Градоначалникот, Кирил Пецаков денеска беше на увид на улица „Марко Цепенков“ каде започнаа градежните активности за реконструкција на тротоарот.

Во моментов се поставуваат бехатон плочки  во должина од 400 метри на потегот од „Стобекс“ до кружниот тек на пресекот меѓу улиците „Марко Цепенков“ и  „Момчило  Јорданоски“.