Од денес, 20.07.2023 година (четврток), стапува на сила новиот режим на сообраќај на улица „Климентов Универзитет“ и на дел од улица „Нада Филева“ согласно основен соораќаен проект за воведување на еднонасочен сообраќај во Стариот дел на Охрид.

Се упатува апел до учесниците во сообраќајот да го почитуваат новото сообраќајно решение.