Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески денеска оствари протоколарна средба  со амбасадорот на Австрија во Република Северна Македонија Н.Е.  Георг Вуцас  и  неговиот асистент  Александар Палмер.

На средбата   се разговараше за  реализираните и тековни проекти на општината , а двете страни изразија подготвеност за зацврстување на пријателските односи меѓу двете земји.