Согласно Програмата за уредување на градежно земјиште деновиве се изведуваат работни активности за асфалтирање на дел од тротоарот на булевар „Туристичка“ во потегот на крстосницата со улица „Стив Наумов“.

Овие активности се финансирани од Буџетот на Општина Охрид.