Граѓаните на урбаните заедници „Стар Град“, „Рача“, „Центар“ и „Кошишта“ вчеравачер ги изложија своите комунални потреби, идеи и предлози пред градоначалникот Константин Георгиески и надлежните општински служби во рамки на јавните собири со граѓани, кои Општина Охрид ги организира во пресрет на изготвувањето на општинскиот буџет за 2021 година.

Средби на граѓаните со претставници на локаланата самоуправа ќе се одржат и денес како и во текот на наредната седмица, по претходно утврдениот распоред.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ…

РАСПОРЕД ЗА СОБИРИ НА ГРАЃАНИ ПО УРБАНИ ЗАЕДНИЦИ