичките партии и граѓани од Охрид.