По повод 23 Октомври- Денот на македонската револуционерна борба делегација на општина Охрид, претпладнево положи цвеќе пред спомен обележјата на борците во градскиот парк.

Свежо цвеќе положија и останати претставници од политичкиот и јавниот живот  во Охрид.