Деновиве започна реконструкција на улицата „Мите Богоески“. Согласно планот за реконструкција, предвидено е да се прошири коловозот, да се постави нов асфалт и да се уредат тротоарите.

Активностите се дел од планот за асфалтирање на пристапни и тесни улички за 2020 година, кој што изминатиот период се спроведува на територија на општина Охрид.