Екипи на ЈП  Градски Гробишта деновиве работат на уредување на пристапна патека  во стариот дел на градот којашто ги поврзува улиците „Климентов Универзитет“ и „11 Октомври“.

Инвестицијата на зафатот е околу 58.000.оо денари.